tiden går...

Sitter och kollar på lite gamla bilder....


Det här är Nora i september eller oktober 2005. Hon var alltså inte ens 1 år..!!


Här är hon snart 6 år och gör reklam för starkbärs!!;-)


Lilla Vanna i september 2007... Alltså ca 7 månader gammal.


Vanna nu i somras... 3 ½ år gammal. Lilla smutsgrisen våran..!!

Och själv blir man inge äldre.

Konstigt!


Lördag

Gubben grå är på jakt och jag och barnen har haft en dag för oss själva, och kväll åxå naturligtvis!

Vi hängde på syster Veronica och barnen till lillänge en sväng. Handlade lite smågrejer och lite presenter till Saga som fyller år nästa helg! Sen slog vi ihjäl några timmar hemma hos syster, drickandes lite kaffe och mumsandes lite överbliven tårta sen födelsedagskalaset hennes.

Nu ikväll har vi bara varit hemmavid. Ungarna bäddade jag ner i soffan lagom till "Dansfeber".... Dom såg ett halvt nummer sen sov dom så sött!! Jag känner lugnet med ett par glas vin... Mmmmm. Gott!! Tyckte förresten att programmet var väldigt underhållande. Pia Johansson var helt klart bäst!!=)

Fortsatt trevlig kväll på er!


Torsdag igen

Har nog kanske nämnt det förut men herrejösses vad tiden rusar iväg! Snart har denna arbetsvecka passerat och jag har jobbat fem hela veckor efter semestern!! Sjuuukt!!!!

Just för tillfället sitter ungarna i badet. Dom leker och är sams just nu, men det kan snabbt ändras så jag är lite sådär beredd på att rusa till undsättning..!!
Jag har precis hängt lite tvätt... Var bara tvungen att tvätta ungarnas Hello Kitty tunikor, för i morgon är det fredag och då vill dom vara lite fredagsfina. Hello Kitty är det enda som duger för det ändamålet just för tillfället, för att dom är nyast såklart!!

Nepp nu var det slut på friden....

Hörs!

hmmmm....

Filmen som vi såg igår behöver ni ju inte springa benen av er för att hyra direkt... Var kanske en utav de sämre filmerna jag sett tror jag! Varför den kallas komedi har jag inte den blekaste aning.

Detta är handlingen.... Ja, det som stod på baksidan på fodralet alltså:

"Steve Russell är lyckligt gift med Debbie och en mönsterinvånare i staden där de bor. En bilolycka får honom att drastiskt omvärdera sitt liv. Steven inser genom en uppenbarelse att han är gay och beslutar sig för att leva sitt liv fullt ut - även om det innefattar att bryta mot lagen.  Stevens nya syn på livet gör att han ganska snabbt hamnar i fängelset.  Där tar livet ännu en ny vändning och hanblir galet kär i Phillip Morris, en känslosam och lågmäld kille. Stevens hängivelse att få leva ett liv i frihet tillsammans med Phillip driver Steve till fler och flera innovativa brott. Han är beredd att göra vad som helst för att förenas med Phillip utanför murarna och han genomför en rad osannolika rymningsförsök som får omvärlden att häpna."

Som sagt en skitfílm enligt mej, men efter att ha googlat den så ser jag även att den av vissa fått strålande recensioner. Smaken är ju som bekant som baken delad, så det skulle va kul om nån som har sett den kan lämna en liten kommentar om vad just ni tyckte om den!

Men ikväll är det ju "Fångarna på fortet"... Hur kul kommer inte det bli då..??? Inte missa!!!=)

/U.


filmtajm!

Nu ska jag och gubben kolla på film. "I love you Phillip Morris", med Jim Carrey. Hoppas att den är så rolig som den verkar!!



Återkommer med en recension sen. Kanske iallafall.... Om jag orkar!;-)

äntligen fredag!

Nu är det hederligt gammalt fredagsmys som gäller igen! Skönt att känna att det är speciellt med helgerna igen. Ja, jag har ju jobbat fyra veckor nu, men gubben grå har precis avslutat sin första arbetsvecka efter semestern. Barnen har ju även dom gjort sin första vecka på dagis respektive fritids, så även för dom känns det speciellt med fredag igen!=)

Har en mysig höstkänsla i kroppen nu... Kanske beror på ruskvädret. Eller att fredagsunderhållningen har dragit igång på tv efter sommaruppehåll, tänker då främst på "Doobidoo"...

Tänk när "Idol" drar igång igen... Erkänner att jag längtar lite..!!!

Trevlig fredagkväll på er!

Mitt jobb

En grej som jag verkligen hatar med mitt arbete är hela den här biten med att alltid bli bedömd. Är man bra eller dålig. Lyckad eller misslyckad.

Hände en sån grej idag. Att jag fick höra från en annan att en viss kund hade blivit lite besviken på hur klippningen blev. Det är absolut bland det värsta som kan hända tycker jag, att det kommer från en annan kund. När dessutom även den kunden verkligen betvivlade min kunskap... Kunden i fråga är egentligen inte min kund utan Babsans, så hon blev ytterst tveksam när hon märkte att det var jag som jobbade ensam idag. Jag hade tydligen inte sagt det när hon bokade tiden. Miss av mej då.

Hon var nästan på väg att vända i dörren... Men hon var ju tvungen att klippa sej för hon skulle bort i helgen, så det var lite på nåder jag fick sätta saxen i håret på henne. Kändes ju ganska svårt att prestera nåt bra under dom premisserna... Blev ju hyffsat osäker kan jag säga.

Jag klippte henne i varje fall. Tror inte hon blev särskilt nöjd. Hon ville egentligen ha det kortare men det tordes hon inte låta mej göra... Det var nog bättre att bara ta litegrann och vänta med den "riktiga" klippningen tills Babsan kommer tillbaka. Det fanns aldrig någon riktig chans för mej att göra henne nöjd alltså.

Kände mej grinfärdig efteråt. Speciellt eftersom hon även lät mej veta hur missnöjd den där andra kunden hade blivit. Måste även få tillägga att tanten var rätt så trevlig emellanåt...

Tänk vad lite det krävs för att man ska känna sej som värsta loosern!!! Man börjar att fundera på om man kanske inte har valt rätt ändå... Frisöryrket kanske inte är nåt för en annan ändå??

Att man får en del snälla komplimanger och att många kunder blir jättenöjda och tycker att man är duktig, (säger dom iallafall...) det glömmer man bort tokfort i såna här situationer. 

Önskar att man vore en gås... Så att det bara kan rinna av en. Istället är man en jävla svamp... Slurp...!!!

Tror jag ska byta namn. 

Bob kan nog passa....

Svamp-Bob.

Faan va vitsig jag är. Kanske ska satsa på att bli komiker istället....=) Eller inte kanske.

Trevlig kväll på er!


Vardagen är tillbaka

ÄVEN för barnen... Första dagen idag på dagis och fritids.
Vilket i sin tur gjorde att dom somnade redan klockan 20.00 i kväll! Stor skräll med tanke på hur det har sett ut i sommar!!


Gosefisarna mina!!!


bak...

Har bakat chokladmuffins med barnen. En prövning varje gång för en perfektionist (gäller alltså bara bakverk) som mig......

Efter en del kladd så sitter nu kidsen i badet.

Det doftar nygräddade muffins lång väg.


Obs denna bild är lånad från world wide webb....!!

Måste förresten se till att skaffa mig en muffinsplåt, så att man nån gång kan få till fina varianter av detta bakverk!!

Tjing!

helgen som var...

Fredagens begravning var jättefin...

Lite annorlunda kändes det eftersom det var en borgerlig variant. Det var naturligtvis väldigt sorgligt, men dom hade ändå gjort det till en lite lättsammare tillställning på nåt vis. Duktiga Kristina sjöng en Credencelåt som var Hasses favorit och begravningen avslutades med låten "Världens bästa Karlsson" på cd-skiva. Då fick man både skratta och gråta på samma gång!!

Efteråt var det smörgåstårtfika med öl, vin, whiskey och kaffe för den som ville. Det var egentligen en väldigt trevlig stund mitt i all bedrövelse. Men det var en sak som INTE var så bra... Att inte Hasse fick vara med. Han hade uppskattat det som faan tror jag!
Vissa höll ut in till sent på natten.

Vi for hem vid sextiden för jag skulle vara med på vinklubbens årliga kräftskiva. Det var trevligt men jag kände mej aldrig direkt på topp kan jag säga. Att gå direkt från en begravning till ett "kalas" är inte att rekomendera. Det borde jag kunnat lista ut...

På lördagen var det mer partaj...

Granne Mattias gick å fyllde gubbe och bjöd på en hejdundrande fest! Många trevliga människor och underbart god mat bjöds det på. Lite (eller mycket) alkohol och dans på det och succén var ett faktum!=)

Nu känns det som man är rätt nöjd på partajandet för ett tag framöver. Eller åtminstone fram till lördan... Då anordnar vi en rockabillyfest här i Nordannälden. Då e de väl på't igen kan jag tro...;-)

Nu tror jag banne mej att jag ska slänga mej i bingen och läsa lite bok.

Jag tog förresten en promenad tidigare ikväll och då testade jag och jogga lite lätt emellanåt... Kändes ganska bra faktiskt. Men om man kunde skala av 10 kilo ister av kroppen sådär i ett nafs så skulle det nog kännas ännu bättre...!!!

Gonatt.

Surströmming...

E det så gott egentligen??

Vi åt denna ädla rätt till middag idag. Ja, inte jag då förstås som fortfarande har ett barns smaklökar... Men dom andra i grannskapet mulade glatt i sej av dessa vidrigheter!! Nä, men det är säkert gott, men det ser förjävla äckligt ut, för att använda ett ord som barnen inte får använda när dom pratar mat...!!

Trevligt hade vi iallafall!! Det är härligt att ha trevliga grannar runt omkring sej, som man kan umgås med på ett lättsamt vis!!=)

Lättsamt kommer det däremot inte att bli i morgon.

Peters farbror Hasse ska begravas. Jag har aldrig varit på en begravning där omständigheterna har varit så otroligt sorgliga och tragiska som denna. En man i sina bästa år som ryckts ifrån oss alla alldeles för tidigt. Kommer bli jobbigt... Tänker åxå framförallt på hans familj... Hur jävla jobbigt är det då inte för dom, när jag som egentligen inte ens är släkt, känner som jag gör....

Hoppas på kraft och styrka till framförallt Bettan, Jörgen och Micke i morgon. Dom som nu står utan en kär livskamrat och älskad pappa.

Ser inte fram emot morgondagen, men nu är det sängen som gäller.

Gonatt.

hur är det möjligt?

Nu ikväll efter jag slutat jobba, skulle jag ta svängen om Martinas lägenhet och titta till katterna. Martina själv befinner sej i Södertälje hos Per för tillfället. När jag ska öppna dörren så har själva säkerhetshaspen (ni vet istället för en kedja) hakat igen sej av sej själv. Dörren går alltså inte öppna mer än några centimeter!!! Är det inte förjävla knepigt och märkligt??

Katterna stod i springan och skrek i högan sky för dom blev så glada att jag kom, ville väl ha lite blötmat antar jag...

Så vad faan gör jag nu?

Kunde inte göra nåt nu ikväll. Katterna har mat och vatten så dom klarar sej ju, men dörrjäkeln måste ju upp såsmåningom.

Får väl ringa nån vaktmästare i morgon och be om hjälp.

Knas va!

Har förövrigt precis tittat på "Extremfiske" med Robson Greene. I just love it! Roligare får man leta efter!!

Nu blire gonatt. Trötter efter en 12-timmars arbetsdag....


Förresten...

Vad snajsigt det är när katten kommer in och spyr ut en oformlig gråsvart tingest på vardagsrumsmattan...
Varför alltid på mattan..???


Kattskrälle!!!<3

Helgen!

Jag och min man Peter firade ju som bekant 2-årig bröllopsdag igår. Vi firade i helgen genom att ta en tripp till Åre, eller "lilla hufvudstaden" som jag föredrar att kalla det. Måååånga stockholmare som gillar att cykla nerför skutan minsann!!=)

Vi for på lördagmorgon. Kära syster Martina och hennes kärlek Per hade erbjudit sig att bo hos oss och ta hand om barnen. Ett sånt erbjudande kan man ju inte tacka nej till, eller hur..?!!

Väl framme så drog vi på oss kängorna och knatade upp på fjället. Hoppsan vad brant det var första biten! Jag som inte är i mitt livs bästa form (milt sagt), trodde ett tag att jag skulle få en hjärtattack! Men som tur var så gick det bra.

Vi hade bokat rum på "Fjällgården" och där har dom ju en utomhuspool med en vidunderlig utsikt, så där spenderade vi några sköna timmar. Nån öl och god drink slank ner förstås...;-)

Senare på kvällen åt vi en god middag på restaurang. Vid tiotiden kände vi oss som två trötta pensionärer så då tog vi en taxi "hem". Efter en god natts sömn blåste vi hem på söndan!

Bilder!



På vägen hem så stannade vi till vid Ristafallet som ni kanske ser...!!

Kort sagt vi har haft en kanonhelg med mycket kärlek. Som det ska va när man är gift!!=)

Tack till systeryster och Per som bedrev dagisverksamhet här hemma ett dygn... Det är bara och säga till om ni behöver samma hjälp nån gång framöver!!

Nu ska barn tvättas och kissas och isäng!


proppmätt

Ikväll blev det grillning här hemma hos oss. Martina, Per och barnen var här och gjorde oss sällskap. Jädrigt gött var det!!

I söndags sålde vi iväg svartvitkattungen, som vi kallat Klara men som numera heter Snuttan. Felicia (kattmamman) har varit rätt så jobbig efter det. Går omkring och söker och jamar våldsamt försmädligt!! Svarten har vi fortfarande kvar och det ska så förbli... Den heter fortfarande Stickan, men jag tror det e en tjej..!!=)

På måndag firar jag och gubben två-årig bröllopsdag! Vi funderar på att dra iväg till Åre på lördag och fira lite i förväg... Bo på hotell, vandra lite på fjället och bara ha det allmänt bra. UTAN barn förstås!!!;-)

Lite gamla bilder från den stora dagen!

     

     

Oj nu vill man ju gifta sej igen!!!=)

 

Gokväll!


snart bröllopsdag...

Snart två år sen......

 

Tänk vad tiden går!!=)


RSS 2.0