Hemma igen

Nu var man hemma i kaoset igen då...!

Vi har haft det riktigt mysigt i Åkersjön. Några saker på minuslistan bara...

Saga hade feber på onsdag morgon när vi vaknade, och fram på eftermiddagen hade hon nästan 42(!!!) grader! Men Martina var lugn ändå, det hade tydligen hänt förut att hon fått febertoppar och det enda man ska göra är att mata i dom Alvedon och eventuellt duscha dom i svalt vatten. Vi som eldade som galningar i kaminen och fick upp gradantalet i stugan till 27 grader.... Det var nog inte så smart nu när man tänker efter... Stackars lilla Saga..! Men hon var pigg ändå emellanåt när Alvedonen verkade, men vi var ju inte utomhus så mycket som vi kanske hade velat.

Den andra grejen var att mammas supergamla CD-spelare tydligen repar sönder CD-skivorna så att dom blir olyssningsbara.... Pajade båda julskivorna jag hade med mej, så det blev inte så värst mycket julstämning som vi hade tänkt oss kanske. Men vi drack glögg och julöl så det gick bra ändå!=)

Förutom dom grejerna så har vi haft det jäkligt gött på våran minisemester! Ätit god (men nyttig) mat, druckit gott (inte så nyttigt) och så har vi även pillat i oss lite godis förstås (aj, aj, aj då..!!) Tittat på lite TV har vi gjort, läst lite tidningar, varit ute och dragit barnen på snowracerarna och skottat snö. Det var väl det vi gjorde ungefär i korta drag! Det kommer bilder senare, kanske i morgon.... Kan då även lägga ut bilder på vårat nytapetserade vardagsrum, för nu är det så gott som klart. Det fattas golvsocklar och fönsterfoder, så det ska Peter fara in och handla i måra för till på lördag ska det vara klart så jag kan få pynta Advent..!!!

Nu ska jag dricka mitt kvällsthé och eventuellt äta en banan.... Får bli slanka linjen nu ett tag, fuskade ju trots allt en del dom här dagarna..!

Vi hörs! /U.

Åkersjön- Here we come

Nu far jag och Martina å ongan på lite minisemester.

Nu ska vi bara mysa å ha det gött i ett par dagar! Så vi hörs när jag kommer hem.

Ha det bra! /U.

Snart tio

Vägningen i afton gick bra.

Snart har jag gått ner mina tio första kilon, bara fyra hekto kvar till den magiska gränsen! Känns ju ganska hyffsat att kunna säga att man gått ner tio kilo på bara två månader...! E jag inte duktig så säg..!!!=)

Vi firade våra framgångar med en kebab på City.... Det är så man inte ska göra egentligen, belöna sej själv med mat... Men va faan, middag skulle vi ju ändå äta..!!

I kväll ska vi börja tapetsera, om barnen somnar i bra tid och inte tjorvar alltför mycket.

Hörs! /U.

Julskivor

Från och med nu så ska jag bara lyssna på julskivor när jag ska lyssna på musik.

Finns det nåt mysigare än julskivor.... Soft, stämningsfull musik alltid med lite bjällerklang i bakgrunden. Just nu är det Celine Dions "These are special times" som hörs i högtalarna här hemma. Egentligen brukar jag ha första advent som gräns när det är tillåtet att börja spela julmusik men i år gör jag ett undantag, tror att det är den hittills perfekta vintern som har gjort att julkänslan infunnit sej så tidigt i år...!

Josh Grobans skiva "Noel" är åxå en jag kan rekommendera. Ingen man på denna jord har en röst som passar bättre till att sjunga jullåtar än just Han, tycker jag. Temat till "Polarexpressen" är en av dom vackraste låtar jag känner till.... Den är dock inte med på denna skivan som jag hade hoppats, synd! If you just believe, heter den iallafall.... Tror jag...!=)

Annars är D.D.E-s julskiva lite smårolig. Julmusik på norska... Kan det bli bättre..?!! Jo, det kan det... Jill johnssons julskiva är bättre... Även hon har en skön, "julig" röst som passar bra till ändamålet.

Annars är ju "Absolute X-mas" bra om man vill ha lite blandning på godbitarna...!!

Det var några tips från en julnörd som mej...

På återhörande. /U.

Tårtor och viktväktarna

Vad härligt det är att ha ungarna hemma igen... Mina små älsklingar!

Det kan ju vara ganska skönt att vara "barnfri" nån gång emellanåt men det är nog ändå skönast att ha dom hemma, så man får snusa på dom när man vill...!
Vi hämtade hem dom idag mitt på dan, efter att vi röjt upp lite här hemma. Det är färdigspacklat alla skarvar på väggarna så nu är det i princip bara att börja tapetsera. Det får bli Peters jobb när vi är i Åkersjön!

Nu ikväll har vi varit hos Martina på lite födelsedagskalas. Det bjöds på maffiga bakverk, småkakor och den underbara pärontårtan från Tages.... Var bara tvungen att ta en bit (fast det är vägning i morgon) för det är nog kanske den godaste tårtan som finns.... Nä, förresten, det är det inte alls kom jag på för det är ju Schwartzwaldtårta...! Hmmm.. Hur det nu stavas..!! Men tvåa måste jag nog säga att pärontårtan blir iallafall! Nora tyckte det var så skoj att äntligen få träffa Saga igen... Dom har ju inte setts sen i fredags...!! Dom där två kommer snart att växa ihop tror jag. Men det är väldigt kul att dom kommer så oerhört bra överens... Hoppas att det håller i sej bara, så dom inte lessnar på varandra. Fast det har jag svårt att tro faktiskt... Dom älskar ju varann..!!=)

I morgon måste jag fara och handla lite smått och gott till våran lilla tripp! Måste väl på Systemet åxå kan jag tro... När man vistas i en fjällstuga så hör det till att man får "tuta" lite åxå, fast det är mitt i veckan...! Tror jag ska köpa några julöl faktiskt och så en glögg förstås, att värma sej med när man varit ute och blivit kall om kinden! Det ska bli sååå skönt att komma iväg. Man får lixom en mysig känsla i magen när man är i stugan, speciellt nu när det snart är första advent! Längtar... Men först och främst är det viktväktarvägning i morgon eftermiddag som gäller förstås. Fyra veckor sen senast... Men det har gått bra, jag behöver inte skämmas iallafall så det känns inte så gruvensamt faktiskt.

Nu ska jag gå och kika lite på TV tror jag. Men vi kan inte ha så hög volym för numera kan vi bara titta på lill TV-n i sovrummet och där ligger ju lilla Vanna och snarkar för fullt... Tur att hon inte är så lättväckt!

Gokväll! /U.

Martina

~~Grattis älskade lillasyster på 28-årsdagen~~

Tänk att den yngsta av oss systrar fyller hela tjugoåtta år idag.... Nu e man faan ingen ungdom längre. Fast det trodde jag inte heller förstås... Det var ju ett tag sen man var det kanske..!!=)

Nu måste jag gå och hjälpa Peter att spackla och slipa skarvarna.... Så vi såsmåningom kan börja "slänga upp" tapeterna. Det ska bli riktigt roligt!

Hörs senare! /U.

Målning....

Det är vad dagen har kommit att handla om.

For iväg med barnen till farmor på förmiddagen, när jag sedan kom hem hade Peter förberett så det var bara till och sätta igång med målningen.
Astråkigt är det ju att måla paneltak... Tar sjukt lång tid, så det är det enda vi har hunnit med idag. Två gånger har vi målat... Hoppas att det räcker, vi får se efter ordentligt i morgon i dagsljus! Färgen räckte exakt men vi måste ändå köpa lite mera, ska målas bakom elementen och lite annat småtjafs...!

Vi tog en liten paus i målandet och gick upp på föreningshuset och åt middag.... Bymiddag har vi ju en gång i månaden, idag serverades det potatis och köttfärsbiffar, väldans gott var det!
Nu skriker ryggen och nacken att det är dax att gå och lägga sej!

Godnatt vänner och andra! /U.

Men hallåå....

Vad hände i "Idol"...?!!

Jag var stensäker på att det var ett skämt först... Att alla skulle få vara kvar en vecka till..! Men inte. Fan, fan, fan osv. Jag har haft Daniel som en nästan självklar vinnare av hela skiten, trodde aldrig att han skulle få pisk av nån av dom andra, framförallt inte av ANDREAS!!!!!!!

Tror att jag ska skita i den där tävlingen i fortsättningen.

Jag ska allafall köpa Daniels platta när den kommer... Det tar nog inte så lång tid kan jag tänka mej.

Faan igen!

Gonatt. /U.

Idol

Fasen alltså....

Idol är riktigt asbra ikväll faktiskt! Tappade tron litegrann förra veckan när Mattias åkte och Andreas fick va kvar... Men ikväll är alla verkligen jättebra.... Ja, inte Andreas då förstås... Klart han sjunger bra men han verkar ju så jävla spånig på nåt vis! Noll utstrålning, men det kanske bara är jag som tycker så..! Men faan gott folk... Ikväll åker han väl hem..?!!

Hoppas, hoppas!

/U.

Takmålning och bastubad

Japp. Tapeterna fanns, så i helgen blir det tapetsering och målning för hela slanten!

Ska bli lite kul faktiskt... Fast att måla taket är ju inte så kul, det är träpanel så det är inte direkt slätt och fint. Man måste in och "gräva" med pensel mellan varje planka... Tidsödande och som sagt, inte så roligt. Men det blir väldigt fint när det väl är klart!

Känner mej för övrigt lite risig. Frusen och varm om vartannat och lite sådär olustig i kroppen... Skulle kanske egentligen tagit ett bastubad och en bamsewhiskey, för att "mota Olle i grind" men vi har nog ingen virre och så är jag inte jätteförtjust i att basta...! Så det blir krypa upp i soffan under en filt med en kopp thé kanske istället.

Båda barnen sover redan förresten. Så det är väldigt lugnt och skönt här hemma, Peter tog med sej skidorna och åkte till Aspås för ett långpass, så här sitter man i lugn och ro...!

Nu ska jag ta och kolla om nån av mina favoritbloggare har uppdaterat... Hoppas... Känner för lite långläsning..!!=)

Ha en skön kväll! /U.

Åkersjön och renovering

Just nu sitter Nora och leker på sitt rum. Hon är helt suverän på att leka för sej själv.... Pratar med dockorna, spelar lite på keyboarden eller bara pysslar på med nån bok eller pussel. Ganska skönt att man inte behöver underhålla henne hela tiden! Men det är klart att ibland är det ju roligt att leka med henne åxå, måste passa på att göra det ibland när Vanna sover så att Nora får lite egentid och känner att bara hon står i centrum. Annars så tar dom ju lätt över dom här småttingarna...!

Martina och jag har bestämt att vi ska fara till Åkersjön med barnen nästa vecka. Tror att vi kanske åker på måndag och kommer hem torsdag eller möjligtvis fredag. Det är så mysigt att vara där, lite minisemester kan man säga... Måste passa på att göra såna här saker nu när vi båda är mammalediga tillsammans, för om Martina kommer in på skolan hon sökt så börjar den i slutet på januari så sen efter det är det ju kört med såna här trippar mitt i veckan... Iallafall tillsammans med henne då..!!=)

Helgen som kommer ska bli lugn har jag bestämt! Får se om vi kommer igång med renoveringen av vardagsrummet, Maud har erbjudit sej att ha barnen på lördan under dagen så vi kan hjälpas åt, jag och Peter att måla taket till att börja med. Sen får vi se hur mycket vi kan göra på själva tapetseringen, beror ju på om tapeterna vi vill ha finns hemma eller inte! Hoppas att dom gör det... Skulle vara skönt att få det mesta gjort under helgen så kan Peter småfixa lite och få till det helt klart tills vi kommer hem ifrån Åkersjön, det skulle vara kanon, så det blir fint till första advent med dom nya gardinerna...!!

Nä, nu vill nog Nora ha lite sällskap låter det som.... Det är ju inte kul att leka själv hur länge som helst...!

Vi hörs! /U.

Heroes

Har precis tittat färdigt på bästa avsnittet hittills. Älskar den serien skarpt!

Blev inga tapeter idag. Vi fick främmande... Bertil kom å hälsade på. Han är Peters föredetta bonusfarsa, plus att han är gudfar till Nora... Hängde ni med...?! Han var alltså tillsammans med Peters mamma Maud a long time ago. Det var trevligt! Nora fick en försenad treårspresent och så hade han med sej Årets första julöl som vi delade på... Fick grava julkänslor av smaken faktiskt!! Mysigt.

Kanske kollar tapeter i morgon eftermiddag istället.

Så får det bli!

Gonatt. /U.

Tapeter och sparkbekymmer

Nu i eftermiddag så har jag bestämt att vi ska fara iväg och beställa tapeter till vardagsrummet. Vill verkligen att det ska vara snyggt till jul (med mina nya fina julgardiner..!) Jag har kommit att hata våran nuvarande tapet så till den milda grad att jag nästan inte tål att vistas i rummet. Så därför anstränger man sej inte med nåt annat heller, har inte putsat fönstrena tillexempel, och därmed inte heller bytt till höstgardiner. Det är oftast åxå ganska rörigt i vardagsrummet för vad gör det... När allt annat är så fult..!
Men nu ska det bli av. Sätter väl igång med förarbetet i helgen och sen får man väl se hur lång leveranstid det är på tapeterna. Hoppas det går fort!

Vanna har blivit förkyld igen. Sjukdomarna går bara runt, runt känns det som, men det är väl en sån period nu kan jag tänka mej! Efter lunchen så ska jag pälsa på ungarna bra och gå ut på en promenad, det är rätt kallt idag faktiskt, härligt! Jag tänkte ta Vanna i vagnen och Nora sa att hon ville ta sin spark... Det brukar gå ganska bra en stund men hon lessnar ganska fort och då blir det jag som får ta lillsparken över axeln och bära den..! Inte så kul, så jag tänker försöka övertala henne att ta snowracern istället, så jag kan dra henne. Då kan jag gå i min vanliga takt dessutom och slipper söla på...! Vi får väl se om jag kan övertala min envisa treåring, hoppas på det bästa!

Ha en bra dag!

/U.

En kortis

Jaha, vad har hänt sen sist....

Inte så mycket egentligen. Kände mej bra mycket fräschare i går men ändå lite sådär halvseg, man får sota längre och längre tid när man festar till nu när man blivit lite äldre känns det som...!
Men jag var ändå ut på en löparrunda med Pia igårkväll. Vi tog det rätt lugnt kan jag säga. Sprang hela tiden så pass att vi klarade av att surra lite..!
Idag har vi varit ute en del och åkt lite pulka. Personligen tycker jag bättre om snowracer... En pulka går ju så jävla fort och så har man ju noll chans att styra färdriktningen. Farligt, farligt!
Sen har jag ju varit på gympa förstås ikväll.
Var förresten aldrig in på viktväktarna igår för vägning. Maidie hade förhinder och då struntade jag åxå i det... Känns trist att åka själv hela långa vägen in till stan bara för att väga sej, tar väl fem minuter sen är det ju bara att blåsa hem igen. Men nästa vecka måste vi in, då är det fyra veckor sen sist tror jag..!!!

Nu ska jag ladda för ett underbart avsnitt av "House". Säsongen är ju egentligen slut men dom kör nåra avsnitt med Dr. House's svåraste fall... Vilken tur för en fan som mej... Eller jag... Ett fan som jag, kanske det heter... Hmmm. Måste fråga min sambo läraren, tror jag!

Vi hörs! /U.

Sanslöst trött

Idag har jag varit riktigt bakis. Första gången på mååånga år faktiskt!

Det var en trevlig dag i går, med trevligt sällskap... Alltid lika roligt att umgås med Peter och Maria, lättsammare och trevligare människor finns nog inte. Härligt att ha vänner som dom!
Vi började ju dagen med en sväng på stan. Åt lunch på Victoria och drack en öl, sen flanerade vi runt ett tag, uträttade lite småärenden. Sen tog vi ytterligare en öl på Dalwhinnys (stavas säkert inte sådär men det skiter jag i) innan vi for hemöver igen.

Sen kockade vi... Gubbarna bastade. Äkta italiensk pizza till förrätt, helstekt älgfilé med rostade rotsaker och potatis till varmrätt och sedan avslutningsvis en Tiramisu till efterrätt. Det var en riktig lyxmiddag med andra ord och såååå gott var det!!!

Här är bilderna

     

        

  

Hade tyvärr inte tagit nåt kort på efterrätten... Pizzorna slicade vi upp, så att ni inte tror att vi klämde en varsin hel pizza till förrätt..!!

Som sagt, bakis har jag varit idag och sååå trött fast det inte blev så sent. Vi gjorde ett tappert försök att spela spel men vi kom aldrig till nåt avslut men det lutade nog åt att jag och Maria vann...!=)
Sen efter det var det bara gonatt. Jag skrev ett litet inlägg här i bloggen... Tog väl ungefär en halvtimma innan jag fått till det. Det är skitsvårt att skriva när man e på tura kan jag tala om, inget jag rekommenderar! Sen var jag visst tvungen att spy lite innan jag somnade... Måste ha varit nåt med maten...! ;)

Men kort och gott. En supertrevlig afton! Just det... Filmen var rätt rolig att se åxå... Blir bra nog sugen på en skidresa till kan jag säga!

Nu blir det gonatt kära vänner och släktingar!

/U.

Fuller... trötter..!

Det har varit en bra dag idag.

Vi.... Jag, Peter, Peter och Maria drog på stan typ mitt på dan. Åt lunch och drack typ öl..... For hem och åt värsta typ trerätters, italienskt, å typ druckit en hel del... E ganska full. Jag erkänner, det är ganska svårt att skriva måste jag säga. Vi har spelat spel men jag tyckte männen gav upp för tidigt ("Kampen mellan kvinna och man") Hade räknat med lite karaoke, men alla var så trötta utom jag...., skitkul!

Saknar Nora, min lilla pussis.... Vanna snarkar ju gott i spjälsängen. Älskade barn....!=)

Hörs mer i morgon! /U.


Nora är frisk

Äntligen!

Hon har inte gjort nummer två en endaste gång hittills idag....  Rekord!
Det blir nog att hon får följa till Åkersjön iallafall. Hade nästan avskrivit det helt eftersom hennes magsjuka aldrig ville ge med sej, men nu tror jag att jag hoppas på det bästa och packar hennes lilla väska!

Annars idag så är det städdag. Glömde lixom bara bort att städa igår.

Hörs senare. /U.

Barnen sover, barnen sover i sitt....

Det är lite skönt faktiskt att Nora nu när hon inte är riktigt hundra procent frisk, gärna somnar en stund på soffan framför en film så här på eftermiddagen. Okej att det inte blir lika lätt att få henne i säng på kvällen, men det tar jag nästan.... Vanna sover ju fortfarande två gånger om dagen, en gång ute i vagnen på förmiddagen och en gång i sin säng på eftermiddagen så just precis nu så sover dom samtidigt! Det är tredje dagen det händer nu... Första dagen blev jag helt ställd, vad ska man passa på att göra när dom sover samtidigt...?! Slutade med att jag kikade på nåt gammalt avsnitt av  "Cityakuten". Detsamma gjorde jag igår. Nu sitter jag här.

Har nästan precis kommit in efter att varit ute och åkt snowracer. Vi bor ju på en kulle så vi har en perfekt liten pulkabacke alldeles utanför husknuten! Liten och liten förresten, det går bra nog fort när man åker ända upp ifrån... Och då måste mamma åxå åka med. Om liten Nora ska åka helt själv få hon än så länge bara åka halva backen... Nån hejd får det va på det roliga..!!

Ställde mej på vågen i förmiddags förresten. Har ju inte vägt mej på viktväktarna på snart tre veckor... Men det har gått jävligt bra ändå måste jag säga... 8,5 kilo har jag gått ner totalt nu, vore skoj om jag till på måndag (nästa vägning) har gått ner 9 för då får jag en till guldstjärna. Beror alldeles på hur duktig jag är i helgen. Det vore faan så mycket enklare att gå ner i vikt om det inte fanns några helger... Faan så mycket tråkigare åxå iochförsej..!!! För vad vore helgen om man inte fick äta och dricka något gott...?!! Har "syndat" våldsamt dom senaste två helgerna, ätit både chips och lite godis men det verkar ju som det gått bra ändå, har man väl börjat nedgången så är det som att det går lite av sej själv.... Tycker jag nu iallafall, bara för att jag blev positivt överraskad i förmiddags..!!=) Vi får se vad jag tycker om ytterligare en vecka... Det kan ju ändras!

Nä, nu ska jag ta och sätta mej ner en stund, äta en banan och läsa nya numret av "Runners World". Peter prenumererar på den tidningen, ganska intressant läsning faktiskt när man som jag försöker att komma igång med nån slags träning!

Ma höres! /U.

Italienmiddag

Igår var det gympa igen. Kul som vanligt... Önskar bara att det vore en gång till i veckan, det vore perfekt. Springa två gånger och gympa två gånger.... Då skulle man nog bli ganska snygg om ett halvår eller så..!

Nora är fortfarande klen i magen. Hon äter dåligt men annars är hon ganska pigg faktiskt, ska försöka vara ute så mycket som möjligt idag, hon blir lite lätt grinig när vi bara är inne och jag tycker att hon ska vila... Fast igår lyckades jag få henne att ligga i soffan och vila (somna) i över en timma på eftermiddagen! Tyvärr så märktes det när hon skulle lägga sej för kvällen igår.... Tror inte hon somnade förrän vid halvtio!

I helgen ska jag vi träffa våra vänner Peter och Maria och äta middag... Utan barn! Dom senaste gångerna vi har ätit middag hos varandra så har det blivit lite lätt kaos med barnen som stojar och blivit missnöjda. Jag vet, så är det att ha barn och jag klagar inte men ibland är det skönt att bara ha lite "vuxentid" tillsammans med andra vuxna... Hmmm... Hur lät det där egentligen... Lite porrigt nästan..!! Men ni vet väl vad jag menar!=)
Nora ska följa med Martina, Saga och Simon till Åkersjön och Vanna ska få vara hos moffa under dagen, så hämtar vi hem henne på eftermiddan. Vi tänkte nämligen ta en heldag på stan åxå tillsammans... Kanske köpa några julklappar, gå och äta lunch och eventuellt dricka nån öl..!
Middagen ska vara lite på italienskt tema hade vi tänkt. 2004 i januari så var vi nämligen till Livigno tillsammans med Peter och Maria, på en skidresa. En otroligt, fantastisk upplevelse som jag gärna skulle vilja göra om! Vi hade med oss våran filmkamera, så vi har en ganska lång film som vi hade tänkt att kika på åxå på lördag... Ska bli så kul... Det var ju innan barnen så det ska bli spännande att se hur man såg ut då...! Vi har bara kollat på filmen en gång förut och det var ju strax efter att vi kommit hem från resan! Som sagt, spännande ska det bli!

Nu tror jag Vanna ska få sin gröt och sen går vi ut. Det är lite snö i luften idag... Men det är nog skönt ändå.

Vi hörs! /U.

Natten som var.

Natten blev lugn.

Hon somnade som sagt redan innan halvåtta i gårkväll, sen sov hon som klubbad hela kvällen när vi tittade på fotbollsgalan. Vi satte in barnvakten på rummet hennes så kunde vi slappna av lite. Men hon sov så gott. Vaknade sedan vid elvatiden av att hon grinade och ropade på mamma, jaha då var det dax, tänkte jag men när jag kommer in på hennes rum, beredd på spyorgie så säger hon bara - Mamma, jag är kissnödig. Men du kan ju kissa i blöjan, säger jag. Nääää, jag vill kissa på toaletten.. och så börjar hon att grina! Jaha, tänkte jag då, hon är dålig i magen och måste bajja. så jag bär iväg henne på toan men det visade sej att hon var bara kissnödig... Hon var het som en kamin så hon fick lite Alvedon innan vi gick å la oss igen. Hon fick sova i våran säng. Sen har hon sovit mest hela natten, oroligt och gnissandes visserligen men ändå..!
I morse klockan sju ville hon ha välling. En hel flaska sög hon i sej, sen dess har vi varit vaken... Hon är inte riktigt fräsch i magen om jag säger så, för att inte gå in på några äckliga detaljer... Men det verkar inte bli nåt mer kräks iallafall, skönt!
Nu sitter hon och kollar in barnprogram och äter en clementin. Vanna ligger och sussar sin första lur för dagen och jag ska väl kanske ta och göra nån nytta här hemma, plocka i diskmaskinen och sätta igång en maskin med tvätt tillexempel....!

Hörs! /U.

Magsjuka =(

Det härjar magsjuka i vårt hem.

Tyckte ju Nora verkade lite gnällig idag... Och , mycket riktigt, hon var inte alls sugen på nån mat till middagen och när jag skulle "tvinga" henne att åtminstone smaka så kräktes hon över matbordet..! Sen var det färdigätit för oss alla. Stackars liten... Men hon har inte spytt nåt mer sen dess så vi får se hur det går i natt. Hon somnade redan vid halvåtta och det hör ju inte till vanligheterna direkt, ingen välling ville hon ha heller... Och det tyder verkligen på att hon inte e frisk, våran lilla vällingtunna!
Hoppas, hoppas att natten blir lugn och att inte Vanna behöver bli klen!

Har förresten varit ute på en löparrunda nu ikväll. Första sen i somras faktiskt... Var ju rätt ihärdig där ett tag men sen så har ju allt blivit som vanligt igen, blev väl förkyld eller nåt och då spricker ju allt! Men som sagt, första rundan är avklarad nu! Sprang med granne Pia, det är bra för vi är nog ganska jämbördiga i tempo iallafall. Kändes ganska okej faktiskt, gympan har nog gjort sitt till för flåset tror jag.

Nu ska jag ta en lång, het dusch och sen ta på mej favvo mysdressen... Sen blir det väl slappa vid TV-n kan jag tro. Med öronen på helspänn, lyssnandes efter kräkljud från Noras rum...!

Trevlig kväll!

/U.

Jul...

Måndag igen....

Idag har det inte blivit så mycket gjort hittills kan jag säga. Saga kom hit på förmiddagen, hon ville leka med Nora medans Martina for iväg en sväng på Krokom för att uträtta några ärenden. Dom lekte jättebra. Sen satte jag på "Polarexpressen", världens mysigaste julfilm, tycker jag! Nora är ju lite rädd för tomten så hon törs inte se den utan att jag är med.
Tiden som vi har framför oss nu är den i särklass bästa på hela året. När det så sakteliga börjar närma sej advent och jul.... Jag är en riktig "älskarjulenmänniska"! I år ska jag definitivt göra ett "riktigt" pepparkakshus efter egna ritningar, inget fejk som man kan köpa i kartong på Ica. Nej, riktigt pilligt och jävligt ska det vara! I fjol gjorde jag inget, iddes väl inte riktigt, gravid och trött som man var. Men i år blir det... Måste bara se till att inga barn är i närheten, har en tendens till att kunna bli liiiite irriterad om det inte går riktigt som jag tänkt mej..!!!=)
Hade visst beställt nya julgardiner till vardagsrummet, som jag visst hade förträngt. Grejen är den att jag hade beställt dom så dom skulle passa till dom nya tapeterna.... Som vi inte ens har beställt än... för vi kom på att vi skulle vänta med hela den renoveringen.... Har ju lite klent med pengar just för tillfället. Men nu vete faan om vi inte får bita i det sura äpplet och göra det ändå! Jag vill ju använda dom nya gardinerna....!! Vi får väl se hur det blir.

Lägger in lite fina vinterbilder på ongan...

image180
Nora å Saga på "rattkälken", som gammelfolket säger...!!

image181
Vanna rödnäsa!

     
Nora...  In action!!

Nu gnäller Nora... Är lite orolig att hon håller på att bli sjuk eller nåt. Eller så är hon bara trött, hon är ovanligt gnällig idag tycker jag.
Jag får gå å mysa lite med henne nu när Vanna sover så får vi se om hon blir lite nöjdare... Eller om hon somnar kanske..!

Vi hörs! /U.

Skoterdax

Middagen igår vart jättegod. Om jag får säga det själv!
Jag och Martina delade en flaska rött.... Det var åxå jättegott förstås. Det är så kul för Martina håller äntligen på att bli vuxen.. dvs. hon håller äntligen på att lära sej att dricka och njuta av rödvin..!!=) Det är på tiden tycker jag, hon fyller faktiskt 28 om två veckor..!
Peter blev lite sen hem så vi hade redan ätit färdigt när han kom men vi hade faktiskt sparat lite åt honom åxå. Sen drack vi kaffe och Martina och Peter drack en varsin Hot Shot... Någon som kommer ihåg vad det är..?! Just det, Galliano, kaffe och grädde. Jag tog en kaffe med en slät galliano vid sidan av.. No grädde. Lite måste man tänka på pointsen även fast det är helg!
Efter att Martina knallat hem så la vi ungarna och sen var det TV-n som gällde resten av aftonen. Kollade Babben, som faktiskt är lite underhållande, och efter det kikade vi på "Freaky Friday" med Lindsey Lohan. En smårolig komedi om ombytta roller. Sen var det gonatt.

Idag har vi varit ute mest. Nora har åkt lite på sina nya slalomskidor som hon fick av farfar och Ingmarie i födelsedagspresent, hon är faktiskt ganska duktig... Åker flera meter innan hon druttar! Och så har vi tagit fram skotrarna förstås! Peter och Nora har kört omkring mest hela dagen känns det som... Hon älskar att åka skoter... Men det måste vara ganska sövande för hon somnar nästan jämt... Kanske är det avgaserna som gör det..?!!

Idag är vi bjudna till pappa och Maidie på farsdagsmiddag. Skönt att slippa laga mat själv..! Ja, just det, Peter fick en tröja utav barnen i morse... Panikinhandlad på Kläd Dax igår... Men den var jättefin faktiskt, tror att han gillade den!
Nu tror jag båda barnen sover... Kanske ska passa på att vila lite jag åxå. Peter har precis dragit iväg till Aspås för att åka skidor.
Vi hörs! /U.

Lördag

Jo, det var det här med Idol...
Jag tyckte inte Kristoffer skulle ha åkt ut igår. Andreas stod före på min lista iallafall... Okej, han har en väldigt bra och stark röst men han är ju ungefär lika charmig som en gråsten...!
Fast det börjar bli svårt nu... Jag tycker om alla som är kvar och vill inte att nån ska åka ut egentligen (förutom Andreas då!) Det är inte heller så kul Kristina, jag har inte heller nån speciell favorit... Jag har alla... Ja, inte Andreas då...!
 Så nästa fredag hoppas jag att han åker... Andreas alltså.

Nu ska jag snart börja förbereda inför middagen. Martina är gräsänka ikväll så jag bjöd in henne och barnen att äta middag med oss! Kött och klyftpotatis hade jag tänkt att försöka laga till... Blir nog bra. Peter har varit i Åkersjön hela dagen idag och hjälpt sin farsa att lägga in ett nytt golv i deras stuga, men han skulle komma hem till middan iallafall trodde han... Annars så skiter vi i han och äter upp all hans mat.. Så det så!

Vi höres! /U.

Nytt försök

Japp, då prövar jag igen....

Känns jäkligt tråkigt att skriva om allt man redan skrivet så det blir en kort variant.

Treårskontrollen gick lysande. Hon väger numera 15,8 kilo och är 99 cm. lång, tjejen som alltid legat på den gyllene medelkurvan har nu klättrat upp nåt snäpp och ligger nu något ovanför! Bra med tanke på att hon äter som en mus ibland...! Alla andra "test" klarade hon åxå galant... Hade inte förväntat mej nåt annat heller... Våran lilla Einstein...!! Närå, allt visade bara på att hon är en högst normal lite treåring.

Sen var det kalajset då.... Här e bilderna.

     
Tvättar håret i handfatet... Väntar på sina gäster... Gristårta!

     
Många fina presenter... En overall och mössa blandannat.

     
Å en till mössa... Motorcykeln blev populär! Kusiner leker.

Ja det var det.... Puh, nu kan jag släppa det här! Hade skrivit om vinkvällen i torsdags åxå på det förra inlägget som försvann, men det tar jag å skiter i nu. Vann inget vin iallafall.

Nämnde även att jag numera gått ner sju kilo... Det går sakta men säkert. Trodde att jag skulle vara "klar" till jul men så verkar inte vara fallet, men vad gör väl det... Livet är långt.. har jag en förhoppning om iallafall..!!!

Ja, det var väl allt tror jag. Återkommer väl snart med nått nytt kanske, som tillexempel att det var trist att Kristoffer åkte ut ur "Idol". Men som sagt det blir sen det! 

/U.

Fan, fan fan...

Har precis skrivit ett långt inlägg och så vart det nåt fel när jag skulle publicera det..!! Ibland blir det ju så men då blir det sparat iallafall men inte nu... Helvete!!!!

Gör om det i måra kanske.. orkar definitivt inte nu! Jävla, jävla skit!!!
Godnatt! /U.

Grattis Nora

****Grattis Nora min älskade unge****
på treårsdagen


Ett år


Två år

image167
Stortjej... Tre år!



Nora

I morgon fyller Nora tre år.

Herregud vad tiden går fort! En klyscha kanske, men det känns som det var igår hon var en liten bebis...! Och nu är hon stora flickan som kan klä sej själv å som går på toaletten och som varje dag säger minst en rolig grej så man får skratta..!!

Nu idag så ska vi på treårskontroll. Det ska bli lite spännande faktiskt... Dom ska kunna stå på ett ben, hoppa jämfota, rita en cirkel och så är det väl mycket ordförståelse tror jag, para ihop bilder som hör ihop och sånt. Tror nog att det blir lätt som en plätt för Nora, hon har ett stort och välutvecklat ordförråd för att vara tre år! Skryt.. Jag vet..!!! Fast det gäller ju att dom e lite samarbetsvillig åxå när dom ska visa vad dom kan... och det e ju inte alltid en treåring är det... Hmm. Hoppas hon är på bra humör när det väl är dax!

Jag får väl återkomma senare och berätta hur bra eller dåligt det gick.

Nu e det snart lunchtajm... Chili con carne sen gårdagens middag är det som står på menyn idag! Vanna skulle åxå äta det igår hade jag tänkt, en lite mildare variant då förstås, men det var ingen hit. Tillslut så spydde hon... Tror det var "skalen" på vita bönorna som fastnade lite i svalget...! Tror hon får blodpudding idag, det gillar hon bättre. Då kan hon dessutom äta själv och det är ju roligt förstås!

Hörs senare! /U.

Byfest

Igår var det ju vårat byalag som hade bymiddag. En gång i månaden har vi det här i byn för att dra in lite stålingar för drift och underhåll av vårat föreningshus. Eftersom det var Allhelgonahelg så passade vi även på att ha lite extra party... Eh, det där lät kanske lite konstigt.... Allhelgonahelgen e väl egentligen en tid för eftertanke och för att hedra våra kära som inte är med oss längre, eller..?! Ja, ja man kan väl göra både och.

Festen blev lyckad iallafall. Maten blev jättegod och efterrätten med! När vi stökat färdigt med disk å annat så blev det en å annan öl och även några drinkar...!!

Här kommer lite av kvällen i bilder:

        
Jag å Martina = skönheten å odjuret..!

        

        

image160

     
Martina gillar att gapa på kort...!!!!=)


Ja, det var en lyckad kväll helt enkelt. Inte så sent blev det heller... Å länge sov jag i morse, steg inte upp förrän vid halvelva tror jag..!
Nora och Vanna sov hos farmor Maud, så efter att vi städat på F-huset idag så blåste vi iväg till Nälden och hämtade hem dom... Tänk vad tomt det är när inte barnen är hemma, värst är det på morgonen när man vaknar och småsängarna är alldeles tomma...! Men sen blir det liv igen, som vanligt när dom är hemma igen... Härligt..!!
Badade bägge två nu i kväll... Nora är inne i värsta badperioden, hon skulle lätt kunna bada två gånger om dagen om hon fick!

Det blir en tidig kväll i kväll. Känner mej astrött fast jag fick sova så länge imorse... Man kanske inte sover så bra egentligen när man har alkohol i kroppen fast man tror att man gjort det...!
Godnatt govänner. Hörs! /U.

Lite bilder bara

Sen gårdagen....

  
Martina- Hondjävul   Jag-Vampyr

  
Häxor äter korv... Notera Noras häxögon... Creepy!!!!

image145
Får det lov att vara ett finger till kaffet kanske..?! (Maidie som fixat å trixat till dessa!)

  
Bus eller godis..!

Snart ska vi upp på föreningshuset igen å göra klart det sista inför kvällen. Vi ska pynta i puben och hacka iordning salladen och förbereda det mesta!

Hörs senare! /U.

Lite stress fredag.

Men bra ändå får man väl säga...

Inatt vid tre så vaknade Vanna. Gnällig och febrig.... Tyckte att hon hela tiden tog sej åt ena örat igårkväll så öroninflammation var det första jag tänkte. Så i morse ringde jag HC men dom tyckte jag kunde prova att behandla själv med Nezeril och Alvedon. Så det har vi gjort idag och hon har varit pigg å glad som vanligt så det kanske inte var nåt ändå... Vi får se hur det blir inatt.

I förmiddags for jag och Martina in till stan för att träffa Annica, en gammal barndomsvän som numera bor i Helsingborg och är väldigt mycket gravid... Så vi var bara tvungna att träffa henne nu när hon e hemmavid, å klappa på lilla, stora maggen...!!! Det är så mysigt med gravidmagar tycker jag... Kommer nog kanske inte att kunna nöja mej med två ändå..!;) Vi hade dom stora barnen med oss. Vi tog en fika på Wedan å sen skyndade vi oss uträtta diverse ärenden vi hade.

För klockan ett skulle vi träffas på F-huset här i byn för att börja laga maten till morgondagens bymiddag/pubkväll... Vi hann inte dit till utsatt tid naturligtvis men det gjorde inget, gick bra ändå. Vi ställde iordning alla bord och stolar och pyntade lite Hallowen... Det är det temat som gäller förstås i morgon. Införskaffade idag lite nya vampyrtänder å lite teatersmink, för det är en sån jag tänkte vara, vampyr alltså.... Är alltid det vid såna här tillställningar!

Sen kl. fem så hade jag å syster ordnat med en liten Hallowenfest för barnen här hemma hos oss. Nora och Saga hade fått varsin häxdress som dom var ivriga att få komma i..! Axel och Nils var bjudna, jämna par...=) Dom åt korv med bröd och sen fick dom gå i granngårdarna å "tigga" godis (som vi hade köpt och lämnat ut..!) Sen mulade dom godis å chips och sprang omkring tills dom blev övertrötta! En mycket lyckad kväll.
Jag och Martina tog åxå tillfället iakt å testade våra outfits tills i morgon... Kändes bra faktiskt, älskar maskerader! Ska ta å lägga ut nåra snygga bilder i morgon har jag tänkt, orkar inte nu.

Nu måste jag gå å se vad som händer på Idol.

Hörs! /U.

Nyttodag.

Idag har vi gjort såna här tråkiga saker som man drar sej för, och gärna skjuter på framtiden.

Nämligen:
Rensat ur tre stycken garderober som bara innehållit en massa rat.
Slängt massor av kläder, typ jackor som man inte använt på mer än fem år!
Slängt massor av skor som man inte heller använt på mer än fem år!
Sorterat och släng barnkläder.
Varit på tippen å dumpat massa skräp som vi samlat på oss.
Sist men inte minst, städat hela huset som vi/jag gör varje torsdag!

Duktigt va.....!!

Vädret har ju ändå varit bara skit idag. Hatar när det blåser... Får lixom en klump av oro och ångest i magen. Tror att det kan ha att göra med alla dessa strömavbrott som gärna drabbar vår lilla by vid detta vädertillstånd..!! Men nu är barnen nyätna å nattade så nu känns det lite bättre, plus att jag tänt massor med värmeljus ifall att....

Fast nu tror jag att det har gett sej lite... Tar inte i riktigt lika mycket i husknutarna nu känns det som...!
Skööönt.

Kanske kan bli en TV-kväll ändå då.

Gokväll! /U.

RSS 2.0