Bilder

I morgon har jag tagit ledigt från jobbet. Barnen har vi fixat barnvakt åt, så i måra så ska vi fasen se till att det mesta i planeringsväg för bröllopet blir klart!
Festprogrammet ska bli klart. Bordsplaceringstavlan ska jag försöka hinna med att fixa klar ikväll... Jag var in till stan igår, tillsammans med Martina och då inhandlade vi allt det som behövs i tyg, dekorationer och pappersväg som vi kunde komma på för att få till en snygg tavla. Så nu är det bara till att sätta igång att klippa och klistra.

Har nu åxå avverkat både hårkonsultation och sminkdito. Så nu kan jag föreställa mej på ett ungefär hur jag kommer att se ut...!!

Här får ni lite bilder från lite nu och då...



     

     









Insåg att det var nakna barn på nästan alla strandbilder.... Så det bidde inte sååå många....

Nej nu ska vi gå ner till sjön och låta hundarna simma lite.

Hörs!

/U.

Ny familjemedlem!



Han heter Lillebror och verkar vara världens mest sociala lilla kanin...



Gulligt va..!!! Hi, hi....=)

Ska blogga ordentligt snart. Lovar.

Nu ska jag snart fara på jobbet.

Goddag!

/U.

Mycket trillar på plats

Har nu ikväll suttit och plitat några ytterligare gästpresentationer. Bara ungefär sex åtta stycken kvar nu.... Vi är sååå duktiga!

Dessutom så har vi bordsplaceringen klar för oss åxå. Tog inte just mer än en halvtimme att placera ut allihopa... Tror att det blev lysande! Har bara trevliga och lättsamma vänner och släktingar så det var ingen som var direkt svårplacerad. Känns otroligt skönt när fler och fler bitar börjar att falla på plats!

Löste sej med bilen idag åxå.... Ska få låna en jättefin.... Hmmmm... Höll nästan på att avslöja vilken bil det var, men det tror jag att jag håller lite på faktiskt..... Vet ju att några nyfikna vänner läser min blogg. Det är roligare om det får bli en överraskning tror jag...!=)

Nepp, nu ska jag faktiskt gå och lägga mej. Sov skitdåligt inatt.... Är det fullmåne på gång månntro? Känns så.

Hej hopp.

/U.

Lite kvar

Nu ligger kyrkoprogrammen här hemma, färdigtryckta och fina! Skönt att åtminstone en grej är helt färdig.... Dom blev jättebra by the way!

Festprogrammen är åxå på G. Vi vet hur vi ska ha det och vad som ska stå på ett ungefär. Nu ska det bara fixas till i praktiken. I datan alltså.... Känner att själva skrivandet får bli en uppgift för min käre man to be. Han är ett, eller ett par snäpp snabbare än mej vad gäller knapprandet på tangentbordet!!

På fredag ska jag fara in till stan. Ska på konsultation hos frissan och försöka komma på hur jag ska ha håret.... Spännande. Sen ska jag även hämta ut våra ringar och fixa lite annat smått och gott. Nästa måndag ska jag sen på ytterligare en konsultation. Denna gång är det make-upen som ska planeras.
Fasen, det är faktiskt bara två och en halv vecka kvar nu.... "Gulp"!!!!!!

Det vi inte har riktigt ordning på än är följande:

Skor till ungarna

Vilka som ska servera och stå i baren (men nästan klart är det!)

Smyckning av festlokalen (men det kan vi ju ändå inte göra än)

Köpa snygga, braiga underkläder

Fixa bil från kyrkan

Mixa ihop musik till våran bröllopsvals

Festhäftena såklart

Hmmm.... sen tror jag faktiskt att det mesta är kirrat.
Kan det verkligen stämma...?!!!
Måste ha glömt nåt...

Ja, ja. Nu ska jag titta lite på DN-galan tror jag.

Gokväll!

/U.

Hjärnsläpp

Måste ta en liten paus....

Sitter just nu och skriver gästpresentationer för fulla muggar till vårt festprogram. Ett digert arbete kan jag lova! När man suttit tillräckligt länge så slutar hjärnan helt enkelt att fungera.... Man sitter gapande och stirrar framför sej med tom blick. Vad i herrans namn ska jag skriva om farmor egentligen.... Eller min bästa vän...?!  Hmmmmm....

Idag var jag in på Interflora och beställde alla buketter och blommor till bröllopet. Ytterligare några sköna tusingar som svischade iväg.... Har man en massa pengar som man inte vet var man ska göra av så är mitt hetaste tips att gifta sej. Lättare kan det inte vara att bränna pengar! Roligt är det åxå.

Ryggen är förresten nästan helt återställd efter mitt asiga ryggskott. Började jobba igår efter två veckors sjukskrivning. Skönt att vara tillbaka på banan igen!

Nä, faan. Detta går inte... Tillbax till presentationerna....!

Pust, stånk och stön!

Gokväll!

/U.

Svensexa!

I morse blev Peter kidnappad...

Vid nio kom det ca 14 karlar instormande i våran hall. Peter fick dra på sej en skitsnygg, tajt, grön träningsdress... Tänk Gert Fylking fast hans är rosa då förstås! På huvet fick han en orange jaktkeps....

På schemat idag står go-kart körning, spex på stan och lite annat skoj.

Så ser ni en skitsnygg karl i ovan nämnda dress som håller auktion på torget idag, så är det min!!!



Ha en jäkligt rolig dag i dag Peter.... Njut av all uppmärksamhet.... En försmak av våran stora dag!!!!
Puss!!!!

/U.

Bordsplacering

Nu ikväll så har jag, Peter, Martina och Veronica varit upp på föreningshuset här i byn, där vi ska ha bröllopsfesten. Så nu har vi testat ut hur borden ska stå för att alla ska få plats och även funderat lite kring hur vi ska pynta och ordna för bästa möjliga trevnadsfaktor..!

Nu kan vi med andra ord börja ordna med bordsplacering.... det är kanske inte det lättaste har jag förstått.... Men med lite hjälp av mina tärnor och några glas vin så kanske det går lite lättare!!;)

Nu ska jag ta mej ett hett bad och bara slappa.... Läsa nån skvallerblaska eller nåt.

Gokväll.

/U.

Guldfynd ringde igår förresten.... Min ring hade kommit...!!

Såg på nummerpresentatören att dom ringt även nu ikväll när vi var borta, så nu är säkert förlovningsringarna klar åxå.

Det börjar ordna sej med det mesta nu känns det som....

Matklart

Åh, middagen igår var helt perfekt!

Vi valde en av två varianter på köttet... Det var skitsvårt eftersom båda kryddningarna var lika goda, var och en speciell på sitt sätt. Men tillslut valde vi den ena, och det mest för att det lät bättre att skriva på menyn...!!
Känns jättebra att menyn är spikad nu. Nu ska vi bara sammanställa festprogrammen. Eller bara och bara.... Det lär väl bli nåt att bita i antar jag..!! Men lite kul blir det allt åxå, kanske mina tärnor har lust att bidra lite med idéer åxå, så kommer det bli ännu roligare.

Inatt har barnens faster Ylva sovit här. Faster låter ju lite gammalt kanske, men hon är faktiskt bara tolv.... Så Nora och Vanna har sååå roligt med henne! Just nu så stack Nora och Ylva iväg ner till Saga för att leka. Vanna har jag lagt i sängen för en tupplur, så nu vart det väldigt lugnt och skönt här.

Ska passa på att läsa i min Koontz bok som jag lånat av pappa. Läskig, må ni tro.....

Goddag.

/U.

Förresten så löste det sej med kantorn. Det visade sej att det visst var hon som var tänkt från början.... Hon har tydligen två tjänster, varav hon är tjänstledig ifrån den ena. Därav dessa missuppfattningar! Hon ringde igårkväll, så nu vet hon vad hon ska spela. Hon verkar förövrigt vara jättetrevlig!

kantortrassel!

Peter målar och målar dagarna i ända. Vårat hus alltså... Så är det att vara husägare, alltid nåt att fixa med. Speciellt på sommaren då såklart!

Själv är jag sjukskriven veckan ut. Gör alltså inte mycket alls.... Ser efter barnen så farsan får måla ifred förstås!

Nu ska vi snart fara till mamma och äta middag. Hon ska testlaga våran bröllopsmiddag... Två olika sorters kött har hon lagat och vi ska få bestämma vilket vi tycker är bäst och godast.... Angenäm uppgift!

Det har förövrigt tjorvat ihop sej lite med vilken kantor det är som ska spela i kyrkan på våran stora dag. Skulle ringa till hon som vi har blivit informerad om ska spela idag, men fick då veta att hon var tjänstledig året ut!! Fick då ett nummer till en annan kantor som vikarierade för henne. Fick tillslut tag på honom (verkar va en upptagen kille) men han visste inte om att han skulle spela på vårt bröllop...!! Han hade aldrig spelat i våran kyrka överhuvudtaget för han jobbar inte i det området....

Så vem faan ska spela på vårt bröllop då...?!!

Måste ringa pastorsexpeditionen i morgon så jag får lite klarhet. Antar att den kantorn som verkligen ska spela, vill få reda på vilka stycken det handlar om, så att han kan börja öva!

Nepp, nu ska vi åka.

Ha det gött!

/U.

Bilder

Vill ni se bilder från gårdagen så hoppa in på Kristinas blogg!

/U.


Min roligaste dag!

Som sagt igår vart det dax!

Vaknade klockan tjugo i sju på morgonen med en filmkamera i ansiktet.... Det var syster Martina som stod bakom och förkunnade att nu var det dax att vakna för nu är det Din dag...!!

Hade inte anat ett endaste dugg faktiskt.... Har varit helt inställd på att hippan skulle ske i samband med stråket.... Men ack så jag bedrog mej!

Nåja, jag fick tjugo minuter på mej att klä mej. En klassisk blåoverall, huckle och gummistövlar. Sen fick jag gå ner till vägen här utanför för att invänta min skjuts.... En traktor! Sen bar det iväg till en av bondgårdarna här i byn... Jag skulle få hjälpa till med morgonmjölkningen! Det var jätteroligt, har knappt varit in i ett fjös sen jag var liten..!! Fick hjälpa till att utfodra småoxarna, ta in korna, mata kvigorna och lite annat. Eller egentligen tror jag inte att jag gjorde så mycket nytta... Men det var roligt! Martina var med hela tiden och filmade och tog kort. Efter ett tag så kom Mats (bonden) ut med en flaska champagne som han korkade upp, och en skål med chokladdoppade jordgubbar! Det hade han fixat på eget initiativ... Mrtina var helt ovetande... Så gulligt och omtänksamt!
Så där stod vi, klockan åtta på morgonen och drack champagne och åt jordgubbar i lagårn...!! En speciell start på en speciell dag!

När allt var klart i fjöset så skulle jag hem igen. Fick en snabblektion i traktorkörning så jag fick köra hem själv (ja, Kristian satt bredvid såklart). När jag kom körandes upp på våran gård så såg jag att det var fullt med glada tjejer hemma på vår altan... Alla var där (nästan iallafall) 18 stycken var vi totalt. Så himla kul... Blev lite tårögd faktiskt, att alla var där för min skull!!

Fick duscha av mej fjöslukten och sen ta på mej en tröja som det stod " Möhippa- Ulrica blir Peters fru 9/8-2008" på. Och naturligtvis den traditionella kronan och slöjan såklart!
Sen var det frukostdax!
Baguetter med skinka, gurksallad, tomat och gurka. Och bubbel att dricka till. Och kaffe och juice för dom som ville ha det. Gott som bara den!

Jag fick ett uppdrag att fota efter tio olika rubriker under dagen.... Några exempel var, "jag om 25 år" och "passion"...10 olika rubriker var det som jag skulle klura på under dagen och kvällen. Tror att jag fick till det ganska bra tillslut...!!

Efter frukosten kom en taxibuss och hämtade upp oss allihopa. Det bar iväg in på en skogsbilväg... Till en skjutbana! Där fick jag testa på att skjuta lerduvor och lite annat prickskytte. Sen fick naturligtvis alla andra som ville också skjuta. Det var jättekul, man fick lite puls! Som tur var så hade ryggen blivit ganska så mycket bättre mot slutet av veckan, men visst högg det till lite då och då under dagen. Men i takt med att promillehalten steg så blev jag rörligare och rörligare..!!!=)

Efter avklarad skjutning så bar det av i taxin igen. Nästa anhalt var dagiset på Rödön (syster Veronica jobbar där). Där bjöds det på en supergod lunch bestående av nån slags marinerad, kall kycklingfilét med potatissallad. Efter maten fick jag genomgå ett litet prov i fågelkunskap (Peter är ju inbiten fågeljägare). Jag kunde nästan inget om fåglar visade det sej....=) Sen fick jag även i uppdrag att sätta ihop ett Trangiakök och koka mitt eget kaffe. Det gick något bättre... Kaffet blev gott!

När allt var klart var det dax att hoppa in i taxin igen.

Denna gång bar det iväg in till stan. Till slakteriet...!! Det visade sej finnas en musikstudio där!!! Wihiiiii.... Jag fick sjunga in en egen singel!!!!! Faaaan vad nervös jag blev.... Hade en puls på 200 tror jag när jag började sjunga. Vilket hördes på den darriga, klämda stämman...!!=) Blev bättre och mer varm i kläderna efter hand så det lät nog hyffsat tillslut iallafall. Låten jag sjöng in var "I touch myself".... En one hit wonder som nästan ingen hade hört förut mer än jag..!!! Men nu kommer den bli en megahit, antar jag...=)
Det var så jävla kul att sjunga så det fattar ni inte! En riktig höjdare!!!

När vi var nöjda med låten så blev det taxifärd ner på stan. Avsläppta på torget så fick jag ytterligare ett uppdrag att genomföra.... Nu skulle jag rita av tre okända män på stan och sen sälja teckningarna till "objekten" för minst tjugo spänn. Allt medan uppdragen utfördes så dracks det en del öl och drinkar på diverse barer naturligtvis.

Middagen serverades på "Brunkullan" vid klockan sex ungefär. Deras trädgårdstoast med oxfilét går ju inte av för hackor kan jag meddela...!! Vi åt och drack och surrade och hade det jäkligt gött! En "Kaffe Karlsson" fick avrunda den utsökta måltiden.

Mätta och belåtna drog vi ut på stan igen så jag kunde avsluta mina kvarvarande uppdrag innan taxin kom och tog oss hem till Nordannälden igen vid tiotiden.

Väl hemma var det till att leta rätt på bikinin för kvällen skulle avslutas med att bada i tunna!!

Sååå himla härligt! Vi bara låg och slappade, surrade och drack i flera timmar tills vi vart helt skrynkliga som russin.... Några droppade av efter hand och vid klockan ett ungefär bestämde även jag och systrarna att nu var det dax att göra kväll......

Summa sumarum:

En av dom absolut bästa dagarna i hela mitt liv!!!!

Otroligt välordnat, bra planerat och genomtänkt... Vill tacka mina underbara, älskade systrar Veronica och Martina, som ordnade den perfekta möhippan för just mej! Tack åxå mina kära vänner och släkt för att ni ville vara med att göra den här dagen så speciell... Jag älskar er alla!!!!=)

Nu är det bara bröllopet kvar........

/U.

Hipp hipp.......

Jag har blivit HIPPAD!!!!!!!=)

More detaljer i måra!

Världens Bästa Dag!

Gonatt.

/U.

Ringklart

Ryggen är inte så mycket bättre idag. Har bestämt att jag ska ringa läkaren i morgon... Kanske måste kolla upp så att det verkligen är bara ett ryggskott, och inte nåt med diskarna.... Hemska tanke!

Tog mej i kragen och följde med Peter in till stan nu på eftermiddagen. Han hade tid för att prova ut sina kläder som han ska hyra till bröllopet. Det blev en frockcoat... Mycket stilig blev han min man... Mums!!

Gick även på Guldfynd och hittade en vigselring åt mej. Superfort gick det.... Kände direkt att det var den jag ville ha! Priset var dessutom helt överkomligt, 3700 spänn gick den på. Plus att det var 25% rabatt så då blev den ju några hundralappar billigare dessutom. Inte dumt alls faktiskt! Skickade även iväg våra förlovningsringar för lite uppfräschning och i mitt fall utknackning... Har blivit en storlek för liten efter barnen. Konstigt det där egentligen, att knogarna blir större efter en graviditet...! Kanske inte är så för alla men för mej är nog fallet så.

Efter avslutade uppdrag på stan gick vi och åt en superdupergod middag på Dahlwinney's.

Om det var någon som såg mej på stan idag så måste jag bara säga att jag i normala fall inte går sådär konstigt och sakta. Ryggskott ni vet...!!

Ikväll blir det nog en film för våran del.

Peter är just nu ute i blåsten och lägger nytt tak på våran uteplats. Min Man. Han kan allt han!!=)

Ha en bra kväll.

/U.

Svettig morgon....

Att ta sej ur sängen i morse var nog bland det svåraste jag har gjort.....

Kallsvettig och gråtandes/skrikandes av smärta när ryggen gång på gång krampade, försökte jag med hjälp av Peter och kryckorna att ta mej ur sängen och in på toaletten. Efter mycket stök, några tabletter och diverse svordomar kom jag tillslut upp på benen. Men att sätta sej på toaletten var det inte tal om.... Peter fick återigen komma till min undsättning då ryggen sa ifrån efter att jag kommit halvvägs ner på toan.... Hjälpte lite när jag fick "hänga" runt hans hals.... Det var ingen angenäm morgon direkt.

Dagen sen har jag spenderat halvsovandes i soffan (man blir väldigt dåsig av tabletterna) och vankandes runt, runt i huset.... Står överallt där man kan läsa om ryggskott, att det är bra att röra på sej så mycket man bara kan. Mitt rörelsemönster nu påminner nog mycket om en 80-plusare kan jag tänka mej. Lätt framåtböjd, små korta lätt hasande steg ni vet... Mardrömsscenariot just nu vore att jag drabbas av ett till ryggskott dagen innan bröllopet.... Faan vad vacker jag skulle känna mej när jag hasande, krumryggd äntrar kyrkan...!!!

Nä, det får bara inte hända. Måste se till att vara extra försiktig veckan innan.

Nu ikväll så känns det som att det har släppt något faktiskt. Har inte lika akutont längre. Ska ändå smörja in ordentligt med Voltaren gel, ta mej ett par Alvedon och sova på värmedyna även i natt. Hoppas att det inte blir lika jävligt i morgon bitti bara. Det vore ju skräcken...

Gokväll.

/U.

Fortfarande ont

Nu har Peter kommit hem med en värmedyna, muskelavslappnande tabletter, ett par sidenpyjamas brallor (så man kan glida lätt när man ska ta sej ur sängen) och ett par kryckor. Dom var guld värda kan jag säga!

En till som är guld värd är lillasyster Martina som kom springandes när jag ringde och hade superont och allt lixom hade låst sej.... Hon hjälpte mej att plocka fram ett par Alvedon och att få Nora i säng. Tack min älskade syster!

Nu ska Peter ordna lite kvällsfika åt oss.

Hoppas tabletterna verkar snart...

/U.


Ont!!!!!!!!!

Jag har fått ryggskott.

I morse på jobbet när jag skulle lyfta en(!) back med russinråg och ställa ner på golvet så bara small det till. Alltså det svartnade för ögonen och benen vek sej under mej....! Tårarna kom direkt, det gjorde så sjukt ont! Har haft ryggskott förut men aldrig att det har kommit såhär plötsligt. Fick hjälp ut i fikarummet då jag inte ens kunde gå för egen maskin. Kusligt. Jag blev faktiskt jätterädd, trodde att nåt gick sönder....

Ingmarie fick skjutsa hem mej. Jag kröp ut till bilen på alla fyra kan jag säga....

Så dagen idag har spenderats i sängen, soffan och därimellan vaggandes som en gravid anka som bajsat på sej. Har fått hjälp att gå genom att hänga på Peter eller genom att skjuta en stol framför mej som jag kan stödja på. En helt fruktansvärd dag med andra ord. Tårar har det kommit en del kan jag lova...!

Hoppas att det inte blir så långvarigt. Peter ska fara och hämta några muskelavslappnande tabletter hos Ingmarie sen som jag kan ta till kvällen.

Nog om det.

Nu ska jag ta och bjuda på lite bilder. Var ju ett tag sen sist...!

       
Nora kan somna på dom konstigaste platser....
   

        
        
Midsommarafton var detta.

        
  
Peters födelsedagskalas.



Nora och Saga har deltagit i sin allra första löpartävling! Lilla St. Olavsloppet. Dom var såååå duktiga. Fast mest söta!!!

Nu pallar inte min rygg med att sitta längre!

Ha en skön söndagkväll!

/U.

Bad blogger

Gud vad jag har blivit dålig på det här med att blogga!!!

Vill gärna skylla på att jag jobbar.... Men det finns det ju andra som gör åxå och ändå lyckas hålla liv i sin blogg...

Skönt med lite sommarväder igen. Allt bli så mycket enklare och gladare när solen skiner ute! Spelar ingen större roll att man jobbar och är instängd på ett bageri dagarna i ända.... Skiner solen blir man glad ändå!

Jag och Peter var ute en sväng med båten nu ikväll. Barnen är hos farmor Maud över natten eftersom Peter ska springa en sträcka på St.Olavs-loppet i morgon, och blir borta hela dagen. Då är det tur att det finns en snäll farmor som gärna tar ut en semesterdag och umgås med sina barnbarn. Superfarmor!!!=)

Nu ska jag se om det är nåt spännande på TV....

Eller så lägger jag mej och läser...

Borde planera lite inför bröllopet åxå...

Hmmmm....

/U.

RSS 2.0