Gulligt...

För er som diggar Teletubbies.....

http://www.youtube.com/watch?v=9wO-zNWxXMM

Hi, hi....

/U.

Dyrt blev det.......

Det blev en liten sväng till stan i dag ändå. Jag var tvungen att köpa mej en ny ansiktscreme och lite annat smått....

Handlade sminkprodukter för över 1100 spänn.... Ooops... Säg inget till Peter..!!!! ID är ett dyrt märke minsann. Men bra... Kände mej väldigt fin och bekväm med min brudsminkning, så det är base grejerna till den ungefär jag har inhandlat. Har inte jättedåligt samvete ändå... Hur ofta lägger man pengar på smink egentligen? Inte sååå ofta, och då har jag alltid köpt billiga grejer. Så det här var jag värd.... Märker ni mitt försvarstal inför mej själv...!!=)

Nora och Vanna fick vara hos moffa och Maidie medans jag for till stan. Skulle bara in en snabbis. Nora fick säga vad jag skulle köpa för 4-årspresent till Saga, och vad tror ni hon säger...? -En docka..... Barn har rätt dålig fantasi ibland! Men men, jag köpte en docka, och ärligt talat så tror jag Saga kommer bli supernöjd!

Nu ska jag rita lite med Nora. Vanna ligger och sussar.

/U.

Färdigjobbat

Jaha, då har man jobbat sin sista dag på bageriet då!

Eller ja, jag ska ju jobba extra förstås för att dryga ut studiepengarna lite, har jag tänkt. Men som fast anställd har jag numera avverkat den sista dagen. Känns jäkligt bra.... Har varit väldigt dålig i allergin dom här senaste dagarna (jag tål inte mjöldamm) som en följd av att jag är förkyld, så det känns extra skönt att jag inte ska tillbaka på ett tag!

Bilbingon igår var trevlig! Jag vann naturligtvis nada, men Martina den räven drog in en femhundring förstås.... Grattis, grattis....

Nu ikväll så har vi packat. Eller rättare sagt, Peter har packat.... Vi far ju till fjälls i måra eftermiddag för lite ripjakt, och Peter har ju en jädra rutin på det där fjällsäckspackandet, så då kan han ju lika väl sköta allt det där tänker jag...!! Men mina egna kläder antar jag att jag får gräva fram själv. Nånstans där går väl gränsen skulle jag tro...
Maud ska ha barnen från fredag till lördag. Vi kommer hem lördag eftermiddag/kväll.

På söndag så ska Saga ha barnkalas.... Får se om jag blåser till stan i morgon för införskaffande av födelsedagspresent, eller om det får duga med ett mjukt paket från Kläddax i Krokom... Jag får känna efter i morgon.

Nu ska jag gå och knyta mej och hoppas på en sköööön, låååång sovmorgon i morgon...

Gokväll!

/U.

BINGO

I kväll hoppas jag på tur i spel....

Jag och Martina ska nämligen på bilbingo i Tulleråsen. Tror att man kan vinna tio papp om jag inte är helt felinformerad... Skulle sitta fint!

Saga är här och leker för fullt med Nora. Vanna får inte vara med för tillfället, vilket är lite tråkigt för henne. Men rätt vad det är så leker dom nån lek där dom behöver en extra deltagare, typ en hund eller nåt.... Och där finns öppningen för lillasyster...!! Livet är tufft ibland....

Nepp nu ska jag ta mej en kopp kaffe innan vi far.

Lycka till, önskar jag mej själv.

Tack, tack!

/U.

Förkylt

Fanken åxå.....

tror att jag håller på att få jordens förkylning!

Halsen kände jag av redan inatt. Nu har näsan gjort sej påmind och jag har fått den karaktäristiska förkylningsrösten...

Hoppas att det inte blir värre än så här. Känner dock att jag "hurves" lite.... Kanske feber på gång...?! I hope not!

Nu ikväll var vi (jag, barnen, Martina och hennes barn) till Aspås och hälsade på Malin med familj. Dom fick kattungar för ett par veckor sen, ja deras katt alltså.... Och Martina har bestämt sej för att dom ska skaffa sej en katt, så då drog vi dit en sväng för att titta på gullgrisarna, kattungarna alltså.... Oj, oj, oj finns det nåt sötare?!! Jisses alltså.

Nä, fasen jag är så trött så ögonen blöder...

Tackar för mej och säger gonatt!

/U.

Barn=dåligt samvete...

Vad härligt det är nu när det börjar att gå mot höst....
Solen skiner från en klarblå himmel och det är lite kyligt i luften. Lätt att andas!

Idag var en halvkörig dag på jobbet... Jag antar att det serveras soppa på Östersunds alla skolor i morgon, för idag har vi massproducerat källarfranska och mågottbullar (grahamsbullar) och packat så det stod härliga till!! Fick göra en sak som jag avskyr att måsta göra, nämligen ringa dagis och höra om det är okej att barnen fick vara en stund längre än vanligt...!! Det gick naturligtvis bra, men det dåliga samvetet finns ju där ändå. Man vill ju på nåt vis att dom inte ska behöva vara på dagis längre än absolut nödvändigt. Knäppt egentligen då jag vet att dom älskar att vara där....  Men ändå....! Sen fick jag dåligt samvete igen eftersom vi inte var riktigt färdiga ändå på jobbet när jag var tvungen att fara! Men det var inte jättemycket kvar, tack och lov. Så är det att ha barn. Ett ständigt dåligt samvete.... Nä, inte riktigt kanske... Jag överdriver förstås!

Jag måste verkligen in till stan och shoppa lite nya fräscha kläder! Nu när man ska börja utbildningen så måste man väl börja se lite hipp ut även till vardags, kan jag tro....  Jag ska ju ändå bli frisör! då kan man väl inte se ut som en looser som jag kan komma undan med nu, då man hoppar i fuljobbarkläderna så fort man kommer till bageriet...!! Nä nu måste man väl börja fixa sej lite på morgonen, antar jag. Trevligt. Men som sagt, nya kläder måste inhandlas å det snaraste. Tur att jag fick en hyffsad lön den här månaden!

Till helgen kanske jag och min man (he, he) ska fara till fjälls och jaga fågel... Så vi får hoppas på ett lika fantastiskt väder som det varit dom här senaste dagarna. Då är det ju riktigt mysigt att spendera natten i ett tält....

Hände en äcklig grej när ungarna badade nu ikväll förresten....

Vanna bajsade i vattnet!!!!!

Jag ska skona er från närmare detaljer, men jag kan tala om att Nora blev en aning upprörd... Att bada i bajj var nog inte riktigt vad hon tänkt sej...!!!=)

Förlåt, alla äckelmagade!

Nu ska jag gå och äta en stor skål chokladpudding..... Mmmmmmm!!!

/U.

What!!!!!!=)

Jag tar tillbax det jag skrev om tandsköterskeutbildningen igår.....

Idag fick jag nämligen ett annat intagningsbesked.....

Jag har kommit in på Novums frisörutbildning!!!!!

Alltså hallå.... När jag slängde in ansökan i början av sommaren så hade jag inte en enda tanke på att faktiskt skulle kunna bli antagen... Studievägledaren sa att det var minimala chanser att komma in, eftersom det var så få platser och det var väldigt många sökande. Men nu sitter jag alltså här, med antagningsbeskedet i handen och kan inte riktigt fatta att det är sant!

Nu måste jag väl bara tacka nej till den andra utbildningen antar jag...

Yiipiiieeee!!!!!!!!!!!!!!!

Ikväll blire surströmming by the way. Höjdare.... näe. Blir sill och varmkorv för mej å ongan!

Ha en trevlig helg!!

/U.

Dagis

Nora och Vanna går ju numera på dagis om dagarna. Efter bara en veckas inskolning förra veckan så var det i måndags dax för en heldag. Peter lämnade dom vid halvåtta på morgonen och jag hämtade vid strax efter klockan tre på eftermiddagen... Det hade gått superbra! Inga som helst problem (mer än att Vanna inte hade sovit en endaste minut), personalen tycker att båda två verkar så lugna och trygga.... Eh... Vanna lugn...?!! Hon har nog inte visat sitt rätta jag än kan jag tro! Närå, men det känns jättebra att dom upplever barnen som trygga iallafall. Då har man bevisligen gjort nåt rätt ändå...!!!=)

Jag själv har precis avslutat min näst sista vecka på bageriet....

Den första september börjar min utbildning. Det kanske jag aldrig har nämnt här i bloggen kom jag på.... Jag ska ju bli tandsköterska! Tycker att det är dax nu efter att ha jobbat på Trångsvikens Bröd i princip ända sen studenten, att hitta på nåt annat. Att börja plugga nu känns väldigt inspirerande måste jag säga, men även lite pirrigt naturligtvis.... Undrar om hjärnan funkar som den ska fortfarande.... Låt oss hoppas på det.

Dagisbarn är vääääldigt trötta på kvällen har jag märkt. Vanna lägger vi vid strax efter sju och hon somnar väl ungefär på fem minuter kan jag tro.... Nora har ju under en ganska lång period varit lite tjorvig vid läggning. Hon vill somna i soffan eller så vill hon promt att just jag ska ligga hos henne tills hon somnat, pappa duger inte! Men nu... Säger hon själv att hon är trött och vill gå och lägga sej i sin egen säng... Om det sen är mamma eller pappa som läser godnattsagan spelar ingen roll! Sen går man bara därifrån och efter två minuter sover hon! Skönt att det funkar så bra. Dagis är guld!

Det är alltså ingen av er som läst "El choco".... Jag trodde att den var en bestseller...!!

Nåja, den kan ju va bra för det. Ska slänga mej i säng nu och fortsätta läsa. Har inte hunnit så långt ännu... Är ju så bedrövligt trött på kvällarna nu när jag stiger upp kvart över fem på morgnarna, så jag hinner väl läsa en och en halv sida per kväll ungefär innan Johnny Blunder kommer....

Först en kopp thé, tror jag.

Gokväll!

/U.

Läslust

Omslagsbild: ISBN 9789151848235, El Choco : svensken i Bolivias mest ökända fängelse

Började på en ny bok igår kväll....

Har hört att den ska va jäkligt bra.

Är det nån som har läst den månntro...?!!

Kom igen Camilla....

Men Hallååååå.....

Camilla Läckberg....

Sådär kan man väl inte avsluta en bok!!!

Känns som ett billigt trick för att folk ska tvingas köpa nästa bok...

Aaaaaarrrghhhhh!!!

Det där ska föreställa ett argt morrande om ni inte förstår det...!!

/Besviken U.

Kusinträff!

Vi har inte direkt så många kusiner.... Nämligen bara fyra stycken.

Två av dom bor här i krokarna så dom träffar vi titt som tätt, men dom andra två bor inte i krokarna så dom träffar vi aldrig!
Men i fredags så kom den ena av dom på besök. Angelica heter hon och är lika gammal som Veronica, alltså två år äldre än mej....!! Angelica tillbringade många av barndomens jular hos oss, och det kändes alltid lika speciellt när hon kom!

Nu var det tio år sen vi träffades senast, så det var riktigt skojigt att hon kom på besök.

På fredagen hade vi en liten middagsbjudning här hemma. Mamma hade handlat och fixat all mat, färskpotatis med grillad röding och en jättegod kall sås och sallad naturligtvis! Vi sullade i oss en del vin åxå.... Men det var supertrevligt! Känns nästan som att man har ett slags syskonförhållande med Angelica på ett sätt....!

På lördagen var vi en aning sega och trötta.... Var till Ronny en sväng mitt på dagen och gratulerade honom (han fyllde år) och åt lite kladdkaka och grädde. På kvällen var det kräftskiva med vindamerna som stod på schemat!!
...Så då var det bara på't igen så att säga...

Nä, men det var skoj... Jag skulle ju jobba tidigt söndagmorgon så jag fick lov att gå hem när det var som roligast. Precis när vi hade kommit igång med lite lekar...!!





   

Vi lekte en ganska festlig lek som gick ut på att man skulle klara av att plocka upp ett tomt makaronpaket från golvet med munnen bara....

   

....Efter varje varv så klipptes en bra bit av så det blev mindre och mindre kvar att få tag i.... Tillslut var det bara en liten platta kvar!

   

Vi var fyra stycken som lyckades "suga upp" den sista biten.... Jag har jävligt ont i ljumskarna idag kan jag avslöja!

Söta trosor, eller hur?! Vems rumpa det är får ni gissa själva...!=)

Angelica, jag hoppas att du haft en trevlig helg tillsammans med oss! Nästa gång kommer vi till dej, och gör Umeås gator osäkra. Det ska bli kul!

Ha en trevlig kväll!

/U.


En skör tråd.....

I fredags hände det nåt väldigt hemskt....

Martina svängde in till pappa och Maidie lite oförhappandes på förmiddagen. Pappa var på jobbet.... Det första hon ser när hon stiger in i hallen Maidie som ligger på golvet vid altandörren. Martina blir förstås väldigt brydd och naturligtvis lite skärrad! När hon försöker prata med henne upptäcker hon att Maidie varken kan prata eller röra höger sida, dessutom är hon sned i ansiktet. Martina skyndar sej att ringa pappa och larmar ambulans medan hon försöker göra det så bekvämt för Maidie som möjligt. Hon misstänker naturligtvis hjärnblödning...

Ambulansen kommer fort. Martina sätter sej i bilen och följer efter in till stan samtidigt som hon ringer runt till alla och meddelar vad som hänt. Jag själv var på dagis för att skola in barnen.... Blev alldeles skakis när hon ringde och tårarna kom.... Men jag skärpte till mej och berättade för personalen vad som inträffat, sa hejdå till Nora och Vanna så lugnt jag förmådde, sen kastade även jag mej i bilen och mötte upp alla på akuten.

Pappa var där naturligtvis och Jenny förstås, även Sara hade kommit dit och jag och Martina. Allt kändes så overkligt och vi var alla rädda för vad läkaren skulle säga. Maidie hade åkt in på röntgen direkt.... Där konstaterades att hon drabbats av en propp i hjärnan. I ett sånt här läge är tiden väldigt dyrbar har jag förstått. Helst ska behandlingen sättas in inom tre timmar från det att patienten insjuknat.... Vilken jäkla tur att Martina bara fick en ingivelse att svänga förbi, fast hon egentligen inte tänkt det!!! Jag tror att Martina är Maidies skyddsängel....

Tillslut fick vi iallafall gå in och träffa henne. Hon kunde inte prata och var väldigt försvagad i höger sida. Så sorgligt att se en stark och friskk person i ett sånt tillstånd.... Men samtidigt såg man genom hennes minspel och de få gester hon kunde göra, att det verkligen var Maidie.... Hon fanns där inne och var precis som vanligt...!!

Hon fick en propplösande behandling.... Som hon svarade jättebra på!!

Pappa stannade kvar när vi for hem, och när han senare på kvällen kom förbi för att hämta hem Sally så berättade han att hon innan han for hem hade suttit upp i sängen och druckit nyponsoppa och kaffe... Muggen kunde hon hålla med höger hand!!!!

Sen har hon återhämtat sej helt mirakulöst fort! Idag när pappa återigen var hit en sväng så ringde Maidie.... Pappa pratade en stund och sen fick jag prata med henne! Helt otroligt. Hon lät nästan helt som vanligt.... Fast lite långsammare, ungefär som att hon sugit i sej en vinare eller två...!!! På två dygn har hon blivit nästan helt återställd. Det var det nog ingen som hade vågat hoppats på i fredags när allt kändes som kaos!

Måste bara säga att jag beundrar Jenny (Maidies dotter) som var superlugn under hela tiden... Jag förstår naturligtvis att hon var rädd och orolig inombords, men att kunna behålla en lugn yta på det viset, det beundrar jag! Du är en cooling Jenny, bara så du vet det!=)


Mor och dotter på bröllopet för en vecka sen.

Känns så otroligt skönt att allt gick så himla bra! Det är i såna här lägen man verkligen inser vad folk betyder för en.... Jag måste bli bättre på att tala om för familj och vänner hur mycket jag älskar dom. det måste jag bli bättre på....

I morgon kan det vara för sent.

Ska berätta mer om helgen som gått senare. Vi har haft storfrämmande förstår ni...

Men det får bli en annan gång.

Gokväll.

/U.

Design - Ny

Visst har väl min blogg blivit tuff...?!!

Det tackar jag Helen för.... Otroligt snällt att du tog dej tid att fixa just min blogg! Känns lite roligare att skriva när man har en mer personlig prägel, och inte bara lika som tusen andra.... Återigen, tack!=)

Den här veckan har barnen skolats in på dagis. Det har gått jättebra! Nemas problemas. Våra ungar är ena riktiga dagisungar....!! Peter börjar jobba nu på måndag efter sommarlovet så då ska dom vara heldag på dagis... Men det kommer nog att gå skitbra.

Idag tänker jag på Maidie....

Kämpa på bara, älskade bonusmamma....

Du är ju en tuffing så allt kommer att gå bra, det vet jag!

/Fru Berlén.


Peter och Ulrica


Part 3

Nu kommer fortsättningen!

Vi hade lånat världens fräschaste bil av några snälla bybor vid namn Karin och Janne. Det tackar vi för! Kändes väldigt speciellt att få dra iväg, nercabbat.... Men bara en kort bit för jag kände att min frilla nog inte skulle klara fartvinden, dessutom var det ju ingen direkt värme att tala om.
Som sagt, vi for ut på Frösön för att hitta nåt bra ställe att fotografera på. Min pappa är jätteduktig på att fota och således ganska kräsen vid val av lämpliga platser...! Tillslut svängde vi in på EFS av alla platser.... Hade hört att det skulle vara fint där. Och det var det, med en gärdsgård och utsikt över sjön och fjällen....

     

Pappa hade med sej en kylbag med diverse god plockmat och bubbel förstås! Mycket uppskattat. Tack Maidie!!



När vi kände oss nöjda så åkte vi vidare till Frösö golfbana. Tanken var att vi skulle ta några roliga kort på när vi står och svingar klubban, men det var så körigt där med pågående tävling, så vi gick in i restaurangen som drivs av en bekant till oss, och tog en whiskey istället!!



Sen hade klockan plötsligt blivit time to go to the party.... I bilen hemöver kände vi hur jäkla trött vi var! Men det var bara till att gaska upp sej.... Och jättepigga blev vi fort när vi såg folksamlingen utanför föreningshuset där festen skulle hållas... Alla våra vänner och kära familjer stod där och väntade bara på oss! Hur speciellt känns inte det!!

Vi skålade och minglade runt en bra stund...

 

Sen var det dax för middagen! Världens bästa mamma hade gjort en superduper meny! Renköttsrullar i hembakt mjukbröd till förrätt. Dubbelmarinerad fläskfilé med färska örter, potatisgratäng och rabarberchutney till varmrätt och bröllopstårta och kaffe till efterrätt. Bilderna från själva middagen och festen är tagen med en lite sämre kamera så kvaliteten är kanske inte lika bra, men det duger nog....

   
   

Under middagen vart det en del tal, överraskningar och tok såklart.... Alla våra föräldrar (blir ju en del när båda har skilda päron med nya respektive) klev upp på scen och rev av ett egenhändigt komponerat medley av låtar som handlade om mej och Peter... Jättebra och gulligt! Kvällens värdinna Malin steg i sin tur upp på scen och sjöng Björn Gustafssons låt om Carina Berg, men naturligtvis omgjord så den åxå handlade om, hör och häpna, mej och Peter..!!! Vi blev både rörda och glada... Faan va bra du va, Malin!! Puss!

Tyvärr så har vi jättedåligt med mingel/partykort, men jag kan tala om att det vart en sjudundrande fest efter att vi klarat av tårtan och senare våran intränade brudvals... Klassisk vals först till Enyas "Caribbean Blue" som avbröts mitt i av danslåten i Pulp fiction... Vet inte vad den heter men det är den när dom danstävlar på Jack Rabbit Slims. Ni vet säkert vilken det är..!!

   


Bandet vi hyrt in heter Too Hot... Asbra var dom. Kan jag varmt rekommendera om ni ska ha partaj!
När dom slutat spelat vid två, blev vi lite kidnappade kan man säga.... Vi blev beordrade att ta av oss våra skor och hoppa i ett par stövlar! Ute på parkeringen väntade en bil. Vi fick även en pannlampa och en påse med kläder och lite snacks. Vi skulle spendera natten i stugan nere vid sjön! Jättemysigt... Vi tände upp och satte oss ner och pratade och åt lite av det goda som stod framdukat, samtidigt som jag plockade nålar ur håret....! Blev tillslut en nätt liten hög på bordet kan jag säga, blandat med en hel del risgryn!!

Tillslut somnade vi iallafall i skenet från den knastrande brasan. Romantiskt så det förslår, eller hur...?!!

På morgonen knackade det på dörren vid nio och in kom världens frukostkorg med allt man kunde önska... Kaffe, juice, ägg, bröd, smör, ost, skinka osv. Dessutom en liten flaska bubbel och två fina glas.... Vi gick ut i det vackra vädret och satte oss på bryggan och smuttade på våran champagne och bara njöööt!!

Vill nu även här passa på att tacka precis alla som lagt ner tid och möda på att ordna och fixa allt, så att våran bröllopsdag blev den bästa i världen! Även vägen dit med möhippa/svensexa och all planering och allt pysslande. Och tack naturligtvis åxå för all ekonomisk hjälp förstås.. Utan er hade det inte blivit nån fest tror jag!

Jag älskar er allihopa! Men det vet ni nog...

Finns egentligen massa mer att skriva om våran dag, men nu får det räcka....

Ha en bra kväll!

/Fru Berlén.

Del 2

Vanna är lätt att lägga....

Vi gick in i brudkammaren och väntade tills alla hade gått ut ur kyrkan. Snacka om lyckokänslor som bubblade ur en när vi stod där bara vi två...!! Man och hustru.
Sen kom prästen och sa att det var dax att gå ut och möta folkets jubel....

   
   
Mycket risgryn i håret blev det....!!!

Sen var det till att posera för alla som ville fotografera då förstås. Och sen fick vi kramar och lyckönskningar så det hette duga.... Mitt snygga hår rasade lite baktill av det idoga kramandet!

   

Till sist så körde pappa fram bilen...

 


Efter att vi skålat och blivit ordentligt fotade så drog vi iväg. Pappa körde, Per satt i framsätet (för att assistera pappa när han skulle fotografera oss) och vi satt i baksätet och mös....

Färden styrde vi mot Frösön...

Slut på del två.

Nu ska nästa unge i säng...

Det kan ta längre tid kan jag meddela!


Vår Bröllopsdag! Del 1

Nu kör vi...

Som sagt, efter att vi fixat in i det sista med dukning, pyntning, tillverkning av drinktilltugg och diverse annat, så drog jag och mina systrar tillika tärnor in till stan. Vi hade lånat en lägenhet över natten.
Vi åt middag.... En nachotallrik från Kebabcity... Inte direkt jättegott, men vi var verkligen sviiinhungriga! Till denna delikata måltid drack vi bubbel...!! Fantastisk kombination, eller...?!

Efter massa surr och asgarv så gick vi till sängs vid strax efter elva tror jag. Låg och pratade en stund såklart, men somnade ändå hyffsat ovaggad. Vaknade allihop vid halvtretiden av nån jäkla raggarbil som for runt runt utanför lägenheten....! Lantlollor som vi är så har man lite svårt att sova med för mycket oväsen runt sej! 
Tillslut somnade vi om iallafall.

Vaknade vid halvsju, steg upp, duschade och åt en rejäl frukost. Sen bar det iväg till frissan klockan 08.00 piiip.

     

Sen var det sminkdax.

  

Efter att jag var färdigpiffad så gick vi tillbaka till lägenheten för att svira om...

     

Vid tolvtiden kom Maidie och hämtade oss. Vi for först till Krokom och hämtade ut buketterna sen var det vidare transport till kyrkan. Vi insåg att vi låg lite före tidsschemat så vi tog omvägen via Rödön så vi inte skulle komma dit för tidigt. Under hela den här tiden så var jag faktiskt inte så värst nervös... Visst pirrade det lite i magen men det var mest bara en skön känsla!


I bilen när vi anlänt till kyrkan.

Sen var det lite trixigt för att se till att Peter inte skulle få syn på mej... Men det gick bra!
Så började kantorn att spela oxh vi gick in på darriga ben....

        


Längst fram i kyrkan väntade min vackre man...



Hela vigselakten minns jag bara som ett lyckorus! Jag  blev otroligt rörd, men jag grät inte som jag trodde jag skulle göra... Jag var bara så lycklig och glad! Peter kämpade mest hela tiden för att tårarna inte skulle svämma över... Min fina, fina man!

     
 
 
Nora och Vanna satt så snällt och tyst vid altarringen under den första halvan av cermonin. Sen lessnade dom och gick till farmor på första raden. Vann diggade förövrigt järnet till första psalmen... Headbangade nästan tror jag!!

Camilla sjöng så vackert och Per (bestman) läste ett jättefint stycke om kärlek ur bibeln. Allt var bara underbart!

Vi sa Ja och gav varandra löftena. Jag fick en vacker ring på mitt finger och sen var det över och vi gick ut....

Nu måste jag gå och lägga en grinig Vanna...

Jag fortsätter senare....

Bilder

Här får ni några fler bilder i väntan på en ordentlig uppdatering....















Håll till godo...!!!

Nu blire kvällsfika.

/U.

Fru Berlén bloggar...

Mitt första inlägg som fru Berlén....

Våran bröllopsdag var som hämtad ur en saga. Det var helt perfekt..... Från det att jag vaknade på morgonen med mina älskade systrar i lägenheten, tills dess att jag och min äkta man kröp ner under täcket på madrassen på golvet framför en knastrande brasa i öppna spisen.... Vi fick sova i stugan nere vid sjön, som en liten överraskning....!

Känner mej väldigt trött just nu, så jag bjuder er på några bilder bara...

Kommer att skriva utförligare om hela dagen senare, och lägga ut massor av bilder. Men jag har inte fått in alla 630(!) bilder i datorn än, så det blir bara ett litet smakprov nu!

     
Väldigt dålig bildkvalitet... Men lite syns det ju..!

     
Kära systrarna är tärnor och världens bästa P-G är bestman!


Mustang cabriolet....=)

Ja, som sagt.... John Blund försöker hela tiden kasta sömnpulver i ögonen på mej, så ni får se mer sen...!!

/U.

Dan före dan!

Nu känner jag nervositeten komma krypande...

Har precis packat allt jag behöver till i morgon, för nu far jag och systrarna in till lägenheten i stan där vi ska spendera natten.

Hoppas att allt verkligen är klart nu. Tänk om man skulle ha glömt något viktigt.....
Tankarna snurrar runt runt i huvudet hela tiden.

Ska bli skönt att få sätta sej ner sen ikväll och smutta på ett glas champagne!

Ja, nu skriver jag väl inget mer förrän jag är en gift kvinna antar jag...!

Wish us luck!

/U.

Blått

Kom på att jag inte har nåt blått på mej i morgon, så då skickade jag Peter på Lindex för att köpa ett par blåa trosor....

Så nu e det kirrat åxå.

Tillbax till städningen!

/U.

Radio Jämtland

I morse ringde en snubbe från radio Jämtland och väckte oss...

...Eller rättare sagt, jag var redan vaken. Men ändå... Han presenterade sej inte direkt så jag kände mej en aning förvirrad under första delen av samtalet, men det gick nog hyffsat ändå tror jag. Peter sov så han fick jag väcka så han åxå fick snacka lite! Det var Ingmarie på jobbet som hade ordnat det hela... Såklart! Nä, men det var riktigt roligt faktiskt!!

Nu ska jag röja upp lite här hemma. Ser ut som en bomb har slagit ner ungefär....

Peter är just nu i stan för att hämta sina kläder. Han ska även handla det sista.

Nä, fan nu måste jag sätta igång.

I morgon smäller det....

/U.

TORSDAG!

Vad har vi gjort idag då, såhär två dagar före dagen D...

... Jo, jag, mamma, svärmor, Martina och alla våra barn for upp till f-huset vid mitt i dagen nån gång. Mamma och Maud började med tillagningen av maten och jag och Martina började med att städa... Torka golv och fräscha upp toaletterna samt att stöka undan lite allmänt rat som blivit kvar efter en liten renovering för ett tag sen.

Efter ett tag så kom även Peter dit. Vi ställde ut alla bord och stolar och lade på alla fina dukar, sen dukade vi ut allt porslin. Efter ytterligare ett litet tag så anlände Monica som är våran serverings/kökshjälp,Kenneth, Ingmarie, Ylva, Yvette plus två av deras kompisar som ska hjälpa till att servera. Vårat briljanta värdpar, Paul och Malin kom åxå, med sej hade dom Albin som underhöll oss med lite trumsolon (han är 6 år)...!=) Tillsammans hjälptes vi åt att vika servetter, sätta ut namnskyltar och dekorera med ljus och lite annat smått och gott.
Så nu kan man egentligen säga att det mesta är klart....

Det som återstår i morgon är lite ytterligare småfix i lokalen, framförallt pynt med blommor. Fixa björkar till entrén, göra klart drinktilltugget, fara och handla sallad plus lite annat... Sen är det nog inte så mycket mer...!!

Ska packa till barnen förstås som ska sova hos farmor natten mot lördagen. Och framförallt packa till mej själv... Jag och tärnorna ska ju spendera natten i en lägenhet inne i stan! Innan vi far mot stan ska jag även in på blomsterhandeln i Krokom och hämta ut hårblommorna. Ska även se till att betala hela kalaset med brudbukett, tärnbuketter, näbbuketter och coursage till Peter, Per och pappa. Peter får hämta dom, plus näbbuketterna innan han far till kyrkan på lördag och vi svänger förbi och hämtar brud och tärnbuketter innan vi anländer i våran tur.

Nu ikväll så har jag rakat alla delar på kroppen som behöver det... Och målat naglar och tånaglar. Intresseflaggan vajar förstår jag...!!!!

Har även övat på vår dans. Nu sitter den snart. Hoppas jag.....

Nä, nu får det bli gonatt.

/U.

Snyggon!!

Ja, här får ni kika på några bilder då, som utlovat...

Ska passa på att varna känsliga tittare...

     
Jag och Veronica med pormask-stripes! Martina ångar upp sina porer!=)

     
Veronica färgar håret. Martina lägger på en mask.

     
Jag med mud-mask. Martina tappar skinnet!=)

Ja, vi blev skitsnygga tillslut iallafall.

Det tror man kanske inte...

Gonatt på er!

/U.

Onsdag

Jaha, då var inhandling av mat till bröllopet åxå färdigt...  Det här går ju som en dans!

Mamma mötte upp oss på "Svensk Cater" och sen satte vi igång. Det var bra att även mamma var med eftersom det är hon som ska laga all mat. Sen for vi runt på diverse andra butiker och kompletterade med sånt som inte fanns, eller helt enkelt var billigare på en "vanlig" affär.

Sen for vi och dumpade allt vi handlat på föreningshuset där festen ska hållas, så att allt är på plats så att säga.

I morgonbitti ska jag blåsa in till stan för en liten visit på skönhetssalong... Det är fransar och bryn som ska få sej lite extra färg och form. Efter det så ska jag hämta ut min nypressade klänning. Sen bär det av hemåt igen. Senare i morgon eftermiddag så ska vi träffas ett helt gäng för att börja att duka och fixa på f-huset. Äntligen!!

Tror jag ska ta och tanka över lite bilder från kameran sen igår.... Våran mini spa-afton! Några fula bilder kan jag nog bjuda er på...

Kommer snart!

/U.

Terapi!

Sitter just nu och viker ihop och häftar festprogrammen. Terapijobb på hög nivå. Dvs AStråkigt! Har väl hunnit med hälften ungefär...

Idag ska vi in till stan och handla upp all mat och dylikt. Ska sätta mej ner nu och skriva en diger inköpslista... Hur mycket läsk kan det exempelvis gå under kvällen? Och hur mycket drinktilltugg måste man göra? Och hur mycket snacks ska man köpa? Och ska man egentligen dekorera festlokalen med ballonger?!

Många frågor, lite svar....

Äh, jag viker väl lite festprogram medan jag funderar.

/U.

Tisdag

Jag blev visst ledig hela den här veckan... Peter ska jobba istället. Dom behövde honom mer än mej!!!! Har ni hört på faan! Nä, men det gör faktiskt inget. Känns ganska skönt att få vara helledig när man ska fixa allt det sista till på lördag. Fast just idag så tror jag att det är ganska lugnt.... Vi har skrivit ett litet schema för varje dag den här veckan, och just idag var det inte så mycket att kirra tror jag.

Ungarna har förresten börjat bli förkylda... Är det inte lite typiskt?! Fast man kan ju se det från den ljusa sidan åxå... Om Vanna har liiite feber på lördag så kanske det kommer att gå jättebra i kyrkan! Jag menar att hon kanske kommer kunna hålla sej lugn och tyst alltså....! Tror annars att det kommer kunna bli ett litet problem. Vanna (1½ år) har en tendens till att kunna röja runt och framförallt låta högt...!! Men men, det får gå som det går... Huvudsaken är väl att vi blir gifta tillslut. Det är ju det som är det viktiga!

Nu ska jag röja upp lite här hemma. Nora sprang precis ner till Saga och Vanna tror jag att jag snart ska slänga i säng för en liten nap.

Goddag.

/U. 

Måndag

I dag är det alltså sista måndagen innan jag blir fru. Konstigt...

I förmiddags blev det att panikfara in till stan eftersom jag kom på att min klänning kanske skulle behöva pressas... Har vetat det ända sen dagen jag köpte den, att den var kemtvättad men inte pressad med tanke på att jag kanske skulle behöva sy in den. Nu har jag inte behövt gjort det... Den är något stor över bysten men det har jag löst genom att köpa en bra nog vadderad b-h. Smaaart va!
Inhandlade även ett lass med pärlor och sidenband som behövs till vissa detaljer i dekorationen. Underkläderna köpte jag åxå idag plus lite ansiktsmasker och grejer som jag och mina tärnor ska kleta på oss i morgon... Tänkte vi skulle ha en liten spa-kväll. Ta bort ovälkommen ansiktsbehåring, klämma pormaskar och allmänt bara försöka göra oss fina "på djupet" ni vet...! Och så tror jag att vi ska dricka vin åxå. Och surra....

Ungarna blev klippta idag. Välbehövligt efter att båda två har sett ut som små troll i håret hela sommaren. Det var granne Emmas mamma som var så snäll och ställde upp med saxen, hon är före detta hårfrissa så det blev jättebra! Vanna var otroligt duktig på att sitta still faktiskt. Med lite mutrussin så går nog det mesta! Nora satt väldigt sammanbiten och allvarlig när Anja först var tvungen att kamma ut alla hennes småtovor... När jag ska försöka göra det får hon panik och börjar gallskrika på en sekund, men idag rörde hon inte en min. När Anja frågade om det gick bra så nickade hon bara lite lätt. Söta unge!

Idag har vi även tryckt festprogrammen, inhandlat öl och vin och börjat tränat så smått på våran brudvals...

Det går bra nu.

Prästen ringde åxå nu ikväll. Så nu känns allt glasklart i kyrkan iallafall.

På onsdag ska all mat inhandlas. Det kan ju bli skoj... Eller inte...!!

Nu ska jag krypa till sängs med boken jag läser för tillfället, "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg. Otroligt bra förstås, som alla hennes andra böcker!

Gonatt.

/U.

RSS 2.0