Ett tips från mej....
Här får ni ett tips på ett recept på biskvibottnar. Världens bästa enligt mej!
2st. äggvitor
1½ dl. strösocker
200gr. mandelmassa
Riv mandelmassan grovt. Häll äggvitorna plus 1 dl. socker i en torr skål, vispa till en härlig marängkonsistens. Häll på den rivna mandelmassan och fortsätt elvispa. Tillsätt det sista sockret, vispa till en slät, ganska tjock smet.
Sen antingen skedar man upp klickar eller spritsar med en tyllpåse lagoma stora kluttar på en plåt med papper på. Jag tycker det blir mycket bättre med en påse, det är lättare att få till jämnstora kakor då. Det blir ca 40 st. ganska små, eller 20 st. skitstora!
Grädda i typ 9 minuter i ca 200 grader. Klart!
Världens bästa biskvibottnar! Platta och lätta att jobba med när man sedan ska fylla dom med smörkrämen.
Lycka till!
/U.
2st. äggvitor
1½ dl. strösocker
200gr. mandelmassa
Riv mandelmassan grovt. Häll äggvitorna plus 1 dl. socker i en torr skål, vispa till en härlig marängkonsistens. Häll på den rivna mandelmassan och fortsätt elvispa. Tillsätt det sista sockret, vispa till en slät, ganska tjock smet.
Sen antingen skedar man upp klickar eller spritsar med en tyllpåse lagoma stora kluttar på en plåt med papper på. Jag tycker det blir mycket bättre med en påse, det är lättare att få till jämnstora kakor då. Det blir ca 40 st. ganska små, eller 20 st. skitstora!
Grädda i typ 9 minuter i ca 200 grader. Klart!
Världens bästa biskvibottnar! Platta och lätta att jobba med när man sedan ska fylla dom med smörkrämen.
Lycka till!
/U.
Kommentarer
Trackback