Onsdag

God morgon!

Idag är det alltså sista april. En av dom roligaste dagarna på hela året om man är en skotträdd hund.....!

Eller om man är  hund överhuvudtaget.... Ljudet av "vinande" raketer tror jag ingen hund uppskattar särdeles mycket. Vi har fyra hundar. Tre stående fågelhundar (vilka alltså inte är särskilt skottberörda) och så lilla Sally... Min gamla Softis som är rädd för precis allt...!! Hon bor ju egentligen hos moffa och Maidie nu eftersom hon även är rädd för småbarn, men dom är utomlands nu i två veckor så då får hon vara hos oss. Så vi får se vad vi ska ta oss till med henne ikväll. Stänga in henne i en bur med radion på ganska högt tror jag kan bli en lösning....

Peter och en kompis drar iväg till fjälls idag. Dom ska skida, åka telisar och bo i tält. Hoppas att dom får hyffsat väder... Ser ju inte så lovande ut kanske. Trist med tanke på att Per har bilat från Stockholm inatt för att få följa på en fjälltur...!! Bara det inte blir regn...

Ikväll firar vi sista april här uppe på föreningshuset. Vårat matlag ska fixa krubbet. Grillade hamburgare blir det, och kaffe och kaka naturligtvis. Vet ju inte hur länge jag kan bli kvar där med tanke på att barnen lär ju bli bra nog trötta... Brasan tänds inte förrän vid halvtio så det lär jag missa, men jag måste ändå vara hemma med hundarna innan fyrverkerierna drar igång gissar jag så det gör inte så mycket.

Ja, men trevlig valborg på er då. Var försiktig med det pyrotekniska bara annars kan det bli så här....



Japp.

Vi hörs!

/U.

Bilder!!!

Bilder, bilder, bilder......

image528
Jag och Lotta i Fredags innan bowlingen.
image529
Martina.
        
Bowlinghallen.
     
Till bords.

  
I väntan på taxin.

image539
Brudarna fick likadana klänningar av farmor igår...
image540
Nora är specialist på fula grimaser.... Notera även var Vanna har sitt finger...!!!

Fotograf: Nora.

Thats it.

/U.

Helgen

I Fredags var vi och bowlade med vinklubben. Träffades några stycken först hos Lotta där vi blev bjudna på världens mest somriga drink, nämligen Marinella med fruktsoda+massor av is naturligtvis...!! Superdupergott att smutta på i solgasset på hennes altan!
Sen blev det taxi in till stan och bowlinghallen. Kul att bowla faktiskt, var ett tag sen sist kan man säga och varje gång säger man - Faan, det här ska vi göra oftare. Men så blir det ju aldrig....
Vi spelade en timma sen var det tacobuffé. Mumsigt värre!! Satt och surrade en hel massa, åt och drack och hade det allmänt gött. Vid tio var det taxi hem igen, lite lagom lullig.

Ha, jag glömde en viktig sak....

Jag och Lotta vann vinpotten (vi har ju ett vinlotteri), hela 8 flarrer var vart det!!!! Så nu har man en stund.... Nästan hela vinstället blev fullt. Det har nog aldrig hänt förr tror jag...!! Hi, hi...!!!=)

När vi vaknade på lördagmorgon kom Peter på att vi skulle åka till Åkersjön. Han trodde stenhårt på att det skulle bli kanonsol frampå dagen.... Jag var väldigt tveksam ska jag säga men det visade sej ju att han hade rätt! Kenneth och Ylva med kompis tyckte nog att det var ganska trevligt att vi kom för det var inga andra av "grannarna" som hade kommit upp i helgen. Alla hade väl tittat på väderprognosen....
Vi tog skotrarna och for till Ansätten. Strålande sol och tusan så varmt blev det frampå förmiddagen. Såååå härligt, men nästan på gränsen till för varmt faktiskt! Nu har jag blivit så brun i ansiktet att det nästan ser konstigt ut... Men man ska väl inte klaga, hellre lite för brun än för blek!
Vi spenderade mest hela dagen i Ansätten. Sen på eftermiddagen for vi till "Drivan" (matstället/cafeterian vid liften i Åkersjön) och käkade middag. Tacobuffé. Så nu tror jag det dröjer innan jag vill äta tacos igen... Fast det är ju jädrigt gott måste jag säga!!
Det blev sen en väldigt tidig kväll, tror att vi la oss redan vid halvelva eller nåt sånt. Jag var sjukt trött och somnade väldigt gott.

Idag for vi hem på förmiddagen för väderutsikterna såg inte så lysande ut.
Så nu är det alltså söndag igen. Tror att jag ska spola upp ett hett bad, känner mej lite frusen sådär. Barnen somnade tidigt ikväll efter söndagsbadet, vid tjugo över sju sov dom båda två. Skönt.

Ha en trevlig kväll!

/U.

En kopp thé...

Nu kommer det...

En kort redogörelse från våran helg i Mjölkvattnet.

Vi kom iväg vid sextiden på fredageftermiddag. Vanna hade vi skjutsat iväg till farmor lite tidigare på eftermiddan. Vi hann fram och packa in oss i stugan innan det blev mörkt iallafall, typ vid halvnio eller så. Då var det ju genast fram med lite snacks och lite öl förstås...! Barnen fick vi väl åxå isäng så småningom, men jag tror nog inte Nora somnade förrän närmare halvtolv tiden. Det var nog lite spännande att vara på ett nytt ställe och speciellt, eftersom Emma och Linnea åxå var med...!

     
Peter och Arne satte naturligtvis igång direkt att pyssla med spöna...!!

Lördag morgon vaknade vi med sooool!!
Begav oss ut rätt tidigt på morgonen för fiske på Mjölkvattnet. Det var en dålig fiskehelg kan jag meddela så här på en gång... Peter och Arne fick en varsin halvhyffsad röding på lördan. Det var allt. Det var ju tur att vi hade kanonväder.

        
  
Nora och Linnea blev visst lite trötta....

När vi efter en lång dag i solen kom tillbaka till stugan så gjorde vi middag som vi åt ute i den gassande solen... Helt vindstilla hade det blivit åxå vid det laget.

        

Hyffsat solbränd blev man ju åxå... Hettade bra nog i ansiktet på oss allihopa på kvällen!

På kvällen spelade vi kort när ongan lagt sej. Drack nån Irish Coffee gjorde vi åxå.... Hade det jävligt trevligt helt enkelt.

När vi vaknade på söndan var vädret inte riktigt lika strålande kan jag säga...!
Men vi packade ihop oss och drog iväg till Burvattnet för att testa fiskelyckan där... Blev som sagt inga fiskar fångade, men vi hade det bra ändå. Satt mest och grillade och fikade hela dagen. Trevligt folk från byn träffade vi åxå på....

        

Höll ut dagen så länge vi kunde ändå, trots bristen på fiskelycka och bristen på finväder.
Kom hem vid kvart i åtta ungefär på kvällen. Då kom världens bästa farmor och lämnade tillbaka Vannapruppen, så slapp vi fara till Nälden sådär på kvällskvisten. Det tackar vi för!!!

Summa sumarum:

En otroligt trevlig och lyckad helg! Liiite synd att vi inte fick med oss en kasse med fina rödingar bara... Men man kan ju inte få allt här i världen!!!

Det här lilla inlägget har tagit nästan en timme att få till.... Bildgrejen funkar inte riktigt som den ska i afton tror jag...!!

Men nu är det klart.

Vi hörs väl i måra kan jag tro....

Gonatt.

/U.


Ähh...

Blev inget bloggat ikväll heller...

Har haft "sminkparty" här hemma ikväll, så jag har en del bilder från det åxå, men det får väl bli i morgon då...!

Men när det är så här underbart väder går det ju inte att sitta inne framför datan, eller hur..?! Åtminstone kan inte jag det... Måste vara ute och få sol!
Jag och Martina och barnen har suttit nere vid sjön idag och grillat... Både korv, hamburgare och oss själva...!=) Det är ett evigt smörjande på barnen kan jag säga. Vet inte hur många gånger jag smörjt in Nora idag... Ändå har hon blivit ganska brun måste jag säga, men jag är livrädd att hon ska bränna sej för hon är ganska ljus i hyn och blir lätt röd har jag fått för mej, så det är Bamses solskyddskräm som gäller... spf 30 tror jag det är...

Nu blir det hopp i säng och gonatt!!

/U.

No time....

Kom hem igårkväll vid kvart i åtta ungefär...

Har inte haft tid att skriva nåt inlägg om våran helg... Har det inte nu heller sååå...

...En sammanfattning av våran helg, med bilder får ni i morgon. Om ni är intresserade...!

Tack och gonatt.
Nu går jag till sängs med en urusel pocketbok....!

/U.

Fredag!

Äntligen fredag.... Känns som att veckorna går fortare och fortare ju närmare sommaren man kommer.

I helgen ska vi fara till fjälls med Arne och Veronica och barnen. Bo i en liten stuga utan rinnande vatten, fiska hela dagarna, äta god mat och bli jättebruna.... För det ska bli absolut kanonväder i helgen... Eller...?!! Jag bestämmer iallafall att det ska bli det....

Vanna lämnar vi hos farmor. Tror att hon har det bättre där i helgen.... Hon är liiite för liten för att riktigt uppskatta att tjava runt i overall och kängor en hel dag på isen, är lite svårt att hålla henne nöjd om man säger så..!! Nora kommer nog tycka det är super att få vara med storkusinerna, Emma och Linnéa en hel helg. Hon har ju dessutom börjat att intressera sej för att fiska. Åtminstone några minuter...

Nu pockar Nora på min uppmärksamhet... Får väl ta och spela ännu en omgång av "In i stallet"...!! 

På agendan idag står följande:

#Laga en rejäl laddning köttfärssås (att ta med till fjälls)

#Tvätta en maskin med kläder

#Packa tll barnen (och mej själv förstås)

#Städa lite här hemma (skönare att komma hem på söndag om det inte ser ut som ett bombnedslag)

Ja, det är väl ungefär det jag ska göra.... Samt att försöka hålla ungarna nöjda och glada under tiden!

Nä, det är väl bäst att jag börjar med nånting antar jag...

Ha en bra helg!

/U.

Ont i magen...

Torsdagförmiddag... Är det verkligen redan torsdag...?!!
Snacka om att tiden rusar.

Nora sov gott hela natten. Nu på morgonen tänkte jag att hon skulle duscha och framförallt tvätta håret.... Men hon vägrade i sten när jag skulle ha i schampot, så det blev bara halvdåligt igenomsköljt...! Därmed luktar hon fortfarande gammalt blod. En lukt som jag får ont i magen av....

Får såna flashbacks från för ganska precis tio år sen....

Jag jobbade ju bageriet redan då, och det här var en helt vanlig fredag i April. På fredagarna brukade vi storstäda hela bageriet och alla maskiner, så det var det jag gjorde... Städade den så kallade avvägaren, för er som inte är hemma i bagerimiljö kan jag tala om att det är den maskinen man häller i degen som ska bli tillexempel alla typer av limpor. Det är en stor tratt upptill och längst ner i den tratten sitter det lixom ett stort, brett knivblad som delar degen i exakta bitar....
Jag hade städat just den här maskinen säkert hundra gånger förut och därmed så var jag kanske inte så försiktig som man kanske borde varit. Ni vet, man gör saker för att det är lättsamt även om man vet att det inte är riktigt säkert... Det hade ju alltid gått bra förut...!

Det gjorde det inte den här speciella fredagen i April för exakt tio år sedan...

Rätt vad det var så kände jag hur jag lixom fastnade med fingrarna nere i tratten... Jag ryckte upp handen och hann tänka Ooops, det var nära ögat...

När jag sedan tittade på handen så möttes jag av tre kraftigt pulserande blodstrålar..!!

Jag hade kapat av delar av tre fingrar. Rätt av... Det konstiga var att jag kände inte att det hände, det gjorde inte ens ont. Inte då iallafall...


Ett kaos följde. Jag ropade på min kollega Mats som befann sej i samma lokal, tillsammans sprang vi ut i en annan del av del av bageriet. Jag undvek att titta på handen... Jag kände mej sååå otroligt klantig som hade ställt till det så här. Så jäkla onödigt!!
Dåvarande chefen Lennart fick det delikata uppdraget att leta rätt på fingerbitarna i maskinen....
Tror att vi alla var mer eller mindre chockade!
Sen kom ambulansen och jag fick morfin... Det hade vid det laget börjat gjort rätt så ont kan jag säga. Blodflödet hade vi stoppat med hjälp av att hålla handen högt samtidigt som Mats hade knytit (ett förkläde) hårt om armen för att snöra av...
Sen vart det ambulansfärd för första gången i mitt liv in till lassarettet. Väl på akuten fick jag vänta i säkert tre timmar på att få komma in på operation, det hade tydligen inträffat nån svår trafikolycka som naturligtvis gick före. Det beslutades att fingerbitarna var för små för att sätta tillbaka, så det skulle bara snyggas till och sys ihop.

När jag sen vaknade upp ur narkosen var det ganska sent på kvällen så jag fick spendera natten på sjukhuset, vilket nog var ganska bra... Inte så mycket sömn, rejält med smärta. Fick tillslut mera morfin så jag kunde sova åtminstone någon timma.

For hem dagen efter. Hade sååå jävla ont mest hela tiden. Blev dålig och spydde... En reaktion mot allt morfin man fått gissar jag. Hela tiden hade jag dessutom den här lukten i näsan....
Gammalt, torkat blod. Lukten av smärta på nåt sätt... Ryser...!

Ja, sen dess har jag alltså haft en ful vänsterhand. Det kanske inte är nån av er som har sett det, för jag kapade dom snyggt och jämt... He, he. Ska se om jag kan hitta nån bild där det syns...


Ja, på den här bilden syns det ju faktiskt.... Annars brukar jag vara jävligt bra på att gömma undan den på bilder så att det inte syns...!!

Ja, det är iallafall på grund av det här som jag får ont i magen av att känna doften av Nora för tillfället. Hon ska få bada ordentligt ikväll istället, då brukar hon tycka att det är okej att tvätta håret faktiskt...

Nu ska jag packa ihop ungarna och fara ner på Krokom för att handla.

Ha en bra dag!

/U.


Akuten...

Nu har Nora precis somnat efter en lite annorlunda kväll...

Det hela började med att Nora skulle få vara hos Saga när jag och Martina skulle på gympan, pappa (moffa alltså) skulle vara barnvakt eftersom Ronny jobbar kväll. Vi tränade på i en timma ungefär, då ringer telefonen på föreningshuset (där vi håller till).  Martina svarar.... Det visar sej vara pappa som ringer, -Ni får ta och komma hem nu,  Nora har slagit sej och det blöder som faan...! Riktigt skärrad lät han på telefon stackars pappa...

Vi skyndade oss hem till Martina och där låg Nora på golvet, alldeles blodig i hela ansiktet, gråtandes förstås... Pappa försökte trösta och lugna så gott det gick. Det visade sej att hon och Saga hade hoppat i sängen (trots vilda protester från moffa naturligtvis) och att Nora hade ramlat och slagit i nåt hörn på ett skåp tror jag... Ett rejält jack mitt i pannan hade det blivit. Stackars liten... Hon var så ledsen och skärrad! Skärrad blir man ju litegrann själv åxå när man ser sitt barn sådär blodig... Men stooora blodfläckar på hela tröjan.

Vi beslutade ganska snabbt att vi skulle fara in på akuten. Man vill ju vara på den säkra sidan när dom slagit i huvudet.... Pappa och Maidie gick hem till oss för att sitta hos Vanna som redan hade somnat för kvällen, medan jag och Peter tog med oss Nora och blåste in till stan.
Väl på akuten hade vi sån tur att vi fick träffa en sjuksköterska på en gång som limmade ihop och tejpade såret. Nora var så duktig så... Började gråta ett par gånger under själva proceduren med limningen, men på det hela taget så gick det väldigt bra. Hon fick en mjukishund att hålla i under tiden, den fick hon naturligtvis behålla när allt var färdigt.
Det gick väldigt fort och smidigt allting... var väl där max tjugo minuter tror jag sen var det hemfärd igen.

När vi kom hem var hon på ett strålande humör. Satt med mej och tittade på "Barnmorskorna" och åt kvällsfika.

Nu har hon som sagt nyss somnat.... Med armen runt sin nya mjukis...!

Håret hennes är rött och stelt av blod, men det fixar vi i morgon. Var inte läge för nån dusch nu ikväll...!

Nä, nu ska jag kanske duscha iallafall... Tränade ju trots allt på bra nog i en timme innan det hände, så man är ju inte dyngfräsch nu direkt!!

Gokväll på er.

/U.

Onsdag förmiddag

Jaha, finväder idag verkar det som....

Saga ska komma hit idag vid tio ungefär. Kanonbra tycker jag så Nora har nån att leka med... Antar att dom kommer att  husera i lekstugan en hel del idag.
Vanna har jag precis lagt för en liten slummer och jag tror jag ska ta och koka en panna kaffe.... Nora leker nån högljudd lek inne på sitt rum. Låter som att hon är på en skotertur....

Hörs mera sen.

/U.

Drömmar

Idag har vi spenderat åtminstone halva dagen med Pia, Nils och Lars. Dom kom hit efter lunch och var här till klockan fyra tror jag. Det var trevligt, alltid kul att ha lite sällskap, det tycker nog både Nora och jag.... Nils och Nora leker så otroligt bra tillsammans, man märker knappt av dom när dom är ilag..!

Efter middagen sen när Peter kommit hem så tog vi skotrarna och drog ut på sjön. Det var ju så fantastiskt väder så vi tänkte prova fiskelyckan litegrann... Gick väl sådär, men det var lite roligt faktiskt för Nora tog sin första fisk, alldeles själv alltså. Peter hade precis sagt hur hon skulle göra, först rycka lite och sen hålla helt stilla... Då sa hon helt plötsligt - Men pappa, kolla på mitt spö...! Det ryckte bra nog i det.... - Men Nora du har ju fisk... Dra upp!! Då sprang hon baklänges tills fisken hoppade upp ur hålet. Oj vad glad och stolt hon blev!!
Vi fick några småabborrar vi åxå men inget som vi jublade över direkt. Skönt ändå att vara ute i det vackra vädret.

Just nu laddar jag för ett avsnitt av "House".

Men förresten... "New Kids On The Block" har ju återförenats. Dom var mina stora idoler där i slutet på åttio-talet när jag var typ i tretton-fjortonårs åldern. Minns att vi hade en konsert med dom inspelad på VHS som jag kollade ungefär tusen gånger...! Mitt hjärta slog hårt för Joey... Han var ju det sötaste som fanns i heeela världen! Jag var allvarligt kär i honom... Första och Enda kändisen som jag varit olyckligt kär i...! Men det kanske inte skulle va så omöjligt ändå... Att det skulle kunna bli han och jag alltså..! Tänk om jag bara hade fått möjlighet att gå på nån konsert med dom... Då skulle jag naturligtvis kunna ta mej till främsta raden, alldeles nedanför scenen, och han skulle upptäcka mej. Bara mej. Våra blickar skulle mötas och han skulle se att jag var tjejen han drömt om... Sen skulle jag följa med honom på turneér runt om i världen såklart och han skulle aldrig mer titta åt nån annan tjej...! Åh, vad lyckliga vi skulle bli!!
Jag fjorton och han kanske sexton eller nåt sånt....
Ja, drömma var man iallafall bra på...

Faan, nu håller jag på och förlorar mej i gamla minnen så jag missat början på House!

Skit!

Vi hörs.

/U. 

N K O T B

http://www.youtube.com/watch?v=GQ5eZSa7URA

Aahhh.... Dom är tillbaka!!

New Kids On The Block.

Men hur kär var jag inte i Joey.... Den yngsta lille krulltotten...!! Fick såna flashbacks när jag kollade in videon "Step by step" som jag länkat ovan. Kolla kläderna, frisyrerna, dansen ja allt.... Såååå bra..!!

Titta och njuuut!

/U.

Lördagen i bilder

Här kommer dom utlovade bilderna från våran pimpellördag...!!

 
Nora och Vanna med sina ryggsäckar på väg till farmor.

     
   
Blandat från isen...

     
   
Förpartaj...!!

     
   
Partaj!

Jag hade tagit ovanligt lite kort faktiskt, så det fanns inte så många att välja på... Men, men några blev det ju iallafall.

Dagen idag så långt... Inte mycket gjort... Spelat spel med Nora ungefär tusen gånger. Legat på golvet och lekt med Vanna, dvs hon klättrar upp och ner på mej och klänger som en liten apa. Jättekul.

Nu sover Vanna och Nora sitter och kollar in Disney channel. Här sitter jag. Egentligen borde jag slänga igång en tvättmaskin men jag ids inte riktigt... Snart kanske..!

Hörs!

/U. 

Engla...

Kan inte med ord beskriva hur mycket jag hatar lilla Englas mördare Anders Eklund....

Jävla, jävla svin!!

Skulle önska att han fick dö på ett lika plågsamt sätt som Engla, (och alla andra han mest troligt åxå har tagit livet av) och att han får ruttna i Helvetet i tiders evighet....

Lika stort och överväldigande som mitt hat är, lika stor är min sorg och medkänsla.... Stackars lilla söta flicka som bara fick bli 10 år... Stackars familj som förlorat en älskad dotter. Förstår inte för mitt liv hur man ska kunna ta sej igenom nåt sånt här! Måtte dom få allt stöd och hjälp som finns att uppbringa...

I morgonkväll klockan nio tänder vi alla som bryr oss, ett ljus för lilla Engla och hennes familj. Gör det du åxå...

/U. 

En kortis bara

Det var superlyckat igår...

Ja, vädret var väl inte det allra bästaste kanske under själva fisketävlingen, men vad gjorde väl det?! Ingen fisk fick vi heller men han som vann hade tagit över ett kilo faktiskt.

Sen åt vi middag här hos oss och så sjöng vi karaoke förstås... Värmde upp lite kan man säga, för karaokesången fortsatte även uppe på Föreningshuset senare på kvällen. Det blev ett jäkla drag och roligt hade vi som bara den! Tror vi var hemma vid halvtre ungefär så man har känt sej bra nog seg idag... Men det var det nästan värt. Så trevligt var det faktiskt...!

Jag återkommer med bilder och sånt i morgon. Har helt enkelt ingen ork och inspiration att fixa det just nu.

När barnen somnat så ska jag och Peter slappa i soffan med en stor skål med lösgodis och Coca cola.... Mmmmm..!!

/U.

Fredagkväll.

Idag har det väl inte hänt så värst mycket spännande direkt.
Kom igång hyffsat med städningen, men efter lunch så kom Saga, Simon och Ronny och hälsade på oss så då la jag helt enkelt ner städningen... Inte så stor mening när två treåringar springer omkring och har kul...!! Dom två 1 år plusarna är ju inte heller dålig på att stöka till!
Men dom hade ju roligt iallafall, det är ju det som är huvudsaken. Nora och Saga har inte träffats på hela veckan, då Martina varit i Härnösand och barnen därmed varit låååånga dagar på dagis. Idag var dom dock hemma från dagis så då var det ju finemang att få leka en stund!

Peter och Nora for just iväg ner till sjön med skotern, dom ska träffas några stycken och borra lite hål till morgondagens pimpeltävling. Vanna ligger redan i sin säng och sussar sött. Här sitter jag och smuttar på en Xider- wasabi+lemon.... Är inte jätteförtjust i cider egentligen, lite för sött för min smak men den här var faktiskt jättegod.
Till middag idag blev det Tacos. Den ultimata fredagsmiddagen... Det är ju sååå gott!! Ikväll blir det lugnt. I morgonkväll blir det partaj!! Skjutsar barnen till farmor i morgon förmiddag, var ju ett bra tag sedan dom sov hos farmor så Nora längtar...!!

Nä, nu ska jag dega ner mej i soffan och se vad TV-n har att erbjuda en afton som denna.

Trevlig fredagkväll önskar jag er alla!

/U.

Bloggar...

Jag älskar verkligen att läsa bloggar....
Har under snart ett års tid nu "samlat" ihop en hel del bloggar som jag följer varje dag, eller så fort dom uppdaterar. Nu börjar det dock nästan bli ett problem.... Tror att jag följer lite för många faktiskt...! Det tar en hel evighet innan jag har gått igenom alla mina favoriter...
Brukar passa på så här på morgonsidan när barnen är pigga och utvilade och leker bra tillsammans, det gör dom bara den här tiden... Utan att bli osams alltså...!!

Nepp nu ska jag koka mej en kopp kaffe och äta lite frulle.

Hörs mera sen.

Idag är det städdag förresten. Kul!

/U.

Recept

Kom på en till sak förresten...

Kladdkakan blev jättegod trots allt!

Här får ni receptet på världens godaste kladdkaka....

3dl socker

2½dl mjöl

5msk kakao

2tsk vaniljsocker

125gr mjukt smör

1msk ljus sirap

3 ägg

Blanda ihop dom torra grejerna. Rör sen i resten. Häll i en smord springform, (alltså en med löstagbar kant) och ett tips är att använda cocos istället för ströbröd i formen. Blir mycket godare så!
Grädda slutligen kakan i 200 grader i ca 20 minuter.

Som sagt.... Världens godaste...!

Gokväll!

/U. 

Tårar...

Ja, jävlar... Jag grinade minst lika mycket till det här avsnittet av "Spårlöst" som det förra..!! Tänk er in i situationen att måsta lämna ifrån sej sitt barn och veta att man mest troligt aldrig kommer att få återse det nånsin. Att sitta med sin fem veckor gamla bebis i famnen och inse att det här är det sista jag kommer att få se av honom/henne.... Det knyter sej i magen bara av att tänka tanken.
Tycker vansinnigt synd om alla dessa mödrar i världen som ställs inför denna ohyggliga situation, kanske på grund av fattigdom, droger eller andra omständigheter, att måsta adoptera bort sitt barn...
Samtidigt måste man ju komma ihåg att barnen ofta kanske får det många gånger bättre i sitt nya hemland, med skola, läkarvård och annat materiellt...
...Men man förstår ju att funderingarna finns där. 
Vart kommer jag ifrån? Vem är min mamma....
Tycker därför mycket om program som just "Spårlöst",som gör det möjligt för åtminstone några stycken att få svar på sina frågor och framförallt ger föräldrarna en chans att få återse sina "förlorade" barn....
Missa inte nästa avsnitt...

/U. 

Min första Lista!


1. Vilken svordom använder du mest?
Faan, såklart!

2. Äger du en iPod?
Nej

3. Vad är din väckarklocka ställd på?
08.00... Används bara i nödfall...!

4. Hur många resväskor äger du?
1

5. Använder du flip-floppar?
Nej tack

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica Krokom eller Matpiraten

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ta bilden, det är jag mest van vid...

8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Flight Plan på TV. Arn på bio.

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
Är jag "ledig" från barnen så umgås jag helst med en vännina som åxå är "ledig"...

10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En ny bil med 4-hjulsdrift

11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, det tror jag nog... För det är jag ibland.

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, det skulle jag nog aldrig våga.

13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
En alldeles ny karaokeskiva som jag testat..!!

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Hmmm. Kommer inte på nån faktiskt.

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Nej

16. När var senast någon stötte på dig?
Det var så länge sen så det kommer jag inte ens ihåg..!

17. Vad åt du till middag senast?
Fiskbullar, potatismos och majs.

18. Använder du huvtröjor?
Så ofta jag får chansen.

19. Kan du vissla?
Yepp.

20. Vem var den senaste som ringde dig?
Peter.

21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Ingen! Chokladhjulet är min favvo...

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det antar jag....

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
0640

24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Inte så ofta. Fanns ju inte så mycket sånt då... Var väl på julafton då..!

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Lagomt, tror jag.

26. Hur många syskon har du?
 
2 systrar (plus två bonusar!!)

27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Ha, nä inte direkt. Kanske när jag var fjorton...

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Sällskapsresan 1

29. Äger du några popband t-shirts?
Japp. Har en The Arc tischa och två AC/DC t-shirts. Fast det är ju rock förstås..!

30. När flög du senast?
Augusti 2005 ner till Stockholm.

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
6

32. Läser du för skojs skull?
Ja, varför ska man annars läsa...!

33. Pratar du några andra språk?
Engelska, några ord spanska...

34. Diskar du din egen disk?
Ja, och alla andras i familjen med lite hjälp från diskmaskinen såklart!

35. Har du gråtit offentligt?
Hmmm. ja, på begravningar...

36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Stationär.

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nja, inte alltid kanske.

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Vill göra två nya tattoos.

39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja.

40. Kan du kasta macka?
Jajamensan!

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
No man..

42. Vad har du med dig in på bion?
Sällskap, godis, dricka och popcorn.

43. Vem var din favoritlärare och varför?
Tomas Hjelm var cool...

44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej.

45. Vad har du för väder?
Snöar.

46. Har du en blogg?
Eh... Ja.

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Bild.

48. Gillar du att flyga?
Nej tvärtom... Skräckslagen.

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Hyffsat smart ska han nog vara.

50. När sov du senast på golvet?
Minns inte... Men jag ligger gärna på golvet och tittar på TV tex.

51. Vilken är din favorit drink?
Gin o Tonic

52. Gillar du din boende-situation?
Ja.

53. Vilken är din mammas hemstad?
Sundsvall.

54. Din pappas hemstad?
By... Nordannälden.

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Sex behöver jag för att fungera... Ha, ha vad jag e rolig va..!!

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Absolut inte fullbokade men kan kännas stressiga ändå..!

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej, jag var väldigt stillsam och tyst i skolan.

58. Vilken är din favoritfrukt?
Banan.

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ja, på vissa produkter.

60.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, ganska faktiskt.

61. Tror du på liv på andra planeter?
Ja, konstigt vore det ju annars...!

62. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Nora. Min sötis...

63. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Ingetdera.

64. Vad var det senaste du åt?
Ja, det var väl den delikata måltiden jag beskrev här ovan...!

65. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Samma, tror jag...

66. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Ingen aning.

67. Gillar du senap?
Ja. Helst Johnnys...

68. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Faan i helvete... Nu skiter jag i det häääär....!!!!! Peppande va..?!

69. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
NEJ! Kanske för en mille...

70. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Tror inte jag stött på någon sån.

71. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej, vad är det?!

72. Tycker du om att krama folk?
Nja, jag är ingen direkt kramig person, men familjen kramar jag ju förstås! 

73. Skulle du säga att du är trendig?
Ha, ha, ha.... Eh, hur ska jag säga det här... NEJ!!!

74. Äger du en digitalkamera?
Jajemensan.

75. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Fattar inte varför men... Sandra Bullock och Jill Jonsson.

76. Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
Lite, men det är ju lätt att glömma...!

77. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Kommer inte på nån speciell men självupplevda, dokumentära böcker brukar kunna röra en till tårar.

78. Tycker du om ditt namn?
Nu gör jag det. Hatade det när jag var liten... Tyckte det var ett "tjockisnamn". Varför vet jag ej..!

79. Vad är du allergisk mot?
Mjöldamm. Därför är det kanon att jobba på ett bageri....

80. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej. Jag gillar att äta kött. Vet alltid åxå vart det kommer ifrån och att djuren haft det bra.

81. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Jonas.

82. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Kristina, Caroline och Kerstin kanske....!

Plättar

Hmmm... Det är inte lika roligt att skotta snö nu som det var tidigare i vinter...! Känns bara så jävla onödigt på nåt vis. Det ska ju ändå försvinna snart...

Plättar till lunch blev det idag.
Nora åt hela 11 stycken! Nåt form av rekord tror jag.
Vanna åt fem.
Hur många jag åt förtäljer inte historien....

image486

När jag skulle baka tog det slut på följande:

Socker (räckte precis)

Sirap (räckte nästan)

Kakao (räckte till hälften ungefär) därför tog det även slut på....

Oboy pulver

Kakan står i ugnen nu. Undrar om den blir god....?!!

Återkommer om det senare.

/U.

Blogglook och TV

Jag skulle vilja fixa till en personlig look på min blogg.... Det är bara det att jag har inte en susning om hur man bär sej åt..!! Kanske ska fråga Henke (Maidies son) om kanske han kan pimpa till den lite. Han är en jäkel på datorer och sånt, så jag antar att det är en lätt match för honom! Tills dess så får ni hålla till godo med den här tråkiga layouten... Den gula gillade jag inte. Äh, kanske byter tillbaka till retroröd innan dagen är slut...!;)

Idag är det torsdag. Fortfarande skitväder... Är inte kul att vara ute när det snöar tycker jag, blir kanske en sväng ner till postlådorna iallafall... I långsam takt, så man hinner andas i sej en lagom dos friskluft!
Ikväll är det åter dax för "Spårlöst". Det ser jag fram emot med spänning.... Jag har numera ställt det så för mej att jag har nånting jag vill se på TV varje kväll i veckan... Det är egentligen inge bra tycker jag. Måndag - "Cashmere Mafia". Tisdag - "House". Onsdag - "Barnmorskorna"+ halva "Greys". Torsdag - "Spårlöst" och sen är det ju fredag och då blir det oftast "Så ska det låta"... Jag är egentligen ingen TV- människa så jag fattar inte hur det har kunnat bli så här..!!
Fast jag grinar ju inte direkt om jag missar nåt program heller. Möjligtvis kanske om jag missar Barnmorskorna... Det känns heligt för mej.

Nog om det.
Nu ska jag baka en kladdkaka... Min faster och hennes dotter kommer och ska gratulera Vanna i eftermiddag. Exakt på dagen två månader i efterskott...! Bra att sprida ut det lite...=)

Hörs!

/U.

Barnmorska kanske...

Det kanske är barnmorska jag ska bli när jag blir stor...?!

Älskar verkligen att få ta del av verkligheten på förlossningen! Om vi ska ha fler barn i framtiden så skulle jag gärna vilja bli förlöst av en Tina (tror iallafall att hon heter så... Hon som snackar lite dalmål...) Snacka om cooling! Precis sådär ska dom vara tycker jag. När Nora kom så hade jag en barnmorska som påminde lite om henne faktiskt... Ulrica hette hon om jag inte minns alldeles galet..!

Well, well nu ska jag kasta mej i säng med en skitdålig bok... Har av medlidande gått med i bokklubben "Harlequin"... Hon som ringde var nämligen skitnervös plus att hon hade nåt talfel tror jag... Tyckte så synd om henne så jag tackade ja av bara farten..!! Hatar verkligen dom typer av böcker... Romantiskt dravel, halvdåligt skrivna med väldigt tunna stories. Men just för tillfället har jag ingen annan bok på G och jag är inne i en läsperiod! Så vad gör man inte..?!!

Gonatt.

/U.

Träning och pimpling

Nyss hemkommen från ett styrketräningspass. Hyffsat mör måste jag erkänna... Det börjar kännas som att man blitt ganska stark faktiskt, eller starkare kanske man ska säga... Nu gäller det bara att ta tag i det här med att loosa dom sista sketna kilona till min uppsatta målvikt. Har gått trögt nu ett bra tag... Eller rättare sagt det har inte gått alls. Har inte ansträngt mej heller ska villigt erkännas! Det är det som är det svåra tror jag... Att behålla motivationen att fullfölja sitt uppsatta mål även om man börjar känna sej hyffsat nöjd. Nä, fan jag ska ta ett rejält nytt tag nu framöver våren, så man kan glassa runt i bikini i sommar utan att behöva skämmas..!!

Skitväder vi fått förresten.
Hörde att det tydligen ska fortsätta snöa hela natten och hela morgondagen... Hmmmm... Våren, vart tog du vägen..?! Saknar dej så....
Hoppas på finväder till helgen bara för då är det pimpeltävling här nere på sjön. Då hör det lixom till att det ska vara sol... En kall öl och en grillad hamburgare hör åxå till. Det brukar vara riktigt trevligt. Efteråt har vi tänkt att dra ihop ett gäng för premiärgrillning... Vet inte om det blir här hos oss eller nere hos Martina och Ronny, det får vi se.

Nepp, nu måste jag hoppa i duschen tror jag... Kanske måste läsa en saga för Nora först, låter som det.... Ibland duger inte farsan av nån anledning. Anledningen är att jag är hemma...!!
Ja, ja men så är det.
Mamma är bäst, ingen protest!

Gokväll!

/U.

Min humor...

Det absolut roligaste radioprogrammet som finns är "Mammas Nya Kille"...

Skrattar så jag kiknar när jag lyssnar på folklivsfanatiker Job Andersson!!! Finns många roliga karaktärer såklart men jag tror faan Job är min favorit...!

Gå in här och lyssna på klipp. Klicka vidare till MNK under humorfliken.

Mycket nöje!!!

Ps. Programmet sänds i eftermiddag strax efter klockan fyra.

/U.

Tisdag

Igår spenderades hela dagen inomhus, här hemma.... Det ville vi inte göra idag kan jag säga...!

Så i förmiddags ringde jag min vän Kristina och hörde om inte vi fick komma och hälsa på dom en sväng idag.... Och det fick vi ju förstås! Så från lunchtid idag till eftermiddagen var vi alltså i Lugnvik. Nora och Vanna lekte lite med Liam och jag och Krikelina satt väl mest och surrade och drack kaffe. Senare kom även Stina med lilla Leia (snart 9 månader) åxå dit.... Både Nora och Vanna blev väldigt förtjusta i söta Leia och ville vara nära henne hela tiden. Vanna tror jag även försökte sej på att stjäla åt sej nån kram emellanåt vilket inte riktigt uppskattades av fröken Leia...!

Efter besöket hos Micke och Kristina så for vi in till stan och storhandlade lite. For även på Lidl och handlade blöjor, finns ett märke där som heter "Toujours" där som jag tycker funkar alldeles utmärkt. 75 spänn för ett stort paket... Är annars lite skeptisk till lågprisblöjor men dom här är jag riktigt nöjd med faktiskt. Rekomenderas.

Ikväll blir det en stillsam TV-kväll tror jag. Ingen gympa, inga möten eller andra aktiviteter. Skönt!

/U.

Forts.

Filmen (Flight Plan) som jag såg igår var bra. Jag har visserligen sett den förut men jag hade nog glömt en hel del. Här får ni titta på lite bilder sen i lördags...

  

image479
Tuffa gänget.... Olle, Nora och Axel!

     
Cocosbollar är en höjdare... Tack och lov för våtservetter..!!

image483
Mina fina rödingar!!

image484
Dagsfångsten.


Notera bamseöringen längst upp... Tagen av storfiskaren Ulrica... Såklart...!!
Igår söndag var det ju åxå kanonväder. Då tog vi och lastade på skotern och drog ut på öarna. Farmor Maud kom åxå ut, så jag och Peter passade på att ta en tur på skateskidorna över sjön medan hon passade ongan. Riktigt bra före var det, lite knöligt bitvis men riktigt lättfört. Det är sååå jäkla härligt att vara ute och skatea (hur det nu stavas...) när solen bränner och det nästan är helt vindstilla. Innan barnen kom så gjorde vi det ofta jag och Peter.... Selade på hundarna och drog iväg över sjön...! Alla fina vårdagar var vi ute. På den tiden jobbade vi kvällar båda två så vi var ledig på dagarna. Snacka om att vi blev solbrända..!! Har tyvärr inga bilder från den tiden på datan, vi hade bara en "vanlig" kamera då. Var ju sååå länge sen..!!
Ja, för att återgå till gårdagen....
Veronica och Arne och barnen kom åxå ut igår. Vi fiskade lite och fick faktiskt några storharrar. Vi bjöd sen familjen Jonsson/Berlén på rödingmiddag (från lördagen), till efterrätt gjorde vi chokladfondue. Smask!

Idag var ju kanske inte vädret riktigt vad man önskat.... Får väl bli en innekurar dag idag antar jag.

Hörs.

/U.

Filmpaus

Söndagkväll. Jaha, vad har man gjort denna helgen då...?!

I fredags lagade vi en god middag, jag och Peter, som vi inmundigade efter det att barnen gått och lagt sej. Skönt att göra så ibland så man verkligen kan sitta och koncentrera sej på varandra och bara prata. Drack ett par glas vin åxå förstås... Men Peter gick och la sej ganska tidigt för han skulle stiga upp kl. 04.00(!) lördag morgon för att fara och fiska.

Så när vi vaknade på morgonen så tog även jag och packade ihop lite, klädde barnen och mej själv och packade in oss i bilen. Färden styrde vi mot Offerdalsfjällen. Peter och Peter K. fiskade ju på Korsvattnet så vi och Maria och barnen skulle fara upp senare och bli upphämtade vid dammen vid övre Oldsjön vid elvatiden.
Vi fick en bra dag. Vädret var kanon och fisket var åxå riktigt bra! Har tagit en del bilder på våran fiskefångst men jag har inte lagt över dom från kameran till datan än så ni får vackert vänta till morgondagen innan ni får se bamsefiskarna...!

Äh, faan nu fortsätter filmen som jag håller på att titta på. 4-an är ju så kul... Nyheter mitt i...!!

Jag fortsätter i morgon tror jag.

Gokväll!

/U.

Spårlöst

Jag hoppas verkligen att så många som möjligt av er såg den nya serien "Spårlöst", som började ikväll. Det var längesen jag grät så mycket kan jag säga...! Ja, jag sitter ju iochförsej och smålipar till "Barnmorskorna" varje onsdag men inte riktigt lika mycket som jag har gjort ikväll.

Väldigt känslosamt måste jag säga.

Eller så är det bara jag som har blivit våldsamt blödig sen jag fick barn kanske...

Hur det än är så kommer jag nog att sitta klistrad nästa torsdag klockan åtta iallafall.

Faan i morgon är det redan fredag förresten.... Coolt. Den här veckan gick fort minsann!!

Gokväll!

/U.

Hmmm....

Tur att man verkligen läser igenom vad man skrivit innan man publicerar....

Speciellt rubrikerna.

N ska det ju vara.

Inte T...

Nytankat.

Förstås.

Tytankat

Har precis tankat över lite bilder från våran kamera...

Kan ju bjuda er på ett litet smakprov. Blandat från veckan som var.

   

   

Förra fredagen så åt vi middag tillsammans med Ronny och Martina. Vi höll till här men vi lagade maten tillsammans. Ronny hade i nåt svagt ögonblick lovat att han skulle baka en kladdkaka till efterrätt....
image475

gulligt va.... Med förkläde och allt!

Tror faktiskt att det var första gången han bakat nåt överhuvudtaget, men han var sååå duktig så... Riktigt smarrig blev den!!



En bild hittade jag på mej själv åxå. Naturligtvis tagen av mej själv... Som vanligt!! Enda chansen att jag ska bli med på nån bild verkar det som..!!
Under hela påsken hade vi tagit nästan hundra bilder med våran kamera.
Jag var med (i bakgrunden) på två(!!) av dom.
Peter gillar inte så mycket att fotografera har jag fått en känsla av...

Goddag!

/U.

Tråkdag

Jahapp. Idag var det genast lite tråkigare väder!

Vete tusan vad man ska ta och hitta på.... Har spelat både "Memory" och "In i stallet" med Nora så vi har blivit less. Jag har blivit less kanske är en mer korrekt beskrivning...! 

Nu är det väl snart lite lunchtajm gissar jag. Spaghetti och köttfärssås sen igår blir det... Perfekt barnmat! Vanna älskar det... Igår mulade hon nästan en vuxenportion. Hon är duktig att äta våran ettåring, lite för glupsk kanske för hon verkar inte ha tid att tugga maten... Sväljer det mesta helt som en stövare, vilket resulterar i en hel del ströjningar/kväljningar under en måltid. Man får hela tiden sitta och påminna henne -Och så måste du tugga... Då gör hon ofta till sej och tuggar jättestooort! Ja, dom e ju roliga dom små. Peter hatar att mata henne för han blir livrädd så fort hon ströjer sej... En annan har blivit luttrad tror jag, det går ju oftast bra..!!

Nepp. Det var det.

/U.

Tips

Ett litet städtips bara....

Spraya några duschar av favoritparfymen på en bomullstuss och sug upp den i dammsugaren.... Vips så doftar det underbart i hela huset när du dammsuger!!

Just för tillfället ligger det en svag förnimmelse av "Pure Poison" i vårat hem. Mmmmmm...!!!

/U.

Dålig bloggare

Thats me för tillfället...

Har ingen riktig motivation att sitta framför datorn så mycket nuförtiden, vädret är nog alldeles för fint för det tror jag..! Vet att jag kommer tycka det är tråkigt i efterhand när man går tillbaka och ska titta vad man haft för sej den och den dagen, och så har man inte skrivit... Mest bloggar man ju för sin egen skull, som ett litet substitut för en dagbok. Bilder på barnen lägger jag ju såklart ut åxå så att mor och farföräldrar kan kopiera dom...!=)

Men som sagt vädret är det bästa tänkbara för tillfället. Igår var det bästa dagen hittills. Vi satt nedanför Pia och grillade korv och njöt i solen... Det vart nästan gränspuck lite jobbigt varmt emellanåt, fast man satt i bara T-shirt..!

Dagarna har väl sett ut så mest, när det varit fint alltså. Ut på öarna och grilla korv, åka lite skidor och sola. Nu ska jag ta med mej en kopp kaffe och gå ut och sätta mej hade jag tänkt. Vanna har jag precis lagt och Nora får väl leka i lekstugan eller nåt.

Hörs mera senare.

Lovar.

/U.

RSS 2.0