Möblera om.

I morse så gjorde jag å Peter ett litet ryck. Vi har ju slängt ut vårat köksbord och stolar för ett tag sen... Vi har ju en köksö så  vi upplevde att det blev lite trångt med köksbordet åxå inklämt i köket. Så köpte vi en kökssoffa för nån månad sen och ställde den där köksmöbeln stod förut... Blev det tjorvigt..?! Iallafall så har vi vidare en ganska öppen planlösning med kök, hall och "allrum". Vardagsrummet lite mer separat, och i vardagsrummet har vi förutom soffa å TV å sånt även haft ett matsalsbord. Det är vid det vi inmundigar alla våra måltider... Nu har vi lessnat på att bära allt porslin mellan köket och ända in till vardagsrummet, så då flyttade vi matsalsgruppen till vårat allrum som ligger i anslutning till köket, därmed hamnade våran supersnygga lädermöbel (tvåsitssoffa plus två fotöljer) i vardagsrummet... Nergraderad till TV-soffa istället för finvindrickarsoffa..! Den gamla TV-soffan är åxå kvar fast flyttad till en annan del av rummet.
Det blev ganska bra faktiskt. Vi har ju asfula tapeter i vardagsrummet, terracotta med gul, blommig bård ala 90-tal! Det är det enda rummet i hela huset som vi inte har gjort nåt åt ännu, känner väl att vi inte riktigt har råd nu när jag är mammaledig och inte drar in så mycket casch. Men som sagt, det blev något bättre med en snygg möbel iallafall. Nya gardiner kommer åxå att göra sitt till!
Matgruppen gör sej ganska bra där den står nu åxå. Vi ska köpa stolsöverdrag i nån färg som matchar våran bruna fondvägg bara... Sen blir nog allt toppen! Det kändes bra att äta lunch där idag iallafall.
Får väl se hur det känns att sitta å kolla på "Bonde söker fru" i kväll i våran dyyyra lädersoffa... Det blir nog bra.

Nu måste jag gå å börja förbereda middagen. Köttgryta å ris står det på matsedeln idag.

Hörs! /U.

Stel...

Fasen vad tydligt det känns när man har festat en hel helg å man efter det ska försöka röra på sej... typ i takt till musik å helst med lite spänst... Jag talar om kvällens gympapass. I vanliga fall tycker jag nog att jag e hyffsat mjuk och rörlig i kroppen, taktkänsla har jag åxå alltid haft... Men.... Inte idag!
Stötig å stel kan man nog sammanfatta min uppenbarelse i afton... Kände mej för första gången lite fånig när jag gjorde övningarna. Som tur var så vart det inte ett helt nytt pass utan hon körde på det gamla, tror inte jag skulle haft motorik nog att lära in en endaste ny övning som det kändes i kväll...!

Får ta nya tag till nästa vecka. Den kommande helgen lär nog bli lugnare kan jag tänka mej...!

Fast en Hallowenfest e ju inplanerad...

Fan åxå.

/U.

Stadsbesök... Igen..!

Idag packade vi ihop hela lilla familjen och begav oss in till staden. Peter är ju lärare....nu är det lov...! En mycket fördelaktig kombination.=) Först blåste vi på Matpiraten för lite storhandling, har kommit på att jag inte gillar det egentligen. Tycker mest det är jobbigt och så blir det ju så jävla dyrt! Nä, att småhandla är mer min melodi, då behövs det inte så mycket planering... Att det kanske är ännu dyrare det skiter jag i, tror förresten inte att det blir nån större skillnad om man inte håller på och handlar en massa onödigt förstås..!

Sen efter det tråkiga så for vi in till stan en sväng. Peter lämnade in två klockor som slutat att fungera och sen tog vi en fika på Wedan. Kaffe och en smörgås med skinka och tomat för min del, skrapade av lite smör och räknade det som fyra points. Det gick förresten över förväntan i går på Viktväktarna... Hade gått ner ett halvt kilo, en hotellhelg med en massa alkohol till trots! Bra gjort tycker jag!

Efter det hämtade vi klockorna å sen for vi hem igen.

Ikväll är det gympa igen, det ska bli riktigt roligt! Ska köra ett nytt program den här gången, det ska bli spännande faktiskt!

Hörs! /U.

Nåt har hänt

Det blev nåt vaj med den rosa fina sidlayouten... Texten hade blivit pytte pytteliten! Vi får se om den här funkar bättre.

Nu ska jag väl ta å skriva lite om helgen kanske...!

Vi kom väl iväg vid strax före kl. tre tror jag, efter vi hade bunkrat lite på systemet och handlat lite nödvändigt på Coop. Resan ner gick skitfort. Madde körde... Vi andra drack öl. En liten rolig sångtävling hann vi åxå med!

     

Sen när vi kom fram checkade vi in på hotell Strand. Installerade oss på rummen, duschade av oss det värsta å träffades på mitt rum å fortsatte dricka...

     

Hmmm. Jag hade visst tavlor på rummet jag åxå...! Överraskad, Madde..?!!

Sen drog vi ut på stan. Hamnade på Oscar, som jag tror är ett av dom populärare ställena i Sundsvall. Det visade sej vara en "openmind" kväll där så det var många pojkar som pussades med varann och även flickor som gjorde detsamma... En å annan transa så vi åxå. Spännande. Eftersom vi diggar karaoke så gick vi vidare till ett ställe som heter "Dalton", efter att vi lurat åt oss en stämpel på Oscar givetvis...! På Daltons var det mycket folk men det visade sej att dom stängde redan kl. ett... Jag å Kristina köpte öl typ fem i ett...! Så det var till å halsa det man orkade å lämna resten. Sen gick jag å Kristina hem å la oss, dom andra gick tillbax en sväng på Oscar!

        
Kristina försöker drick vatten uppochner... Hon hade en ytterst retsam hicka..!!!!

    

På lördan var det shopping som gällde hade vi tänkt. Några av oss hade ganska ont i huvudet, fick lite illamåendeattacker osv, så shoppingsuget var väl inte det allra bästa... Inte för mej iallafall! Lyckades allafall handla lite åt barnen. Åt en i mitt tycke supergod lunch/middag på ett ställe som heter... Äh, det har jag glömt... Låg precis mittemot O Learys iallafall! Sen traskade vi tillbax för att vila lite på hotellet innan kvällen.

  
Shopping... Barnkläder förstås!!!

Efter en skön vila var det dusch å uppfräschning som gällde! Sen var det påt igen...! "Förfest" på Martinas rum... Vin var det som gällde för mej den här kvällen. Sen taxi ut till Nordichallen å Ladies Night... Där "bjöds" det på champagne och en skaldjursplatå... Massa räkor å sånt man fick sitta å grisa ner sej med..! Nä men lite gott var det ju.... Showen var helt fantastiskt bra! Jag tror vi alla blev lite småkära i Martin Stenmarck å Kjell Bergqvist å Mikael Tornving å Chris Lind å en dansk kille som jag inte kommer ihåg namnet på... Och en långhårig kille som sjöng i gruppen Blond och alla snygga dansare och..... Nä sen var det inga fler tror jag..! Som sagt det var jättebra å roligt. Blev asbra stämning på gränsen till nån sorts masspsykos...! Kul var det iallafall..!

        

        

image132

  

image135
Så här såg det ut i trappan upp när alla skulle ut... På samma gång...!

Sen var allt över... Det som vi längtat till så länge..! Trängsel ut... Lift med en buss in till stan igen... Upp på hotellrummet för en snabb cider... Ut på stan... Hungriga... Äter kebab (fy på mej)... Tebax på hotellet... Trötta... Hoppar i säng..!!!!

Sen var det söndag. Vi checkar ut, drar ut på stan, lite mer shoppingsugen idag faktiskt...! Lyckas hitta en svart manchesterkjol på HM. Bra köp. Inhandlar lite godis (fy på mej igen... Törs nog inte väga mej på Viktväktarna ikväll!) Sen blåser vi hem. Något mer dämpad stämning i bilen denna resa kan man säga... Ingen sångtävling.

Sen var vi hemma å allt e som vanligt igen.

Underbart att få träffa ungarna.... å gubben förstås..! Kramar å pussar i massor... Mina goa, goa flickor!!

Den här helgen kan man sammanfatta så här: Superlyckad. Allt var bra, allt var roligt, allt var gott! Tack mina damer för en helg att leva länge på...!

    

Förlåt... Kunde inte låta bli..!!!=)

Hörs! /U.


Packad å klar....

Nu har jag packat ner biljetterna till Ladies Night.... Det är dom som är viktiga känns det som. Det är lite svårt att veta vad man ska packa inför helgen. Man har lixom glömt hur man packar till sej själv... Dom senaste åren har man mest fokuserat på barnen, allt det dom ska ha med sej vad gäller blöjor å vällingar å kläder när man åker iväg nånstans. Sen har man hastpackat åt sej själv... Det e ju inte lika noga..! Nu blir jag helt ställd när jag bara ska klura ut vad jag ska ha med mej... Funderar på om jag ska packa med mej boken jag läser just nu (Åsa Larssons "Det blod som spillts", skitbra förresten!) eller om det bara e onödigt... I bilen kan jag inte läsa för då blir jag åksjuk, och det blir väl knappast så mycket "liggaåslappapåhotellet" tid heller kan jag tänka mej..! Känner mej lite kluven i just den frågan förresten... Som halvsliten småbarnsmorsa så skulle det ju va asskönt att bara ta en soft kväll i kväll... Komma tillbax på hotellet i hyffsad tid, slänga på sej sköna pyjamasen å bara krypa ner i sängen å slappa å läsa kanske. Å andra sidan så känner jag mej själv... PARTY, PARTY, PARTY....!!!!=) Vi får väl se hur dom andra brudarna känner sej... Vi e ju morsor hela bunten!

Jag packar ner boken i vilket fall... Den tar ju inte så stor plats.

Jag älskar min nya parfym förresten. Paris Hiltons "Heiress", doftar lite bärigt, jordgubbigt... Alldeles, alldeles underbart i mitt tycke! Fick den av kära svärmor i födelsedags present förra onsdan. En stoor flaska fick jag så jag kan njuta av den lääänge!
Parfym e min stora passion här i livet.... Hade jag mycket pengar så skulle jag köpa en ny parfym i veckan typ i resten av mitt liv! Tur att jag inte har så mycket pengar... Skulle bli ganska trångt i badrumsskåpet då kanske..!



Slänger in nåra bilder på ongan:

     
Vanna kryper för fullt nu å i morse så ställde hon sej upp i sängen.

     
Nora äter sur apelsin...!

Nu måste jag ta å fundera en gång till på vad jag egentligen ska ta med mej till Sundsvall... För nu e det inte länge kvar....!

Fan vad skoj det ska bli.

Hörs! /U.

Sundsvall

Nu till helgen bär det som sagt av till S-vall. Som vi har längtat å väntat på denna helgen... Skulle egentligen ha varit iväg redan i fjol på Ladies Night men så blev jag med barn å allt bara rann ut i sanden. Men i år tog vi nya tag... Bokade redan i somras och det har ju känts så avlägset hela tiden men nu e det snart dax alltså! Det bästa av allt är att vi far redan på fredag eftermiddag så vi har hela fredag kväll på oss att göra Sundsvall osäkert..! Och heeela långa lördan på oss att bara flanera runt å shoppa å mysa på... Glida in på nåt hak å äta lunch och dricka en god öl. För att inte tala om alla faciliteter som finns på hotellet vi ska bo på... Pool å bastusar å sånt..! Mysigt ska vi ha hela långa helgen som kommer att gå skitfort förstås..!!!

Här är vi som ska åka...

        
 Ja, Micke ska inte med förstås... Men alla andra!

Pappa Peter ska va hemma med barnen å det är jag fullständigt trygg med... Han är en jättebra pappa å klarar barnen galant helt själv (tror jag iallafall..!=) Jag tror nog att jag kommer kunna slappna av och njuta av vår helg helt utan barn... Tänk bara att få sova en hel natt utan avbrott.. Det är riktig lyx!

Nu måste jag ta å röja lite här hemma.
Hörs! /U.

faan.. orkar inte...

Skriva igen... Vad e det som händer?! En bit av inlägget bara försvann... Äh skit i det, det var ändå inte särskilt intressant!! Gonatt! /U.

Kort, kort bara...

Nu har jag gått ner 5,3 kilo på dessa fyra veckor jag varit en viktväktare. Det går inte alls lika raskt som sist jag var med kan jag meddela men, men man får väl ha lite tålamod! Det är kanske bättre det tar lite tid... Så man inte blir alltför sladdrig när skinnet inte hinner med å krympa..!!=)

Har idag varit in till stan igen (har blivit tätt på given nu på sistone) och klippt mej. Blev jättenöjd, sen köpte jag en sån här hårfärg med slingor som man lägger i efteråt. Kopparröd blev det.... Tycker om att va lite rödhårig så här på hösten! Blev nöjd med allt faktiskt å skönt var väl det för till helgen bär det av till S-vall på Ladies Night..! Det

Tvillingarna.

Måste bara säga att jag älskar dom där tvillingarna som var med på Dobido ikväll, ja, det var väl bara en repris så det var väl kanske igår dom var med... Eller det lär väl vara bandat så det kanske var ett bra tag sen egentligen.. men ni lär väl veta vilka jag menar. Snacka om samspelta och musikaliska! Minns ni när dom var med på "Så ska det låta"..? Vi såg både det "riktiga" programmet och reprisen..! Fantastiska killar, helt enkelt! Man blir glad på nåt vis.

Middagen vart suveränt god. Vinet med. Nora var uppe till tio ungefär... Sov lite sent på eftermiddan idag, men hon var på så gott humör så det var bara roligt att ha henne vaken lite senare än vanligt!

 Men nu e det gonatt för mej med... Eh.. Gonatt då.

/U.

Familjeutflykt.

Igår var ju jag å syrran in till stan för lite shopping på tu man hand. Det gick bra faktiskt... Lyckades hitta en snygg svart klänning på Indiska plus ett linne, sen gjorde jag ett riktigt fynd på Wedins... Ett bar mockastövlar för 99(!) spänn bara! Ibland går det bra. Sen inhandlade jag även nya tuschpennor till Nora och efterlängtad Play Dooh lera, så hon äntligen kan få "dega" hur mycket hon vill! Har bara haft vanlig skitmodellera förut, som det blir värsta fettfläckarna av och som färgar av sej. Inget kul!

Igår vid sju på kvällen fick vi hem vårat beställda älgkött... Endast grovstyckat...! Så då var det till att kavla upp ärmarna å börja karva med våra slöa knivar! Nä men det gick bra faktiskt... Peter fick sköta knivandet å jag skötte malandet av köttfärs å packandet. Höll väl på till halvett inatt ungefär. Men det är gjort nu då, det är skönaste känslan när man vet att man har frysen full med kött, speciellt älg... Det är godaste köttet tycker jag å magraste dessutom..! Men tyvärr missade jag ju Idol men då är det bra att man kan logga in på Idolsajten å lyssna på alla framträdanden där! Tror jag håller på att få en ny favorit faktiskt... Har haft Daniel förut men nu håller jag på att tippa över på Kristoffer mer å mer... Han är ju så vacker den pojken... Å vilken blick! Sen sjunger han ju bra åxå! =) Han ser ungefär ut som jag tänker att Jesus kan ha sett ut på sin tid...!! Ni vet, lite holy på nåt sett..! Ja, han e bra helt enkelt!

Idag var vi in på skidmässan... Det var det som var våran familjeutflykt! Peter blev alldeles till sej... Han älskar allt som har med sport å friluftsliv att göra, som ett barn som precis löst in sej på Skara sommarland sa han själv att han kände sej! Han inhandlade ett par nya längdskidor och ett par nya fräscha skidhandskar. Sen åt vi godaste gulaschsoppan till lunch som jag nånsin smakat.. Helt super var den! Måste förresten kolla upp vad pointsvärdet kan vara på en tallrik gulasch..! Hoppas att det inte är så mycket för ikväll hade vi tänkt att käka en god köttbit med lite rödtjut till. Det ska nog gå bra ändå förresten.. har mycket points sparade inser jag nu när jag tänker efter!

Nu har jag nog inget mer att tillägga för tillfället.

Vi hörs! /U.

Vanna

For ner till Krokom nu i förmiddags för att väga å mäta Vanna. När vi kommer dit så sitter det en lapp på dörren, -Idag fredag 19/10 stängt. Naturligtvis..! Men som tur var så kommer en av barnmorskorna på MVC skyndandes (hon hade väl hört mina djupa suckar av irritation..!) Så hon tog å låste upp dörren å så fick jag väga å mäta alldeles själv, sen skrev jag upp resultatet på en lapp så e det bara för Anita att föra in siffrorna i sina papper! Hon vägde 9350gr. och var 74cm. lång... Om jag nu har mätt rätt... Men det stämde bra mot hur lång hon var sist så det lär nog stämma!

Ska blåsa in till stan nu på eftermiddan. Bara jag å syrran... Inga barn å inget stress... Ska bli riktigt trevligt faktiskt! Ska kika på kläder å lite skor tror jag. Nu e det lunchtajm.

Hörs! /U.

Konstigt

Det blev med bildtexterna... å en massa streck lite överallt... lustigt.

Ja, ja inget att göra nåt åt!

Här kommer bilderna!

     
Storasyster               Mamma å Martina    Vanna äter kaka
   Alla ungar!
Ska snart tapetsera om...
image97

Fina presenter..!

31.

Igår fyllde jag år... Nu e man på väg mot fyrtio! Närå, inte riktigt kanske... Men tiden går ju så raskt så snart sitter man väl där!


Kom mycket folk som vanligt. Vi e ganska mycket för att uppvakta varandra i vår familj/släkt, och så blir det ju svärföräldrar å bonussyskon med respektive. Min mamma å pappa är ju skilda sen många år och båda har nya sambos, pappa har tillochmed gjort sin till fru..! Detta gör att jag förutom mina två blodssystrar även har två bonussyskon, Jenny och Henrik, 30 respektive 33 år gamla.

Peters päron är åxå skilda. Pappa Kenneth har en "ny" familj men mamma Maud är fortfarande ute på singelmarknaden..!!=) Ja, allt detta gör att det alltid blir fullt hus när nån av oss fyller år. Ska lägga ut nåra bilder sen men jag har inte laddat över dom än!

 
Nu krämar Nora AC/DC på sin lilla stereo... Hon är ju en rolig prick våran lilla treåring..! Hon fyller förresten tre den 7 november så då blir det väl kalas igen... Lika bra att börja baka på en gång!

/U.

Dagen efter kvällen före.

Vaknade klockan 11.30 i dag...! Så länge har jag inte sovit sen lilla Nora kom till världen för snart tre år sen... Tror jag iallafall..!


Festen var riktigt lyckad. Vi började drinka här hemma hos oss och vid strax före sju så skjutsade Jenny i väg oss till Ytterån. Vi bjöds på välkomstdrink till att börja med och sen var det mat naturligtvis, en suuupergod fisksoppa med bröd till. Sen kaffe och tårta till efterrätt såklart! Vilket jag förövrigt missade helt... Satt å pratade med en gammal kompis från förr..! Men jag vet att tårtan var god ändå för det var jag och Martina som hade bakat dom!!!


Sen lektes det lite å sjöngs en hel massa karaoke...! Riktigt skoj hade vi!! For väl hem vid halvtvå ungefär... Lite för tidigt tyckte jag då men just för tillfället känns det som att det var en bra tid att göra kväll..! Känner mej jättepigg idag å inte ett endaste dugg bakis faktiskt.. Värre är det med Peter..! Den stackarn.

Här kommer lite bilder:

     
Fördrink hemma hos oss. Ska nog inte använda nåt mer brun utan sol nu tror jag.. eller..!!!


Födelsedagsbarnet!

    
Å här surras det... Å leks...!

        
Å sjungs..!!!

Jag hade tagit över 80 bilder totalt igår... Många vääldigt fula å roliga..!!!

Som sagt, det var en väldigt lyckad skiva... Alla var glada å partysugna... Pracis som det ska va! Nu ska vi snart fara till Nälden å hämta ungarna. Undra just om man är körbar än..! Vi kanske väntar en stund till för att vara på den säkra sidan..!

Hörs! /U.


Kalas!

Nu sitter jag här nyduschad, uppsminkad å fräsch... Ja, så fräsch man kan bli med dom förutsättningar man har iallafall..!! Ska snart ta mej en iskall öl, mmmm gott..! Farmor Maud kom hit för en dryg timme sen å hämtade barnen, bägge två ska sova hos henne inatt. Med tanke på det så kan man ju nästan kosta på sej att vara lite bakis i morgon..! Kanske ska ta en liten virre åxå nu när jag tänker efter..!!!=)

Nä, nu måste jag gå å va lite trevlig.. Storasyster kom precis hit den lilla kommer åxå snart. Förfest blir det här!!!


Ha en trevlig kväll! /U.


Mycket löv e det...

På våran tomt just nu! Peter å Nora började kratta igår eftermiddag och idag så får Nora å jag fortsätta med den angenäma uppgiften... Tänkte vänta tills Saga kommer åxå, ska va barnvakt åt henne en stund när Martina å Ronny ska fara in till stan en sväng. Skönare att vara ute om ungarna e lite småtrötta å griniga så här på eftermiddan!

Igår for jag å Martina till Marie (som fyller 30 i måra) å hjälpte henne att fixa till håret lite... Jag klippte henne lite och färgade å gjorde slingor. Hur klippningen blev har jag ingen aning om men färgen tror jag blev bra...! Hade lite bråttom hem (bonde söker fru, på TV) så jag såg inte hur det blev när det var torrt! Vi får väl se hur snygg hon e på lördag när det e kalas!!!

Nu ska jag ta mej ett litet mellanmål... Måste hålla igång fettförbränningen! Hungrig eller ej!

Ha de! /U.

Vanna

~~~~GRATTIS VANNA 8 MÅNADER IDAG~~~~

image80


Mammalyx.

I morse så ringde Martina å frågade om inte hon fick ta med sej Nora in till stan på öppna förskolan... Tror du att hon vill det? Frågade hon... Eh, om hon vill.. Skulle tro det! Nora älskar när det händer saker, hon älskar åxå att träffa nya människor som hon kan surra med! Öppna förskolan passar nog Nora som handen skulle jag tro!!! Jag å Vanna skulle åxå ha kunnat följa med om vi bara haft en bil.. Har haft två bilar ända fram till för en vecka sen, då ställde vi av våran gamla diesel Mazda -86... Tyckte den har gjort sitt (dessutom skulle skatten betalas!!) Så vi fick vackert stanna hemma. Men då passar mamma på att lyxa till det lite när lilltrollet sover förmiddag... Spolar upp ett skållhett bad å lägger en ansiktsmask... Ligger å bara slappnar av å slöläser lite i en gammal veckotidning... Såå skönt å avkopplande var det!

Nu har jag precis ätit en god lunch och ska snart klä på mej å skruttan å gå på en promenad. Det ser ut som att det kan tänkas va ganska kallt ute idag, blåser som vanligt iallafall... Bäst å pälsa på oss rejält!!

Vi hörs! /U.

Kebab!!!

Hade gått ner ynka 0,7 kilo... Värdelöst tyckte jag! Har konstaterat att jag ätit för klent denna veckan, måste äta lite mer å lite oftare för att hålla förbränningen på topp. Bara därför så klämde jag å Maidie en varsin kebab innan vi for hem...! Bara en med bröd dock.. Tänkte att det kanske blir liiiite väl mycket att ta en med strips å allt.. Fast det var det man helst av allt ville ha! Men det var såå smaskigt ändå!!

Nu blir det till att fika en kopp thé å äta en hårdmacka eller två..!

Gokväll! /U.

Möte igen.

Viktväktarvägning igen... Hmm... Har precis tjuvvägt mej här hemma... Inte så mycket har jag gått ner. Hade önskat att jag tappat 2 kilo till men riktigt så var inte fallet..! Tror att det kan bero på att jag äter lite för lite... Låter konstigt kanske men så kan det ju vara. Jag har inte fuskat ett smack den här veckan men jag har tränat en hel del och då kanske man måste äta lite mer än vad jag gjort..! Ja, ja jag återkommer senare med lite mer info.
/U.

Födelsedagsmånad...

Oktober är i särklass den månad när flest i våran släkt/bekantskapskrets fyller år... Idag fyller min kusin år (14), igår fyllde Peters kusin Micke (29), i lördags fyllde min kompis Madde (33). Sen fortsätter det med Marie som fyller 30 på fredag å efter det e det svärfar Kenneth som fyller 57 den 16-e. Dagen efter fyller jag 31 och sen tre dagar efter mej fyller Ingmarie (Kenneths sambo) 48 år, sen fortsätter det den 23-e då fyller Maries flicka Hilda 3 år och sen avslutas födelsedagsmånaden med att lilla Simon fyller 1 år den 28-e...!!! Puh.. Tror jag fick med alla..!

Juni e åxå lite av en sån månad.. Inte lika extrem dock. Då e det bara Peter, min mormor, min kusin (alla på samma dag, 24-e!) Sen min mamma den 25-e åsså pappa den 26-e...! Äh, det blev ju inte så många alls..! Men dom vill gärna gröta ihop sej lite alla födelsedagar i vår släkt!!!

Nu e Nora fääärdig.... Bäst å kila..!

/U.

Söndag.

Idag blåste vi in till stan hela familjen för att storhandla. Passade bra idag när vädret inte e det allra bästa! Efter vi handlat så lunchade vi på Mc Donalds, jag åt en mc Chicken å en sallad, viktväktarmeny hette det förr i tiden... Men det var fan 9,5 points... Det är nästan halva mitt dagsbehov!!! Det var det inte riktigt värt känner jag nu så här i efterhand..! Men, men gjort e gjort... Det blir till å tänka till lite extra vad jag får äta till middag idag istället.

I fredags bjöd vi hit Maud på middag. Sen efter vi ätit rövade hon med sej Nora hem över natten... Hon gör så ibland farmor! Men det e ganska okej faktiskt, så slipper man den ibland lite jobbiga läggningsproceduren... Man får en lång kväll för sej själv kan man säga då med tanke på att Vanna lägger sej typ kl. sju..!=) Vi tittade mest på TV hela kvällen... Idol förstås, å jäklar vilken hög standard det e i år!!! Alla är ju superduktiga å proffsiga! Det var rätt som åkte ut tycker jag iallafall.
 Fredag hela veckan var bra, tråkigt dock att det var uppdelat i två delar... Det e det värsta jag vet när man måste kolla på Nyheterna mitt i...!!! Annars var det som sagt bra, exakt min typ av humor!

Igår for vi till Nälden på eftermiddan å hämtade tillbaka Nora... Fast först blev vi bjudna på middag förstås! Jag å Maud drack nåra glas vin åxå... Hade egentligen tänkt hålla mej ifrån alkohol helt nu i början av min viktminskning men va faan... Det e ju som lite gott...! ;) Nästa helg ska jag inte va nykter iallafall... Vår kompis Marie fyller trettio å det ska firas rejält har jag tänkt!
Sen när vi kom hem så blev det en stilla TV-kväll igen... En väääldigt soft helg har vi haft. Det e skönt det åxå ibland! Fast jag glömde en sak... Martina å jag körde ett ganska tufft workoutprogram på lördag förmiddag, inte att förglömma!!! Ska köra ett pass till idag har jag tänkt... Det e sååå kul!

Nu vaknar Vanna å vill ha sej lite käk tror jag.

Hörs! /U.

Promenad.

Vilket oootroligt, fantastiskt väder det e idag! Vi gick en liten promenad, jag med Vanna i vagnen å Nora hade sin dockvagn med Skrållan i.
 

Lägger in lite fler bilder:
   

image78
Vackert..!

En liiten bild på mej själv...

Nu kommer snart Peter hem från jobbet... Då blir det helg på riktigt!

/U

Helg!

Jahapp, då var det helg igen då... Vi har inga speciella planer för dom här dagarna tror jag..! Ser lite fram emot en TV kväll i kväll bara, det är ju Idol å sen börjar ju Hey Baberibagängets nya program, Fredag hela veckan tror jag att det heter. Älskade Hey Baberiba när det gick så jag hoppas att det nya e lika roligt!

Igår körde jag å syrran ett workout pass här hemma... Vi har ganska stora ytor å öppen planlösning i vårt hus så det fanns gott om plats faktiskt! Först kändes det lite halvfånigt.. Tänk om nån skulle ha tittat in genom fönstret..! Men i takt med att vi blev svettigare å svettigare så tänkte vi inte så mycket mer på det. Vi körde hårt i kanske 40 minuter å efter det körde vi en DVD som heter "Platt mage, stark rygg" på en halvtimme. Ryggen är verkligen min svagaste del på kroppen nu efter två graviditeter, så jag försöker köra både mage å ryggövningar varje dag för att stärka upp hållningen lite framför allt... Man e ju som en hösäck, speciellt när man sitter ner..!!!
Vi ska prova å köra två pass iveckan här hemma plus passet på föreningshuset, så blir det tre gånger i veckan... Det känns ganska lagom för mej faktiskt!

  
Nora 1 år                    Nora nu.. snart 3

  
Vanna 1 dag              Vanna nu... Snart 8 månader

Herregud vad tiden går fort... Kändes som det var igår Vanna föddes..!!! Det smäller väl bara till nu så får jag baka en ettårstårta till!    Den här gjorde jag när Nora fyllde ett... Ganska fin, tycker jag själv iallafall..!!!

Nä, nu måste jag gå å se vad Nora har för sej... Tror att hon tittar på barnprogram faktiskt!

Hörs! /U.

Snart gonatt.

Nu e jag sååå trött, så trött... Har precis kollat på "Heroes", kanonserie enligt mej! Började kolla på den serien när den sändes på canal+ i vintras. Då var Vanna alldeles nyfödd å då låg jag på golvet framför TV-n på en filt å ammade sista kvällsamningen minns jag... Mysigt!

Nä, fan nu kan jag inte skriva mer... Jag bara stavar fel hela tiden, helt slut i huvet..! Till kvällsfika nu ikväll så åt jag en skål med popcorn (lätt variant, micro) å drack ett stoort glas cola light. Sammanlagt 3 poins!! Ni ser ju vad rörigt jag skriver..!!! Ger upp..

Tack å gonatt!
/U.

Barnprogram.

Tycker det e ganska bra faktiskt att det sänds barnprogram även på morgonen... Det e klart, det e ju barnkanalen jag pratar om å där sänds det ju barnprogram heeela dagen förstås! Det blir lixom en skön, avslappnad start på dagen. Vi stiger upp, klär på oss, Nora får en smörgås å mjölk (hon äter fortfarande välling tidigare på morgonen) sen sätter jag på TV-n å sätter Vanna i babysittern. Hon e väl egentligen lite för stor för att sitta i den, hon kan ju lixom häva sej ur den... Men när hon tittar på TV-n så blir hon som paralyserad å sitter alldeles stilla! Sen äter jag frukost å kanske, eventuellt sparkar jag igång datan...!=)

Sen efter en halvtimme ungefär börjar Vanna bli less å lite hungrig. Då e det gröt tajm som gäller! Sen e dagen igång på riktigt kan man säga.

Idag så ska jag rensa ur i växthuset å slänga alla gamla, vissna blommor å sånt. Göra lite vinter helt enkelt!

Hörs! /U.

Ny färg...

På bloggen har jag! Man måste ju variera sej lite.... Idag tog jag å lånade Martinas syskonvagn å tog med ungarna på en liten promenad till Maidie. Vi drack en kopp kaffe å åt en varsin 1 pointsbar, Maidie e nämligen åxå en viktväktare..! Det är underbart väder idag, friskt å höstigt men ändå inte kallt... Härligt!
Nu ska jag ta å röja upp lite här hemma så inte svärmor får slag när hon kommer sen i eftermiddag... Hon ska va barnvakt så att jag kan gå på gympan ikväll, Peter ska ha föräldramöte nämligen.

 Hörs!
/U.


Hurra för Viktväktarna!!!

Har nästan precis kommit hem efter ett roligt besök på viktväktarna! Jag har gått ner 2,4 kilo på 1 vecka..! Hyffsat va..?!! Exakt precis som förra gången, för sju år sedan, då gick jag åxå ner 2,4 första veckan. Hoppas att det fortsätter lika bra som det gjorde förra gången... Då tyckte jag att det gick så himla fort att bli av med alla onödiga fläskkilon!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe å äta en viktväktarchokladbar (värd 2 points) å bara njuta..!

/U.


Åre marknad.

Var vi till igår... Det var jag, Peter, Vanna, Maud å Bertil. Nora var ju fortfarande kvar hos sin mormor så hon fick inte följa med! Själva marknaden var väl inget speciellt, vi gick väl mest å kollade i butiker om jag ska va helt ärlig..! Lunch åt vi på Bubblan... Indonesisk, söt kycklinggryta med ris tog jag. Antar att den innehöll grädde eller nåt annat fett (för den var supergod) så jag tog först en massa sallad på tallriken å sen bara lite av maten, det var en dagens så man fick lasta på käket själv, så jag tror att det gick hyffsat ändå med pointsen igår..! Vi handlade nästan ingenting i Åre... Däremot rullade kulorna på Lundhags på vägen upp!! Mest för Peter... Han blir som ett barn på julafton när han kommer in i frilufts/sportbutiker! Jag inhandlade en lurvig, liten jacka som var supervarm, kände jag när jag skulle kura till det å mysa lite efter badet igår kväll... Var frusen.. Blev jättesvettig..!!!


Peter å Vanna lunchar.


I fredags var vi förresten upp till Tångeråsen till min vän Madde med familj. Deras äldsta flicka Grethe är född samma år som Nora, tidigt på året så hon e lite äldre men dom leker jättebra ihop faktiskt! Deras yngsta, Otto är ett år å fyra månader ungefär å en jobbig lillebror tycker Grethe för jäklar vad hon rev i när lille Otto kom å ville va med när dom lekte..!


   


Idag e det viktväktarvägning... Då får vi se om mitt pointsräknande har gett resultat..!! Det känns bra iallafall, jag tror jag ska smygväga mej innan jag åker faktiskt så man har ett litet hum iallafall! Jag avlägger väl rapport senare ikväll...!

Ha de!
/U.

RSS 2.0