TV- serier

Provet idag gick kanonbra!

Ögonen mina är fortsatt besvärsamma, men något bättre är det nog iallafall. Har nu i afton tittat på "Desperate Housewifes"... Det var ett tag sen kan jag säga. Jag är mer en trogen "House" tittare och dom serierna har gått på samma dag, samma tid de förra säsongerna. Det är lite synd tycker jag. Vi får väl se hur det blir den här säsongen... Vet inte riktigt när House börjar igen. Nån som vet...?

I morgon ska vi börja med lite färglära.

Hoppas ögonen är bättre tills i morgon.

Gonatt.

/U.

Inflammation!

I morse var man snygg när man vakna minsann....

Dubbelsidig ögoninflammation.

Har nästan inte sovit ett skit i natt. Har liksom känts som att man har haft ett kilo sand inne i ögonen, som skaver. När man väl somnade till nån minut var det för att sedan vakna med panik för att ögonen inte går att öppna... Snacka om klister! Tror inte jag har så många ögonfransar kvar längre, eftersom jag slet upp ögonen med våld!!



Ska i vilket fall som helst fara in på skolan och göra provet på eftermiddagen. Jag ser ju inte fullt lika jävlig ut nu som i morse, så får det gå några timmar till så kanske jag kan passera som en hyffsat normal människa...!

Goddag.

/U.

Pluggtajm

Blocket är väl fantastiskt ändå...?

Jag skulle kunna ha sålt fem babyvakter!!! Skönt att vara av med den.

Ungarna ligger nu och sussar båda två. Vi har varit ute och krattat lite här på förmiddagen. Eller rättare sagt, jag har försökt att kratta och Nora och Vanna har sprungit/hoppat i "krattet"....! Jättekul tyckte dom. Inte jag.

Nu ska jag passa på att råplugga lite om hår, hud och celler inför provet i morgon. Jag hade tänkt att spika det. Det har jag tänkt alltså... Vi får väl se hur det går.

Goddag.

/U.

Hemmadag

Hårvisningen igår var jättebra! Två duktiga frisörer från Skellefteå klippte 4 modeller inför publik, plus att dom fixat tolv andra modeller i förväg som visade upp sej. En massa coola frisyrer och färger var det.... Blev jäkligt sugen på att klippa mej kort kan jag tala om..!!
image340
Idag är vi hemma från dagis. Vanna är väldigt förkyld, ja Nora är inte helt hundra hon heller. Dessutom var mitt högra öga alldeles igenklistrat i morse när jag vaknade.... Vanna har haft kleggiga ögon nu i veckan...! Kanske är ögoninflammation ändå då.

Är dom sjuka i morgon åxå så får Peter vara hemma.... Jag har prov i morgon och det vill jag inte gärna missa!

Hörs.

/u.

Söndag

Den här helgen har varit väldigt lugn. Vi har mest varit hemmavid, tittat på TV på kvällarna och bara degat på dagarna. Igår kväll bastade Peter och Nora. Nora tycker riktigt mycket om att basta faktiskt! Vanna fick bada i baljan istället.

Just nu ligger båda barnen och tittar på barnprogram. Vanna ska egentligen sova men hon blev vansinnigt arg så då blev det TV istället.... Det kanske räcker om hon vilar lite bara.

Klockan fem idag så ska jag på hårvisning på Gamla Teatern. Jag ska möta upp Barbro i foajen. Det ska bli jättekul! Hoppas att det är fler från klassen som ska dit.



Är det nån som är intresserad av att köpa en barnvakt förresten? Nästan helt oanvänd. Vi satte ut den på annons på Blocket idag. Är ju ganska onödigt att ha en sån här liggandes och skräpa när man aldrig använder den!

Ha en bra dag!

/U.

Frajdäj... Ja, eller fredag...

Jaha då var det helg igen då. Har nog sagt detta förut, men faan vad veckorna springer iväg!!

Det är väl för jag har så roligt nuförtiden, mest hela tiden....

Känner mej verkligen hur lyckligt lottad som helst! Kan nästan fortfarande inte fatta vilken tur jag har haft (ja, jag vet att jag tjatar) som kom in på utbildningen.... Man vaknar varje morgon och är skitspänd (på ett positivt sätt) på vad dagen har att erbjuda! Och att få vara hos Barbro i Lugnvik är ju bara helt grejt!! Hon är verkligen en genomtrevlig och überlättsam person... Like her alot...!

Förresten om man dricker lite vin och är alldeles ensam hemma och man känner för att "slappdansa" lite för sej själv så är den här låten den Bästa, enligt mej. Supercool...!

Nu ska jag gå till sängs. Som mormor brukar säga...

Gonatt!

/U.

****

WALL-E Wallpaper

Det här är ingen film som passar fyraåringar, så mycket kan jag säga....

Alldeles för svårbegriplig. En massa robotar som bara låter och blippar.... Det var nästan så en annan hade svårt att hänga med. Vi gick väl efter halva ungefär. Då hade Nora och Hilda hunnit med två toalettbesök, Saga ett, plus att Nora hade flyttat runt på tre olika platser, suttit på plastkudden, suttit utan plastkudden och sen på den igen....

Jag rekomenderar den alltså inte!

Men jag kommer nog kanske vilja se den sen på DVD.... Den har ett bra budskap och är nog en lite tänkvärd film... Fick jag för mej iallafall..!!

Nepp, tillbaks till TV-soffan.

/U.

Skvallerblaskor

Sitter just nu och bläddrar febrilt i allehanda skvallertidningar..... Kollar ansiktsformer på kändisar och annat löst folk! Det är en hemläxa vi fått, hitta bra representanter för respektive ansiktsform (rund, oval, kvadratisk osv) och sen rita upp vilka frisyrer som passar dom bäst och kanske vilka som man bör undvika.


Det är ganska roligt faktiskt, men jag kände att jag var tvungen att gå ifrån en stund.... Man tappar lätt fokus och börjar läsa skvaller istället...!! Vi fick arbeta hemma idag eftersom vårat "klassrum" (som egentligen är en konferenslokal) var upptaget idag.

Tror jag ska ta en paus i ansiktsletandet och plugga lite hår och kemi, till nästa veckas prov istället.

Jag och Nora ska förresten på bio ikväll. Ehh... Kommer inte på vad den heter men det är den där robotfilmen iallafall..! Martina, Saga, Marie och Hilda ska åxå med. Det blir första gången för Nora på bio, så vi får se hur det går.... Hon är ju inte överdrivet intresserad av att titta på film på TV men det kan ju bli annat på bio. Vi får hoppas det!

/U.

Dagisdagar

På måndagar får mina stackars barn vara på dagis ända till klockan halvsex...! Det känns inte alls särskilt bra när jag vet att de flesta andra går hem redan vid halvfem, så sista timman är Nora och Vanna ensamma på dagis. Ja med en personal förstås. Å andra sidan lämnar jag dom inte förrän vid halvett på måndagen så dom är ju inte där så många timmar direkt.... Tisdag och onsdag hämtar Peter och då blir det inte längre än till halvfyra/ fyra, och torsdag, fredag har jag praktik och då slutar jag aldrig senare än klockan tre, så jag tror att dom har det ganska bra ändå, men det är den här måndagen som blir lite konstig. Kvällen blir dessutom bedrövligt kort för barnen med tanke på att dom lägger sej vid sju/halvåtta... Nog klagat.

Idag har vi fått gått igenom lite mera grundligt hur man utför en schamponering resp. inpackning, med massage av hårbotten och sådär. Suuuuperskönt är det vill jag lova (vi tvättar ju på varandra såklart), man sitter med ståpäls dagarna i ända nästan...!!=) Efter det så fick vi fortsätta klippa på våra dockor, fortfarande handlar det om raka linjer, mest för att få till handlaget med saxen och att öva upp ögonmåttet kan jag tro. Ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra.... Förhoppningsvis ska det bli mer och mer bra och mindre och mindre, mindre bra. Det är tanken iallafall....!
I morgonbitti fortsätter vi där vi slutade idag och sen på eftermiddan blir det teori i vanlig ordning.

Nu ska jag plocka fram kläder till barnen till i morgon. Sen blire väl lite kvällsfika och sen blire gonatt kan jag tro.

Goafton.

/U.

Flash....

Hörde den här låten på radion idag....

Snacka om flashbacks från tidigt 2000-tal.....

Singel, party varje helg, Saga Nightclub, spänning.....

Det var tider det!

Fast thank god att jag slipper uppleva det igen. Var sak har sin tid...!

Men låten är en riktig partyhöjare. Det håller jag fast vid än idag. Eller vad tycker NI?

/U.

Hjälp mej!

Jag har ett litet bekymmer....

Jag har nämligen ingen egen mejladress, har alltid använt Peters och aldrig ansett att jag behövt någon egen. Men nu iochmed skolan så börjar det drälla in en hel massa mejl till mej och då känns det lite fånigt att måsta använda Peters...!

Nu vill jag ha tips på vilken mejl som är bäst och vad det finns för olika. Jag vill ha nån som inte är kopplad till en specifik dator utan går att läsa från vilken som helst. Den ska heller inte kosta nåt.... Finns det då någon annan variant än Hotmail? Har nämligen provat att gå in på just den sidan men den funkar inte som den ska verkar det som...

Hjälp mej ni som kan!

/U.

Mysig låt

http://www.youtube.com/watch?v=2A2Jt4WOxN8

Finare version av denna låt kan inte finnas.....

Lyssna och njuuuuut!

/U.

Morgonkortis när barnen sover...

Ja igår var alltså min första praktikdag....



Jag är hos en supertrevlig tjej som heter Barbro. Kemin mellan oss funkade jättebra och det känns otroligt roligt att gå dit idag igen! Det är ju nästan A och O när man ska ha så pass mycket praktik som vi (två dagar i veckan), att man har trevligt folk runt sej, och man känner att man trivs.

Det vi får göra nu såhär i början är ju naturligtvis sopa hår, diska och skölja blandskålar, koka kaffe, tvätta och vika handdukar, städa och feja i allmänhet och framför allt SE och LÄRA.... Dagen igår gick hur fort som helst! Det är kul att se på nära håll när en frisör utför sitt arbete, speciellt nu när man lärt sej liiite själv. Man ser och förstår varför hon delar av håret på ett speciellt sätt och liknande... Skitintressant helt enkelt! Jag bokade även in en tid åt en tant, sådär första dagen. Det var inte dåligt, va...?!!

Nepp, nu ska jag kasta mej i duschen, göra mej i ordning och sen plocka upp ungarna som ligger och trynar.

Ha en bra fredag!

/U.

Idoljuryn



Jag är kär i nya Idoljuryn...

Tycker dom är fantastiska allihop. Snygga, roliga, trevliga och framförallt väääldigt kompetenta och duktiga på det dom gör!

Jag är lite småkär i dom allihop....

...För ni ser väl på "Idol"?!!

/U.

På skolan!

Har en liten paus i datalektionen....

Det har gått bra idag, vi har väl egentligen lärt oss att surfa på nätet... Vilket ju är kul!
Slutar om cirka en och en halv timme tror jag. Förhoppningsvis så har Peter middagen klar när jag kommer hem.... Skönt att slippa va själv i kväll.

Hörs mera sen!

/U.

Klipp, klipp....

Igår fick vi börja klippa så smått. På dockor då naturligtvis.... Raka linjer utan gradering är det som det handlar om. Det är nog det som är det svåraste tror jag...! Det känns fortfarande superkul. Det är många trevliga människor i klassen... Inga otrevliga faktiskt.... Eller så har dom bara inte visat sitt rätta jag ännu....

I morgon har vi data heeela dagen. Det kan nog bli liiite segt kanske, men vi får se. Det kanske blir skoj åxå. Man vet ju aldrig! Har fått praktikplats förresten, på Lugnviks Hårcentrum ska jag nu i fortsättningen spendera mina torsdagar och fredagar. Hade helst velat få en plats i Krokom med omnejd (så man slipper lite mil på bilen) men det visade sej att det är många som inte arbetar fredagar.... Men Lugnvik är ju ganska OK ändå. Jag slipper ju he mej in i stan iallafall... Det är väl förresten det bästa ordet man använder som egentligen inte existerar. He.... Går att använda till det mesta. -He (ställ) den där borta, -he (dra) upp rullgardinen, -he (ställ) undan disken efter dej, för att bara nämna några exempel.
Japp, jag är glad för praktikplatsen iallafall. Så vill ni i framtiden få en elevklippning utförd av mej så får ni he er till Lugnviks centum...!!

Nu ska jag fasen gå och knyta mej. I morgon kommer min käre man hem... Som vi har längtat! Speciellt Vanna tror jag. Hon har ju inte så många ord på sin repertoar ännu den lilla tösen, men jäklar vad hon har tjatat om pappa som jagar, eller jåuar som hon säger... Gofisen min!

Gonatt på er.

/U.

DDE....

I kväll lyssnar vi på DDE....

http://www.youtube.com/watch?v=VXthUZPj8aI

Den här skivan gick varm när jag och Peter var alldeles nykära!

Jag bara älskar dessa norskar och deras dialekt. Lyssna och njut....

Jag och Peter brukar köra en duett på just den här låten....

Gokväll!

/U.

Mitt i dan

Farmor Maud kom och hämtade Nora vid tolvtiden. Hon ville ha lite sällskap på stan.... Sen frågade hon lite försiktigt om inte Nora kanske kunde sova hos henne inatt.... Gullig hon är! Klart att hon fick. Det var egentligen bara bra för jag har tänkt att ha lite tjejfest här hemma ikväll. Eller fest och fest, tänkte höra med några brudar här i grannskapet om dom vill komma hit och dricka lite alkohol, surra, sjunga karaoke eller kanske spela lite spel. Då är det ganska bra att Nora inte är hemmavid... Tror att hon skulle ha liiiite problem att komma i säng då. Vanna brukar det inte vara några problem med, hon somnar vid sju/halvåtta oavsett vad som händer runt henne!

Just nu håller jag på att städa upp litegrann här hemma. Vanna ligger och sussar. Tror att jag ska plugga lite "hår och kemi" sen när jag städat klart.... Blev inte så mycket läst igår eftersom ungarna fick vara hemma från dagis igår. Det blir så många, långa dagisdagar för dom nästa vecka så jag tyckte dom kunde få vara ledig igår när jag ändå var hemma.

Ha en trevlig lördag, alla ni out there...

/U.

Lördag

Lördag morgon. Har redan varit vaken (halvvaken iallafall) i ett par timmar. Om barnen vaknar lite fööör tidigt och man helst vill sova en stund till, så brukar jag sätta på en film i sovrummet.... Astrid Lindgrens jul nämligen. Det är den enda film som Nora kan titta på hela utan att bli less! Då kan jag ligga och halvsova och det är sååå skönt!

Peter har dragit till fjälls för lite ripjakt med två kompisar, så nu är man gräsänka ett tag. Hoppas att dom får skjuta lite fågel den här gången, blev ju väldigt klent när jag och Peter var i väg sist!

Nu sitter ungarna och målar. Får se vad vi hittar på idag... Ser ut att bli härligt väder iallafall!

Hörs.

/U.

Pluggpaus!

Japp, då var man igång med plugget då!

Vi började på allvar i måndags. 17 stycken är vi totalt tror jag, en verkar ha hoppat av verkar det som. Vi går i skolan tre dagar i veckan och torsdagar och fredagar ska vi vara på praktik ute på salong. Måndagar är dessutom bara halvdag, praktiskt arbete i skolsalongen. Tisdagar är halva praktiskt arbete och halva teori, onsdagar är heldag teori/datakunskap.

Det känns fortfarande som en dröm.... Tänk vilken jävla röta jag hade som kom in egentligen!

Nä, fan nu kom Martina...

Hon har tydligen åxå tagit ett brejk i pluggandet...

Då blire kaffe!

Hörs!

/U.

Muffins

Faan åxå....

Jag har precis misslyckats med ett bak!

Skulle göra smarriga amerikanska chokladmuffins med hackad apelsinchoklad i.....

Och vad gör jag för fel...?

Jo jag ställer ugnen på bara lampan när jag ska ställa om från snabben till vanliga, precis när jag ställt in muffarna. Ja, det är ju som lika med att stänga av ugnen helt egentligen. Efter 18 minuter brukar dom vara perfekta. Döm om min förvåning när jag skulle ta ut dom och det inte var just mer än svälld smet i formarna!!!
Upptäckte mitt misstag och vred igång ugnen på snabben igen. Gräddade en sisådär 12 ytterligare minuter.... Men dom blev inte alls särskilt bra. Lite lätt brända på ytan och alldeles för lös/spröda i innanmätet. Crap!!

Chokladmuffins

Jag som brukar vara såååå duktig på att baka!

Men goda är dom ju i vilket fall. Man kan äta dom med sked kanske....

Hmmmm.

/U.

Den e tebax

Har hittat kameran!

  
Jag och mina vackra barn!

     
Inpackning i stugan. Peter såg en båt på sjön som han blev lite nyfiken på....

  
Kortspel i lågans sken!















Nora när vi kommit hem och börjat packa in alla grejerna...
 
Sally som jakthund...!!

Sen var det ju barnkalas hos Saga på söndagen, då var Nora så här snygg...



Ja, det var väl det ungefär.

Hörs mer senare.

/U.

Kameran stod så fint i en bokhylla förresten... Ibland är man ju bara blind för just det man söker!


Ingen rubrik....

Ni ser väl på "Idol" nu rå...

Killen med guran och egen låt alldeles nyssens tyckte jag var skitbra iallafall!

Har fasen inte hittat kameran än.... Vart i hela friden kan den ha tatt vägen..?! Mystiskt.

Hörs.

/U.

Tv-höst

I
dag har jag sprungit på stan och shoppat. Kom hem med en hel del faktiskt. Känner mej nöjd.... Önskar att jag hade obegränsat med pengar dock, det svider ju alltid lite när man spenderar utöver det vanliga. När man sen tänker på att man ska leva på CSN i två år framöver så känns det ju inte heller bättre...! Men det ska nog gå bra...

Nästan det bästa med att sommaren är över är att allt blir som vanligt i TV-tablån igen... Min favoritserie "Sjukhuset" är äntligen tillbaka i rutan, och på onsdag drar "Idol" igång igen.... Aaaahhh, det ska bli sååå kul! Älskar dom där pinsamma första programmen, när man ibland måste hålla för öronen och blunda bara för att det blir för jobbig pinsamhetsfaktor... Love it!=)

I morgon är barnen lediga från dagis. Det enda vi har på schemat för morgondagen är att skjutsa Maidie till stan en sväng. Hon får ju inte köra bil på tre månader efter stroken så då får vi hjälpas åt att se till att hon får komma dit hon ska och dit hon vill! Det märks för övrigt nästan inget alls på henne nu att hon haft en propp i hjärnan... Det enda är väl att hon tappar lite ord ibland när hon är trött. Men vem gör väl inte det...?!! Helt otroligt att det gick så bra....

Nu ska jag slänga mej i TV-soffan. Kanske göra mej ett par varma mackor....

Och en kopp thé kanske...

Japp.

Gokväll!

/U.

Dag ett!

I dag var det första dagen i skolan!

Åh, det känns så jäkla bra och rätt!! 18 stycken är vi, varav två är av det manliga könet, resten är brudar alltså i varierande åldrar. I dag var det mest lite information och presentation och så.... Vi fick kika på lokalerna, som är superfräscha. Känns nästan lite overkligt att tänka att nästa vecka så ska man stå där själv och klippa och greja... Ja, på dockor alltså...! Men som sagt, allt kändes verkligen jättebra. Det ska bli så roligt att äntligen få börja lära sej att klippa på riktigt.... Kanske Peter kan få bli ordentligt klippt tillslut...!!!!

Jag tänkte att jag skulle bjuda er på lite bilder från helgen, men tyvärr så hittar jag inte igen kameran....  Vi for ju på fredag eftermiddag, till stensjön i offerdalsfjällen. Vi hade sån tur att vi fått låna en stuga av en familj, så vi slapp bo i tält. Det kan ju vara mysigt det med, men man brukar inte sova sådär jättebra kanske, är min erfarenhet iallafall. Vi fixade middag när vi kom fram. På kvällen åt vi lite ost och kex, drack ett glas rödvin och spelade lite kort. Hade det gött helt enkelt! La oss vid tiotiden och sov som stockar hela natten. Lördagen spenderades ute på fjället, en riktigt bra dag blev det, inga ripor fick vi med oss hem dock... Peter bommade... Han som aaaaldrig brukar missa, sa han bedrövat efteråt..!! Men det gjorde inget, det är ju så spännande ändå, när man ser hundarna jobba ivrigt (i början iallafall) och tillslut så nyper dom fast... Och ståndindikatorn börjar pipa...! Då får man lite puls kan jag säga. Vädret var åxå jättebra, vi bara gick och njöt hela dagen! Har en hel del fina i kort i kameran. Ska lägga ut en del bara kameraeländet dyker upp igen....

Nu måste jag gå och ta tag i Nora, som flänger runt fortfarande trots att vi la henne för en timme sen... Märks att hon hade sovmorgon i morse...!!

Gokväll!

/U.

RSS 2.0