Frisk igen

Men jag smittar i två dygn till, minst... Så håll er undan!

Har städat hela huset, bytt sängkläder i alla sängar och framförallt kliniskt, städat och gnidit båda toaletterna..!!! Så nu känns det inte som att det finns nån sjukdom kvar i detta hus... Men det gör det förstås. Vanna är fortsatt väldigt lös i magen, men hon äter som hon ska och är oförskämt pigg!

Nu väntar vi på våra gäster. Peter håller på att blanda välkomstdrinkarna... Vanligtvis är detta min uppgift (älskar att hitta på nya drinkar) men med tanke på smittan som jag kan sprida så får Peter sköta allt som har med mat och dryck att göra idag. Vi ska äta fondue... Då pillar man ju bara på sitt eget kött, så det ska nog gå bra! En klassisk nyårsefterrätt ska vi ha åxå... Marängsviss!!! Vet inte om det stavas sådär, men MUMS iallafall!!

Ja, gott slut och gott nytt år på er allihopa!

Hoppas att ni får ett trevligt nyår, så hörs vi väl nästa år då...!

Kramar!

/U.

Spysjuka!!!

Japp, igår var det alltså dax för mej att få må dåligt.

Illamåendet kom väldigt plötsligt vid middagstid igår... Förstod ganska fort vad som höll på att hända. Ja, sen var det toaletten som gällde hela kvällen kan man säga! Åt båda håll... Förlåt, too much information kanske...!!

Sen har det hållt på mest hela natten åxå. Till råga på allt så vaknade Vanna till där vid halvtre tiden, satte sej upp och spydde en kaskad över hela spjälsängen.... Men det blev som inget mer för henne. I morse åt hon välling som vanligt, klart att bajjet i morgonblöjan var lite löst, men annars har hon varit pigg idag och ätit som vanligt. Det verkar som att barnen får en något skonsammare variant av vad det nu är förnånting... Vinterkräksjuka eller nån annan form av magsjuka.

Det jävligt dumma är att vi var på barnkalas igår... Peter och Marias Axel fyllde tre. Så nu har vi väl spridit smittan till Offerdal, kan jag tänka mej...! Förlåt.=(

Jag känner mej iallafall bra nu. Gäller väl bara att bälja i sej en massa vatten för att återställa vätskebalansen i kroppen, så man blir av med torrvärken i benen. Sen ska här saneras!

Arne och Veronica ska komma hit ikväll och fira nyår med oss. Veronica har redan haft spysjuka så det var upp till Arne att bestämma om dom skulle komma hit eller inte... Och det ville han. Tokfan. Men det var kul för oss iallafall... Hade inte varit så kul att fira nyår alldeles för oss själva! Nora är inte ens hemma, för henne ville farmor ha över nyår... Och då kan man ju inte säga nej! Veronica och Arne har dessutom köpt ett alldeles nytt spel som ska bli kul att testa i afton. Älskar att spela spel!

Nä, som sagt nu ska här städas! Bort med alla bacellurer... Tur att vi har två toaletter, så jag har bara förpestat en utav dom.

Gott nytt år på er allihopa.

Kan väl hända att jag skriver nåt senare idag, vi får se..!

/U.

Migrän

Måste bara säga att "City slickers" är en av mina absoluta favoritfilmer....
En rolig, tänkvärd film med ett budskap...! En höjdare helt enkelt. Såg åxå att Jake Gyllenhaal spelade sonen i familjen. Det var ju lite kul...

Har förövrigt haft en liten släng av migrän ikväll. Får det ett par gånger om året.... Väldigt lindriga "anfall" dock. Synrubbningar och huvudvärk bara, ingen spying! Nu efteråt så känner jag mej alldeles het inuti huvudet... Konstig känsla.

Nu väntar bädden. Ska läsa den sista kriminalnovellen i min bok "Mord i julklapp" som jag beställde i jultidnigarna.

God najt. Sliip tajt.

/U.

Bilder julen 2007

Hmm... Jag tror inte att det är vinterkräksjukan som vi fått...

Peter spydde inget mer inatt och idag känner han sej frisk. Nora kräktes litegrann inatt, alltså ingen fontän utan bara lite på kudden...! Idag har hon ätit som vanligt och verkar pigg och frisk, lite lös i magen är hon ju iochförsej men annars är det bra. Jag och Vanna mår åxå bra... än så länge iallafall. Man ska ju inte ropa hej....!

Här kommer bilder från julafton. Dålig kvalitet som vanligt då jag envisas med att ha soft inställning på blixten... Dumt, jag vet men jag tror jämt att det ska bli bättre så...! Håll tillgodo...

        
Peter på skrillerna... Mormor och farmor hade likadana tunikor, kul...!!

        
Äta, äta, äta......... Och våran fiiiiina julgran!

  
Tipsrundeavslutning med glöggdrickning.

     
Missade tomten totalt med vanliga kameran... Filmade desto mer! Vanna trött och arg!

Här är bilder från juldagen!

image266
Vanna i ny outfit...!!

        
Ser ut som att jag tror att jag är snygg eller nåt.... Moffa och Maidie stökar i köket!

        
Nora och Saga tyckte det var roligast att leka med Simons julklappar...!

image275
Nora målar med sina nya färger.
image276
Vanna leker med sin nya ankfamilj!

Ja, det var det!

Vi hörs väl senare.

/U.

Åkersjön tur/retur

Igår packade vi båda bilarna smällfulla. Med barnen, hundarna, skidor, all julmat och all annan packning... Ylva och Yvette följde åxå med, vi skulle ha några mysiga dagar i Åkersjön hade vi tänkt....

Nu är vi hemma igen.

Ja, ni vet den där otäcka vinterkräksjukan som jag oroade mej för innan jul... Peter har fått den!

Vid femtiden nu i eftermiddags så började han att spy. Eftersom det inte finns någon riktig toalett i stugan, bara en separett som dessutom ligger i en annan byggnad på gården, så tog vi beslutet att fara hem. Skulle inte vara så kul om barnen blir klena inatt och man inte har tillgång till toalett! Vi kom hem nu för en timme sen ungefär. Bara jag vaken, Peter har dessutom fått feber så han kröp i säng direkt när vi kom hem.

Själv har jag tagit mej en redig sup... Tänkte att bacillurerna kanske dör av spriten! Vet ej men det är helt klart värt ett försök.

Hoppas barnen klarar sej bara...!

Spännande natt vi har framför oss... Hmm. Kanske bäst jag går och lägger mej jag åxå. Man kanske måste upp snart igen.

Vi hörs! /U.

Juldag

Båda barnen har precis somnat.

Nu ska jag och Peter ligga i soffan hela kvällen och bara titta på TV. Äta ostbågar och dricka julmust.

Det var kanon hos pappa och Maidie... Åt så vi höll på att spricka! Maidie gör en slags köttpaté som är det godaste man kan äta på denna jord, tror jag...! Julklappar fick vi åxå. Nora fick sina skriller... Så nu måste vi börja och öva på isen!

Nu blir det ryggläge... Hoppas att det börjar nån trevlig film nu klockan nio.

God fortsättning!

/U.

En perfekt jul

Gårdagens julfirande var jättemysigt och helt perfekt enligt mej.

Skrev ett litet inlägg igår mitt på dagen men det blev nåt konstigt när det skulle publiceras... Det stog "inlägget är publicerat" men det var det inte, Så vi får se vad som händer när jag skicker detta... Då kanske det andra hänger på, vi får väl se..!

Ja, som jag skrev igår, så var vi ner på sjön och åkte skridskor på förmiddagen. Hade med oss lite glögg och bara myste på. Skönt att vara ute bara nån timme sådär.

Sen vid tre så kom allihopa. Mamma och Patrik, Maud, Kennet och Ingmarie, Ylva och Yvette. Vi drack en välkomstdrink samtidigt som vi sneglade lite på Kalle och förberedde för julmiddan...! Sen åt vi allt smaskigt på julbordet, mums... Peter hade ordnat sånghäften så det blev både snapsvisor och lite andra, vanliga visor och några julsånger! När vi var nöjda på maten så gick vi ut på en liten tipsrunda som Peter hade fixat... E han inte toppen min karl..?!! =) Tipsrundan avslutades nere vid sjön där han tänt marschaller och stog och bjöd på glögg! Det var så mysigt och jätteskönt att komma ut och gå en sväng sådär efter allt ätande.

När vi kom hem igen så blev det till att vänta in tomten. Klockan var väl nästan sju så Nora och Vanna började bli ganska trötta när han väl dök upp! Nora fick stora ögon förstås... Men hon blev inte riktigt lika spak som i fredags. Vi hade så otroligt mycket julklappar i år, så det tog en stund innan allt var färdigöppnat. Blev alldeles för mycket för Nora så vi har sparat några klappar som hon ska få öppna senare idag! Barnen fick så mycket fina kläder och grejer och jag fick åxå så mycket fint...!

Sen när det var överstökat så drack vi kaffe och fikade lite julkrus. Lite olika lekar hann vi åxå med innan alla tackade för sej och for hem.

Kort sagt var det en perfekt julafton. Den bästa på länge... Ingen jäkt och stress, allt kändes lugnt och fridfullt. Precis som det ska vara!

Senare idag så ska vi till pappa och Maidie på julmiddag. Blir lite julklappsöppning även där kan jag tro. Bilder lägger jag ut i morgon tror jag...

Ha en fortsatt god och glad jul!

/U.

Dan före dan

Jaha, om mindre än en timme så är det julafton då. Mysigt...

Allt är klart och allt känns väldigt lugnt för tillfället. Fick dock lite småpanik nu på eftermiddan när granen skulle kläs... När jag testade julgransljusslingan så funkade den inte! Klockan var fem i halvfyra, Elkedjan i Krokom stängde fyra idag...! Så det var till att kasta sej i bilen och blåsa ner på byn för att införskaffa en ny belysning. Det är ju bra att man är så förutseende och duktig på att planera... Inte...! Men allt blev ju bra ändå till sist. Granen är väldigt vacker!

Nora fick efter sitt kvällsbad göra iordning en tallrik med tomtegröt, lite russin och en saffransskorpa, att ställa ut på bron till tomten... Hon var så söt när hon med djup koncentration kanelade och sockrade gröten och sen bar ut den iklädd sin Pippi morgonrock och sina rosa lurvtofflor...! Hon har åxå fått hängt upp en strumpa på sin dörr... Så vi får väl se om tomten hittar hit inatt...

Nu väntar sängen för en trött tomtemor...

God jul på er alla mina vänner... Ja, god jul till alla er som inte är mina vänner åxå förstås..!

Gonatt,

/U.

Friska

Än så länge så har ingen kräksjuka brytit ut i vår familj... Peppar, peppar... borde man kanske äta nåra korn av nu, kom jag på... Det sägs ju vara effektivt har jag hört.

Nu är det bara Simon som inte blivit sjuk i Martinas familj. Idag är det Ronny som ligger å spyr... Å Peter som träffade Ronny igår för att hugga julgran, skit... Då är det ett dygn till som man ska vara orolig!
Nä, nu ska jag sluta fundera på det här. Blir vi sjuk så blir vi, helt enkelt! Trist när det är jul och allt bara, men så e det. Bara att bita ihop.

Nu ska jag göra Janssons Frestelse. Inte så gott tycker jag, men det finns ju andra som ääälskar den rätten!

Vi hörs!
/U.

Vinterkräksjukshelvetet

Har vi som tur är inte hamnat i... ännu...!

 Men Martina med familj ligger och spyr just för tillfället. Skulle ju vara ganska typiskt om våran familj åxå drabbas nu precis till jul... Hoppas, hoppas att vi klarar oss! Känns som att detta dygn som kommer är det mest kritiska för oss, om vi blivit smittade av Martina så borde det ju bryta ut den närmsta tiden tycker jag. Än så länge känns det bra för mej åtminstone... Barnen sover lugnt i sina sängar, Peter med, förresten... Endast Ulrica är vaken..!

Nu på eftermiddagen/kvällen så har vi varit och firat lilla julafton hos Peters mormor och morfar. Komplett med julmat, tomte och julklappsutdelning... Hela kittet så att säga. Det var mysigt och väldigt gott med julskinka framförallt! Jag är nog en riktig tråkmåns... som tycker att skinkan är godast på julbordet..!
Var så kul att se hur Nora reagerade på tomten i år. Hon har alltid varit väldigt "orädd" för tomten, men i år var det lite annorlunda... Hon blev nog ganska så spänd och ville absolut inte gå fram till tomten för att hämta sina klappar. Vanna stirrade bra nog storögt på Mr. Red hon åxå... Men hon grinade bara nästan när vi satte henne i knät på han för att ta några bilder...! Hade inte den riktiga kameran med så det blev bara taget med Peters mobil, så jag vet inte vad det blev för kvalitet. Får se om jag kan lägga in nåra bilder i morgon kanske.

Såg på "Finding Neverland" nu i kväll förresten. Fan, vilken underbar film! Lääänge sen jag grinade så mycket till en film... Den berörde mej väldigt mycket faktiskt... Eller så var det kanske Johnny Depp som "berörde" mej mest...!!! Det låter jag vara osagt...=)

Nä, nu ska jag hoppa i säng och hoppas att vi får sova hela natten, hela familjen, utan spying.

Gonatt!

/U.

Julkort

Jag börjar så smått att få lite ångest...

Vi bestämde oss nämligen för en tid sen att vi skulle strunta i att skicka julkort i år... Men nu när alla julkort börjar att dimpa ner i postlådan så skäms man nästan...! Knäppt va. Men jag kan ju passa på att önska alla er som läser detta, som jag förr om åren brukat ha skickat kort till, en god jul från Peter, Ulrica, Nora och Vanna och alla hundarna..!! Puh, nu känns det genast mycket bättre...!

Idag var Nora till tandläkaren för första gången. Jättespännande tyckte hon att det var... Hon var så duktig så, gapade jättestort så att tandsköterskan kom åt att titta överallt. Hon hade fina och rena tänder utan kariesangrepp... Skönt, med tanke på att hon är en liten godisråtta... Det är klart att vi försöker begränsa godisätandet till lördagar men den här tiden på året så blir det ju lite si och så ibland med det... Det kan jag erkänna. Hon har ju till exempel en chokladkalender hängandes på sitt rum, hur bra är det egentligen, att börja dagen med en chokladbit! Tur att det bara är jul en gång om året..!

Nu har jag kommit på vad det juligaste ljudet är åxå... Ljudet av nötter som knäcks, såklart! Det ljudet hör man inte så ofta annars, eller hur..!!

Nu ska jag gå och slänga Nora i säng.

Gokväll!
/U.

Klappat å klart

Åh, vilka finurliga rubriker jag kommer på...;)

Jo, det är färdigt med alla julklappar nu. Tror jag iallafall...! Tänk om man skulle ha glömt nån stackare, som får sitta där på julafton utan klappar...! Hemska tanke.

Det var rätt saftigt med folk ute på stan idag, men utan barnvagn så går det ju så bra ändå... Man kan småtränga sej och slinka förbi lite varstans. Så det gick som sagt bra med dom sista inköpen. Sen var det ju besiktningen av bilen då... Vi har aldrig sen vi köpte den (tre år sen) sluppit ombesiktning... Skitbil (Volvo), men idag gick den faktiskt igenom! Fast det var inte så bra ställt med den ändå... Besiktningskillen upptäckte att den läkte olja som ett såll. Sa att han tyckte lite synd om mej för om det var det felet han trodde det var, så kan det bli dyrt...! Hmmm.. Precis vad man vill höra. Inte. Men vi slapp iallafall ombesiktning... Lyllo oss!

Peter snodde ihop en Rocky Road nu ikväll. Alla som sett Leilas jul vet vad jag snackar om... Jävelberg vad gott det var!!! Det kanske nästan kan vara världens godaste godis... Leila påstår ju det.

Martina och jag åt en sallad på Ragnars. Det var gott det med.

Nu blir det hopp i säng.

Godnatt! /U.

Knäck

Just nu står revbensspjällen och puttrar på spisen... Doftar underbart av vitlök och ingefära...!

Har precis dragit igång ett knäckkok åxå... Hade tänkt skippa knäcken i år men samtidigt, vad vore väl en jul utan knäck som fastnar i tänderna..!!=)

Ska snart hoppa in i duschen och göra mej iordning för en hektisk eftermiddag på stan... Jag tycker faktiskt om den här julstressen litegrann måste jag erkänna... Bara det inte blir too much!

Ha en bra dag!

/U.

Julklappar och godis

Öppna förskolan tyckte Nora var en hit.... Ja, Vanna tyckte åxå det var lite kul tror jag!

Efteråt sprang vi en sväng på stan. Mycket folk var det... Inte alls särskilt roligt att ha vagnen med sej. Man känner sej i vägen precis överallt! Hittade inte det vi sökte heller... Men vi ska in i morgon åxå, jag ska in och besikta bilen så efter det så har jag hela eftermiddan på mej för julklappsshopping. Martina ska åxå in så vi ska försöka hitta julklapparna till dom vi köper ilag åt, typ mamma och pappa. Jag lämnar barnen hos Maidie så får Peter hämta upp dom när han kommer från jobbet.

Om ni ska göra ett gott julgodis så kan jag rekomendera smörkolan från TV-programmet "Leilas jul". Jag har gjort två satser nu...!  Suuupergod och lätt att lyckas med!
Ska även göra Rocky Road, tror jag. Mums!

Gokväll

/U.

Öppna förskolan

Idag tar jag med mej ongan och följer med Martina till öppna förskolan i stan. Har faktiskt aldrig varit där... Krokoms öppna var man ju till några gånger när Nora var lill liten, men det var länge sen nu.

Sen så blir det väl en julklappstur på stan, kan jag tänka mej. Kanske fika åxå... Känns som att jag lagt ner viktväktartänket litegrann nu inför jul, har bara gått ner ca ett halvt kilo nu på två veckor. Men huvudsaken är att man inte går upp iallafall, tänker jag.

Nä, nu ska jag fixa lunchen, sen far vi!

Hörs! /U.

Hyacintpirr

Idag har Saga varit här. Martina var på HC och fick ett födelsemärke bortskuret...!
Så det har alltså varit full rulle här idag!

När Saga gick hem så var Nora så trött... Hon hjälpte mej att tippa i ingridienserna till min mjuka pepparkaka och sen sa hon att hon ville gå och lägga sej! Så just för tillfället så sover båda barnen. Lite skönt är det ju allt, men jag måste snart väcka Nora annars så blir läggningen för natten så onödigt utdragen och jobbig.

Kom på en juldoft som slår det mesta förresten... Hyacint...!
Tänker på barndomens jular, känner nästan pirret i magen när jag känner doften av hyacint... Härligt! Jag köpte nämligen en i lördags och nu håller den på att slå ut.

Blev ingen DVD-film igår. Vi har tappat bort nån kabel säger Peter, så vi får inte till nån bild... Istället såg vi "Shall we dance" med Jennifer Lopez och Richard Gere. Lättsam romantisk komedi, inget direkt för mej egentligen men lite småmysig var den ju ändå.

Nu måste jag se vad man kan trolla ihop till middag... Tråååkigt, kändes det idag!

Hörs! /U.

Klappjakt

Vilken bra dag det var att handla julklappar på stan idag. De flesta affärer var öppna och nästan inget folk! Ganska skönt med lite folk när man har barnen med, ni vet med vagn och grejer..!

Gick jättebra med alla julklappsinköp, jag känner mej nöjd med dagens skörd. Måste in en gång till bara, några klappar fattas det än plus att man måste dra en rajd på Matpiraten  för inhandling av julskinkan och lite (mycket) annat smått och gott...!

Om vi kan skrämma igång DVD-n nu så ska jag och Peter titta på "Tomten är far till alla barnen". Gillar den filmen skarpt, lite tragikomisk men ändå julmysig på nåt vis..!

Skön kväll på er!
/U.

Förresten... Nora har precis somnat lyssnandes till en AC/DC skiva...! Vad ska det bli av den tjejen...?!!=)

Gårdagen

Gårdagskvällen blev jättelyckad. Vi träffades på Elliot klockan sex... Dök direkt ner i bubbelpoolen, hett var det! Men skönt. Passade även på att sola en kvart ungefär. Jävlar vad det tog. Hade nån slags tan booster på... Var väl inte riktigt tänkt så men, men... Blev lite röd om näsan faktiskt!

Sen duschade vi och gjorde oss snygga och efter det inmundigade vi en varsin nachotallrik. Hur mycket mat som helst var det... Jag är inte den som lämnar mat i första taget men det blev too much även för en sån som mej!
Sen bar det iväg på krogen. Mark Twain. Det var väl skoj... Mamsen och svärmor shakade loss rejält där bland alla ungdomar. Ja, även vi andra dansade åxå förstås! Sen var kvällen slut och vi åkte hem.

Idag har jag mått helt okej faktiskt. Klart man e trött men inte samma bakiskänsla som förra helgen iallafall... Långt ifrån!
Hade tyvärr ingen kamera med mej igår men Kristina kanske lägger ut nåra bilder... Om dom vart bra...!=)

Nu ska jag slänga mej i soffan och snaska lite godis tror jag. Ska va chaufför i natt och hämta Jenny plus nåra kompisar som är på krogen. Måste lägga mej tidigt så man får sova ett par timmar innan man ska iväg...!

Trevlig lördag på er alla!
/U.
Har aldrig länkat så det lär väl inte funka....

Fredag

Idag har vi vägt och mätt Vanna. 9800 gr. och 77cm. lyder hennes siffror nu.

Ikväll ska vi ett gäng på Salong Elliot. Bubbla och basta och kanske tillochmed sola lite solarium... Var typ hundra år sen jag gjorde det. Tacobuffé på det sen, och så lär man väl ska dricka en och annan öl kan jag misstänka....! Efter det drar vi väl ut i det vilda nattlivet på en fredag i Östersund....=) Har inte varit ut på väääldigt länge, så det ska bli lite kul i vilket fall!

Jag kan rekomendera alla att baka pepparkakshus iallafall.... Lukten som sprider sej i huset av av pepparkaka blandat med den söta kristyren är oslagbart den mest juliga man kan uppbringa, tycker jag då.
Jag hyser nån slags hatkärlek till att tillverka pepparkakshus.... Själva bakningen kan ju leda till gråa hår kan jag säga. Degen som fastnar antingen på kaveln eller på bordet... Sen när man ska föra över bitarna till plåten så är det alltid nåt som går sönder! Sen har vi ju allt det här kladdet med det smälta sockret som är hett utav bara helvete... Fast jag brände mej inte en endaste gång faktiskt! Det roligaste är ju att dekorera hela skapelsen iallafall... Fast då gäller det ju att få till den perfekta kristyren åxå. Inte för hård och inte för lös... Ja, det är ett jäkla bestyr!

Men som sagt, det luktar gott iallafall.

Ha en fortsatt trevlig fredag! /U.

Pepparkakshus

Då var det klart då....

image249

image250

image251

image252

Jag skippade non-stopen på taket... Det skulle aldrig funka med en godisälskande treåring i huset...!!!

Nu blir det en kopp thé sen e det gonatt.

/U.

Köttbullar och Lucia

Lussefirandet på skolan var jättebra. Barnen var superduktiga och tog i för kung och fosterland när dom sjöng! Man fick en härlig julkänsla i kroppen faktiskt...! Nora och Vanna skötte sej åxå jättebra, kan ju vara lite svårt för en treåring att sitta still så pass länge men hon var nog så faschinerad av allting och av stämningen så det gick hur bra som helst. Vanna var ju jättetrött förstås men med en nyckelknippa att tugga på så var hon åxå relativt nöjd...!=)

Vi kom hem vid strax före halvnio och då var det bara till och ställa sej att tillaga julköttbullarna! 135 st. blev det när jag räknade efter... Halvdrygt att rulla så många köttbullar, men nu är det gjort för i år iallafall... Skönt!

Pepparkakshuset är fortfarande inte gjort. Kanske blir det i morgon.... Kanske inte. Den som lever får se.

Nu ska jag se om köttisarna har kallnat så jag kan packa dom och slänga dom i frysen, i väntan på julafton.

Gonatt! /U.

Innedag

Idag har vi inte varit utanför dörren på hela långa dagen... Jag skäms lite för det men jag skyller på kylan.

Har istället bakat lite mera pepparkakor med Nora plus att jag gjort färdigt biskvierna. Dom blev säkert jättegoda... Har naturligtvis inte smakat på dom... Lite för mycket points så här mitt i veckan!

     
Från gårdagens pepparkaksbak

image246
Nora hjälpte mej med biskvibakningen...!!!=)

  
Ser gott ut eller hur... Gjorde risbräck av den smälta chokladen som blev över.

Ikväll ska vi och titta på Luciatåg på skolan där Peter jobbar. Ska bli trevligt men jag grämer mej lite över att jag kommer missa "Bonde söker fru".... Hade varit kul att se hur dom väljer, men det är ju ett nytt avsnitt redan i morgon så jag får väl nöja mej med det!

Det var allt för nu! /U.

Bil

Japp, nu har vi köpt oss en ny bil.

Ja, ny är den ju inte direkt (-88) men för oss är den ju ny! Jättefin är den, tycker jag iallafall..!
Toyota Corolla heter den och den är grå.

Skiter i att göra pepparkakshus i kväll, har så förbaskat ont i armen.... Jag bröt visst arm med nån tjej i lördags... Jag gör det ibland när jag e på tura, pinsamt... Jag vet!

Gokväll! /U.

Dagen idag så långt

I förmiddags så kom Martina plus barn och Pia plus barn hit. Då fick dom stora barnen baka pepparkakor... Lite hysteriskt blev det allt. Dom bakade väl på i tio minuter eller så, tills dom fyllt en hel plåt sen var dom nöjda! Efter det fick dom äta upp allihopa och dricka saft.

Martina och barnen har varit här mest hela dagen, dom har precis gått hem. Så nu har jag snabb röjt lite här hemma.... Det ser ofta ut som ett bombnedslag när Nora och Saga har lekt!

När Peter kommer hem så ska vi åka och kolla på en bil.
Hoppas, hoppas den är okej så vi kan köpa den... Är sååå less på att inte ha någon bil. Man blir ganska låst när man bor på landet och är utan bil, kan jag meddela.

Hörs mera sen. /U.

Julstök

Nu har jag börjat med julförberedelserna ordentligt.

Idag har jag och Martina bakat mjukbröd. Det gick ovanligt bra faktiskt... Alla ni som är lite insatta i konsten att baka mjukt tunnbröd, vet ju hur viktigt det är att få till en bra deg... Och det fick vi idag. Hyffsat lättkavlad och samtidigt väldigt "hållbar", vi misslyckades faktiskt inte med en enda kaka!! Vi är ju så duktiga.

Förra veckan bakade jag struvor. Den juligaste av alla julkakor, enligt mej iallafall! Kanelsnitt har jag åxå bakat, och så har jag gjort biskvibottnar... Har bara inte hunnit fylla dom och gjort dom klara, men det planerar jag att kanske hinna med i morgon, vi får se.

Alldeles nyss så tog jag och slängde ihop en pepparkaksdeg. Tänkte börja med mitt pepparkakshus i morgonkväll, när barnen har lagt sej..! Nora ska få baka lite pepparkaksgubbar i morgon på dan om hon vill... Hon har ju ungefär lika bra tålamod som sin mor så det är inte säkert att hon kommer tycka det är så kul..!!

Det jag har kvar att göra sen i kakväg är en mjuk pepparkaka. Tycker själv egentligen inte att det är nån direkt höjdare, men det är Peters favorit så vad gör man inte...! Sen är det väl köttbullar som ska rullas, kryddade med rikligt med kryddpeppar och lite malen nejlika för att få till den riktigt juliga smaken! En Jansons Frestelse tänker jag åxå laga till nu en bit i förväg och slänga i frysen. Världens godaste honungsglaserade revbensspjäll tror jag att jag väntar med att tillaga tills dagarna före julafton, dom är nog godast om dom slipper bli frysta kan jag tänka mej.

Fan, nu blev jag nästan hungrig... Kanske ska gå å ta mej en mjukstut

Skönt att inte vara bakis längre förresten. Det är ju inte så kul faktiskt.

Ha de! /U.

Bakis

Jaha, då har man slösat bort ytterligare en dag då på att vara bakis. Är det värt det....? Svar nej. Men det var roligt iallafall.

God mat, roligt folk, guitar hero och singstar. Kort sammanfattning!
Orkar helt enkelt inte skriva så mycket idag.

Jag låter bilderna tala istället!

     
Martina=tuff, punkig 80-talsbrud. Jag=töntig 80-talstant. Pia= bohemisk 70-talsbrutta.

        
Martina matchade nagellacket med strumpbyxorna!

Födelsedagsbarnet!
        
Vimmelbilder!
        
Ett litet gympingpass hann vi med åxå... Kniiiip med stjärten..!

        

Som sagt, det var en riktigt lyckad fest.

Idag är jag ingen viktväktare.

Idag blir det pizza.

Gott!

/U.

Amanda eller Marie....

Ja, vem fan vinner egentligen....?!

Jag tror att jag blir gladast om Amanda vinner faktiskt... Har slängt iväg två röster på henne.

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll, alla ni som läser detta!

/U.

Klänningar och idol

Idag har vi våldgästat Martina en stor del utav dagen.

Var inte meningen att vi skulle stanna så länge så jag hade inte med mej nån lunch till varken ungarna eller mej själv, så det blev att Martina vackert fick bjuda oss alla.... Kanske får bjuda igen ikväll på lite tacos...!

Skulle egentligen bara gå över för att titta på nåra klänningar som hon har lånat.... 70-80-tals stasser...! Vi ska ju nämligen på 40-årskalas med det temat på i morgon! Ska bli sååå kul! Lovar att ta en massa bilder som ni kan få ta del av sen.

Ikväll blir det väl "Idol" för hela slanten kan jag tänka mej. Det känns jävligt bra att det blev Amanda och Marie i finalen, för det spelar ingen roll vem av dom som tar hem segern. Båda två är värdiga vinnare tycker jag! Annat hade det varit om Andreas hade klarat sej till finalen... Då tror jag faktiskt inte att jag hade tittat om jag ska va ärlig, skulle bara ha varit så förbannad tror jag... Tur att det inte blev så!


Höres! 
/U.

Glögg

Nu har jag precis kommit hem. Har varit på vinklubbsträff på F-huset.... Den här gången hade vi ingen middag utan vi hade glöggprovning. Ganska kul att testa alla dom här lite godare/dyrare glöggsorterna som man aldrig unnar till att köpa själv. När jag ska köpa glögg så blir det nästan alltid vanlig, traditionell Blossa vinglögg, eller om man ska lyxa till det ordentligt, Blossa starkvinsglögg...!!
Gott och mysigt var det iallafall, julmusik och en massa levande ljus förstås... Men jag känner nu att det kommer krypande en liten lätt huvudvärk.... Lite för många glöggsorter och lite för lite mat, tror jag. Kanske bäst att jag går och fixar värsta kvällsfikat..!!

Pappa var barnvakt förresten. Peter är på julfest med jobbet... Julbord skulle dom äta och så skulle dom ha lite karaoke och lite annat tyll... Säkert skitkul. Jag såg till att Vanna hade somnat innan jag stack iväg, så hade pappa bara en unge att bekymra sej om. Det gick bra, Nora tjorvade på i en timme bara, innan hon knoppade in och det är väldigt bra för att vara hon nuförtiden kan jag säga..!

Nä, nu måste jag äta nåt.

Gokväll! /U.

Födelsedag igen

~~Grattis systerdotter Emma på 10-årsdagen~~

Hela långa hösten och en bit in på vintern är ett enda jytter av födelsedagar i vår familj/släkt. Oktober är ju värst, men det har jag skrivit om förut så det ska jag bespara er.... Storasyster Veronicas äldsta dotter Emma är den som avslutar årets födelsedagskaos just idag, den femte december.

Nu är det lugnt ända tills Vanna fyller ett år, den tionde februari...

Nu ska jag snart klä på ungarna och kämpa mej ut i snöstormen.... Vi ska gå ner till Martina en sväng, Marie och barnen ska komma och hälsa på, så vi tänkte passa på att träffas allihopa.
Vi hörs! /U.

-0,9

Gick över förväntan på vägningen i eftermiddags faktiskt. Nästan ett kilo ner på en vecka.... Jäkligt bra med tanke på dagarna i Åkersjön förra veckan, när vi hade helg mitt i veckan, so to speak.

Nu har jag äntligen köpt dom första julklapparna! Det känns jättebra, att man inte har allt kvar. Har även inhandlat en massa småplock som jag ska sätta mej ner och göra små paket av så fort Nora knoppat in... Just för tillfället ligger hon i sin säng och sjunger...! Vanna somnade som vanligt i kväll iallafall, skönt. Det var nog en engångsföreteelse hoppas jag, att hon var så där tjorvig natten som var.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

/U.

Tjorvnatt

I natt så har Vanna tjorvat ordentligt för första gången sen hon föddes, tror jag....

Vi har varit väääldigt bortskämda med barn som har sovit hela nätter från det att dom har varit bara någon månad, så en sån här natt känns nog extra jobbig för en lyxmamma som mej...!=)
Det började med att hon inte ville somna när hon ätit vällingen sin där efter kl. sju nån gång i gårkväll. Då tog Peter upp henne och hade henne i knät när han tittade på TV, då var hon så nöjd så! Sen försökte vi flera gånger att lägga henne i sin säng men hon blev som galen när vi la ner henne, helt otröstlig!! Detta höll på hela kvällen tills vi skulle gå och lägga oss, till saken hör åxå att även Nora var vaken hela kvällen för hon hade sovit på soffan en stund på eftermiddan, så hon kunde inte heller sova...! Så tillslut gick vi och la oss hela familjen i våran säng och släckte ner så det blev becksvart för att Vanna skulle förstå att det var sovtajm.... Men i helsicke hon gav sej, hon grinade snarare ännu mera! Klockan var närmare elva när Peter tog upp henne igen och gick till vardagsrummet och satte sej i soffan med henne. Vid halvtolv ungefär kom han tassande med en sovande liten trollunge på armen... Han la ner henne jätteförsiktigt och hon fortsatte faktiskt att sova..! Skööönt.

Så fick vi sova ända till klockan tre.

Då var det samma visa igen. Hon vaknade och skrek.... Jag skyndade mej att göra välling som hon raskt sög i sej och sen fortsatte hon att grina! När jag tog upp henne ur sängen så somnade hon i min famn, men så fort jag försökte lägga ner henne så vaknade hon och var "galen"!
Till sist gick jag med henne in till Noras rum så vi kunde lägga oss tillsammans i hennes säng, men så fort hon märkte vart vi var nånstans så blev hon jättepigg... Finns ju en hel del leksaker på Noras rum...! Så tillslut släppte jag ner henne på golvet så hon fick leka, hon hade jättekul... Inte jag..!

Så när hon höll på att stöka där på golvet så tog hon i rejält en gång.... Det nästan small till i blöjan... Och efter den urladdningen så blev hon som en annan unge. Hon nästan somnade när jag la henne på skötbordet för att byta den sprängfyllda blöjan, mycket baj var det!!!

Med en ny torr blöja la jag ner henne i sängen. Hon somnade på en minut ungefär. Klockan var fem.

Där ser man vad magen kan ställa till med! Vi fick en lång skön sovmorgon iallafall... Båda två sov till strax efter nio. Så jag ska inte klaga på sömnbrist!

Nu i eftermiddag så ska jag låna Martinas bil och blåsa in till stan. Måste börja handla lite julklappar och lite småpryttlar till Noras paketkalender.... Hon är ju så liten så han fattar nog inte att hon blivit "blåst" på tre paket redan...! Sen är det ju vägning åxå ikväll.

Vi hörs senare! /U.

Mera bilder

Härmed presenterar jag stolt Vårat nya vardagsrum....

image214
Bilderna är lite disiga.... Var nog lite mörkt i rummet...!
  

Här kommer bilder från delar av övriga huset åxå.

  
Köket
  
Matrum

Hall

Jag kan numera säga att jag är nöjd med nästan alla delar av huset nu. Tvättstugan återstår det en hel del på innan man kan känna sej nöjd, men i övrigt börjar det kännas som att det är klart..! Trivs väldigt bra i vårat fina hem!=)

Det var allt för nu. Tack å hej! /U.

Dubbelt

Jaha.... Konstigt det blev.

Skit i det!

Bilder mest

Här kommer bilder från Åkersjön och vårat vardagsrum....

     
Lite suddiga, jag vet.... Kass kamera... eller fotograf kanske..?!!

        
     

Renovering...

  
Så här fint var det innan vi började!

     
Takmålning... Inte så kul!


Så här såg det ut när vi for till Åkersjön....


Och så här såg det ut när vi kom hem igen!

        
Klart! Den ljusare nyansen är på långsidorna och den mörkare är på kortsidorna (förstås!)

Hela dagen idag så har vi grejat och möblerat å fixat, så nu är det sååå mysigt i vårat "nya" vardagsrum... Ja i hela huset förresten...! Har bytt gardiner i alla fönster och smackat upp alla adventsgrejer. Hann tyvärr inte städa så bra som jag ville idag så helt nöjd är jag inte... Men det hinner jag nog i morgon!

Och nu är det helt plötsligt i morgon.....

Det blev nåt fel när jag skulle publicera inlägget.... Inte första gången det händer, men det blev sparat den här gången iallafall..!! Ja, ja nu ska jag till och städa.

Ha en bra dag! /U.

Bilder mest

Här kommer bilder från Åkersjön och vårat vardagsrum....

     
Lite suddiga, jag vet.... Kass kamera... eller fotograf kanske..?!!

        
     

Renovering...

  
Så här fint var det innan vi började!

     
Takmålning... Inte så kul!


Så här såg det ut när vi for till Åkersjön....


Och så här såg det ut när vi kom hem igen!

        
Klart! Den ljusare nyansen är på långsidorna och den mörkare är på kortsidorna (förstås!)

Hela dagen idag så har vi grejat och möblerat å fixat, så nu är det sååå mysigt i vårat "nya" vardagsrum... Ja i hela huset förresten...! Har bytt gardiner i alla fönster och smackat upp alla adventsgrejer. Hann tyvärr inte städa så bra som jag ville idag så helt nöjd är jag inte... Men det hinner jag nog i morgon!

Barnen har fått feber båda två förresten, så det har varit en hel del gnäll och trötta barn idag kan jag säga..! Hoppas dom är bättre till i morgon.

Nu är jag så trött så det blir gonatt till er alla.

Ha det gött! /U.

RSS 2.0