Många fel blev det....

Har nu varit och kollat upp lite svar från frågeformuläret vi fyllde i igår...

Kan nog konstatera att jag INTE kommer att vinna någon brudbukett iallafall...!!!

C67W0095

Synd...

Men Martina var förhoppningsvis smartare än jag...

Hoppas.

/U
.

Budget

Jag och Peter har suttit och klurat på våran bröllopsbudget nu ikväll, efter att en asförbannad Vanna äntligen knoppat in....

Tror att vi landar på omkring närmare trettio tusen....

Och då är det verkligen inget lyxbröllop vi snackar om!!

Det rinner gärna iväg... Många bäckar små ni vet..!

Då har vi säkert glömt nåt åxå.

Puh!

/U.

Bacilluskjäkel!!!!

Hmmm.... Nu har Vannapruppan spytt igen, nu ikväll...

Lustig liten bacill hon har fått!

Helt frisk emellanåt, äter som vanligt och är pigg. Och så rätt var det är så.... Uuuääägh (spyljud!)

Nåja... Hon blir väl kurant snart antar jag. Vi grillade fläskfilé till middag. Mums med klyftpotatis och en lyxig sallad med fetaost och grejer i... En kall cider till det och det blev fem plus av fem möjliga..!!

Nu ska vi försöka få en skitarg Vanna att somna....

Det blir nog inte det lättaste. Nora somnade på fem minuter iallafall. Det var ju skönt!

Gokväll.

/U.

Blommor

Idag var jag, Martina och Marie och avlade ett besök på Interflora butiken Amararyllis i Krokom. De har bröllopstema torsdag, fredag och lördag den här veckan, tänk så passande...!! Vi gick och spanade på lite olika sorters brudbuketter, provsmakade bröllpstårta och några olika snittar samt åt bra nog mycket snarr som stod och lockade i olika skålar...

Jag och Martina fyllde även i ett frågeformulär (bröllopsfrågor förstås), där första priset var ett presentkort på en brudbukett värde 1500 spänn. Så det räknar vi stenhårt med att vinna! Ska förresten gå in på min nya favoritsida här på internet, Bröllopstorget, och kolla alla svaren på frågorna så man vet hur man ligger till...

Nu har Nora ätit färdigt sitt kvällsfika så nu ska hon duschas och borstas tänderna på, sen ska hon slängas i säng. Hon vaknade klockan sex i morse så jag hoppas att hon somnar hyffsat ovaggad

Hörs!

/U.

Träningsdagbok

Jag ska börja med att skriva upp här på bloggen hur mycket jag tränar, har jag tänkt. På det viset blir jag nog ännu mera taggad att verkligen försöka hålla mina uppsatta mål.

Måndag och onsdag tränar jag styrketräning i en timme ungefär. Sen utöver det så ska jag springa två pass i veckan.

Har nyss varit ute på en runda och det kändes bra i foten faktiskt, så nu kan jag verkligen köra på som jag vill. Känns otroligt skönt! Jag gillar verkligen att springa har jag upptäckt.... Man kan låta tankarna fara iväg.... Bröllop, bröllop och åter bröllop tänkte jag på hela löprundan....!! Konstigt eller....=)

Nu ska jag kasta mej i duschen.

Förresten så blev det inget mer kräkande för Vannas del. Hon sov ett par timmar på förmiddagen och sen när hon vaknade till lunch så var hon jättehungrig och åt precis som vanligt. Inget mer sprackaralla heller.... Konstigt, men bra. Det var väl nån liten basilusk som skulle ut bara.

Goder afton.

/U.

Sjuk igen

Ja, nu var det ju ett tag sen...

Men då var det dax igen...

MAGSJUKA!

Omgång nummer fyra sedan nyårsafton...

Den här gången är det Vanna som har blivit dålig först. När hon vaknade i morse så bajsade hon rejält. Sedan när jag höll på och fixade frukost så började hon spy. Åxå rejält....

Sen dess har hon i princip sovit. Stackars liten. Hoppas att hon inte blir lika dålig som sist, när hon var klen i princip en hel vecka och bara ville ligga helt stilla på golvet...



Nu ska jag gå och fixa lite lunch till oss som fortfarande har matlust...!

Hej.

/U.

Jag drar igång igen...

Jag tror att jag ska bli lite mer aktiv igen med bloggen....

Skulle bara vilja att nån fixade till den så den blev mer personlig. Jag är nog way to kass på det här med data för att lyckas lära mej själv hur man stylar om den..!!

Kommer nog ha en hel del att skriva om vartefter bröllopsplanerandet fortlöper... Det är en del att planera kan jag avslöja!
Allt känns bara hur spännande som helst just nu... Tror och hoppas att den här sommaren kommer att bli fantastisk!

Här kommer några bilder från våran helg i Sundsvall förresten...

        

Rod Stewart på stan!

  

Japp det var det!

Nu ska jag lägga mej och läsa i boka.

Natti natti!

/U.

Hemligheten

Är nu inte så hemlig längre....


VI SKA GIFTA OSS!!

Jag och Peter blir hustru och man den nionde augusti.

Wish us luck....

/U.

Torsdag

Kul att Sverigen är i semifinal i hockeyn, eller hur..?!!

Halva matchen mellan Norge och Kanada var åxå rolig att se.... Men sen barkade det ju iväg. Synd.... Det hade vart riktigt skoj om Norge vunnit. Snacka om skräll!!

Va faan ska man hitta på när vädret är så här pissigt då månntro. Jag behöver finväder. Nu!

/U.

Arbete

Igår jobbade jag på mitt gamla jobb...

På bageriet alltså. Åh det var så roligt!! Längtar till i juni när jag ska börja på allvar, och ansvaret för barnen och hemmet kan lämnas över åt min fantastiske sambo. Det ska bli riktigt skönt! Jag är faktiskt riktigt less på att bara vara hemma....!

För övrigt så tror jag att jag ska göra som många andra. Ta ett brejk med bloggandet....
Man har ju inte alls samma inspiration att sitta framför datan nu när sommaren börjar närma sej. Varken att skriva själv eller att läsa andras bloggar... Känner mej faktiskt helt ointresserad av att följa okända människors liv och leverne. Konstigt egentligen, för i vintras var jag nästan manisk på bloggläsandet...!! Tror att Peter tycker det är lite skönt faktiskt, att intresset svalnat alltså, för han tyckte nog att det började likna ett slags beroende. Och det vore ju tragiskt....

Men jag kommer nog inte sluta helt.

Lite bilder kommer det nog att dyka upp med jämna mellanrum. Antar att jag även kommer skriva ett och annat inlägg ibland... Om det hänt nåt särskilt...!

Japp.

/U.

Bilder

Lägger ut några bilder som jag fixat i "foto-filter"....

Jag kan absolut ingenting om sånt här men jag har bestämt mej för att jag ska lära mej! Fotofilter är ett lätt program så jag börjar med det. Sen ger jag mej väl på Fotoshop.... Det kanske inte heller är så svårt... Jag vet ju inte..!!

Nåja...

image546

image547

image548

image549

Den nedersta bilden är Nora när hon är ca ett år kan jag tänka mej....

Gokväll.

/U.

Indiana...

Vill man känna sej stressad och panikslagen så går det utmärkt genom att titta på "Indiana Jones- Och de fördömdas tempel".....

Huga, vilken film...

Såg den första gången kanske nio år gammal och det var för mej den läskigaste filmen ever i bra många år.

Men allt går ju bra tillslut... Skönt.

Gonatt och trevlig helg på er.

/U.

Pirr

Första steget taget mot ett nytt liv i skolbänken....

Har precis stämt träff med en studievägledare. Spännande...!!

Men va faan vill jag bli när jag blir stor...?!!

Det är frågan.

/U.


Nöjd

Tjihoo!!!

Nu har jag äntligen klarat av första joggingrundan på flera månader! Har haft så konstigt ont i höger vrist/hälsena under en ganska lång period, men nu senaste veckan så har det känts bättre. Så nu ikväll var det dax....

Fasen vad skönt det känns!!

Måste komma igång ordentligt nu om man ska bli hinna komma i toppform till "Tjejmilen"...!!!!=)

Blir ingen grillning med Kenneth och Ingmarie i måra iallafall, dom skulle tydligen till Åkersjön i helgen. Men på lördag blir det istället, Maud och eventuellt Bertil skulle göra oss sällskap. Kul!

Nu, hopp i duschen.

Gokväll.

/U.

Stadstur

Skrev ett inlägg igår kväll, men det gick inte att posta.... När jag klickade på "Spara och publicera" Så loggades jag ut..!! Hoppas att det funkar bättre idag.

Idag blev det en sväng in till stan helt appropå. Har haft tråkigt mest hela veckan så jag var helt enkelt tvungen att ta mej för nånting. Uträttade en del ärenden faktiskt. Hämtade Vannas dopflaggfot som har varit inlämnad för gravyr... Den var väl klar för ett par månader sen, men bättre sent än aldrig..!! Inhandlade dessutom en present till Olle som fyller två på lördag och en "gröt" present till lilla Tyra som jag förhoppningsvis får äran att träffa en sväng i morgon.
Hittade åxå en bikiniöverdel som satt bra, så den var jag bara tvungen att köpa. Är ju snart säsong nu....

Sen träffade vi Martina och Marie och tog en fika tillsammans med dom på Törners. Måste säga att Nora skötte sej förvånansvärt bra idag... Inget gnäll och grin alls faktiskt, väldigt skönt. Vanna satt så snällt i vagnen och bara vinkade och hejade på alla hon såg. Charmtroll!

Vilket väder förresten...! Känner bara för att grilla och dricka en kall öl.... Men det blir i morgon tror jag. Svärisarna kommer nog hit på middag om jag inte fattat helt fel..!! Det blir kanon.

Ha det gött i solen!

/U.

Luuuugnt....

Nora har jag precis skickat ner till Saga. Vanna ligger och sover. Själv ska jag dricka en stooor kopp kaffe och fortsätta att läsa i boken jag nyss börjat på, Helena von Zweigbergks "Hon som bar skammen". Tror att den kan vara bra faktiskt... Bättre än den Harlekeinskit jag har matat hjärnan med den senaste månaden iallafall!

Ha en bra dag.

/U.

Ny vecka

Måndag igen...

Jaha, då har det gått tre dagar sen Niva fick lämna jordelivet. Så otroligt ledsen som jag var i fredags var det längesen sen sist jag var. Allt kändes så himla overkligt på nåt sätt. Från att ha varit fullt frisk och glad, trots den stygga skadan i benet, till att ligga nergrävd i jorden... Det gick så snabbt...

Men det känns bättre och bättre. Man smälter det på nåt sätt, men det känns fortfarande väldigt ledsamt och onödigt... Ännu tyngre är det naturligtvis för Peter som orsakade skadan. Men en olycka är ju alltid en olycka.

Nog om det.

I lördags samlade vi ihop oss och for på dansgalan i Nälden. Vi hade planerat för både en tjejmiddag och en herrmiddag, men som det kändes i fredags så var varken jag eller Peter så särskilt sugna på att partaja. Men vi bestämde oss ändå för att göra det bästa av våran sorgsna helg, och eftersom allt redan var planerat och taxin beställd för ett visst antal personer så beslutade vi att hänga på. Barnen skulle vara hos mamma i Landön så på eftermiddagen skjutsade jag dit dom.
Tjejmiddagen hade vi nere hos Pia. Vi hade lite knytis så det var lite blandat med mat, paj, kycklingklubbor, potatissallad, tacoköttfärs med tortillachips bland annat. Herrmiddagen hölls hos Robin och dom åt Indiskt för hela slanten. Peters kompis Per ägde och drev den indiska restaurangen i stan förut så det var han som fick kocka! Chicken Tika Masala stod det på menyn för grabbarna i lördags....! Mumsigt värre tror jag dom flesta tyckte. Våran mat var åxå god måste jag tillägga. Speciellt efterrätten som Jessica vevat ihop... En frozen cheesecake med frisk citronsmak, till det avnjöt vi en kaffe- Baileys toppad med grädde. Behöver jag tillägga att vi var mätta så vi nästan kräktes efteråt...?!! Men gott var det!

Vid tio kom taxin som körde oss till Närrda.

Sen dansade vi och surrade och drack öl hela kvällen lång till taxin kom och hämtade oss igen vid halvtre tiden ungefär. Det var en lyckad och rolig kväll på det hela taget. Vi blev lagomt berusade så vi var inte ett uns bakis i går söndag. Kändes skööönt...!!

Igår gjorde vi inte så mycket. Var och hämtade barnen på eftermiddagen så då blev vi bjudna på laxpaj av mamma. Smart av oss eller hur, att fara precis i middagstid... Man är ju inte dum!!
Hyrde en film på kvällen "This is England". Bra var den.
I morse sov jag och barnen nästan till klockan tio!! Båda två åt välling vid sjutiden sen lyckades jag få båda att somna om faktiskt. Vaknade som sagt strax före tio av att Vanna satt i sängen och surrade. Snacka om lyxigt! Så idag har vi varit riktigt utsövda allihopa.

Nu måste jag väl börja styra upp nån middag antar jag.

Ha de.

/U.


Sorg....

Idag blev en riktig sorgedag...

Vi tvingades ta ett riktigt svårt beslut.

Peter och Per for ju till fjälls i onsdags. Med sej hade dom Kalle och Niva. Kalle är våran snart treåriga blandrashund och Niva våran fyraåriga Pointertik. Olyckan var framme igår eftermiddag när Peter körde i en utförslöpa med telemarkskidorna och båda hundarna i koppel bredvid sej... Niva blev trängd in mot Peter och det föll sej så olyckligt att Peter körde på hennes ena bakben med skidans stålkanter.
Dom förstod direkt att nån sena hade gått av för hon kunde inte stödja på benet och det var som ingen spänst kvar i bakbenet. Dom avbröt naturligtvis direkt och tog sej efter några mödosamma timmar till bilen. Niva var vid gott mod och sprang glatt på på endast tre ben.

I morse fick vi tid för operation på djursjukhuset.

Men när dom tittade ordentligt på skadan så blev veterinären genast väldigt bekymrad... Det var den största senan, Akilles senan som hade gått av. Dom sa direkt att en eventuell operation kunde dom inte utföra i Östersund utan isåfall var vi tvungna att bege oss ner till Västerås på måndag. Eftersom att hon är en jakthund så såg prognosen för att kunna återställas helt inte så bra ut...

Då ställdes vi inför det svåra valet.

En operation som skulle  komma att kosta åtskilliga tusen och ändå inga garantier att hon skulle bli bra. Eller avlivning.

Så himla tufft men vi valde det senare.

Tårarna bara rinner när jag skriver det här. Lilla Niva.... Söta, snälla, underbara, goa hund...! Fick bara bli fyra år. Jag känner en sån stor sorg och saknad nu. Vill inte att hon ska vara död...

Vi begravde henne här strax utanför våran tomt. Så fin var hon när hon låg där i sin grop. Älskade hund...

image543
Niva på favvoplatsen... Fjället.

image544
Niva till vänster och kompis Pajero.

image545
Niva med span på pippifåglar( i Enköping)

Jag trodde inte att jag skulle sörja så mycket... Jag älskade nog henne mer än jag förstått tror jag. Min favvo....

Älskar dej Niva... Hoppas att du har det bra där du är nu. Du springer väl omkring på ett fjäll och jagar pippar hej vilt kan jag tro. Skrämmer upp dom och ser dom flyga iväg....

Puss på ditt mjuka huvud med silkesöron...

Sov gott.

/Matte.

RSS 2.0