Utgång!

Ikväll så ska jag ut med min "chef", på min praktikplats alltså. Barbro. Och hennes döttrar. Det ska bli skitkul!

Sitter nu och sippar på en öl...



Å det är ju så gott!!

Peter och barnen ska skjutsa in mej alldeles snart. Det bli middag på Dahlwinnies (stavning?) och sen ska vi väl skaka rumpan på "Plaza" antar jag!

Ha en trevlig lördagkväll!

/U.

Semlor!

Idag har jag och Nora bakat semlebullar när Vanna låg och sov. Taskigt eller hur, att inte hon fick va med...!
Tänkte nog att hon åxå skulle få baka, men hon sov ju så förbaskat länge. Och degen jäste....

Tänkte jag skulle lägga ut receptet här på dom perfekta semlebullarna. Enligt mej iallafall!

150gr margarin

5dl mjölk

1pkt jäst (för söta degar)

ca ½tsk salt

1½dl socker

kardemumma efter behag. Ca 2tsk malen ungefär

Vetemjöl tills degen känns bra. Inte för mycket bara, den ska va ganska så klibbig tycker jag, inför jäsningen.

Ja, alla vet väl hur man slänger ihop en vetedeg så det besparar jag er!
Låt den jäsa ordentligt. Dubbelt så stor minst!

Nu kommer vi till knådningen, som jag tror att många fuskar med... Knåda degen läääänge och våldsamt! Minst i 5 minuter effektiv tid, gärna lite längre. Det är det som gör bullarna mjuka och fluffiga. Annars blir dom gärna hårda och lite tör.... Tillsätt lite mer mjöl under tiden om det behövs.

Gör ett degprov. Ta en liten bit av degen, rulla till en boll, töj den och dra i den... Om man kan få den så tunn på mitten så det påminner om en tugummibubbla, så e den klar!

Ja, sen rullar man fina bollar i den storlek man önskar. Låt dom jäsa under duk tills dom är klara, kanske 40 minuter eller nåt. När du petar med ett finger på dom så ska inbuktningen pluppa ut igen... Då är dom redo för ugnen!

Pensla dom för guds skull inte med ägg! Spraya dom istället med en blomsprayflaska med vatten så dom blir fuktiga, innan du skjutsar in dom i ugnen. 250 grader i ca 6 minuter beroende på vilken ugn du har.

Sen e re klart!

Se hela bilden

Sen gör man väl som man vill med fyllningen, men jag tycker personligen att man ska gröpa ur lite av inkråmet, blanda det med riven mandelmassa och lite ovispad grädde och röra det till en ganska slät massa. Fyll sedan det smarriga i "hålen" i bullen. Vispa grädde och spritsa på. Lägg på locket och pudra på massa florsocker. Så har du den perfekta semlan!

Vi har precis mulat i oss en varsin efter middagen, och det såååå gott!!!

Nä, nu ska ungarna upp ur badet och i pyjamasarna. Ikväll ska dom banne mej somna i normal tid!!!

Gokväll!

/U.

Hmmmmm...

Jag hade ju som lite ont i magen igår på förmiddagen....

Började sen att få frossa....

Å sen blev jag klen!

Magsjuka av nån konstig form... Kunde inte äta utan att det... Ja, ni förstår... Och jag hade sån sjuk värk i magen. Riktigt plågsamt var det bitvis! Plus lite feber på det...



Så det blev ingen permanent idag... Ska få göra det nästa måndag, som tur är... Jag trodde att det var sista chansen att få göra det idag, eftersom det hela tiden har blivit lite uppskjutet. Men som sagt, nästa måndag blir det av!

Har precis ätit lite lunch nu... Bara lite. Men det känns ganska bra i magen faktiskt. Blev sjukt sugen på grillade majskolvar... Så då gjorde jag det. Vi har ju en sån här elgrill som man kan ha inne. Det blev mumsigt.... Inte riktigt som på sommaren på kolgrillen, men klart godkänt! Ungarna älskade dom iallafall... Har aldrig sett någon äta en majskolv så rasande fort som Vanna gjorde idag. Ungefär som Kalle och Musse på julafton!

Faan jag är så jäkla sugen på en kopp kaffe...

Undrar hur magen ställer sej till det?

Äh, jag måste testa...

/U.

Permanent...

Faan, jag gillar inte riktigt att rulla permanent...



Jag har min första levande kund (förut har vi bara rullat på dockor) i morgon... Peters mormor är det som ska få lockar i håret. Jag känner mej inte riktigt redo för det här än tror jag...! Det jävlas ju så inihelvete när jag nu står och övar på dockan här hemma. Men det kanske går bättre på ett riktigt hår. Jag får hoppas på det!

Sen är det ju prov i morgon åxå...

Suck!

/U.

Benjamin Buttons otroliga liv...

Är en otroligt bra film!



Å Cate Blanchett är så otroligt vacker i den här filmen!

Ett tips till alla är att gå och se den!

Men den är nästan tre timmar lång så var beredd på lite ont i bakpartiet...!!

Gokväll!

/U.

TV-lördag!

Ja, idag är det en riktig tv-dag kan man milt påstå... Skidor för hela slanten. Både nedförs, på längden och med gevär på ryggen..!

Som tur är så var det nästan en timmes uppehåll så vi kunde klä på ungarna och gå ut en sväng!

Nu är Saga här och leker så bra med Nora. Vanna ligger och sover lunch. Jag och Peter kasar i en varsin soffa framför TV-n. Det är gött!

Ikväll blir det bio för mej och Peter. Barnen ska sova hos farmor och farfar... Alltså Vanna ska sova hos farmor och Nora ska sova hos farfar!

Tebax te soffan nu...

Egentligen borde jag plugga till provet på måndag... Men det skjuter jag upp till i morgon tror jag!

Ha en bra lördag!

/U.

Lejona sover...

Ja för er som inte sett den andra videon jag nämnde så varsågod...

Lion låten...

Jag kan inte hjälpa det, men jag får nästan lite P-rulle känsla av den här videon... Vet inte riktigt, men den känns lite halväcklig...

Vad tycker ni?

Är den inte bra så säg!

/U.

Kanye...

Den här låten lyssnar jag på nu... Mycket!

Crazydansar och sjunger högt. I min ensamhet alltså...

Ni kan gärna blunda för videon, för den är typ den sämsta som jag sett sen "The lions sleeps tonight"...

Mycke nöje!

/U.

Hemmaonsdag

Jag tror att jag har kommit på varför jag inte har nån lust att skriva här på bloggen...

Jag är lej på utseendet, tror jag..!! Iallafall på den svarta färgen. Nu när det börjar gå mot vår så vill man ha ljus... Ljusare, gladare färger. Tyvärr är jag helkass på det här med data, så att göra nåt själv är uteslutet... Så om nån duktig, snäll datamänniska (läs Helen), ser detta rop på hjälp, så kan den höra av sej om den känner att den har lust och tid...!!=)

Ja, vad händer annars då...

Är hemma med sjuka barn idag för andra dagen i rad. Jag är själv inte helt hundra heller, med halsonta, huvudvärk och allmänt bara seg så det passar bra att va hemma faktiskt. Just nu sitter ungarna och kollar på "Askungen"... Hoppas dom orkar se hela filmen, men det har aldrig hänt så det verkar otippat. Dom enda filmerna som funkar riktigt är Astrid Lindgrens filmer. Då kan dom (Nora iallafall) sitta still hela filmen och sen tom vilja se den en gång till!


Emil e en favorit just nu!

Biljäveln håller för övrigt på att knäcka våra psyken totalt... Och även våran ekonomi! Har räknat ut att vi dom senaste månaderna lagt ut ca 13 tusen på skrället... Och ändå återstår SAMMA JÄVLA FEL!!!! Lampan för motorelektronikfel börjar lysa, ABS-bromsarna slutar funka och den börjar rycka. Två olika verkstäder har kollat på den och bytt ut allehanda pryttlar och tyckt att dom fått till det... Så går den som den ska i ca två dagar, sen är det bara skit igen!
Vad faan ska man göra? Vi måste ju ha två bilar, och vi känner inte att vi har råd att köpa en ny bil. Och det sämsta av allt är att fanskapet ska besiktas nu i början på februari. Vi kan inte skjuta upp det längre för då blir det körförbud. Hopplös situation!
Om det är nån som vill köpa en Volvo-850, årsmodell -96 (tror jag) så är det bara att höra av sej... Den är billig!!!

Trist det var förresten att det var Peja som fick lämna "Mästarnas mästare" igår... Tror annars att han kunde ha varit med länge. Han ser jäkligt vältränad ut faktiskt, nästan mer nu än när han var aktiv. Dessutom ser han ganska bra ut... Det har jag nog aldrig tänkt på tidigare. Då har man mest bara sett den galna blicken...! Trist var ju åxå att man redan innan dom duellerat på slutet, visste att det var just Peja som skulle åka ut, eftersom man fick se hans film innan och att man inte fått sett Aras film... Dåligt av SVT. Själva spänningsmomentet försvann ju kan man säga!!

Nej, nu måste jag gå och se till att även Vanna får på sej några kläder idag... Hon springer fortfarande omkring i nattlinne! Nora klär ju på sej själv så hon har hittat nån sommarklänning som hon struttar omkring i...

Vi hörs!

/U.

Einsommen...

Idag fick vi åka hem vid lunchtid från skolan om vi ville... Och det ville vi ju! Ja, vi fick ju arbetsuppgifter att göra hemma förstås. Men det har man ju inte gjort såklart....

Skönt att bara vara hemma alldeles själv. Dricka kaffe, läsa tidningen, kanske surfa runt lite och bara relaxa helt enkelt, i ett alldeles tyst hus. Det kan va nog så skönt ibland! Jag ska väl kanske öppna läxböckerna litegrann åxå innan jag far och hämtar barnen, så att jag inte får dåligt samvete!

Filmen i söndagskväll var jättebra! Det är riktigt roligt att gå på bio faktiskt. Det kanske man ska ta och försöka göra liiite oftare iallafall... Mer än en gång om året borde man ju klara av tycker man!
 
Nej, jag har verkligen ingen inspiration what so ever att blogga så jag tror jag tar och skiter i det... För nu iallafall!

/U.

Hej då julen....

Nu är julen utstädad! Lite tråkigt är det ju alltid, men samtidigt liiite skönt... Blir som lite renare, eller vad man ska säga.

Peter och Nora har varit i Nälden idag och åkt skidor. Jag och Vanna har som sagt varit hemma och städat. Ikväll ska jag och Veronica på bio har vi tänkt... "Australia" blire.

/U.

Lördag

Idag tog jag och Peter och for in till stan och tittade på skidtävlingarna. Nora och Vanna lämnade vi till pappa och Maidie, dom ville hellre vara där sa dom.

Det var härligt väder så vi hade några sköna timmar där mitt över dagen. Vi träffade även på Veronica med familj, och det var ju åxå trevligt!

Jag har fått ett nytt nördigt intresse förresten... Jag har börjat tycka det är skitkul och vika servetter!!! Så nu sitter jag och letar på nätet efter fina "brytningar" som man kan lära sej. Några jag redan har lärt mej är: Rosen, paradisblomman, liljan, storsegel och pyramiden.... Ja, ni hör ju... Nördigt så det förslår. Men kul! Lite trist bara att vika av pappersservetter... Måste nog ta och införskaffa lite finare linneservetter. Det gör sej nog lite bättre då...!

Nepp, nu måste jag verkligen gå och väcka Vanna om hon inte redan har vaknat. Blev en något försenad lunchsovning idag minsann!

/U.

Fredagkväll=Let's Dance!

Faan va kul att "Let's Dance" har dragit igång igen...!

Bäst ikväll var solklart Morgan Alling. Jag småfnissade och gjorde ner honom rejält innan... Men sen så fick jag skämmas när han verkligen visade sej vara bäst! Så kul.

Sämst var det många som var... Men dom var ju såklart nervösa. Mest besviken blev jag på Kitty.... Jag tycker verkligen att hon är en supercool tjej annars, men nu tyckte jag att hon var kanske liiite för barnsligt kaxig. Dessutom var hon inte direkt bra heller...

Kvällens bästa ord stod Magdalena Graaf för: "Memoriserat".... Kul, tyckte jag!

Foto:Linus Hallsénius/TV4
Foto: TV4

Nä, men faan ni gjorde ett bra jobb...

Det var ju premiär för tusan. Man kan inte kräva fööör mycket!

/U.

Bäst just nu....

Är att Estrella återigen börjat att tillverka Salt och Vinäger chips... Dom är bara fööör goda!!!!!!

Har ni inte testat så bara måste ni göra det! Har hittills bara hittat dom på Coop, Lillänge.



Mums!

/U.

Nyårsafton....

Ja, jag är ju helt värdelös på att skriva blogg just nu verkar det som, men jag tar väl och gör ett försök!

Nyårsaftonen blev lyckad! Vi for upp till Berge vid tolvtiden på dagen ungefär. Det var meningen att vi skulle grilla korv ute, men eftersom vädret var så tråkigt så åt vi inne istället. Efter det så tog karlarna med sej barnen och gick ut och lekte en stund. Jag och Maria stannade inne... Vi skyllde på att vi skulle börja förbereda det som gick till middagen.... Fast vi tog oss en drink istället!! Fast eftersom vi är kvinnor så klarade vi ju såklart av att göra flera saker samtidigt, så vi fixade det andra åxå...

Sen kom Malin och Magnus, och även Per dök upp tillslut, och det blev välkomstdrink. Min alldeles egenkomponerade juldrink....

En skvätt sprit (gärna Gin men det kan va vanlig typ Vodka likagärna)

En skvätt glögg (vanlig alkoholfri)

En större skvätt Ginger Ale

Skivad blodapelsin, en massa is och gärna en kanelstång knölar man i sen! Skitagott!!!!

Ja, sen blev det middag och kvällen flöt på...


Förrätt. Räkpyramid... Mumsigt värre!!


Varmrätt. Helstekt älgfilé med hasselbackare och två goda såser... Slurp!!


Efterrätt. Vaniljpanacotta med exotiska frukter. Det var betydligt mer än vad bilden visar men Peter hade redan börjat äta..!!=)


Vickning. Peters egenhändigt gravade röding med gravlaxsås (även den hemlagad).

   
 
Barnen fick korv och pommes frites till varmrätt och marängsviss till efterrätt... Gott tyckte dom!

   
 

Efter tolvslaget som vi förövrigt firade klockan halvett eftersom Vanna vaknade och tjorvade litegrann, så plockade vi fram ett sällskapspel som jag inte kommer ihåg vad det heter, men roligt var det iallafall!

Sen gick tiden jättefort och plötsligt var klockan nästan fyra!!

Var ganska trött dagen efter kan jag avslöja... Men en liten promenad i det härliga vädret gjorde oss lite piggare!



Det blev inte så många bilder tagna eftersom jag inte hade laddat batteriet till kameran, så den dog lite titt som tätt!

Det var ett bra slut på 2008 och en bra början på 2009... Tack vänner för det!

Nu ska jag passa på att städa litegrann. Ikväll blire middagsbjudning här hemma... Paul och Malin kommer hit äntligen!
Per kommer åxå och det blir han som kockar, så ikväll blir det indiskt på menyn! Smask!

/U.

RSS 2.0