Fredag igen!

Den här rubriken har jag nog använt ett antal gånger förut....

Gårdagens vinmiddag blev lyckad. 14 damer vart det som kom och åt våran goda GI-gratäng med zucchini och köttfärs. Till efterrätt hade vi bakat drömrulltårta som vi serverade med en klick grädde, hallon och björnbär... Det var jättegott faktiskt, enkelt men gott.
Det blev rätt så sent för min del... Var nog inte hemma förrän strax före halvtolv tror jag. Bra nog många vinglas hade slunkit ner vid det laget... Vaknade till inatt med lite huvudvärk men i morse var det som bortblåst och jag kände mej som vanligt.

Idag så står det städning på schemat. Känner mej laddad för det idag faktiskt!

Nu har jag precis lagt Vanna för förmiddagsluren, ska bara ta ut hundarna till hundgården sen sätter jag igång... Är bäst att passa på när minstingen sover...!!

Hörs mera senare!

/U.

Snö, snö, snö....

Vilket alldeles underbart väder det är idag....

Man får värsta vårkänslorna, älskar att det är så ljust på eftermiddagarna och en bra bit in på kvällen. Får en skön känsla i kroppen helt enkelt!
Vårkänslorna till trots så har det ju dimpit... dumpit, (eller vad man nu säger) ner en hel del snö dom här senaste dagarna. Igår var snön riktigt tung att skotta när det var plusgrader, ordentligt svettig och trött i ryggen blev jag då. Idag var det betydligt lättare... Det fullkomligt bara sprutade snö när jag for fram med skoveln!
Tycker det är riktigt roligt faktiskt, att skotta snö. Kul när det blir snyggt och "rent", och vilken fantastiskt bra vardagsträning det är sen...! Hoppas att det kommer mer...!=) Nä, kanske inte förresten. Vill ju ha vår nångång åxå.

Idag på förmiddagen så lagade jag och Lotta till maten tills ikväll, så det mesta är färdigt. Skönt. Då behöver man inte vara där så väldigt mycket tidigare för att förbereda, en timma ska räcka har vi bestämt... Då hinner vi ta ett glas vin i lugn och ro åxå har vi räknat ut..!

Det var vägning hos Maidie idag förresten. Jag fick böta för första gången.... Hade gått upp ett halvt kilo! Har inte direkt levt som en viktväktare denna veckan som gått kan jag erkänna, så det var väntat. Det är bara att ta nya tag.

Hörs sen.

/U.

Förlossningssucker

Åh vad jag älskar att se förlossningar...

På "Sjukhuset" på tv3 fick man alldeles nyss följa en förlossning. Man får såna flashbacks ifrån sina egna... Känner exakt känslan av smärtan och hopplösheten som så småningom vänds i den renaste lyckan när allt är klart och det gått bra!

Tårarna bara strömmar så fort det är "förlossnings-TV" och jag bara sitter med världens största leende på läpparna. Peter tycker förmodligen att jag inte är riktigt klok... Men så är det nog, män kan nog aldrig förstå det där speciella, som bara är oss kvinnor förunnat, att få föda fram en helt ny människa till världen....

Det slår nog det mesta.

/U.

Less på rubriker....

I morgonkväll är det jag och Lotta som ska ordna vinmiddagen, så idag så ska vi fara ner och handla.

Vi tänkte göra en slags GI-gratäng.... Kanske inte ska avslöja nåt mer för jag vet ju att vissa av brudarna här i byn läser då och då...!! Ja, jag tror det blir gott iallafall.

Annars händer det väl inte så mycket här. Är nog inne i en period just nu när jag har lite klent med energi och fantasi. Kan kännas jävligt motigt på morgonen när man kliver upp och så vet man att man ska fylla hela dagen med nåt att göra... En treåring blir ganska så nipprig om man inte hittar på åtminstone nåt litet projekt. En ettåring är lite mer "förlåtande" om det inte blir så mycket skojigt gjort på en dag..! Just för tillfället sitter Nora och tittar på barnprogram, Vanna la jag i sängen. Hon vaknade så tidigt i morse så hon får ta en tidig nap idag.

Som sagt, vid elva så ska vi och Lotta träffas nere på affären för lite storhandling till middagen, sen får vi väl se vad denna dagen har att erbjuda. Jag skulle verkligen behöva städa ser jag... Åtminstone plocka ihop alla leksaker som har en tendens att spridas över hela huset..!

Nästa vecka är det ju sprtlov förresten. Kanske vi blåser upp till Åkersjön nånting, tror att farfar Kenneth, Ylva och Yvette ska vara där. Det kan ju vara trevligt!

        
Detta var för två år sen i mars... I Åkersjön förstås..!

        
Det här är ett år sen. Kristina var höggravid... For sen direkt från Åkersjön till BB och ut kom Liam..!!

Nä, nu måste jag kasta mej i duschen.

Aj!

/U.

Ljus

Jag var som sagt på ljusvisning igårkväll. "Party Lite" heter märket. Väldigt mycket fint finns det ju förstås att beställa och massor med olika doftljus som doftar sååå underbart att man bara vill ha precis allihopa..!! Men det är ganska dyrt.... Jättebra kvalitet, men dyrt. Kom undan hyffsat ändå, det fanns en rea-katalog...!! Totalt inhandlade jag ljus för ca 250 spänn. Mamma tror jag kom upp i närmare 500.... Som vanligt. Hon är en riktig ljusfantast!
Vi fick ett varsitt votivljus (ett sånt som smälter ner och blir flytande) med oss som gåva när vi gick hem, som jag eldar för tillfället, så just nu doftar det choklad/cocos i hela huset.... Mmmm... Blir riktigt godissugen faktiskt. Inte bra.

Senare idag så ska vi fara ner till Krokom och gratta Jenny i efterskott. Hon fyllde den 18-e, men Martina var ju i Härnösand förra veckan och jag hade inte heller tid att fara på hennes kalajs så det får bli idag istället. Då får vi åxå tillfälle att träffa Jennys stooora hund Izze, en dobberman.... Jättefin och snäll. Tror att jag har en bild faktiskt....



Japp det hade jag....

Vanna var lite småskeptisk (läs livrädd) för honom första gången dom träffades så vi får väl se hur det går idag...!

Nu ska jag förse ungarna med lite lunch.

Hörs.

/U.

Blåsmåndag

Hatar denna jävla blåst!!!

Går ju inte att vara ute. Nora tror att allt ska blåsa iväg... Håller krampaktigt i sin mössa plus att hon gärna vill hålla en hand på lillasyster åxå, lite gulligt faktiskt. Men nu får det väl faan va nog snart! Är hela tiden även lite rädd att strömmen ska gå, brukar ju göra det rätt ofta i den här byn... Igår var den borta vid tre olika tillfällen under dagen har jag hört, vi var inte hemma så det gjorde ju inte så mycket för vår del!

Idag har vi varit hos Martina en sväng. Barnen lekte och vi pratade, åt även lunch där.
Ikväll offrar jag gympan för att gå på ljusparty... Men det är ju träning på onsdag igen så då gör det inte så mycket...!

Nä, nu måste jag hitta på nåt.

Vi hörs!

/U.

~~~~

Har precis gjort iordning en smarrig räkmacka som ska avnjutas med en kopp thé....

Gott!

Ni såg väl på Köping nu då....?

Tobbe is my favourite. Alla kategorier!

Gokväll.

/U.

Helgen

Jahapp, då kan man lägga ytterligare en helg till handlingarna då...!

Vad har vi gjort då...?

Hmmm låt mej tänka.....

I fredags gjorde vi nog inte så mycket. Jag och Nora for ner och handlade på eftermiddagen när Peter kommit från jobbet. Vi hade bestämt att vi skulle äta middag lite senare på kvällen när barnen somnat så vi kunde dricka lite vin och mysa.... Det blev till sist så att vi åt vid sju, när åtminstone Vanna hade knoppat in, Nora fick en liten skål med godis så hon var nöjd och glad och tyst under hela middagen så det gick ju bra ändå. Vi åt Limepasta. Spaghetti med bacon, vitlök, kapris, fetaost, ruccola och pressad lime. Till det drack vi ett gott rödvin, smask! När maten sjunkit undan något så gjorde vi chokladfondue... Färsk ananas, päron och banan blev det bara, men det räckte gott och väl kan jag säga. Vi blev proppmätta!

Igår lördag så var vi en sväng in till stan. Fast bara uppe i Lillänge... Peter skulle inhandla lite vallor och grejer till nästa söndag då Vasaloppet går av stapeln. Själv hittade jag mej ett par nya träningsbrallor på rean. Det var ju bra.
Senare på dagen så kom Peter och Maria med barnen och hälsade på, med paket till Vanna förstås... Två jättefina tröjor. Sen var det bymiddag, så då gjorde dom oss sällskap dit. Efter middagen så for dom hem till Berge och vi knatade hem, la barnen som somnade på stört och sen var det till att kolla in melodifestivalen förstås. Hade hoppats på att operalåten skulle ha gått direkt till Globen men man får väl hoppas på andra chansen då...! La oss sedan ganska tidigt.

Idag har Peter åkt Krokomsturen. Start på Rödön och mål i Krokom... Vi skulle ha det mysigt och sitta längs spåret och fika i solen.... Men faan vad det blåste! Nora var nästan panikslagen ett tag och både Vanna och hon grinade som galningar. Inte så mysigt, tur att farmor Maud var med! Det gick bra för Peter iallafall, han tog sej i mål på en hyffsad tid. Efteråt for vi på korvmojjen i Krokom och käkade. Inte så nyttigt kanske, men gott!

Nu är vi bara hemma. Ungarna leker på Noras rum och snart är det väl läggdax och sen är helgen över.

Men ikväll är det "En annan del av Köping".... Inte missa!!! Världens bästa feelgood program. Man blir alltid glad efter ett Köpingavsnitt. Det borde alla se....

Tack för nu.

/U.

Hmmmm...

När jag låg vaken en stund inatt så kom jag på en grej....

Att jag troligtvis glömt en nolla i Vannas vikt....

Och mycket riktigt. 10040 ska det ju naturligtvis vara!

Puh. Nu känns allt mycket bättre..!!!

Vikt

Vannas vikt ligger numera på strax över tio kilo, 1040 gr. tror jag det var för att vara exakt och så är hon 79 cm. lång. Sprutan var inga problem. Läkaren som tog den var så himla snabb så varken jag eller Vanna hann reagera förrän det var över... Inte en endaste liten tår hann det komma!

Jag vägde mej åxå idag, hemma hos Maidie efter tandläkarbesöket... Nästan ett helt kilo har jag gått ner den här veckan. Har nu totalt gått ner ungefär fjorton och ett halvt kilo...!! Det låter ju helt sjukt. Hur jävla fet var jag inte då...!! Tycker inte direkt jag är jättesmal nu ens. Kanske ska leta reda på en bild från innan viktväktarna...

Varsågod...


Det här var nog veckan innan jag blev medlem.


Det här är för en månad sen. Ja, jag erkänner... Jag e hyffsat nöjd med den här bilden..!!

Eftersom det mest är jag som tar alla bilder i våran familj så blir jag ganska sällan med själv. Så jag hade inget nyare än den där bilden från Pias trettioårskalas som jag by the way tagit själv...!! Men visst ser man väl lite skillnad...?!

Gokväll för nu.

/U.

Tandläkarn

Idag har jag varit till tandläkaren.

Sist när jag var på undersökningen så upptäckte dom att det var en liten utskjutande "grej" på en gammal lagning, som i sin tur alltså gjort det svårt att komma ner med tandtråd mellan tänderna. Alltså ett misstag från tandläkaren som lagade den tanden...! Det misstaget har gjort att det hade bildats ett litet hål på tanden bredvid, långt ner på tanden visade det sej idag när dom skulle fixa till den gamla lagningen. Typiskt!
Frågade direkt om det var meningen att jag skulle behöva betala för "misstaget" från den andra tandläkaren.... Efter att både tandläkaren och sköterskan gått och hört med en äldre mer erfaren tandläkare så fick jag svaret att det skulle jag inte, men för den nya lagningen (som säkert aldrig hade blivit ett hål om det inte var för den där "grejen" på den gamla lagningen) var jag naturligtvis tvungen att peja. Okej.

Sen vet inte jag om tandläkaren (en rätt ung kille) blev lite nervös av pratet om betalning, för när han la bedövningen, två rejäla doser för det tog så dåligt så visade det sej när han skulle sätta igång att borra att han bedövat nederkäken istället för överkäken...!! Jag tyckte själv att det var liiite konstigt.... Men vad vet man...!!! Jag blev alldeles full i skratt när jag bad att få ringa och höra med Maidie om det var okej för henne att ha barnen en lite längre stund än vad jag trott. Kände på mej att det här skulle kunna komma att ta tid....

En och en halv timme tog det. En och en halv timme gapandes med två par händer inne i munnen, blod som sptutade och kilar som skulle tryckas in i tandköttet och "skärp" som skulle tvingas ner så långt det gick och skruvas åt... Tur att jag var rejält bedövad! Kom på mej själv flera gånger när jag låg där att jag låg och skrattade.... Det var så humoristiskt på nåt vis hur dom kämpade på och det mesta bara jävlades, och allt detta för att rätta till ett fel som en helt annan tandläkare ställt till med.... Det var lite roligt!

Kändes som att jag fått en rejäl käftsmäll när jag lullade därifrån. 780 spänn fattigare.... Men det kändes ju som att jag fått ganska mycket för pengarna iallafall. Man måste tänka positivt...!!

Nu vid halvtvå ska vi blåsa ner till Krokom igen. Dax för Vannas ettårskontroll med tillhörande spruta.... Stackarn.

Nu håller bedövningen på att släppa iallafall. Skönt.

/U.

Träningsvärk to come

Har ganska precis nu kommit hem från gympan. Vi tränar numera två pass i veckan, ett typ workout pass och ett cirkelträningspass mera inriktat på styrka. Det var första gången idag vi körde styrka... Känns i armarna kan jag säga... Spaghetti...!
Men vi kommer att bli såååå snygga i bikini i sommar. Eller kanske inte.

Nä, nu hopp i duschen!

Gokväll.

/U.

Vannas kalas

Här får ni lite bilder från gårdagens kalas....


     
Den längst till höger är från dagen innan... Ser jag nu..!!

       
Minttoppar, knäckkakor, smörringar, jitterbuggar, mockarutor och strösselbollar.

  
Tårtan!


Ljusblåserskan tittar mest på kakorna..!

     
Äter så duktigt med sked.

Kalaset var lyckat. Vanna fick många fina, roliga presenter. Många som låter... Det är ju kul. Ibland...!

Nu väntar vi på att Ellen och mamma Jenny ska komma hit och hälsa på. Då blire tårtfika igen. Vägning i morgon.... Kan tacka magsjukan för att det kommer att gå bra ändå, trots allt gofika...!!!=)

/U.


Kalas blire

Videokameran och vanliga kameran står just nu på laddning.

Strösselbollarna har jag och Nora precis gjort klart och slängt in i kylen.

Kanintårtan är ihoplagd (igårkväll) fattas bara grädden och garneringen.

Ikväll blir det ettårskalas!!!

Äntligen.

/U.

Skotertur

Tur att jag repade mej så pass fort efter magsjukan ändå, för igår gick den årliga skoterdagen med vinklubben av stapeln....

Vi träffades klockan ett här nere på sjön, alla skoterburna givetvis. Veronica som bor i Krokom ville inte tjorva med nån skoter så hon åkte med mej. Sen var det lite olika uppdrag och tävlingar som gällde resten utav dagen. Vi skulle blandannat åka runt här på byn och leta lappar med bokstäver som i sin tur skulle hjälpa oss att klura ut ett litet kryss som vi fått med oss. Sen var det en slalombana vi skulle köra nere på isen, det gällde naturligtvis inte att vara snabbast utan man skulle försöka vara närmast en viss tid, som ingen hade en aning om vad det var för en tid...!

Lite andra roliga lekar och tävlingar hann vi åxå med innan det började skymma och det var dax att börja packa ihop för att åka till en för oss okänd destination.... Vi skulle följa dom blå snitslarna bara.... Väldigt spännande! Det hann nästan bli mörkt innan vi med våra skotrar hittade fram till målet.... Hem till Lotta, en av två tjejer som ordnat det hela. Där var det en massa marschaller, god drink och en uppvärmd badtunna som väntade, mysigt! Men först var det supergod middag med vin och tända ljus som gällde, det var otroligt skönt att få komma in i värmen efter att varit ute och småfrusit i några timmar i blåsten.

Vi satt länge och åt och till efterrätt blev det en Irish Coffee, samtidigt som vi även lyssnade lite på melodifestivalen. Helt rätta låtar som gick vidare förresten, fast den där pizzalåten var ju bra förstås...! Eller..?

Jag hade bstämt mej för att jag skulle ta det väldigt lugnt, dels ville jag inte vara bakis idag och dels med tanke på min stackars mage... Men det gick förvånansvärt bra ändå med magen alltså, fast lite värk fick jag nog allt. For hem vid halvtolv ungefär, och med tanke på att Lotta är en av våra nästgrannar så gick det ganska fort att ta sej hem!!

Kort sagt så var det en kanon dag/kväll. Otroligt bra anordnat med tävlingar och god mat och dryck. Det gjorde ni bra brudar!!! Tyvärr hade jag återigen glömt kameran hemma så några bilder får ni inte, sorry.

Idag har det varit en lugn TV-dag bara. Vanna har ätit riktig mat både till lunch och middag. Hon är äntligen helt frisk! Äntligen.

Nu ska vi snart åka ner till Krokom... Arne fyllde år igår så vi ska uppvakta han litegrann.

Gokväll!

/U.

Tacksam!

Efter en dusch, en lååång omgång med tandborsten och som avslutning en liten dutt av favoritparfymen Paris Hiltons "Heiress", känner jag mej faktiskt som en ny människa....!

Att få vara frisk är nog lite underskattat.

Jag ska börja med att vara mera tacksam över dom dagar (dom flesta) man faktiskt är frisk och kry. Framför allt mera tacksam för alla dom dagar barnen är friska, pigga och glada!

Det var bara det.

/U.

********

Hmmmm....

Det jag hade i onsdags och torsdags var inte den riktiga magsjukan.

För den fick jag sent i gårkväll....

Hela natten har jag sprungit fram och tillbaka till toaletten.... Länge sen jag kände mej så liten och klen. Ställde mej på vågen i förmiddags bara för att se vad en natts magsjuka gör....
2 kilo har jag tappat sen igår vid samma tid. Vätska och maginnehåll, visserligen men ändå. Lite skrämmande är det! Hade man bott i nåt U-land så hade man säkert varit dödsdömd efter en sån här "urladdning". Hemsk tanke... Man ska inte klaga. Känner mej redan ganska bra faktiskt. Peter fick ju naturligtvis vara hemma från jobbet idag och ta hand om barnen. Vannas mage tar fortfarande inte emot vad som helst, igårkväll var det en riktigt spyorgie efter att jag gett henne fruktpuré... Spydde ner mej ända in på trosorna... Även Peter fick sej en rejäl, blåfärgad dusch! Risvälling är väl ungefär vad hon klarar av, och lite mosad banan.

Längtar tills jag kan skriva ett inlägg som inte innehåller orden spy, bajs och magsjuka, när jag ska beskriva en dag i vårt liv.

Kanske imorgon.

Hoppas!

/U.

Less!!!!!!!!!

Här hemma går vi omkring som i ett vaacum....

Trodde ju att Vanna var frisk men nu har hon spytt både inatt och i morse och nu alldeles nyss.... Faan! Jag är inte heller helt bra. Jag som hade tänkt att vi åtminstone skulle kunna ta en tur ner på Krokom idag och inhandla nån alla hjärtansdag present till Peter... Men som det ser ut nu så blir han utan. Typiskt.

Får väl se hur det blir med kalaset imorgon då.

Det lär väl inte bli nåt antar jag.

Skit, skit, skit.....!!!!

Nu måste jag skura golven. Luktar spy i tamejfaan hela huset!

Glad Alla Hjärtans Dag på er alla, förresten.

/U.

Min tur...

Jaha, idag är det jag som är kass i kistan....

Är dock inte spysjuk och mår heller inte särskilt illa, men har väldigt ont i magen och D-ordet...!

Blir det inte värre än såhär är jag väldans tacksam. Jag hoppas att vi alla är friska till på fredag för då hade vi tänkt att ha Vannas uppskjutna ettårskalas. Vanna är förresten mycket bättre idag, hon har både ätit välling och macka nu på förmiddagen. Just nu ligger hon och sover men hon har varit uppe och "lekt" lite med Nora, skrattat och skrikit.... Såååå skönt att höra. Igår var det inte mycket liv i henne.... När man tog upp henne i famnen så var hon som en slapp liten hösäck, så trötta och olyckliga ögon...!
Men som sagt idag är det gamla vanliga Vanna vi har fått tillbaka.

Nu har Nora precis kommit in efter att ha varit ute i blåsten och lekt lite för sej själv. Hon brukar göra det ibland, då sitter hon och gräver i snön eller rullar nerför snödrivorna här uppe på gårn. Idag var hon dock inte ute särskilt länge, tyckte inte det var så roligt att det blåste så mycket tror jag.

Undrar om min mage pallar med en kopp kaffe....

Blev vansinnigt kaffesugen nu.

Tror jag chansar faktiskt...

Goddag.

/U.

Helgens bilder

Här får ni några bilder från i helgen. Kvaliten är ingen höjdare direkt, korten är tagna med Peters mobil.

     
Vi köpte mössor såklart...!!!

Hade inte tagit så många kort från lördagen märkte jag.


Här är några från Vannas födelsedag, som firades hos farmor i Nälden.

        

  


Här är några bilder från idag....

     
Vanna, febrig och magsjuk vill bara ligga ner och vila hela tiden....

Vanna har som sagt varit väldigt dålig idag. Hon har sovit en stor del utav dagen, när hon väl har varit uppe ur sängen så har det sett ut som på bilderna ovan. Stackars liten.... Som tur är så är hon rätt duktig ändå på att dricka vatten men nåt annat har varit väldigt svårt att få i henne.

Hoppas att morgondagen blir bättre. Nora är iallafall frisk nu.... Har ätit bra idag och inte gjort nummer två sen i förmiddags. Skönt!

Gokväll på er!

/U.

Vannas tur...

Japp, inatt klockan två var det Vannas tur att börja spy.

Sen har hon spytt ungefär var fyrtionde minut hela natten till klockan åtta i morse....! Sen dess har hon inte spytt... Tänkte jag skriva men alldeles nyss fick jag springa iväg och försöka fånga upp ytterligare en omgång. Har en gammal glassbytta som man får försöka trixa in framför munnen på henne när man hör att det är dax, men det är jävligt svårt... Oftast hinner man ju inte i tid, så inte nu heller men jag hann få henne ur sängen så det bara blev på golvet.

Hon har även hon fått sprackaralla (finare ord för världens äckligaste ord: diarré) naturligtvis, så det känns som att man har både bajs och kräks överallt.... Kör för tillfället en full tvättmaskin med handdukar, sängkläder, pyjamasar och så ytterligare lite handdukar... Klarar jag mej ifrån att bli smittad av denna elakartade magsjuka, så skulle det kännas som ett litet under faktiskt!

Nora har inte spytt sen igår förmiddag men hon äter inget och har fortfarande rajbaj (finare ord för världens äckligaste ord: diarré) så frisk kan man inte gärna kalla henne än...!

Nä, nu ska jag servera Nora en skvätt Alvedon och bädda ner henne i soffan.

Tja!

/U.

Sjukling

Stackars min lilla Nora....

Så sjuk som hon varit det senaste dygnet, har hon aldrig varit förut. Hon sov dock i sin egen säng från klockan sju igårkväll till två inatt... Men då var det färdigt, först var det till att hasta på toaletten för nummer två (i vattenform) sen ville hon ha välling sa hon. Aha, ett litet friskhetstecken tänkte jag och ställde iordning en flaska risvälling. Hon drack kanske en deciliter sen vände hon sej om och spydde på en sovande Peters rygg... och i sängen förstås. Efter byte av sängkläder och lite annat stök så somnade vi nästan om innan det var dax igen, den här gången hann hon iallafall säga till så jag hann få fram hinken i tid.

Nu på förmiddagen tyckte jag att hon var lite piggare efter att ha fått Alvedon (hon har ju feber åxå) och ätit lite kex och apelsin, men så för en timme sen ungefär kom hon och såg så olycklig ut, då var det dax igen.... Fick tag i en glasskål som stod på bänken som jag fångade upp kräkset i...!!
Lilla gumman.... Hon ser så liten och tärd ut. Hoppas att det går över snart.... Och att Vanna klarar sej. Hittills verkar hon pigg och frisk, peppar, peppar.....

Blir väl innedag idag. Synd på det vackra vädret!

Hörs!

/U.

Magsjuka.

Ja, nu härjar det magsjuka i vår familj igen....

Nora blev dålig i morse och spydde. Hon har inte ätit nåt på hela dagen och hon har kräkits yttrligare några gånger sen vi kom hem från Nälden.

Världens bästa farmor hade ordnat med ett litet ettårskalas för Vanna idag, så när vi kom för att hämta barnen vid halvtvå ungefär så blev det presentöppning och tårtfika. Hon fick en docka och en dockvagn, som blev väldigt uppskattat... Hon ser för hejig ut när hon lägger ner dockan så ordentligt i vagnen och sen drar iväg med den. Så stor på nåt sätt. Hon fick åxå en liten gullig ryggsäck, en boll och en pyjamas. Av Bertil fick hon en stooor slant, som vanligt, får se om vi köper nåt hon behöver eller om vi sätter in den på banken... På kontot som vi ännu inte har öppnat åt henne...!!!

Vi hade ju tänkt att ha kalas för henne i morgoneftermiddag/kväll men nu har vi avstyrt det. Vill se till att barnen är helt friska innan vi bjuder hem massa folk. Vi tar det senare i veckan eller till helgen kanske.

Gårdagen var lyckad.

Pappa kom hit vid kvart i nio, sen hämtade vi upp Arne och Veronica och sen skjutsade han in oss till stan. Där mötte vi även upp med Martina och Ronny. Sen var det att titta på tävlingarna då hela dagen... Måste erkänna att man var ganska så trött i benen mot slutet, blev många timmar att stå på en betongläktare... Men det var en upplevelse faktiskt, en häftig känsla när hela publikhavet skriker "jaaa" efter varje träff på tavlan! Lite småfrusen blev man ju åxå förstås, men då värmde vi oss med lite medhavd té kask.... och varm choklad med Minttu.... och varm choklad med Jägermeister... Det gäller ju att ordna det för sej...!

Efter tävlingarna hoppade vi på en buss ner på stan. Vi gick direkt på festivalarenan för lite "after ski" med Ständut Black, inte direkt jättemycket folk men en bra feststämning, vi var riktigt på G iallafall!!

När dom lirat klart gick vi och köpte oss en varsin jättekebab, som vi tog med och åt i lägenheten som vi hade till förfogande (tack för det, snälla Rickard och Sara!) Där gjorde vi oss lite fräschare innan vi drog ut på stan igen. Gick en sväng på arenan igen, drack nån öl och fortsatte sedan ner på Mark Twain.

Vid halvtvå hoppade vi på bussen hem.

Kände i morse att jag nog blev lite föööör onykter igår. Mådde inte alls så särskilt bra.... Skallebank och ett illamående som mynnade ut i att jag fick stoppa fingrarna i halsen, för att så att säga hjälpa till litegrann...! Fick efter det sova ett par timmar till. Och tamejfaan efter en dusch så blev jag som en ny människa igen! Härligt.

Glömde kameran hemma igår men Peter tog lite bilder med sin mobil, så nu ska jag tjata på honom lite så han tankar över dom nångång. Återkommer kanske senare ikväll med bildbevis från gårdagen.

Tills dess...

Ha de!

/U.

Grattis

****VÅRAN ÄLSKADE LILLA VANNA FYLLER ETT ÅR IDAG****

image350

GRATTIS GUMMAN!


VM-invigning

Nu ikväll så har jag varit barnvakt åt mina barn i Nälden.... Alltså hemma hos farmor Maud. Låter kanske konstigt.

Peter och Maud och några till for in och kollade in invigningen, och eftersom vi ska fara in rätt så tidigt i morgon och titta på tävlingarna så kom vi fram till att det var bäst att barnen fick sova hos farmor redan från fredag, så slipper vi väcka våra sömntutor till ungar tidigt i morgonbitti för att skjutsa iväg dom till Nälden. Så där har jag tillbringat min fredagskväll. Med barnen framför Lets Dance på Tv-n och ett glas rött att smutta på, rätt så trivsamt faktiskt! Vi kom väl hem för en 45 minuter sen ungefär.... Har packat iordning lite stuffs för i morgon, ska ställa klockan på halvåtta har vi bestämt.

Tror det kommer bli kaosartat.... Kommer ju vara huuur mycket folk som helst!!

Hade varit skönt att sett tävlingarna på TV istället....

Närå, det blir säkert kul. Speciellt efter ett par öl.

Nu blire gonatt.... Vi kanske ses i morgon...!!

/U.

Dagen så långt

Hittills idag så har jag hunnit med att baka smörringar, dom blev supergoda och var inte alls särskilt krångliga att göra.
Sen har jag även bakat en tårtbotten, (långpannestorlek) tänkte att jag skulle göra en till men så tog både bakpulvret och mjölet slut, så det blir till och vänta tills Peter kommer hem. Hade tänkt att jag skulle vara färdig med den mesta av bakningen innan helgen, så man inte har någonting hängande över sej...!

Nu har jag och Nora precis ätit lunch, Vanna tar visst en långsovning så här på förmiddagen... La henne vid tio och hon sover än, det är ovanligt.

Får se om vi hinner ut sen. Jag skulle förstås ha städat åxå....

Äh, vi får se hur det blir.

/U.

*********

By the way.....

Har diskmededlet precis tagit slut och ni går med pannan i djupa veck och funderar på vilken sort ni ska införskaffa i morgon när ni fredagshandlar, så har jag ett jävla bra tips.....

Grummes "Hav".

Ett härligt blått handdiskmedel som doftar så ofattbart gott..... Det blir en ren fröjd att diska!

Undrar om det funkar att duscha i... Eller tvätta håret...?!!

Kanske. Kanske inte.

/U.

Varma mackor och kakor

Idag fick vi besök på förmiddagen. Det var Malin Cooper som hade en ledig dag och kom till oss och hälsade på. Mycket roligt att få lite oväntat besök sådär... Eller oväntat och oväntat förresten, hon hade ju ringt på morgonen och "förvarnat".... Vi drack kaffe och åt lite glass och pratade förstås..!

När hon farit så klädde vi på oss och gick ut i det vackra vädret. Skottade som en galning medan barnen lekte i snödrivorna, ja Nora lekte och Vanna kröp runt och åt snö... Hon har inte riktigt lärt sej att gå ute än, i full vintermundering, men det kommer nog snart. Inne har hon ju knatat i ett par veckor nu, snabbare och snabbare går det! Efter snöskottningen gick vi ner till Martina och åt mellis, hon hade gjort varma mackor. Nora tyckte det var jätteäckligt förstås, och åt bara en enda tugga. Vanna däremot tyckte det var supersmaskigt och åt nästan en hel... Dubbelmacka alltså..!! Vårat lilla matvrak.

Har bakat två sorter till kalaset nu. Minttoppar och snoddas... eller kärleksmums... eller mockarutor eller vad ni väljer att kalla dom. Tror att jag ska testa på att baka smörringar nu ikväll. Peters mormor brukar alltid ha dom på kakfatet och dom är ju såååå goda, men själv har jag aldrig bakat dom. Får se om jag har ork och lust att göra det nu ikväll eller om jag gör det i måra istället.

Tog lite bilder på barna igår. 

Mina fina flickor.....

   

       

Snart e det helg...

Längtar.

/U.

Onsdag

Igår var vi ju och hälsade på Liam och hans föräldrar.

Liam var ju som ni minns ganska så förskräckt för Vanna, våran lilla sopran, men igår gick det jättebra. Blev väl lite darr på läppen nån enstaka gång bara, som till exempel när Vanna laddade för en stor blöt puss adresserad till favvokillen Liam...! Men i det stora hela gick det bra. Dom satt så snällt och plockade med leksakerna bredvid varandra. Gulliga ungar!

Idag skulle vi egentligen ha hälsat på lilla Ellen här i byn som fyller ett år idag, men Nora har varit lite tussig här på förmiddagen. Dålig i magen och lite varm (hoppas att det inte är magsjuka... Eller hur Kristina...!!) så hon fick lite Alvedon för tjugo minuter sen ungefär och nu verkar hon helt frisk igen. Men vi skippar ettårskalaset ändå... Vill vara helt säker på att hon inte har nåt som smittar, så vi får ta det en annan dag.

Börjar så smått att längta till helgen....

Skidskytte-VM drar ju igång. Det kan väl ingen ha missat...!
Vi ska in på lördagen. Har barnvakt hela dagen och hela kvällen och hela natten, så vi ska väl göra stan rejält kan jag tänka mej... Måste ju passa på när det anordnas ett så stort evenemang! Lite får man väl hålla igen förstås.... Vannapluppen fyller ju år på söndagen, kan ju vara trevligt om inte mamma och pappa är sjukt bakis hela hennes födelsedag...! Tycker ändå inte särskilt mycket om att vara bakis. Konstigt, va...?!

Idag borde jag börja baka nånting. Måste väl ha iallafall fyra sorters hembakta kakor tills på söndag, plus att jag måste baka tårtbottnar. Tänkte försöka mej på att göra en kanintårta, en rosa och vit... Kan väl inte va så svårt. Eller..?! Det återstår att se.

Nä, nu lunch.

/U.

Semlor

Det gick bra igår.

Blev inte alls så sent heller, som jag hade befarat. Vi gjorde ungefär 15 tusen semlor igår, tror jag...!

Här får ni lite bilder.

  
Släta bullar i stickvagnen.


Systeryster skär lock för glatta livet!


Skojigt att dutta på mandelmassan tydligen...

 
Grädde, grädde, grädde....


På med lock.


In i kartongen.

image343

image344
Mumsiga semlor!!

Ja, så var värsta dagen på hela året avklarad då... Eller dom har väl några stycken kvar att göra idag åxå, men det behöver ju inte en annan bry sej i! Skönt.

Idag blåser vi in och hälsar på Kristina, Micke och Liam.
Hoppas att det går bättre med Liam idag.... Kanske går bra när han får vara på hemmaplan.

Ha en bra dag!

/U.

Köket

Satt och kollade lite gamla bilder....

Hittade några kort på vårt kök innan vi gjorde om....

  

Tjusigt värre, eller hur...?!!

Nu ser det ju ut så här...

 

Något bättre eller.... Fick inte med så mycket av skåpluckorna men ni ser ju på ett ungefär iallafall. Taket är dessutom vitt, vilket kanske inte syns så väl.

Japp.....

Det var bara det för nu.

/U.

Seg måndag

Fasen vad seg och håglös man var idag då...!

Går här hemma och plockar lite här och där... Samtidigt som barnen går efter och stökar till igen.

Har rensat ur lite kläder ur Vannas byrå och samtidigt lagt dit lite "nya" kläder som jag plockat fram som Nora haft. Har redan börjat plocka fram storlek 86-kläder.... Tror inte Nora kunde ha dom förrän hon var ett och ett halvt ungefär. Vanna fyller ett nu på söndag.

Nä, vi måste helt enkelt gå ut om det ska bli nån fart på den här dagen. Måste försöka bli lite pigg till i eftermiddag då det vankas jobb igen... Lite kul faktiskt, för både mamma och syster Veronica ska åxå jobba ikväll. Behövs mycket folk för att klara leveransen av semlor till morgondagen.

Vi hörs!

/U.

Min överman

Nu vet jag en som är värre på att svära än vad jag är....

Tobbe.

Hoppas att ni alla såg "En annan del av Köping". Det är coola snubbar det...!

Såg ni inte programmet så kolla in det på Köpingsajten.

/U.

Tillbaka till verkligheten

Ja, då har man jobbat premiärdagen då... Första sedan december -06, fick ju havandeskapspenning två månader innan Vanna beräknades anlända.

Det var en otroligt härlig känsla i morse faktiskt, att få stiga upp när klockan ringde och fara till sitt arbete. Att få känna sej behövd på ett annat sätt, inte bara i sin roll som mamma. Dagen gick så himla fort bara... Började med att packa lite GI-bröd, sen efter det så var det semlor för hela slanten som gällde. Skära lock, lägga mandelmassa, spritsa grädde, lägga på locken igen, pudra med florsocker och sedan packa dom två och två i kartong och ner i backen. Kommer nog att drömma om semlor inatt kan jag tänka mej! I morgon blir det tusen gånger värre dock, mera alltså... Ska börja i morgon eftermiddag när Peter har kommit hem ifrån jobbet, sen jobbar jag så länge det behövs, en bra bit in på natten kan jag tänka mej. Går ju bra när man vet att det bara är för en dag, får väl ta att jag kommer att vara trött som ett as på tisdag när ungarna vaknar.

Ska prova att komma ihåg att ta med kameran i morgon så ska ni få se hur det ser ut när man gör måååånga tusen semlor. En exklusiv tjuvtitt i ett bageri ska ni få... det är inte alla förunnat kan jag tala om! Bara jag kommer ihåg att ta med kameran så....!=)

Nora sitter nu som paralyserad och tittar på "Ronja Rövardotter" på barnprogrammen. Hon har tjatat ända sedan förra söndagen att hon ska se på Ronja... Tror att vi ska ta och köpa hem den filmen, den verkar ju gå hem hos min treåring. Vanna har jag nyss slängt i säng. Hon var så grinig så vi får se om hon somnar eller om hon blir ännu mera förbannad!

Nu ska jag göra Nora sällskap framför TV-n... Jag diggar åxå Ronja...!

/U.

Nälddag och lek

Idag på förmiddagen så for vi till Nälden. Idrottsföreningen firar 100 år idag , tror jag att det var.

Nora och Peter åkte lite längdskidor på elljusspåret, där stod Peters morbror och en till och bjöd på blåbärssoppa. Nora har blivit riktigt haj på det här med skidåkning faktiskt, står tillochmed på benen i ganska branta utförslöpor... Hon blir nog nästa Kalla tror jag...!!

Sen var vi på Ishallen och åt en sen lunch. Det bjöds på kaffe och tårta så det sopade vi åxå i oss förstås. Sen kikade vi på dom sista minutrarna av första perioden av hockeymatchen mellan Nälden och Sundsvall som spelades. Efter det for vi hem.

Jag och Nora gick ner en sväng till Martina. Var länge sen Nora och Saga fick leka (på grund av att barnen varit sjuka) så nu tyckte vi det var dax att dom fick träffas. Nora sa såhär igårkväll när hon skulle sova - Mamma, vet du att jag saknar nån... Vemdå, sa jag. -Ja du vet en som jag brukar träffa vaaarje dag... Vem? -Efter ett finurligt flin så svarade hon - Saaagaa!
Min gulliga lilla flicka!
Så nu på eftermiddagen så fick dom iallafall leka nån timma. Till middagstid så gick vi hem och åt upp resterna av tacosen sen igår. Det var gott idag med!

Ikväll blir det tidigt i säng för min del. Börjar jobba i morgonbitti halvåtta... Lite gruvsamt känns det men mest roligt. Ska väl stå och göra semlor hela dagen lång kan jag tro. Åt förresten premiärsemlan idag hos Maud, det var Kenneth som hade med sej dom till oss igår, till efterrätt, men vi fixade en annan efterrätt så vi tog med oss dom till Nälden idag istället. Det var gott... Kan tänka mej att det kommer att slinka ner någon i morgon åxå. Till veckan måste jag skärpa till mej, äter man som jag gör så går man inte ner så många gram direkt. Har fem kilo kvar till min målvikt... Går ju lite långsammare nu när man inte har allt kvar. Men som sagt, skärpning till veckan. Ska börja och jogga igen åxå, det underlättar ju en hel del.

Nu ska jag umgås med lilla familjen... Hör att dom är inne på Noras rum och leker. Ska göra dom sällskap.

Gokväll!

/U.

Aahhh...

Färdigstädat.... Underbart.... Härligt!!!

Gruvade mej en lång stund innan jag tog tjuren vid hornen och satte igång. När man väl har börjat så är det ganska så roligt att städa egentligen, tillfredsställande på nåt sätt... Har jag aldrig nånsin tyckt förut, men sedan barnen kom så har jag förvandlats ifrån en otroligt slarvig och "intesånoga" person, till en ganska pedantisk städfröken faktiskt. Konstigt. Eller egenntligen inte så konstigt kanske... Man vill ju att barnen ska kunna krypa runt på golven utan att man behöver oroa sej om vad dom kan tänkas hitta och stoppa i munnen, eller att kläderna blir alldeles smutsiga på en gång för att golven är skitiga.

Hade en skitläskig dröm inatt förresten...

Det var nåt med en massa fiskyngel... Vi hade badat i sjön och när jag skulle stiga upp så fastnade det långa, smala ormliknande yngel på kroppen, dom klibbade fast på nåt vis. Över hela kroppen krälade dom runt.... Vaknade med panik och satte mej upp och började frenetiskt borsta av dom. Fy faan, det var så äckligt, jag kände verkligen hur det kröp i hela kroppen! Tog en stund innan jag hade lugnat ner mej så pass att jag kunde somna om. Gillar inte mardrömmar! Vem gör det förresten.

Nu ska jag så smått börja och hacka grönsakerna till middagen, svänga ihop en vitlökssås kanske.

Trevlig fredag!

/U.

Matprat

Stackars lilla Liam.

Mina båda barn, speciellt den yngre av dom, är ganska så högljudda av sej. Det gillar inte Liam. Så det blev en hel del gråt från hans sida igår när dom var här och hälsade på... Vanna skriker högt och jällt när hon tycker nåt är kul, och ibland tjuter hon till bara för att hon kan. Tror att hon gjorde det lite på pin tjiv igår åxå när hon märkte vilken effekt det hade på pojkvännen. Skönast tyckte nog Liam det var när Vanna fick gå och sova en stund. Då blev det lugnt och skönt en stund, så han kunde undersöka alla leksaker på Noras rum..

Men vi hade det trevligt iallafall!

Är skönt att ha sällskap en hel dag istället för att bara sitta själv. Kom överens om att prova att träffas lite oftare, eftersom vi båda ändå är mammalediga och kanske inte gör så väldans mycket på dagarna. Liam kommer säkert att vänja sej vid ljudnivån allteftersom, så det går säkert bra tillslut det åxå... Hoppas jag. Annars blir det jobbigt.

Vi fick supergod mat igårkväll på vinmiddagen. "Limepasta" hette rätten. Det var spaghetti, knaperstekt bacon, vitlök, kapris, fetaost och ruccolasallad som var varvat i en stor skål. Över det så var det pressad lime naturligtvis!
Till efterrätt så var det vit chokladparfait. Åxå den var det nån limesås ringlad över plus nån "apelsinskalssull" av nåt slag... Det godaste jag ätit på mycket länge i efterrättsväg iallafall! Ett par glas rödtjut till det och middagen var komplett.

Ikväll så kommer farfar Kenneth hit och ska käka middag. Han är gräsänkling då Ingmarie och barnen är på semester i Thailand. Han skulle naturligtvis åxå ha följt med egentligen, men det körde ihop sej på bageriet (dom äger och driver Trångsvikens Bröd) så han fick vackert stanna hemma. Är ju fettisdagen nu till veckan så det är ju en hel del semlor som ska tillverkas, kan man ju säga... Jag ska själv jobba både söndag och måndag. Lite kul ska det bli faktiskt, har ju inte jobbat på över ett år nu. Får se hur det går med allergin bara. Jag tål ju inte mjöl... Smart att jobba på bageri då va, eller hur...?! Får preppa med lite medicin så ska det nog funka.
Tror det bli tacos ikväll förresten, för att återvända till matpratet. Var ett tag sen faktiskt, och det är väl den ultimata fredagsmiddagen. Tycker jag iallafall.

Ska väl börja styra upp nån städning nu kan jag tro. Känner inte riktigt för det idag, men lusten kanske infinner sej när man väl har börjat... Brukar ju vara så... I alla möjliga sammanhang...!! ;)

Hörs!

/U.

RSS 2.0