Födelsedagsdag

Jobbar numera heltid. Det är därför det är så klent med uppdateringar här på bloggen.... Jag måste försöka skärpa till mej, mest för min egen skull...

Midsommarafton var jättetrevlig, med sill, nubbe, lekar/tävlingar, trevligt sällskap, god mat och lite karaoke mot slutet av kvällen. En toppendag-kväll med andra ord!

Får väl slänga in lite bilder i eftermiddag när jag kommer hem.

Idag fyller världens bästa Peter 35 år...


Grattis Älskling!

Nä, nu måste jag borsta bissarna och fara...

Hörs.

/U.

Midsommar

Glad Midsommar på er allihopa!!!!

Nu ska vi fara till Offerdal och fira en klassisk midsommar med goda vänner.

Kram på er!

/U.

Torsdagkväll

Idag var vi in till stan på förmiddagen för att storhandla. Mest då inför morgondagens midsommarfirande naturligtvis...! Efter avklarat uppdrag så lunchade vi på Max's. Drive In.... Med två barn i bilen.... Men det gick bra faktiskt. Spillde bara lite dricka... Inte sååå mycket annat kladd. Peter var skeptisk till idén. Jag var beredd att hålla med.... Men som sagt det gick bra.

På vägen hem stannade vi till i Krokom så jag fick hämta ut mitt efterlängtade paket....

Brudklänningen!

Kastade av mej paltorna direkt när vi kom hem, och ålade på mej klänningen. Ååååhhhh, vad fin den är!!! Bara liite förstor över bysten... Så den halkar ner lite grannn, då det inte är några axelband, men annars så satt den nästan som en smäck! Jag är så glad och nöjd över mitt köp! Vill så gärna lägga ut en bild... Men jag måste för tusan kunna hålla mej...!!!!!=)

Nu ikväll så har vi haft Paul och Malin med barn här på middag. Dom har ju tagit på sej det ansvarsfyllda uppdraget att vara värdpar/toastmasters på vårt bröllop. Så vi tog och bjöd dom på middag så att vi kunde prata ihop oss lite... Men det vart mest att vi satt och pratade om hur det var när dom gifte sej för fem år sedan... Tänk vad otroligt intressant det har blivit att höra om alla andras bröllop nu förtiden...! Förr har man inte brytt sej ens. Men nu försöker man snappa upp allt som är av intresse, all inspiration och alla idéer mottages tacksamt i dessa dagar!

Nä, nu måste jag ta ut tårtbottnen ur ugnen...

Är nog inte alla som bakar i denna sena timme. Men har jag lovat en jordgubbstårta till efterrätt i morgon, så har jag...!

Gonatt!

/U.

GRATTIS RYSSLAND!

Känner mej ärligt talat inte ett dugg bitter.

Ryssland var skitbra, Sverige var inte såååå lysande direkt. Så grattis till en välförtjänt vinst.... Nu slipper vi åtminstone att se Sverige totalförnedras av Holland i kvarten...!

Det är ju bara att inse.... Vi är nog inte bättre än så här. Inte ens store Z var bra i afton.

Såg inte ens sista minutrarna...

Gick och rakade benen istället.

Det behövdes kan jag avslöja!

Gonatt.

/U.

Work

Nu börjar snart fotbollen!!! Heja Sverige!!!!!!!!!

Kan numera titulera mej arbetare igen. Första dagen på jobbet avklarad! Kändes knappt som att man varit därifrån... Alla program och PLU-nummer fanns där nånstans bak i hjärnan, fast jag inte arbetat på ett och ett halvt år. Konstigt egentligen!
Fast det blir en mjukstart... Är ledig i morgon. Vi jobbar ju ordinarie arbetstid sön-tors så eftersom det är midsommar på fredag så blir vi lediga torsdagen istället.

Ska hämta ut klänningen i morgon förresten... Fick postavin igår redan.

Spännande!!!

Hörs!

/U.

Dyrt snacks

Man kan ju tycka att popcorn är ett förhållandevis billigt snacks, men där har man fel....

Slutnota tandläkare (till följd av popcornmumsande) 250:- + 780:- = 1030:-

Det blir många chipspåsar det...

Fast då blir man fetare förstås...!!

Nu blir det sängen efter ännu en kväll i TV-soffan tittandes på fotboll. Kommer att lida av svår abstinens när detta EM tar slut.

Gonatt.

/U.

Klärt å betärrt...

Fick alldeles nyss ett SMS från kvinnan jag köpt brudklänningen av...

Hon har skickat den på posten idag, bör vara framme hos oss på onsdag! Wiiihiiii!!!! Känns verkligen hur bra som helst! Har ju under en ganska lång period nu suttit som besatt vid Blocket och kollat brudklänningar. Och grejen är den att innan jag kom på att jag kunde kolla begagnat på Blocket så var jag mycket inne på alla designer, och märkesklänningssidor och kollade på nya klänningar. Svindyra förstås... Lilly, Benjamin Roberts, Forever Yours, Nixa, Garamaj, KiK, La Sposa... Osv....!! Finns en hel del kan jag meddela. Vad jag vill komma till är att redan då fastnade jag för en speciell klänning på KiK-s hemsida.... Men jag tänkte att man åtminstone kanske kunde hitta nån ungefär liknande för en lite billigare slant...!!

Men nu har jag köpt precis, exakt den klänningen!!!!!!!!=)

Inköpt tidigt i våras vad jag kunde förstå, därefter använd en gång (såklart!) och efter det kemtvättad. Nypris över 8000 spänn. Jag fick köpa den för 3500! Lika mycket som den billigaste klänningen kostar att hyra för en dag! Jag är såååå nöjd!

Jag vet dock redan nu att den kommer att vara några cm. för stor.... Men där förlitar jag mej på pappas fru Maidie och hennes talang med nål och tråd...!!!!

Tärnklänningarna är på god väg att bli klara redan (köpte tyget i torsdags), och näbbklänningarna hänger färdiga att användas i garderoben här hemma.... Maidie är fantastisk! Alla blivande brudar borde få ha en egen liten Maidie att ta till..!!! Står i stooor tacksamhetsskuld till henne. Får nog bjuda på fler grillmiddagar i sommar kanske!

Nu är alltså följande klart:

¤Brudklänning

¤Tärnklänningar

¤Näbbklänningar

¤Bandet som ska spela på festen

¤Festlokal

¤Solist Camilla har meddelat att hon gärna sjunger i kyrkan

¤Solosångerna har vi valt (har dock inte pratat med Camilla om valen än)

¤Ingångs/utgångsmusiken är valda

¤Ringar... Inte klart än, men vi har bestämt hur vi ska ha det iallafall!

Ja, det var nog allt tror jag....

Har säkert glömt nåt men det får jag väl återkomma med.

Nä, nu ska jag kika på lite fotboll. Jäkligt trist att Sverige förlorade....  Det var ju så nära en poäng!!!!

Gokväll!

/U.

Klänningklart

Nu har jag lyckats hitta klänningen för mej på Blocket!!!

Något lite dyrare än jag först tänkt men ändå bättre än att hyra... Ja, det är inte riktigt klart än med överföring av pengar och så, men jag har bestämt mej. Och det känns såååå bra!

Underbara klänning som ska bli min!!!

Nu skulle jag ju kunna visa er en bild på klänningen i fråga...

Men det gör jag inte!

Vet att några av er som kommer på bröllopet brukar vara här inne och spana ibland....

Därför låter jag bli. Det får bli en överraskning.

Gonatt på er.

/U.

Fantastiska Youtube

Titta och lyssna på det här klippet....

Jag har funderat så mycket under alla år vad det är för låt som jag går och nynnar på ibland... Ganska ofta.

Våra grannar hade den här filmen på VHS som vi såg ungefär hundra gånger...!!! Det är en rockopera som heter Rock'nroll wolf har jag upptäckt nu. Youtube är fantastiskt!!! Jag har genom alla år nynnat den här låten för folk och aldrig är det nån som har känt igen den....

Är så glad att jag äntligen fått fatt på den. Fatta vilka flashbacks från barndomen jag får genom att se dessa klipp.... Känner igen precis allt!!

Är det bara jag som sett den här filmen eller finns det fler därute som känner igen klippet?

/U.

Stadstur

Igår for jag och Peter in till stan när han kom hem från jobbet. Nora fick vara hos Saga och Vanna lämnade vi till Maidie och moffa, så vi fick vara helt själva...!
Kände att vi var tvungna att börja kolla på ringar, hyrkläder, kolla priser på håruppsättning och lite annat stök. Så nu har vi börjat i nån ände iallafall. Men jag tror att jag kommer att försöka hitta mej en klänning på Blocket att köpa.... Från 3500 spänn kostar det att hyra en brudklänning!!! Waaaay to expensive om ni frågar mej.... Kan köpa en på blocket för en tusing, femtonhundra med lite tur. Fast man ska ju hitta nån man vill ha åxå... I rätt storlek helst...! Det är ju där det kan falera förstås....

Ringar är ju inte heller billigt...

Tror att vi kommer att spräcka vår budget ganska rejält innan allt är klart...!!

Vi kommer nog att göra så att vi behåller våra gamla förlovningsringar, skickar iväg dom på utknackning (i mitt fall) och uppfräschning bara. Och så köper vi en vigselring till mej bara. Peter får bli utan... Sen om nåt år så byter vi ut våra gamla förlovningsringar mot nya, lite kraftigare och rejälare.... Dom vi har nu är ganska tunna. Med andra ord så var dom ganska billiga åxå... Peter tycker inte alls om sin, så då kom vi på att vi gör så. Expediten på guldaffären vi var på sa att det var otroooligt vanligt att man gjorde så i samband med att man köper vigselringar, så att det blir riktigt fint och påkostat...!!  Men eftersom pengarna rullar till så mycket annat åxå i samband med ett bröllop så gör vi om sagt det om ett år eller så.

Idag är det skolavslutning. Peter tog med sej Nora på jobbet idag.... Dom skulle först vara i kyrkan och sen var det bara fika på skolan tror jag. Nora var så förväntansfull... Fick ha på sej en fin klänning och pippilotter i håret. Som pricken över I-et tog jag och la på lite glitter-eyeliner på ögonlocken... Hon blev sååå fin!
När dom kommer hem sen så tror jag banne mej att jag ska fara in till stan alldeles själv faktiskt... Måste inhandla en hel del nya kläder känns det som. Sommarkläder. Mitt klädkonto är inte direkt Sveriges största kan jag avslöja.... Äh, vi får se hur jag gör, jag kanske har tappat lusten till det innan dom har kommit hem igen...!

Skulle behöva städa åxå....

Hmmmm...

Ska börja med en stor kopp kaffe iallafall. Sen får vi se vad som händer.

/U.

Utkast: Idag vart ...

Idag vart det ett tandläkarbesök då, lite oförhappandes.... Tyvärr så hade tandläkarn inte tid att laga min trasiga tand då hela fyllningen skulle bli tvungen att bytas ut. Så det bidde en liten provisorisk lagning så att man slipper ilningarna iallafall. Det var ju skönt. Fick en ny tid på måndag.

Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Blev ingen träning ikväll heller för jag hade visst tagit på mej att göra tårtor till niornas avslutningsfika i morgon, i Änge alltså. Sex stycken gräddtårtor med jordgubbar har jag gjort nu i afton. Ett jäkla stök blir det när man ska göra tårtor hemma.... Betydligt enklare och snabbare går det ju om man får hålla till på bageriet  ! Apropå bageriet så är det nu exakt en vecka kvar av min mammaledighet.... Nästa onsdag börjar allvaret igen! Ska bli jättekul faktiskt. Nästan så jag längtar...!

Nä, nu ska jag kolla fotboll igen.

Schweiz möter Turkiet på en regndränkt, plaskblöt fotbollsplan... Hur kul som helst att titta på faktiskt!

Gokväll!

/U.

Grattis Sverige!

Kvällens roliga: Sverige spöade Grekland stänklätt!=)

Kvällens inte så roliga: Jag har bitit sönder en tand när jag mulade popcorn!=(

Blir till att beställa en akuttid hos tandläkaren i morgon. Skit på en brödbit!!!

Förövrigt så fick jag tillslut gå hem med Saga... Funkade inte alls så bra, mest beroende på Nora faktiskt. Hon ville inte alls sova medans Saga var jättetrött... Så efter ett tag så ledsnade Saga och ville hem till mamma.

Det var den kvällen det.

Gonatt.

/U.

Nattgäst...

Saga ska sova här inatt har vi tänkt....

Får se hur det går.

Har redan nattat dom och vällingen är urdrucken.... Men dom ligger inte direkt stilla i sängen än kan jag meddela...!! Det är spännande förstås, första gången dom sover över hos varann.

Tur att vi bor nästan grannar...

Skulle det absolut inte gå så får vi väl knata hem med Saga.

Ikväll ser vi annars fram emot Sverige-matchen! Peter har bunkrat med chips och jag tror nog att det kommer att slinka ner en öl åxå...  Det hör ju lixom till!

Heja Sverige!!!!

/U.

Liiiite bilder

Jag har varit sjukt dålig på att fotografera på sistone.... Tömde kameran på bilder alldeles nyss och det var bara tre(!) bilder på barnen...!!! Detta under en tidsperiod på över två veckor! Dåligt.
Sen var det ju en del andra kort naturligtvis, på växthuset som vi sålt på Blocket och min cykel som vi åxå ska sälja bland annat. Cykeln som jag förövrigt köpte i fjol i tron att jag skulle komma igång att träningscykla.... Det bidde inte så och kommer inte att bli heller, så då är det bättre att sälja den. Just nu är det syster Veronica som håller på att testa den. Hoppas att hon vill ha den.


Min fiiiina cykel!


Sitter under bordet och käkar glass


Vi köpte en ny pool till barnen i torsdags.... Nora vart väldigt förtjust.... Och sen trött...!!!

Idag är planen att gå ner till Pia efter lunch. Nils har sin lediga dag från dagis på tisdagar så då brukar vi passa på att träffas. Nora och Nils leker ju hur bra som helst tillsammans....

Hörs senare.

/U.

Fotboll

Fanken vad kul det är med fotboll.... Iallafall när det är EM och VM...!!!

Har precis sett Holland-Italien. Vilken match...! Riktigt underhållande med många målchanser.

Sen att vissa spelare är riktiga godisbitar att titta på gör ju det hela ännu trevligare....=)

Nu blire sängen.

Gonatt!

/U.

Vinst

Fick ett telefonsamtal från Interflora idag....

Jag har vunnit andra pris i frågetävlingen...!!! Dvs ett presentkort på en tärnbukett! Ha, ha och jag som trodde jag hade svarat uruselt på alla frågor...

Det som är liiite surt är att tjejen som ringde sa att jag bara var ett ynka poäng ifrån att vinna brudbuketten...!!! Men, men ... Bättre att glädjas över det man får än att gräma sej över det man missat....

Idag är det förövrigt exakt två månader till dagen D.

Mycket kvar att fixa är det fortfarande. Jag och Peter ska eventuellt fara in till stan i morgon och titta lite på ringar, samt kolla runt på alla hårsalonger och jämföra priser för en bruduppsättning. Om vi hinner ska vi åxå kolla lite klänningar på uthyrningsställena i stan.

I lördags tog jag med mej mina tärnor, dvs Martina och Veronica och for in till stan för att titta på tyger till tärnklänningarna... Eller det var egentligen bara ett svepskäl för att få ta en lunch på en uteservering och hinka i sej några öl i den gassande, heta solen..!!! Vi hittade med andra ord inte riktigt det vi hade tänkt oss... Tror att jag ska ta med Maidie istället nästa gång. Känns som att hon kan lite mer.....=)

Nu ska jag ta och byta om och sticka iväg och köra ett styrkepass.

Hörs!

/U.

Badpremiär

Dejten med studievägledaren gick bra. Nu känns det som att jag är på gång att förändra nåt i mitt liv....

Har fått nys på två olika utbildningar som jag ska söka. Känns jäkligt kul faktiskt!

Det blev ingen styrketräning nu ikväll... Vi tog och for ut med båten när Peter kom hem från jobbet. Faan vad härligt det är att åka båt när det är så här varmt, helt underbart!! Vi tog med oss skinksallad som vi åt ute på Västerön. Premiärdoppet är numera avklarat åxå...!!! Tänk att det redan hunnit bli så varmt i vattnet att man kan bada utan den minsta tvekan!!! Både Nora och Vanna badade åxå. Vanna var helt galen... Hon skulle vara i vattnet precis hela tiden...! Totala motsatsen mot hur Nora har varit. Men Nora lossnade det för förra sommaren när vi var på Lövsta och badade i en tempererad pool för första gången. Så idag badade även hon en hel del.

När vi kom hem vid åttatiden så tog jag på mej löparskorna istället för en runda runt byn. Så det blev konditionsträning istället för styrketräning idag alltså.

Jag har hittat världens finaste brudklänning på blocket förresten. Något lite för dyr för våran budget kanske (4500:-) men jag tror jag ska höra med min kära mor om hon kan sponsra en liten del... Typ halva kanske....!!=) Vi får se...

Får se om man kan sova något bättre inatt kanske.... Peter har letat fram fläkten... Skönt!

Gonatt.

U.

Dejt

I morgon ska jag ha min uppskjutna dejt med studievägledaren.... Det ska bli spännande. Fick lite problem med barnvakt, men då är det tur att man har hjälpsamma, snälla grannar... Pia ska ta hand om ungarna under den timman jag är borta. Tänkte ett tag att jag skulle ta med mej barnen, men då vet jag att jag kommer att vara okoncentrerad och ofokuserad så det var kanon att Pia kunde ställa upp. Tack!!!=)

Idag har det varit varmt så in i bänken. Har haft en läskig huvudvärk mest hela dagen.... Antar att det berodde på att jag druckit för lite. Nu på kvällen har det blivit bättre som tur är.

Nä, nu måste jag gå och lägga Vanna som sitter här i mitt knä och leker telefon med miniräknaren.... Hon vaknade för ovanlighetens skull för en stund sen och var ledsen, vilket nästan aldrig händer! Antar att hon var lite för varm, så nu har jag tagit av pyjamasen och gett henne lite vatten, så hoppas jag att hon har lust att somna om...!!

Gokväll!

/U.

Näbbtyg...

Nu ikväll har jag tränat styrka. Värmde upp innan genom att springa ett varv på spåret, knappa två kilometer... Det kändes jäkligt bra faktiskt!

Idag tog jag med mej ungarna och Maidie och for in till stan. Vi skulle kolla lite tyg till näbbklänningarna. Det gick jättebra, vi hittade två fina tyger.... Ett slätt tyg i Off-white som ska vara till själva kjoldelen och ett annat i samma färg men ett litet annat material, med glittrande paljetter på som ska vara till själva livet. Jag är inte så bra på tyger och sånt som ni kanske märker.... Men det är ju tur att Maidie är en fena på allt som har med sömnad och handarbete och göra..!! Ska tillbaka på samma affär till helgen tror jag, tillsammans med mina systrar så dom får välja vilket tyg dom vill ha i sina respektive tärnklänningar. Maidie har även tagit på sej att sy upp dom ser ni... Vilken klippa va..!! Det enda hon inte vill ta på sej, det är att sy en brudklänning till mej. Och det får man ju förstå... Där gick gränsen tyckte hon!=)

Efter tygköpet gick vi och köpte oss en varsin mjukglass som vi inmundigade i solskenet. Gött! Vanna låg och sov i vagnen så hon bidde utan...!
Vi premiäråt förresten på "Max" idag... Mmmmm... det var väldans mumsigt må jag säga! Där kommer vi nog käka fler gånger, om jag säger så...!!

Nepp, nu skriker magen på kvällsfika...

Gokväll.

/U.

Run run

Sprang ca 4 kilometer idag...

I värmen. Det var såååå skönt!! Känner mej såååå duktig...!=)

Liiite ont i vristen har jag nu men va faan gör det... Måste få till en toppkropp tills brudklänningen ska på..!

Gonatt!

/U.

RSS 2.0