Luciasånger...

Nora har börjat öva på luciasångerna. Så här kan det låta....

-Staffan var en stallegren, vi tackom nu så gärna. Han vattna sina fåglar fem......





Och så den här:

En sockerbagare här bor i staden.... Å är du snygger så kan du få, men är du stygger så får du gå.

Logiskt egentligen. Snygg och stygg...!!=)

Barn är roliga.

/U.

Vannas första treordsmening...


Maaat nää upp...!



Syftade på att hunden Sally inte ätit upp all mat i sin matskål.

Kul att det äntligen börjar lossna lite med pratet. Hon är ju ett år och nio månader så man tycker ju att det borde va på gång... Och det är det ju som sagt! Har varit lite bortskämd med det där förut eftersom Nora pratade nästan rent redan vid ett och ett halvt års ålder. Men det är nog å andra sidan lite tidigt kanske. Vanna har varit lite mer försejkommen vad gäller det fysiska... Hon gick tidigare, duktigare på att klättra, bättre balans och kunde göra kullerbyttor och sånt tidigare än vad Nora kunde.

Inresseklubben kan ju även notera att Vanna numera bajjar och kissar på pottan varje morgon...!=)

Nä, nu återgår jag till lite städning.

Trevlig lördag på er.

/U.

Åre

I dag bär det av till Åre. Vi ska på en hårvisning. Hela klassen alltså! Det ska bli skitkul faktiskt!!

Jag och Annica ska även spendera natten där på ett vandrarhem. Tyckte det var lika bra att sova kvar när det ändå kommer att bli så sent innan showen är klar och så.... Då kan man ju dessutom dricka en öl eller två...!=)

Nej nu skriker barnen efter frukost.

Hörs.

/U.

Helgen

I fredags var det skoj värre minsann...!

Vi träffades hos Veronica innan och tog oss en drink. Sen for vi in på Gamla teatern för middag och show med Ständut Blakk. Maten var väääldigt god och underhållningen var bra men en aningens lite för kort tyckte vi allihopa.

Sen fortsatte vi systrar på krogen, mamma for hem... Hon skulle upp och jobba på lördagen, annars har nog hon åxå blivit med ut. Hon är inte den som bangar i första taget...! Vi gick på Plaza. Skitskoj var det! Det verkar ju vara det nya innestället  faktiskt. Mycket folk var det fast det bara var fredag.
Vi dansade, surrade och drack! En hel del tror jag.... Blandade dessutom rätt friskt. Drinkar, öl och vin...

Mådde som man förtjänade på lördagen kan jag meddela. Men mycket berodde nog på för lite sömn måste jag även få tillägga. Våran chaufför hade somnat framför TV-n eller nåt så han kom väl inte förrän nästan vid halvfyra tror jag... Då hade vi väntat lääänge! Kvart över åtta blev jag väckt av sessorna på lördag morgon. Skitpigg. NOT!

Men det går ju på nåt vis ändå. Roligt hade vi ju på kvällen så nånstans kan det ju vara värt en sån där segdag ibland. Men inte för ofta bara...

Igår söndag var det jobbardag. En riktigt tråkig dag med tanke på vad som hände tidigt på morgonen i Trångsviken. Den tragiska dödsolyckan på E-14. Det känns fortfarande så overkligt att det har hänt på nåt vis... Jag kände inte någon av ungdomarna personligen, men jag vet ju vilka dom var iallafall... Sååå tragiskt och onödigt....

Nu ska faktiskt gå och lägga mej. Skönt att komma i säng i tid för en gångs skull.

Hade prov idag förresten. Gick bra kändes det som...

Hoppas det iallafall!

Gonatt.

/U.

Tre ljus...



Vi tänder tre ljus för de tre ungdomarna som omkom så tragiskt i bilolyckan i Trångsviken tidigt i morse.

Våra tankar går till deras familjer och anhöriga vars liv plötsligt och drastiskt förändrats.... Känner starkt med dom, men kan ändå inte förstå vilken enorm chock och framförallt sorg de just nu genomlider...

Tre ungdomar som hade hela livet framför sej, finns plötsligt inte längre. Det är så konstigt på nåt sätt....

Vi tänder tre ljus bara för dom. Och känner sorg.....

/U.


Svävar iväg....

Sitter och lyssnar på den här låten och tänker tillbaka på vårt bröllop....

Camilla sjöng den så vackert till piano bara.

  

Tänk att det är över tre månader sedan redan....

/U.

Glömde....

Vanna gjorde en klassiker....



Hi hi hi....=)

Men inte skämdes hon för det.

/U.

Kalas!

Lite bilder....

     

Lite lekar. Kasta boll i hink, pennan i flaskan och sätta svans på grisen...

     

     


Klassisk fiskdamm såklart!

Bilder från det andra kalaset i fredags kommer här. Fattar ni att Nora har fått en favvoklänning....!

  

Hmmm... Det var inte så många...

Vi var på utflykt i lördags...

     



Avslutar med två bilder på två trötta flickor från ikväll. Nattlinnet fick Nora i present av Axel och Olle....

  

Japp, det var det.

Gokväll!

/U.

Nu är jag tillbaka!

Jag fattar inte vad som hänt med mitt bloggintresse! Känner mej totalt oinspirerad att skriva och jag är inte heller särskilt intresserad av att läsa andras bloggar heller. Konstigt. Men jag antar att det kommer tillbaka snart. Intresset alltså.

Jaha vad har hänt sen sist då...

Nora fyllde ju år för en vecka sen. Vi hade kalas för henne på fredagkväll för släkten bara. Hon fick så mycket fina presenter... Bla ett dockskåp, Madicken filmen, lite kläder, vinterkängor, en jättefin docka plus en massa andra grejer som hon blev jätteglad över!
Ikväll så ska vi ha lite barnkalas. Det blir inte så många dock, tycker väl kanske att det är lite för tidigt att börja ha stora barnkalas redan nu.... Har gjort strösselbollar och cocosmums bara, sen har jag köpt en burk pepparkakor. Det får banne mej räcka. Ja, en tårta har jag ju bakat förstås!

Igår ringde dom från dagis ungefär en timma efter att jag lämnat dom.... Dom ansåg att båda barnen var sååå hängiga och förkylda. Och så tyckte dom att deras ögon fortfarande inte var riktigt bra...!!

Jag kan hålla med om att Vanna är ganska så snorig och förkyld men det där med ögonen kan jag inte riktig hålla med om. Båda barnen vaknar med lite torkat "ögonklegg" i fransarna varje morgon, det brukar jag bara pilla bort och sen är det bra med det. De är inte minsta röd eller irriterade i ögonen på dagarna, och inget nytt klegg bildas på dagen...

Kruxet igår var att det blev jäkligt stressat på morgonen så jag glömde att rengöra fransarna deras... Så det var väl det dom reagerade på på dagis, antar jag. Så då var det bara att vackert ta sitt pick och pack och fara från skolan för att hämta änglarna.... Som för övrigt var jättepigga och lekte som bara den när vi kom hem. Typiskt! Idag har dom fått vara hemma. I morgon ska dom få gå på dagis igen om Vanna är lite mindre snorig, nu törs man ju faan inte lämna dom om dom så bara har en snorkråka i näsan. Att få ett samtal från dagis om att man måste komma och hämta hem sina barn gör att man känner sej som världens mest värdelösa mamma. I hate it!

Annars så har väl veckan flutit på som vanligt.

I morgon fredag så ska jag, systrarna och mamsen på Ständut Blakk på gamla Teatern. Det ska verkligen bli skitskoj! Känns som att det var en hel evighet sen man var ute på galej! Skönt att få komma hemifrån och slippa barnen och gubben ett tag. Jag älskar dom gränslöst, men ni fattar vad jag menar eller hur...?!!

Nä, nu ska jag se vad man kan trolla till för middagsmat.

På återhörande.

/U.

7 november


Grattis Nora!!!!!

Älskade unge....

Tänk vad fyra år gått fort. Men ändå inte på nåt sätt...!

Ha en bra dagisdag idag. I kväll blire kalajs!

Puss.

/Mamma.

Bad blogger!



Jag är ledsen för dålig uppdatering....

Har helt enkelt inte hunnit med riktigt.

Men i morgon fyller storskruttan Nora 4 år iallafall!

Jag återkommer.

Natti natti!

/U.

Kräk och plugg

I morgon är det prov igen. Nu handlar det om löss, skabb, allergier och hudsjukdomar.... Ett riktigt smaskigt kapitel minsann!

Ungarna har varit på dagis idag, äntligen. Blev dock lite orolig nu i kväll, när Vanna skulle sova... Hon spydde nämligen direkt efter hon sugit i sej halva vällingflaskan...! Ganska mycket dessutom, men jag tror att det berodde på att det helt enkelt blev alldeles för fullt i magen, eftersom vi åt sen middag (vid sex) och hon la sej med vällingen redan vid sju. Jag hoppas att det beror på det iallafall och ingenting annat....

Men vore det magsjuka borde det ha blivit nåt mer vid det här laget, eller hur?!!

Nu ska jag inte tänka mer på det utan gå och sätta mej med näsan i boken istället.

Gokväll!

/U.

Maskeradlördag!

Gårdagen blev lyckad.

Barnen fick klä ut sej redan på dagen när vi for till Bertil. Farmor Maud var ju åxå där....


Supergirl in action!


Fina systrar.

På kvällen tuffade jag till Nora ytterligare....

Hon såg riktigt hemsk ut faktiskt...


Creeeepy!!!

Ja, sen förflöt kvällen som vanligt när många barn är tillsammans.... Hög ljudvolym och mycket spring!

     

     

Nora gick in i rollen som häxa....


Hon ser riktigt ond ut, eller hur...?!!

Så här såg jag ut förresten....


Samma dress som Peter hade i fredags... Tror att jag var fulare!!

Vi gick hem vid åtta tiden ungefär. Ungarna stupade i säng.
Även jag la mej i bra tid eftersom det var jobbarsöndag idag. Skönt att det är två veckor tills nästa gång.... Inge kul att jobba på söndagar, men det är jäkligt skönt när man får lönelappen kan jag meddela...!

Nu ska jag slappa i soffan en stund och äta lite överblivna chips från gårdagen, sen blire gonatt.

/U.



November

Är det alltså nu. Tiden springer verkligen.....

Idag ska vi fara till Bertil i Ytterån och fira han på sin 55-årsdag. I eftermiddag vid klockan fem ungefär så börjar barnens årliga Halloweenfest!
De ska få äta varmkorv, gå till grannarna och knacka dörr och kanske få träffa en riktig häxa på vägen nånstans....! Martina.=)
Sen ska dom få äta godis tills dom spyr och kanske kolla på nån film. Om dom känner för det så kör vi lite disco åxå! Det blir Nora, Vanna, Saga, Simon, Nils, Maja, Hilda, Rasmus och Linnéa. En lagom liten skara barn.

Lägger in lite fina bilder.

     



     

Nu e re vinter!

Ha en bra dag.

/U.

RSS 2.0