I väntan på Liam

Idag känner jag mej ovanligt pigg faktiskt.

Somnade kanske vid strax efter elva igårkväll och sov, utan att vakna en endaste gång, ända till klockan sex i morse.... det händer ju inte alltför ofta kan jag meddela. Ibland vaknar Vanna vid tre halvfyra och vill ha välling och alltsom oftast vaknar Nora till någongång under natten och vill bli hämtad till våran säng. Även om barnen sover klockrent en hel natt så brukar ju en annan vakna till ett par gånger ändå, av gammal vana, men som sagt inte i natt... Klockan sex i morse så var det åxå Nora som vaknade och ropade på mej, Vanna vaknade även hon när jag gick för att hämta storasyster. Då gjorde jag välling åt båda två och sen somnade vi alla om till halvnio! Så idag är man utsövd. Skönt.

Nu väntar vi på att få besök. Kristina och Liam är just nu på väg hit... Ska bli trevligt! Vanna ligger för tillfället och vilar lite så att hon ska vara riktigt pigg när fjåsen kommer...!! Synd bara att Liam verkar vara lite rädd för den kanske något burdusa Vanna. Men han vänjer sej nog så småningom.

Ikväll är det vinkväll... Middag och vindrickning på föreningshuset. Ska bli såååå trevligt, det var ju ett tag sen det var nån middag så nu känns det extra kul! Hoppas att det blir nån smaskig mat. Maidie och jag hade våran egna privata invägning idag här hemma.... I fortsättningen ska torsdagarna vara våran vägningsdag. Bra att ha det innan helgen. Måndag är ju egentligen sämsta dagen att väga sej på, då väger man ju som mest om man har "fuskat" på helgen.... Kanske just därför viktväktarna har det på måndagar, så att man inte ska fuska så mycket under helgerna. Kanske.

Nu tror jag Vanna är vaken.

Ha de! 

/U. 


Kvällsbestyr

Peter for iväg på nån skidträning som Anders Södergren höll i nu ikväll. Så här sitter man einsommen....

Ungarna ligger i sina sängar och sover, ja inte Nora kanske, men hon ligger iallafall! Hade ett väldans bestyr med att hålla henne vaken i eftermiddags. Fick tillslut "våldsbusa" med henne för hon var på ett rasande dåligt humör när jag puttande försökte väcka henne hela tiden. Som tur var så kom Peter hem strax efter... Då blir hon alltid glad!

Nu ikväll så har båda barnen badat. Jag brukar göra som så att Nora får bada i badkaret samtidigt som Vanna badar i baljan som samtidigt står i själva badkaret.... Alltså dom får bada tillsammans men ändå inte. Hängde ni med..?! Kruxet är bara det att Nora vill alltid ha badskum i sitt vatten.... Det tycker tydligen Vanna är jättegott. Så då sträcker hon sej över kanten på sin balja och "slevar" i sej skummet. Hon smaskar som bara den och verkar alltså helt seriöst tycka att det är jättesmaskigt! Det är ju nåt slags barnbadskum så det kan väl inte vara jättefarligt, antar jag...! Hoppas inte det iallafall.

Sen kom jag på att jag skulle baka Scones till kvällsfika. Nora och Vanna lekte så bra med varandra under tiden så jag blev nästan tårögd. Sen blev jag nästan tårögd igen när jag skulle ta fram plåtarna ur lådan under ugnen.... Och den hade fastnat! Ni vet när en plåt har hamnat på sniskan och liksom hakar i så att det tar stopp när man ska dra ut luckan. Det var precis så pass att jag fick in en träslev, så jag kunde lirka och pilla lite (mycket) så den lossnade tillslut. Många sköna svordomar hade vid det laget nått mina små barns söta öron. Tur dom är härdade. Stackars barn.

Men dom fick iallafall goda, nybakade, varma scones till kvällsfika! Mycket uppskattat av matvraket Vanna, något mindre uppskattat av lilla fröken fågelunge, Nora....! Men lite åt hon iallafall.

Nu ska jag börja lyssna på "Tyskungen" som är fortsättningen på "Olycksfågeln" av Camilla Läckberg. Lyssnade klart på den i morse. Superbra var den! Hoppas att den här är lika bra. Eller bättre...

Skön kväll på er alla.... Okända vänner!=)

/U.

Mitt i veckan

Ni va mej ena hemlighetsfulla rackare.... Här fiskar man efter att få veta vilka ni är som läser min blogg, men icke.

Ja, ja skit i det då.

Nu ligger mitt ena barn, den yngre, och sussar i sin sin säng och mitt andra barn ligger i soffan och tittar på barn-TV. Måste med jämna mellanrum gå och kika så att hon inte somnar. Det gjorde hon nämligen igår... Då får vi ha henne vaken till ca. elva på kvällen. Inte bra. Man måste få ha lite tid att bara umgås med varandra åxå, annars funkar det ju inte.

Idag har vi varit ute i det vackra vädret. Tog först en liten sparktur och sen var vi bara här ute på gårn, Nora drog Vanna i pulkan runt huset.

Faan nu hade hon somnat.... Det här går inte, måste aktivera henne.

Hörs mera senare.

/U.


Vi ger faan i viktväktarna

Nu har jag och Maidie bestämt oss för att skita i viktväktarna framöver. Alltså vi ska fortsätta att gå ner i vikt men vi ska sluta fara in på måndagarna för att väga oss. Det är ju så förbaskat mycket folk och allt tar så in i helvete lång tid så man blir ju vansinnig.... Och eftersom allt vi gör där är ju att väga oss (stannar aldrig på lektion) så bestämde vi oss idag för att väga oss hemma, tillsammans en gång i veckan. Har vi då gått upp i vikt nån vecka så ska vi "böta" en hundring. Det ska nog funka lika bra som morot, tror vi.

Vet ni om förresten, ni som läser min blogg, att det går att lämna kommentarer....?!! Vore ju kul att få veta åtminstone vilka några av er är. Jag vet ju hur många ni är, men inte vilka ni är...! ;)

Gör som ni vill förresten.

Ha en fortsatt trevlig dag!

/U.

Kvällen i bilder

Bilder:

     

     

     

     

   

Totalt hade jag lyckats ta 83 bilder i går. Vissa bättre än andra kan man ju säga...!

Gokväll.

/U.


Dagen efter

Festen var rolig!!

Vi åt god mat, drack vin och pratade och skrattade som galningar. Ibland är man ju bara på ett sånt humör... Allt blir så himla kul så man måste bara skratta hela tiden, så tårarna sprutar! Skulle tro att det finns en hel del roliga bilder, men batteriet tog slut i kameran igår så just för tillfället sitter det i laddaren. Det ska bli jäkligt spännande och se hur många bilder som togs igår egentligen... Vissa gånger har man ju lyckats ta uppemot hundra(!) bilder på en och samma kväll.... Känns som det kan ha blivit några stycken igår åxå...!

Har precis avslutat en delikat frukost bestående av dillchips och fruktsoda. Barnen är ju hos farmor Maud och Peter sliter just nu i längdspåret på Milkoloppet, så jag är alldeles allena. Är inte så ofta direkt nuförtiden som man är ensam hemma, så jag passar på att njuta av lugnet och bara slappar. Har legat en lång stund och lyssnat på min bok, det är faktiskt ganska så avkopplande att lyssna på en bok, men det gäller ju att det är ganska lugnt runtomkring en annars är det ganska lätt att tappa fokus.

Nu ska jag kolla om batteriet laddat klart så jag kan få se alla bilderna sen igår.... Spännande... Sen ska jag lassa upp en stor portion glass med chokladsås och bara mula...! Just ja, det är vägning i morgon... Äh, skit i det. Glass är gott.

Hörs senare!

/u.

Uppladdning

Sitter för tillfället och dricker en rom och cola. Inte så tokigt faktiskt.

Laddar inför kalajset... Veronica är här och Martina och Ronny kommer väl snart hit åxå, Emmagranne skulle åxå titta förbi, så vi går ner till Pia i samlad trupp.  Skönt med fest på hemmaplan, inget stök med skjutsar hittan och dittan som annars är standard när man bor på landet...!!!=)

Vill önska alla en trevlig lördagkväll!

Kommer väl lite bilder i morgon antar jag.

/U.

Nyklippt!

Jaha, då var man lite korthårigare igen då. Feels good! Har precis färgat det mörkbrunt åxå, blev nästan gränspuck svart... Tror det blev bra...!

Köpte tunikan på Indiska idag iallafall. Blev dock inte den gröna utan den bruna, samma modell dock. När jag testade den idag så var den inte riktigt lika tajt över tuttarna faktiskt... Undrar just om dom fisit ihop lite den här veckan...! Har gått ner bra nu i några dagar. Kanske är det boobisarna som håller på att försvinna?!  Ingen direkt förlust isåfall....! 

Åt en god middag nu ikväll. Kycklingfilé med tagliatelle och en god sallad med rödlök, oliver och fetaost. Ja, och så allt det vanliga förstås, gurka, tomat och isbergssallad och sånt. Det var Peter som stod för middagen. En god vitlökssås hade han åxå svängt ihop, gjord på turkyoghurt light.. endast 4,5 procent fett... Det tackar vi för.

Till efterrätt gjorde vi chokladfondue. Men hur jävla gott är inte det då...?!!!! Vi doppade frukter och åt så vi höll på att storkna! Har aldrig sett Nora äta så frenetiskt nångång... Vi hade även cocos att doppa i, och som hon doppade... Tillslut åt hon cocos direkt ur skålen! Lite roligt tyckte jag.

Vi drack gott rödvin till maten. Sitter och sippar på ytterligare ett glas nu... Såååå gott!!

Nä, nu ska jag göra Peter sällskap i TV-soffan och titta på skidorna. Barnen sover.

Kramar på er!

/U.

Tebax

Känner mej lite oinspirerad att skriva på min blogg just för tillfället.... Kanske märks.

Härligt med all snö som dimper ner, eller hur?! Det är ju så vackert!
I morgon så ska jag klippa mej. Det var ett tag sen sist... Oktober tror jag minsann det var, om jag inte minns alldeles fel. Ska bli väldans skönt, ska köpa en mörkbrun toning åxå och slänga i så blir man som ny..!

Ska ju på 30-årskalajs på lördag. Nu är det Piagrannes tur att ta det stooora klivet över 30-gränsen... Det ska bli skoj... Med kalas alltså.

Nä, det får räcka.

Nu har jag stillat mitt dåliga samvete litegrann iallafall.

Hejsvejs!

/U.

Stan igen!

Som sagt idag var jag in till Östersund igen. Vi for in vid tolv-tiden ungefär... Jag, barnen och Maidie.

Vi uträttade lite ärenden, bla så köpte jag biljetter till skidskytte-VM, det glömmer ni väl inte gott folk..!!! Det kommer att bli en upplevelse tror jag. Man måste passa på när det anordnas något på hemmaplan, eller hur!

Ja, i vilket fall... Klockan halvtvå var det dax att knata ner till viktväktarlokalen för att köa en lååång stund för att få kliva upp på vågen (sjukt egentligen) och få sin dom..! det hade gått jättebra för mej faktiskt, minus 1,6 kilo på en vecka. Det är såna siffror man vill ha!! Efter det gick vi och fikade en mumsig, jättestor räkmacka på Domus, sååå gott var det. Maidie bjöd och jag kom på när jag kom hem, att jag glömde att tacka så Maidie, om du läser detta, tack så jättemycket!!! Nästa gång bjuder jag!=)

Sen var det till att åka en sväng på matpiraten för att passa på att handla upp sej lite. Kul att handla med två trötta, griniga barn. Tur att vi var två.

Nu ikväll har jag varit på gympa. Det gick väldigt lätt ikväll tyckte jag. Jag kände mej stark på nåt sätt... Konstig känsla...!

Nu blir det kvällsfika och sen ska jag lägga mej och lyssna på min bok. Ja, just det, lyssna... Håller för första gången i mitt liv på att lyssna på en CD-bok. Känns inte som en grej för mej riktigt. Önskar hela tiden att jag hellre fick hålla den riktiga boken i händerna och läsa själv. Det är "Olycksfågeln"  av Camilla Läckberg. Men den verkar vara bra iallafall, det är ju huvudsaken.

Gokväll!

/U.

Rea

Idag blåste jag in till stan alldeles einsommen... Lämnade sambo och barnen hemma.

Tänkte att jag skulle göra mej några rea-fynd... Men jag konstaterade ganska snabbt att jag inte är någon rea-människa. Jag bara haaatar när allt bara e ihopklämt på en och samma ställning... Man får lixom ingen överblick, så man måste verkligen titta igenom precis allt för att eventuellt hitta nåt som ändå inte finns i ens storlek....!  Värst e ju Vero Moda där allt bara ligger slängt i en stor hög på ett bord. Ni kommer aldrig hitta mej grävandes i den högen, det är ett som är säkert!

Hittade ändå lite kläder åt barnen på Åhlens. Några tröjor och lite strumpor bara. Nora blev sååå glad åt sina nya strumpor, tror att hon har använt alla tre paren nu ikväll... Det är tacksamma barn man har!
Köpte en tunika åt mej själv på Stadium, av alla ställen...! En grå med knytning i midjan. Martina har exakt en likadan, tror jag. Jätteskön iallafall. Provade även en grön klänningstunika på Indiska... Den var jättefin men den satt något tajt över bysten i storlek M men inte så att det var helt omöjligt, ska fundera till på måndag när jag ska in igen. Har bestämt att jag aldrig ska handla kläder större än medium igen... Har ju snart gått ner 13 kilo, så det vore väl faan om man ska behöva köpa large, eller hur!

Ikväll har vi bara slappat i soffan. Kollat lite på handbollen... Gick ju inte så bra. Har ni förresten sett den otäcka störtloppsolyckan som inträffade idag....? Fy faan va läskigt. Hoppas att han överlever och inte får alltför svåra hjärnskador, men när tillochmed hjälmen går sönder och flyger av kan man ju misstänka att det inte blir så bra ställt med hjärnan kanske.... Hoppas det går bra... Stackarn.

Nä, tillbax till soffan.

Gokväll!

/U.

Fredag

Idag har jag städat för fulla muggar.... Så nu är det så där härligt och underbart här hemma igen!
Det är ganska otroligt vad stökigt det kan bli på bara en vecka...!!

På eftermiddagen idag så tog jag , Martina och barnen en liten sparktur till moffa och Maidie. Konstigt det där, förresten, att pappa bara får heta moffa nuförtiden... Säger nästan aldrig pappa och Maidie längre... ja, ja nog om det. När vi kom hem vid femtiden så hade Peter kommit hem och middagen var nästan klar. Laxfilé i ugn med klyftpotatis.... Mums fillibabba var det, för att använda ett gammalt klassiskt uttryck! Det var bara ett glas kallt, vitt vin som saknades kände vi, men man kan ju inte få allt här i världen..!

Vanna sov bara en gång idag, på förmiddagen så hon var såååå trött och gnällig efter fredagsbadet, så henne la vi redan strax före halvsju... Hon sög i sej vällingen och somnade ca trettio sekunder efter det!!
 Satt förresten ock kikade på lite gamla kort igår. Bla från när Nora var ett år.... och jäklar vad dom är lika varandra, våra prinsessor. Eller vad tycker ni...?!

        

Jag blir nästan lite osäker själv men det är Nora på nr. 1 och 3.... och Vanna då på dom andra förstås!

Just nu så ligger Peter och läser "Lillebror och Nalle" för Nora. Hon fick den av moster Veronica i julklapp... En underbar barnbok, inte så många bilder men väldigt fängslande och roliga små berättelser om lillebror. Absolut ett tips för en treåring... Passar säkert även lite äldre barn, tror jag.

Nu ska man väl kika på Lets Dance kan jag tro... Känner mej inte så värst intresserad men liiite underhållande är det ju allt. Och lite pinsamt åxå förstås...!!

Ha en trevlig fredagkväll på er!

/U.

Tandläkarbesök och bäbisar

I morse lämnade jag barnen till Maidie vid nio ungefär. Hade ett besök hos tandläkarn inbokat... Var lite smånervös faktiskt, det var två år sedan jag var iväg senast, och på två år kan det ju hända en hel del...!

Men det gick över förväntan faktiskt. Inga hål som behövde lagas, däremot så var det en gammal lagning som det stack ut en grej på som skulle slipas ner... Så det blir ytterligare ett besök ändå. Det är inte direkt billigt att gå till tandläkaren, 528 spänn kostar en undersökning bara, hos en tandhygienist. Man önskar ju nästan att man hade haft åtminstone liiite tandsten, som hon hade kunnat karvat bort.... Så hade man ju fått lite mer för pengarna iallafall, men icke då...!!
Fast dyrt och dyrt förresten, vad kostar det när man ska klippa sej och färga håret då...?! Och det gör man dessutom flera gånger per år. Nä, tänderna ska man inte snåla in på, man vill ju helst ha kvar dom ända till the bitter end, so to speak.

Idag har vi äntligen varit ner och hälsat på Emmagranne och fått sett underverket Ida som föddes i mitten på december. Barnen har ju varit sjuka i omgångar nu en lång period, men nu när dom äntligen är friska så passade vi på. En gammal klasskompis till Emma och Martina var åxå där med sin lilla bäbis, född i november.... Man blir ju faktiskt nästan lite sugen på en liten till, när man ser dom. Det är ju sååå mysigt med bäbisar på nåt sätt. Men vi väntar några år till innan vi eventuellt försöker oss på en tredje.... Vem vet, om några år så kanske man inte vill ha flera heller! Tror inte man kan bestämma sånt så långt i förväg, men just nu vill jag inte bli gravid igen iallafall. Får som sagt se om några år...!

Nu ska jag börja med maten. Älgköttgryta blir det, ska få puttra på länge på spisen så det är bäst jag sätter igång!

Tja!

/U.

Skrållan och kaninen

Båda mina barn har en varsin speciell grej som dom bara måste ha när dom ska sova.

I Noras fall är det Skrållandockan som är ett måste. Den fick hon av farfar i julklapp förra julen. Nora har haft en period i sitt liv då hon dragit hår utav sej själv för att tvinna mellan fingrarna, när hon varit trött, samtidigt som hon sugit på tummen. Ett tag så var hon mer eller mindre nästan kal på ena sidan huvudet, av ett alltför ihärdigt dragande... Då kom Skrållan som en räddande ängel för Noras hår. Hon övergick ganska snart till att dra av dockans långa, vackra (numera inte så vackra) kalufs. Så nu har Noras hår hunnit växa ut så det är lika långt på båda sidor. Tack Skrållan.

Dockan är alltså ett måste för Nora när hon ska sova.... Och suga tummen...!

image308

Vanna då... Vad har hon..?!
Jo, en stor rosa kanin som hon fick av Peters morbror Lennart och hans barn, Peters kusiner Johan och Caroline, när hon döptes i somras. Vanna är ju åxå en tumsugare av rang, så när hon ska till och sova så grabbar hon tag i ett öra på kaninen och gnider det mot sin kind samtidigt som hon suger på tummen. Det är viktigt att det är just örat åxå... Kaninen har ju en mjuk och skön liten klänning på sej, men den duger inte att gnida mot kinden må ni tro, nepp... Örat ska det va!!!
Nora har en lite mindre kanin som även den har väldigt mjuka öron... Den går åxå bra i nödfall, tex när Mr. Big kanin är i tvättmaskinen. Det har blivit några tvättar hittills.... Örona blir ganska slabbiga kan jag säga, av allt sickel. Alldeles stela och gråa. Luktar inte sommaräng...!


image310

Tycker personligen att det är ganska bra att dom har en varsin grej som dom alltid känner sej trygga med. Kan ju va lite dåligt åxå... Om man skulle råka glömma dom om man ska sova borta tex....! Men hittills har det ju gått bra.

Nu måste jag gå och se till att Nora verkligen somnar. Hon råkade somna idag en sväng på eftermiddan.... Inte bra. Vid halvelva kanske hon har somnat... Om vi har tur!

Gonatt på er!

/U.

Skit åxå!!!

Fan, jag har precis suttit och skrivit ett helt inlägg med bilder och grejer och så råkade jag flippa bort det!!! Hur arg och lessen blir man inte då... Speciellt jag, för det tar ungefär hundra år för mej att skriva, e ingen dataexpert direkt!

Ja, jag hade skrivit att jag tycker det är skittrist att städa bort julen iallafall. Så allt annat är borttaget men våran finfina gran står kvar! Och så la jag in den här bilden.


Sen så berättade jag om Noras och Vannas speciella saker som dom bara måste ha när dom ska sova... Men det tar jag och återkommer till senare för nu har jag helt enkelt inte tid att sitta här mera!

Så vi hörs senare!

/U.

En kortis bara

Sitter just för tillfället bänkad framför TV-n...

Det är ju idrottsgalan! Kul TV-underhållning, enligt mej.

Vägningen idag gick väl hyffsat. Nu ska jag köra på lite mer hårt ett tag så det går undan med dom sista kilona, har jag bestämt. Så nu är det socker förbud, på veckan iallafall... På helgen måste man få smaska i sej nåt gott, annars blir det för tråkigt.

Gympan drog igång nu ikväll igen, efter juluppehållet. Känns som att jag kommer att få en redig träningsvärk i låren i morgon kan jag säga... Härligt!

Nä, tebax till TV-soffan.

Gokväll!

/U.

Socker

Efter middagen idag så for vi till Aspås och hälsade på vänner. Vi drack kaffe och åt neg..., förlåt, chokladbollar. Mumsigt värre!
Jag har våldsamt svårt att hålla mej ifrån sötsaker nu har jag märkt... Man har blivit sockerberoende så här efter jul tror jag. Inte så bra. Måste nog iväg och viktväktarväga mej i morgon, så man får lite krav på sej igen.

Nu tror jag faktiskt att jag ska gå och lägga mej. Känner mej astrött.

Gonatt på er alla bloggomaner.

/U.

Underbar vinterdag

Vilket otroligt vackert väder det är idag... En helt perfekt vinterdag, 7 grader kallt, nysnö och alldeles gnistrande!!

Vi har varit ute hela familjen och åkt lite skidor. Nora har blivit otroligt duktig faktiskt, på dom här få gångerna vi varit ute. Har fått jättebra balans och kan ta sej fram i någorlunda fart... Fast ibland blir hon arg och less, då ska hon ta av skidorna och gå en stund, men sen efter en stund då ska dom på igen. Sådär får man hålla på...!

Här kommer lite bilder från våran dag.

image297

     

     

  

Jag åkte ett varv på spåret, knappa två kilometer är det väl, tror jag... Men jäklar vad jobbigt det är att åka längdskidor, det tar inte så många minuter innan man får blodsmak i munnen kan jag tala om...! Kan ju bero på att man inte e så där jättebra tränad kanske... Eventuellt.

Hörs mera senare.

/U.

Besök

Idag fick vi besök av Madde och Per-Johan och deras barn, Grethe och Otto. Madde är en gammal kompis till mej, hon jobbar även på Trångsvikens Bröd tillsammans med mej.

Jag tog och bakade en kladdig chokladkaka som vi mumsade i oss, med lite grädde till... Inte dumt alls faktiskt...

Nu har vi precis ätit en supergod gratäng med tagliatelle och räkor i bla. Lördagsgratäng även kallad för er som kan receptet...!=) Till detta så drack vi kallt vitt vin, sååå gott!!

 Nu ska vi snart ta och lägga barnen. Vanna håller för tillfället på att riva ner precis allting i bokhyllan här inne på vårat kontor... Pärmar, tidningar och papper och allt möjligt. Bäst jag hejdar henne lite....


Ha en underbar lördagkväll ni alla som läser.

/U.

Film och skidor

Nu sitter ungarna i sängen igen och tittar på Astrid Lindgrens jul...!!!

Det börjar snart likna ett beroende... Men jag tycker att det liiite roligt att Nora orkar titta på en hel film. Det är bara just den här filmen hon sitter kvar och verkligen tittar intresserat hela filmen igenom, hon har inte så mycket till övers för tecknad film, verkar det som. Okej, hon såg ju hela Askungen men det var nog för att hon hade feber plus att jag satt med och tittade hela filmen.

Det blev ingen romantiskt dinner för två igår. Farmor Maud kom hit efter jobbet så vi bjöd henne på middag istället, en mysig familjemiddag för fem, blev det följdaktligen! Men vi åt Fajitas. Det var supergott med en iskall öl till!

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte än. Peter är inne på ÖSK och åker ett distanspass skidor, han ligger i hårdträning inför Vasaloppet förstår ni. Steg upp tidigt i morse när vi sov, och stack iväg... Han måste vara lite galen iallafall. Offra en sovmorgon för att svettas runt på ett par skidor. Men det är klart, ska man åka Vasaloppet så ska man.

Ja, vi hörs väl mer senare.

/U.

Rocky road och Fajitas

Ni vet dom där supergoda godisarna som jag gjorde till jul, Rocky Road.
Jag kan inte äta dom längre, upptäckte jag igår... Tycker dom är jätteäckliga och börjar att må illa så fort jag kände smaken. Anledning.... Magsjukan jag hade dagen innan nyårsafton! Jag och Nora åt nämligen några stycken på eftermiddan, precis när jag börjat känna att allt inte stod riktigt rätt till i magen. Så nu förknippar väl min kropp Rocky road med att spy... Och det är ju bara bra egentligen, jag skulle ha knulat i mej lite annat åxå som tex, dillchips, ostbågar, kladdkakka med grädde och all sorts choklad, så kanske jag aldrig mer skulle bli sugen på just dom grejerna. Skulle gå lättare att gå ner i vikt då kanske...?! Fast jag ska inte klaga, det går så bra ändå, har nog lyckats att gå ner ett par kilo iallafall sen senaste vägningen (för snart en månad sen) men med tanke på att det varit jul så är det jävligt bra ändå, tycker jag iallafall!

Ikväll så ska jag och Peter äta en romantisk middag för två, har vi tänkt... Tänkte vänta med att äta tills iallafall Vanna har somnat för kvällen, Nora kan vi nog inte vänta ut så hon får väl sitta med kan jag tro. Fajitas eller Tagliatelle/räk gratäng blir det, har inte riktigt bestämt vad vi är sugna på. Lutar kanske åt Fajitas.... Passar bra på en fredagkväll, eller hur..!

Nu ska jag gå och göra barnen sällskap. Dom sitter i vårat sovrum och tittar på Astrid Lindgrens jul, Nora i våran säng och Vanna sitter i sin spjälsäng... Det funkar rätt bra faktiskt, dom är nöjda båda två.

Goddag.

/U.

Nystädat och svordomar

Fan vad jag trivs bra när det är nystädat! Onödig svordom, jag vet... Men sån e jag. Svär en massa helt onödiga svordomar hela tiden, det är därför jag kryddar den här bloggen med en massa fula ord titt som tätt... Bara för att jag e sån bara! Min mor tycker att jag ska sluta upp med att åtminstone skriva svärord för hon jobbar på skola och skulle gärna vilja kunna visa min blogg för eleverna när dom jobbar med datan.... Men hon tycker att det rimmar lite illa, när dom hela tiden försöker att arbeta för ett bättre språkbruk i skolan, utan svordomar och fula ord...! Det kan man ju hålla med om.

Men jag är ju en trotsig trettiettåring, så jag fortsätter att svära.

Är det nån som är våldsamt överkänslig mot svordomar så får ni väl helt enkelt hoppa över dom orden när ni läser... Det är ju lätt...!!!

Men som sagt, det är skönt med ett nystädat hem. Luktar gott överallt och så får man som en lugn, fridfull känsla i hela kroppen... Då bara måste man ju elda en massa värmeljus och "Aroma melts" och helst av allt skulle man ju vilja ta ett glas gott, rött vin och sjunka ner i lädersoffan och bara läsa en bra bok. Tyvärr har jag ingen bok på G just nu. Om det är nån som har ett bra boktips så tar jag tacksamt emot det... Älskar kriminalromaner av alla det slag. Förr läste jag mycket Stephen King och Dean Koontz, men det törs jag fan inte längre... Konstigt det där, att man blir fegare och fegare med åren. Jag skulle aldrig våga se en skräckfilm nu, men när jag var fjorton, femton så var skräckfilmer/rysare typ det enda jag hyrde....!! Strange.

Nä, nu ska jag njuta lite mer av vårat nystädade hem för efter halva morgondagen så är det ju inte så städat längre. Det är härligt med småbarn!=)

Goafton.

/U.


Ny energi

Idag är det en helt annan stämning i vårt hem. Nora är så gott som helt frisk, klart att det rinner lite snor och kommer lite hostattacker då och då, men det bryr vi oss inte så mycket om...!! Natten var god. Nora vaknade bara nån gång och detta inte beroende av att hon hostade, utan det var mer som vanligt. Skönt!

Idag så ska vi fara en sväng på Krokom och handla lite inför helgen.... Herregud, det är snart helg igen... Snacka om att tiden rusar iväg! På tal om tid som rusar så blir Vanna 11 månader idag, en månad kvar tills ettårskalas med andra ord. Kanske måste börja fundera på vad jag ska baka för kakor och vad för slags tårta jag ska göra... Ja, det kanske jag inte behöver fundera på riktigt än ändå....!

Ska försöka hinna städa lite ordentligt sen efter vi varit och handlat. Måste köpa mej en ny skurmopp bara... Den gamla har pajat så "teleskopet" bara far ihop hela tiden, så tillslut går man och torkar golven med en skurkäpp som är ungefär en meter lång... Inte så skönt för ryggen direkt!

Nu ska jag plocka upp Vanna som har sovit i en timme drygt, ge henne lite lunch innan vi far.

Ha de.

/U.

På bättringsvägen

Nora börjar äntligen på att bli bättre. Hostan har gett sej litegrann och hon kändes bara lite varm nu när hon skulle lägga sej. Vi tog en liten sparktur efter middan, hela familjen. Skönt för barnen att få lite friskluft efter att vi varit mest inne i snart tre dagar! Vi sparkade till pappa och Maidie och drack kaffe. Det var ett riktigt busväder faktiskt, Vanna satt nere i sparklådan med rynkad näsa mest hela vägen, det snöade och blåste väl henne rätt i ansiktet... Men hon var nöjd ändå!

Sen när vi kom hem så fick Nora bada medans jag nattade Vanna... Som somnade på ungefär en minut! Nu verkar det även som att Nora har knoppat in... Det är alldeles tyst...! Hon fick både hostmedicin och Alvedon nu innan hon la sej så jag hoppas att natten blir lugn.

Gick bättre med försäkringskassan idag förresten. Kom fram på första försöket, pengarna hoppas jag kommer i morgon!

Gokväll på er.

/U.

Less!!!

Jag är så otroligt lej på att bara vara hemma hela dagarna!

Nora är ju fortfarande dunderförkyld, hostar och har nog ganska hög feber (hon vägrar ta tempen i rumpan... skulle jag åxå göra...!!) när hon inte går på Alvedon. Vanna är snorig som bara den men hennes hosta har blivit något bättre faktiskt.

Idag har vi kollat på "Askungen" som Nora fick av mormor i födelsedagspresent. Hon är ju inte jätteintresserad av att titta på film än men nu när hon är tussig så lyckades vi titta klart på hela filmen för första gången. Den var mysig, jag har faktiskt aldrig sett hela den filmen... Bara snutten som visas på julafton, men som sagt nu är det gjort!

Hörs mer senare.

/U.

Bilder

Gör ett nytt försök med några bilder från helgen...

     
Hela familjen Olsson/Holm.

     
Lek i resesängen.

image296
Vanna var törstig...! Alltid lika roligt med såna här bilder, eller hur...!;)

Japp, det gick bättre den här gången.

Nu ska jag ladda inför ett gammalt avsnitt av "House". Längtar tills den nya säsongen kommer igång! Båda barnen sover faktiskt redan... Hittade nån gammal hostmedicin i skåpet som vi gav Nora plus Alvedon och det verkar funka bra, hon har sovit i en timme snart. Skönt.

Trevlig kväll på er!

/U.

Försäkringskassan...=(

Det har visst blivit nåt strul med mina pengar....

Jag har fortfarande inte fått några pengar för december. Jag hade slut på mina dagar så Peter beställde hem en blankett för att föra över sina dagar till mej, detta gjorde han kanske den 18-e december, så det var ju i tid tyckte jag... Men tydligen inte.

Testade att ringa försäkringsakassan igår för att höra vad problemet är, men det gick inte att komma fram -"Var god försök igen senare". Vilket jag gjorde ända tills telefontiden (13.00) var slut. Kvart i ett idag kom jag på att jag skulle ringa igen...  Då var det telefonkö... Plats nummer 27 hamnade jag på!!
Klockan var naturligtvis någon minut efter ett när jag äntligen kopplades till en telefonist. Jag förklarade mitt ärende och hon sa att det troligtvis berodde på att vi var lite sena in med blanketten för överlåtelse av dagar, men hon skulle testa att koppla mej vidare till Göteborg, där föräldrapenningen sitter, trots att telefontiden var över. Tack och hej. Sen blev det alldeles tyst i luren.... Och så plötsligt var jag tillbaka till den där första mansrösten, ni vet han som säger - "Ni kan välja ett av tre följande alternativ, ett för självbetjäning, två... osv..."! Jaha, då var det bara till att lägga på då, med oförrättat ärende. Skit på en brödbit. På et igen i morgon då, ska försöka att komma ihåg att ringa lite tidigare bara så kanske det går bättre!

Vanna tog sina första riktiga steg igår förresten. Säkert fyra stycken innan hon fegade ur och satte sej ner! Idag har vi fortsatt att öva och hon tycker det är sååå kul, skrattar och knickrar som bara den. Hon blir ju elva månader nu den tionde januari, så hon är någon månad tidigare att gå om man jämför med Nora som väntade någon vecka efter ettårsdagen innan hon visade sina färdigheter!

Det är fortfarande förkylt här hemma. Nora hostar så hon nästan kräks varje kväll precis när hon somnat och efteråt vill hon inte somna om. Både i förrgår och igårkväll så var hon vaken till ungefär halvelva, detta gör i sin tur att vi sover alldeles för länge på morgonen... Vanna kan ju vakna och sitta och leka i sin säng, men om ingen tar upp henne så somnar hon i regel bara om, lättsamma unge..!!
Får hoppas på en bättre kväll i kväll.

Tänkte lägga in några bilder sen ihelgen men det funkar visst inte riktigt. Får testa igen senare.

Hörs!

/U.

Förkylt

I morse sov båda barnen till klockan halvtio...!

Det är inte sådär jätteovanligt i vårat hem faktiskt, både Nora och Vanna gillar att sova mycket och länge på mornarna... Men just nu så tror jag att det beror på att båda två har blivit dunderförkylda! Vanna har haft en besvärlig hosta i snart en vecka och i förrgår så började ju även Nora att hosta och kraxa. Hon hade även lite feber igårkväll när hon skulle lägga sej, hon känns lite varm nu åxå faktiskt.
Så nu är det torka snor som gäller i vårat hem!

Idag blir det väl en innedag till antar jag. Passar på att städa och plocka litegrann... Peter har ju börjat jobba idag efter jullovet så nu är det back to vardagen igen. Känns lite skönt faktiskt. Det blir som inget vettigt gjort när det är alla dessa helger hela tiden och det känns som att man har semester på nåt vis, bara för att Peter är ledig...! Nä, nu måste alla rutiner tillbaka igen, så det blir nån ordning på torpet.

Det var allt för nu.

Hörs. /U.

TV-söndag

Idag har vi mest tittat på skidor hela dagen. Faan va bra hon e Charlotte Kalla!!!

Fick ta en liten biltur mitt på dagen... En vän va på krogen igår och blev visst kvar i stan. Så jag ryckte ut och for och hämtade henne... Man får ställa upp lite ibland för sina singelvänninor. Har inte så många såna, inser jag nu när jag tänker efter.. E nog bara en tror jag...!

Gick ner till Martina och Ronny nu en sväng på kvällen så att Nora skulle få leka av sej lite innan det blir läggdags. Har precis kommit hem. Tänkte försöka att se "Paradiset" ikväll på fyran, tror faktiskt inte att jag har sett den filmen... Boken e ju bra iallafall! Blev sååå sugen på ostbågar eller dillchips och coca-cola... I såna lägen är det lite trist att man bor på landet... Eller så är det bra kanske...!! I morgon börjar allvaret igen, dax att börja bete sej som en viktväktare igen. Kanske försöka komma igång med någon slags träning eventuellt. Det vore ju bra....

Nu ska jag göra Nora klar för sängen. Vanna har redan somnat tror jag, det är åtminstone tyst i sovrummet...!

Gokväll!

/U.

Lördag

Hoppsan, nu var det ett tag sen jag skrev...

I går var jag och Peter på bio. Det händer väl ungefär en gång per år och varje gång säger vi -det här borde vi göra oftare... Men så blir det ju aldrig. Men en gång är ju bättre än ingen gång iallafall...!!!
I vilket fall så såg vi  "Arn"... En mycket bra och sevärd film. Både jag och sambon satt som förhäxade nästan, hela filmen igenom. En riktig storfilm var det , som kändes väldigt osvensk... Kanske var för att dom pratade mycket utrikiska hela filmen igenom. Kanske.

Idag var jag och storasyster Veronica in till stan en sväng. Jag hade ett presentkort på HM som jag kände för att spendera upp... Köpte lite skönhetspryttlar för hela slanten, hittade inga kläder att lägga pengarna på. När vi var på stan så ringde Pia grannen och undrade om inte vi ville komma ner till dom på middag senare på kvällen.  Det tackade man ju inte nej till direkt... Finns det nåt bättre än att bli bjuden på middag hos goda vänner..?! Tror inte det. Så det är där vi har spenderat kvällen. Dom bjöd på kött och potatisgratäng. Dom hade fått en raklett i julklapp, så det var den dom invigde! Jag och Pia delade en flarra rött och det bjöds på likör till kaffet så jag känner mej lite slirig faktiskt... Det var så roligt för Nora och Nils lekte så otroligt bra tillsammans hela kvällen. Vi märkte knappt av dom på hela tiden, dom lekte doktor (väldigt oskyldigt förstås) inne på Nils rum mest hela kvällen. Vanna och Lars försökte vi få att sova, men det gick ju inte så bra, så tillslut så satt dom i resesängen som Vanna fått låna och lekte tillsammans båda två... Dom var så söta! Tyvärr så glömde jag kameran nere hos Pia och Björn, så jag får lägga in bilderna i morgon.

Ja, nu är vi hemma iallafall. Vanna somnade omgående när vi kom hem men Nora är fortfarande uppe, hon somnade till en sväng men vaknade efter en kvart ungefär av att hon hostade tills hon kräktes... Båda barnen har fått en ganska så rejäl slemhosta. Inte så kul. Nora har ganska så lätt för att spy dessutom, så det gäller att ha hinken redo...!!=(

Nä, nu måste jag se till att Nora får gå och lägga sej i sängen igen, (för tillfället så håller hon på att bädda för sej och Skrållandockan, här inne på kontoret..!) Så vi hörs i morgon.

Gonatt!

/U.

Skidutflykt

Det tar en stund att återhämta sej riktigt ordentligt efter en magsjuka har jag märkt. Hade ingen riktig matlust varken igår eller idag, men nu till middag så gjorde vi en "Flygande Jakob" och det slank ner bra må ni tro...!! Sen kom farfar Kenneth och faster Yvette hit en sväng, då drack vi kaffe och åt en biskvi... Det var åxå gott men nu känner jag mej lite lätt illamående igen. Fast nu vet jag ju att det beror på att jag ätit lite för mycket och för onyttigt!

I morgon så ska vi ha en lite utflyktsdag, hela familjen har vi tänkt. Ska ta med oss skidorna och gå upp på spåret här i byn och åka lite. Vi gav ju Nora längdskidor och pjäxor i julklapp och idag så var hon och Peter upp på spåret för en premiärtur... Jag och Vanna stannade hemma i sängen. Vanna har nämligen blivit förkyld och har även lite feber, stackars liten! Men som sagt i morgon så hänger även vi på, ska packa i en ryggsäck med lite gott fika och bara mysa... Får hoppas på lie härligt väder bara...!!

   
En blivande skidstjärna månntro...?!!=)

Ikväll hoppas jag på att det är nån bra film att titta på. Jag tror att Nora kommer att kunna somna i hyffsad tid i kväll faktiskt, hon har inte sovit nåt idag så då brukar det kunna funka bra.

Gokväll!

/U.

Första januari 2008

Nyårsaftonen blev lugn och trevlig.

Min syster Veronica och hennes sambo Arne kom som sagt hit till oss och firade, trots min magsjuka som fortfarande smittar...! Vi åt gott, fondue med älgfilé, lite olika grönsaker och fyra(!) olika sorters såser. Till det hederliga gamla strips såklart! Det var väldigt gott... Kändes lite trist bara att man inte kunde äta så mycket som man egentligen ville, magen sa ifrån litegrann. Hade åxå en ganska så ihållande huvudvärk hela kvällen, skulle väl kanske inte druckit rödvin till maten... Men det nästan krävs ju det när man fonduear, eller hur?!

Efter vi ätit så spelade vi spelet som dom införskaffat. Ett playstationspel där man deltar i ett frågeprogram, quiz-nånting hette det, tror jag..! Jättekul faktiskt. Peter vann båda omgångarna vi körde, mindre kul.

Sen var det efterrätt.

Fram till tolvslaget så spelade vi ett "vanligt" spel, "Kampen mellan kvinna och man". Ett roligt spel där den vanligaste frasen man hör är - Äh, faan va lätta fråger ni får då...!!!

Sen var det skål i mousserande vin och ut för att titta på fyrverkerier såklart, detta vansinniga slöseri med pengar och miljö, som jag hoppas att dom totalförbjuder snart... Men okej då, lite fint e det ju.

Sen avslutade vi kvällen med ett oavslutat parti poängpoker... Jag blev så supertrött och less på min huvudvärk så jag gick och la mej vid halvtvå ungefär. Veronica la sej åxå men karlarna satt uppe nån timma till och snackade skidor...

        
Hmmm. Det var ganska fint dukat från början men... Vanna fick vara med under middan!

image280
Rolig bild va...?! Jag håller på att gå upp i rök! Fonduegrytan stog mellan mej och mästerfotografen Peter....

     
Kul på mobilen! Peter njuter verkligen av min närvaro... Eller sover han..?!!


Caaards.

OCH NU KOMMER EN AV DOM ROLIGASTE OCH MEST MISSLYCKADE BILDER JAG SETT PÅ LÄNGE....

image285
...Tycker jag iallafall...! Spana in syrrans näsa och framförallt mun...  Vi skrattade så vi grina när vi såg denna bild.

Då blev den här lite bättre!

image286
Ja, det var i korthet våran nyårsafton. Arne och Veronica sov över här. Idag har vi inte gjort mycket, kollat på skidor såklart, när det gick så bra för Charlotte Kalla... Vilken superbrud!!!
På eftermiddagen så for vi och hämtade hem lilla Nora och svärmor bjöd på god mat!

Nu blir det natti natti från mej.

/U.

RSS 2.0