Paus....

Förrätten är nu i magen...

En smaskig räkpyramid blev det.

Barnen har hunnit till efterrätten, marängsviss! Vi vuxna väntar på varmrätten som består av helstekt älgfilé med hasselbackspotatis, rödvinssås, chilibearnaise och sallad. Mums! Till efterrätt blir det vaniljpanacotta som Malin gjort. Det kommer bli kanon!

Ha det fortsatt bra så här de sista timmarna!

/U.

Sista dagen på året!

Är nu på plats i Berge hos Peter och Maria. Ska snart gå ut och få lite frisk luft, barnen ska väl åka lite pulka kan jag tro. Vill bara passa på att önska ett riktigt gott nytt år till er alla!

Tänkte klistra in en fin bild här men det funkar ju faan inte!!

Ja, ja gott nytt år iallafall!

/U.

29 december

Idag har vi varit ut på en liten utflykt nere vid sjön. Det är ju alldeles underbart vilket härligt väder vi har! Det är ju bara sååå vackert!

Julhelgen är ju förbi, och vi har bara haft det bra. Julafton spenderades nere hos Martina, Arne och Veronica och barnen var åxå med. Vi åt gott och tomten kom och delade ut vårat julklappsberg! Vi höll ut ända till klockan halvtolv... Tom Vanna var vaken då, som i vanliga fall somnar strax efter sju!

På juldagen så for vi till Peters mormor och morfar på förmiddagen och fikade kaffe och kakor. Sen var det ju julklappsutdelning även där förstås.... Många julklappar blev det till ongan!
Sen på eftermiddagen så var det traditionsenligt juldagsfirande hos pappa och Maidie. Mera julklappar.... Mera julmat. Mums!!

På annandagen for vi upp till Åkersjön, till barnens farfar med familj. Var där till på lördagen bara sen for vi hem. Sen har det väl inte hänt så mycket mer.

Lite bilder....



    
Tomten hade lämnat paket under granen på natten till julafton!

   
Julfrukost!

 
I väntan på tomten...

Vi skickade inga julkort i år, men om vi skulle ha gjort det så skulle det här ha varit perfekt tycker jag...


God Jul!


Hos Saga.


I väntan på tomten...=)


Å här är han äntligen!

   

Ja, det var det.

Det har varit en lugn och skön julhelg, precis som man vill ha det.

Nyårsafton ska vi fira med Maria och Peter i Berge. Det kommer att bli skoj!

Sen är vi lediga ända till efter trettondagen, både jag och Peter. Sköööönt!

Ha en fortsatt bra dag.

/U.

God Jul!

Ja, det var ju ett tag sen sist...

Vi är utan internet i hela byn och har så varit ett tag. Just nu är vi hos syrran med familj för att fira jul, (de har mobilt bredband) så därför passar jag på att önska er alla en underbar julhelg.

Vi hörs när interneteländet funkar igen!

Puss.

/U.

Eländes elände. Dessa förbannade bilar!

Igår bakade jag och syrran mjukbröd. Det gick väldans bra, bakade bara på fyra liter så det var överstökat på några timmar bara. Dock blev jag jävlarns så allergisk.... Jag har ju allergi mot endast en sak, och det är mjöldamm. Ganska smart att jag har jobbat på ett bageri i hela mitt vuxna liv då, eller hur...?!! Ja, i vilket fall så vart ju hela gårdagseftermiddagen och kvällen helt förstörd. Jag nös och snorade, hade lixom ont i hela kroppen och trött som ett as! Det bidde nog way to much histamin i ledningarna om man säger så! Fast chokladkola kokade jag iallafall.... Skitagod!

Idag hade vi ett svinsvårt prov om oxidationsfärgningar. Har inte den blekaste aning om hur det gick.... Skrev på alla frågor iallafall, men det blir nog inget MVG den här gången kan jag tro. jag kommer att bli glad för ett G helt enkelt.

Sen efter skolan idag så beställde vi käk från Eastern och for och hämtade. Så käkade vi tillsammans i våra fina lokaler och efter det så drack vi glögg och åt pepparkakor. En liten julavslutning kan man säga. Fast vi går ju tre dagar till... Men ändå.

Nu när jag for hem så började bilen att rycka igen.... Lampan började lysa. Skitbil. Hade hunnit till Krokom så jag for direkt till verkstan och parkerade utanför. Pappa fick komma och hämta mej. Hoppas att det är nån slags garanti på jobbet som dom gjorde i torsdags, som förövrigt gick lös på 4200 spänn!!! Kul så här innan jul. Inte.
Eftersom det var samma lampa som började lysa och den ryckte lika som sist när den dog så antar jag att det är nåt samband. Kanske nåt som ska justeras bara.... Som inte kostar nåra mer kosing....

Nu säger jag gonatt.

/U.

Ett tips från mej....

Här får ni ett tips på ett recept på biskvibottnar. Världens bästa enligt mej!

2st. äggvitor
1½ dl. strösocker
200gr. mandelmassa

Riv mandelmassan grovt. Häll äggvitorna plus 1 dl. socker i en torr skål, vispa till en härlig marängkonsistens. Häll på den rivna mandelmassan och fortsätt elvispa. Tillsätt det sista sockret, vispa till en slät, ganska tjock smet.

Sen antingen skedar man upp klickar eller spritsar med en tyllpåse lagoma stora kluttar på en plåt med papper på. Jag tycker det blir mycket bättre med en påse, det är lättare att få till jämnstora kakor då. Det blir ca 40 st. ganska små, eller 20 st. skitstora!

Grädda i typ 9 minuter i ca 200 grader. Klart!

Världens bästa biskvibottnar! Platta och lätta att jobba med när man sedan ska fylla dom med smörkrämen.

Lycka till!

/U.

Detektivbyrån....

Det här är min absoluta favvo just nu!

Äääälskar den....

Å jag som spelade dragspel en gång i tiden.... Faan jag skulle fortsatt....

/U.

Det var då faan va ni va snåla med tips!

Hmmmm....

Tack för all hjälp..... Vet inte riktigt vilket av alla smaskiga tips jag ska prova.....!

Det blev knäck som vanligt då, och Peter har gjort glöggtryfflar. Ditt tips ska jag åxå prova sen, Maria, men jag ska inte använda vit choklad ty det är bland det vidrigaste jag vet! Men med vanlig brun choklad kan det nog bli toppen!!!=)

Nu ska vi titta på film. Vet inte riktigt vilken, vi har en hel hög att välja på!

Ha en skön fredag på er.

/U.


Hjälp.

Nu tänkte jag be er läsare om lite tips....

Jag skulle vilja ha lite tips på bra, mysiga julfilmer. Såna som ni tittar på endast en gång per år för att den just är så förknippad med jul. Själv så tittar vi på "Polarexpressen" och "Tomten är far till alla barnen".

Sen vill jag ha julgodistips. Gärna med recept eller med hänvisning vart man kan hitta receptet!

Jag och Peter ska ha en liten julpysselkväll ikväll har vi tänkt.

Så shoot. Ge mej allt ni har!!!

Tack på förhand!

/U.

Haveri!

I morse när jag var på väg till dagis med barnen, så la våran bil av....!!!

En lampa började plötsligt att lysa och hela bilen började rycka konstigt. När jag sedan saktade in för att köra genom rondellen i Krokom så bara dog den! Som tur var så hann jag stanna precis innan själva rondellen...

Skyndade mej att ringa Peter som var på väg på jobbet åt andra hållet (Offerdal), så han fick vända och komma till våran undsättning! När han tillslut anlände så fick han efter en del försök igång bilen, men den gick inte så vidare värst bra... Typ på en cylinder eller så... Kan inte så mycket om sånt där tjafs, men jag hörde att den lät lite mer som en skoter än en Volvo iallafall, och den luktade apa när han körde iväg, inte bra antar jag..!! Tur att det var bara typ hundra meter till dagiset. Efter att vi lämnat barnen så bogserade vi bilen till verkstan. Så nu får vi hoppas att det inte var nåt stort fel, så att det inte blir en alltför saftig räkning lagom till jul!

Åkte sen med Peter hem igen. Så det bidde ingen skoldag idag....

Har tänkt att jag kan plugga hemma idag, det är ändå bara teorigenomgång idag så jag missar inget praktiskt arbete. Hoppas att jag kan få låna syrrans bil på eftermiddagen så jag kan hämta ongan. Peter blir kvar på jobbet efter han slutat idag eftersom dom ska förbereda inför Luciafirandet ikväll.

Nu har jag precis slängt ihop en pepparkaksdeg. Har tänkt att jag ska börja med pepparkakshuset i morgonkväll kanske. Kul!

Nej nu ska här pluggas!

/U.

Igen....

Jaha nu är jag hemma med sjukt barn igen...

Vanna har ju varit mer eller mindre sjuk hela den senaste månaden. Efter hennes vattkoppor har hon ju inte varit riktigt på topp en endaste dag tror jag.

Förra veckan var vi hemma med henne måndan och tisdan, Peter tog henne till doktorn på tisdag förmiddag. De tog en näsodling på henne och i fredags ringde dom och sa att det var visst några bakterier i odlingen, men eftersom hon var lite bättre i slutet på förra veckan så beslutades att ingen behandling skulle sättas in.

Igår tyckte jag att hon var sämre igen. Snorigare, slemmigare, hostigare och allmänt gnälligare, så jag bestämde i morse att hon inte skulle få gå på dagis. Vi skjutsade iväg Nora iallafall, och sen tog jag med mej Vanna och for till HC i Krokom. Vi fick sitta och vänta ett bra tag eftersom jag inte bokat nån tid, men till slut tog en distriktssköterska hand om oss. det visade sej att Vanna hade lite feber och hon tyckte absolut att hon skulle få en penicillinkur.... Men då återstod det ju bara att få en läkare att skriva ut ett recept.... Det tog ju lite tid kan man säga! Läkaren som Vanna träffade i förra veckan jobbade inte idag, så det fick bli jourläkaren. Ja, men tillslut så fick vi vårat recept iallafall, Kåvepenin med fruktsmak.... Vanna älskade det, som tur är. Hon ville ha mer när hon tagit första dosen!

Just nu ligger hon och sover. Jag ska väl kanske ta och plugga lite till provet på måndag... Det största och kanske krångligaste hittills. Oxidationsfärgernas underbara värld handlar det om. Spännande!

Igår var jag på praktiken på kvällen. Hon jobbar ju till nio på onsdagarna och eftersom jag tog ledigt i fredags så jobbade jag igen lite igår, efter skolan. Martina kom och fick sin utväxt färgad. Jag kladdade färg i halva ansiktet på henne dessutom.... Hon blev lite orolig att det inte skulle gå bort, men det mesta fick jag bort i ursköljningen faktiskt. Som tur var!!! Jag var inte helt säker själv heller, speciellt eftersom Barbro sa att svartfärg kan va lurigt att få bort om det fått fäste... Gulp! Men som sagt det gick hyffsat.

Klippte även lite på Martinas heliga lugg. Tog huuuur länge som helst men tillslut vart det ganska bra iallafall. Bra träning för mej blev det!

Nä, det var väl plugga jag skulle göra...

/U.

Liten update...

Det blir inte så frekvent skrivet nuförtiden i bloggen precis.

Men men....

Skolan går fortsatt bra. Det blir roligare och roligare för varje vecka känns det som! Man känner själv hur man utvecklas och verkligen börjar på att greppa alla olika klippsätt och dylikt.

Nu ikväll var granne Pia hit och fick sitt hår färgat. Det blev jättebra faktiskt, skitfin ton på slingorna blev det. Det är kul när det blir bra!=)

I helgen var jag och Peter in till stan och uträttade lite ärenden.... Då passade vi på att slinka in på Resia och boka våran bröllopsresa! Så nu är det kirrat, äntligen. Vi far till Kreta en vecka i maj, till ett ställe som heter Agia Marina. Har aldrig varit till Grekland, men jag tror nog det blir bra. Spelar ju egentligen inte så stor roll vart man far, bara man får sola och bada och bara vara, känns det som. Bara slappa och ha det gött. Ja, och mysa förstås!

Det ska vi även göra i helgen har vi tänkt.... Far på en hotellweekend till Sundsvall på fredag. Bara jag och mannen. Det är åxå en liten bröllopsgåva från familjen. det ska bli jättehärligt! Ska väl kanske passa på att shoppa lite julklappar kan jag tänka. Känns lyxigt att få bo på hotell två nätter i rad! Det har inte hänt så ofta kan jag meddela!

Nu blire sängen tror jag. Ögonlocken börjar kännas lite tunga!

/U.

Ja, det här skrev jag alltså igår kväll men det blev aldrig publicerat tydligen.... Vi försöker väl igen då...!

RSS 2.0